Kakšni tipi ljudi so samski?
Tule me je pa zmotil naslov. Kot da gre za eno posebno vrsto živali, ki ima svoje lastnosti.
Samski ne morejo biti enotna kategorija. Tako kot ločeni, poročeni ne. To so pač ljudje, ki so se znašli v tej situaciji, eni so si jo izbrali sami, eni so bili v njo iz takih in drugih razlogov prisiljeni. In to je to, nič drugega. Spraševati, “kake vrste folk” pa je to, je pa rahlo nepremerno. Da ostanemo vljudni.
Oblika vprašanja lahko kaže na to, kako popačeno predstavo imamo pogosto o sebi. Ni pa nujno, samo vprašanje je lahko postavljeno izključno iz radovednosti po spoznavanju ljudi, nevljudno pa se lahko zdi recimo nekomu, ki se v samskem stanu ne počuti udobno oziroma se počuti ogroženo.
Marko, če si mene interpretiral, si me napačno. Govorila sem o svoji vljudnosti, ne o spraševalčevi. Če nekdo vpraša, kaki tipi ljudi so samski, s tem samo pokaže, da ima nek problem s tem, ker drugače ne bi zastavljal tega vprašanja. Tako kot da bi vprašal, kake vrste ljudje so ločeni. Kake vrste pa naj bi bili? Tisti, ki zastavi to vprašanje, se slabo počuti v tej koži (ali pa bi se), zato ga zastavi na tak način. Če se bi se pa odgovarjajoči začel slabo počutiti, je škoda, ker prevzame občutje tistega, ki sprašuje. TAM je neudobje. TISTI, ki sprašuje, se slabo počuti. TISTI išče tolažbo. To je tipična dinamika transferja.
“Grda sem”, prepričana sem, da nisi grda. Grdih ljudi ni. Če dovolj dolgo in potrpežljivo zreš nekomu v oči, postane lep. Ti samo še nisi imela te izkušnje ob nekom. To ne pomeni, da si grda ali da je s tabo karkoli narobe. Ni. Samo nisi še imela te sreče. Vem, da je težko, ampak kljub vsemu to ne pomeni, da tega ne boš nikoli doživela. Nikoli ni prepozno.
Dobro ste ugotovili, da je nedružabnost močan faktor za samskost, je pa tu še slaba samozavest, redkobesednost, predvsem to velja za fante.
Torej, čeprav si ne vem kako izpostavljen družbi, boš težko dobil dekle, če ne boš znal govoriti z njo in jo zabavati.
Po moje je to glavni razlog, kar se tiče fantov.
jaz pa mislim, da je večina (fantov) samska zato, ker punce ne znajo očarati oziroma so preveč škrti. Punce imamo zelo rade, da so fantje gentlemani in da jim ni problem plačati kakšne pijače ali prigrizka, ne pa da čakajo , da plača punca. Mene bi tak fant očaral in tudi osvojil, žal pa imam pogosto obratne izkušnje..
Za punce pa ne vem, ampak verjetno res zaradi premalo družabnosti, komunikacije.. lp
Upam da ne bom spet komu stopil na zulj, no grdi smo moski, ne pa zenske. Zenske pa ste lahko privlacne ali nekoliko manj privlacne. No to ni nic slabega, saj so okusi razlicni. Kar nekoga odbija drugega privlaci. Problem je le v tem, da ima vecina tocno definiran cilj in se drzi “listka” kot pijanc plota. Nekaj casa isce, potem pa pri zenskah kar cez noc rata panika. Ponavadi se to zgodi pri kaksnem okroglem jubileju ali pa pred praznikom ko si reces: nova repriza osamljenosti.
Varianta: mene pa nihce noce, po mojem mnenju ne zdrzi. Zaposleni v podjetju MOSKI d.o.o. smo stalno v akciji in eden od nasih clanov je bil zelo verjetno na obisku tudi v vasem podjetju. Vem, vem, tesko je ugoditi visokim zahtevam delodajak, no preprican sem da vas bo kmalu obiskal naslednji kandidat, ki bo vsaj upam zadovoljli kriterije in vnesel nov elan v vase podjetje 🙂
Res je to glavni razlog. Jaz sploh nimam družbe s katero bi se družil, posledično ni nekih priložnosti za spoznavanje punc. Sicer imam nekaj znancev in znank, toda to ni omembe vredno, saj se vidimo le nekajkrat letno. Zato sem dolga leta imel težave z (ne)spoznavanjem punc, obenem je pomanjkanje samozavesti in redkobesednost samo še oteževalo moj položaj. Če ne bi obstajali oglasi in internet, najverjetneje ne bi doslej imel niti ene punce. Pravzaprav je neverjetno, da sem glede na svojo asocialnost ter nerodnost v odnosih s puncami sploh imel kakšno punco.
Pa jutri se dobim z nekom ki je precej v družbi, med ljudmi, hodi ven, na žure ipd, toda to mu nič ne koristi ko mu pa manjka samozavesti, ne ve kaj naj se pogovarja s puncami, ni sproščen v njihovi družbi itd.
Hočeš rečt, da te povabi na pijačo, potem pa čaka, da ti plačaš? 🙂 Človek bi ob takem še pomislil, da gre za nekoga, ki samo izkorišča punce, da se ga napije ali pa naje zastonj.
Hočeš rečt, da te povabi na pijačo, potem pa čaka, da ti plačaš? 🙂 Človek bi ob takem še pomislil, da gre za nekoga, ki samo izkorišča punce, da se ga napije ali pa naje zastonj.[/quote]
Če noče sama kuhat, naj vsaj plača :-))))[/quote]
Raje niti ne pomislim na nadaljevanje večera in ustrezno paradigmo.
[/quote]
vedno se ven vadiš z besedicami tipa “lahko”. Itak ni nič 100% na svetu, zdi pa se mi nesramno trditi, da te nekaj moti samo takrat, ko imaš sam s tem težave. Kakšen moralni kompas maš ti to? In očitno nisi dojel citata. To je pdoobno, kot če bi vprašala Kakšni ljudje so Štajerci pa Gorenjci?
Mislim da je že čas, da se samskost detabuizira. Zakaj bi morali biti KARKOLI narobe s samskim stanom? Popolnoma nič ni narobe. Še tisti, ki obupno iščejo pot iz nje in si na silo iščejo punco/fanta, gojijo v sebi stereotip, da si kot samski slaba roba – zakaj že? Potem pa me nič ne čudi, če toliko ljudi vztraja v zlaganih in neprimernih odnosih, zakonih, ker kaj bodo pa ljudje rekli, zakaj nama ni šlo Baba tečna, dec pasiven, nisva sposobna sfurat enega odnosa.
Kaj če bi enkrat preprosto izstopili iz črede in začeli razmišljat s svojo glavo in živet svoj lajf, ne pa po pričakovanjih nekoga drugega?! [sub](retorično vprašanje)[/sub]
ja, Marko točno tako, to se mi je že večkrat pripetilo. Sedaj sem res mislila, da sem končno spoznala zelo vredu fanta, po prvem zmenku pa je že začel puščati, da jaz plačujem., čeprav mi je obljubljal, kam vse me bo povabil pa nič od tega. Še sendvič sem mu morala plačati, kako me bo potem povabil na pizzo ali kino kot je obljubil…,vse mi je padlo dol.
Seveda nič ni narobe. Tako kot tudi z štajerci in gorenci (in tudi tvojim vprašanjem) ni nič narobe, no, kako vzameš. 🙂 Saj pa vprašanje samo še nikogar ne obsoja, da je karkoli narobe s komerkoli. Samo odpira debato oziroma možnost razumevanja nečesa manj razumljivega. Narobe se zdi le tistemu, ki v resnici ne verjame, da res ni nič narobe, ampak se samo prepričuje.
Nooo, saj povabil te bo, tu ni problem, samo vzemi denarnic sabo…. za vsak slučaj 😉
Kaj mu pa plačuješ (sendvič)? Ti je nerodno?
Ti plačaj svojega naj bo njemu nerodno ker bo njegov ostal na pultu trgovine…..še vprašaj ga zraven, če ni več lačen…he,he,he…
Mogoče je pa samo v trenutnih finančnih škripcih in ti bo nekoč povrnil z obrestmi…. 😉
Seveda nič ni narobe. Tako kot tudi z štajerci in gorenci (in tudi tvojim vprašanjem) ni nič narobe, no, kako vzameš. 🙂 Saj pa vprašanje samo še nikogar ne obsoja, da je karkoli narobe s komerkoli. Samo odpira debato oziroma možnost razumevanja nečesa manj razumljivega. Narobe se zdi le tistemu, ki v resnici ne verjame, da res ni nič narobe, ampak se samo prepričuje.[/quote]Ne vem če so ti stereotipi o tipičnih štajercih in gorenjcih čisto brez veze… in tipični samski človek tudi obstaja. Če ne prej, te pa (z)maliči samskost kot taka, ker to ni hobi ampak način življenja. In ne, saj ni nujno samo slabo~~
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Obstaja za tistega, ki hoče vanj verjeti.
Objektivno gledano… kakšen dokaz imaš, da obstaja (torej oboje, da držijo stereotipi o Gorenjcih in Štajercih, samskih)? (Vzorec, populacija, statistika, kriteriji). Bolj verjetno je, da to prepričanje temelji na tvojih zaznavah, ki pa se jih ne more posploševati.
Pa nočem zafrkavati. Samo pokazati želim, da je včasih potrebno ločiti svoje subjektivno mnenje od objektivne realnosti, nič drugega.
Dajte no, ne sipat peska v oči, da ni grdih ljudi. Če so nekateri zelo lepi, so tudi eni, ki so grdi. Tako pač je. Večina je povprečnih in glede ne to, da je nekaj zelo lepih, je logično, da so tudi grdi.
In so ljudje, ki so radi samski in so tako zadovoljni. So pa tudi ljudje, ki bi bili radi v vezi pa ne najdejo partnerja, ker so ali pregrdi ali premalo družabni ali premalo samozavestni ali … pač nasprotnemu spolu nezanimivi. Eni pač niso zanimivi oz. so zanimivi samo luzerjem, luzerjev pa nočejo.
Primer ženske: recimo ima 20kg preveč, ne liči se, las si ne barva, ne nosi krila, vedno v hlačah, nedružabna, nesamozavestna…. kakšen moški bo maral tako žensko? Kvečjemu kak luzer.
Ali pa moški: star 30+, še vedno pri mamici, ne hodi v službo, nedružaben, 20kg preveč, plešast, z vampom, mogoče še prijatelj kozarčkkov in steklenic, polnih seveda… v glavnem grd, brez denarja, brez samozavesti… katera ga hoče?
Poljubljena, prav nič nisem pobrkljal. Najprej sem napisal, da so lepi in grdi. Potem pa še to, da so eni zanimivi in drugi nezanimivi.
Dejstvo je, da to drži.
Moja znanka, stara 35 let, še nikoli imela fanta, jamra, da ne najde fanta pa ima 20kg preveč, lasje ji sivijo pa si jih ne barva, nikoli v krilu, vedno kar naprej samo športa (vsak dan na polno) in to kar neke moške športe (namesto recimo ples, joga, in še kak drug nežen šport), nikoli naličena, nikol v štiklih, sicer izobražena (celo doktorica), razgledana, prijazna, ampak vizuelno izredno pusta. In ji to ni jasno. Zraven pa še vsa zategnjena: niti kozarca alkohola, ne žura, mogoče kaka manjša zabava in seveda brez alkohola. Ja dolgočasna je. Nič ženskega ni v njej. Namesto, da bi kdaj izpustila kak trening, da bi kdaj odložila knjigo, da ne bi se tako gnala za doktorat… bi raje malce požurala, spila kak kozarec, saj ni treba se napit. Pa bi našla fanta.
Druga znanka, skoraj ista kot zgornja, samo, da je suha, ampak vseeno nič ne da nase: sivi lasje pri 35ih, nič pobarvani, nobenega ličenja, nobenih krilc, nobenih petk, ima pa tudi doktorat, športa na polno, nič alkohola, cigaret sploh ne, kave tudi ni, v glavnem pusta nič ženska.
Obe pa na veliko potujeta po svetu in to sami. Tisoč hobijev, tisoč športov, ampak vseeno dolgočasni, pusti, neženstveni. Grdi.
In ena in druga jamrata, da bi rade koga imeli., Da sta naveličani biti samski.
Pozabil si nekaj ključnega. Če midva gledava eno osebo. Tebi se zdi grda, meni se zdi lepa. Kakšna je ta oseba v resnici?
Forum je zaprt za komentiranje.