Kakšni tipi ljudi so samski?
Marko, spregledal si bistvo. To sta opisa dveh razgledanih, pridnih, izobraženih, športnih žensk, ki sta že od celo življenje samski pa si to ne želita biti. Imeli bi partnerja, se zaljubita v koga, ampak njiju nihče ne mara. Želita si, dobita pa ne. Zagledata se, odziva pa ni, vsaj pozitivnega ni. Torej vsi moški bežijo od njiju.
Če si ženska želi imet partnerja, fanta pa do 35 leta ni imela še niti enega fanta, potem je očitno nekaj hudo narobe z njo.
Dvomim, da je kaj narobe z njo ali pa samim videzom, na kar ti namiguješ. Težave so malo globlje, slab videz in to da moški bežijo od njih, je pa le posledica tega. Narobe je lahko kvečjemu kaj z njenim pogledom na sveti in njenimi prepričanji. Če moški bežijo, to še ne pomeni, da je z njo kaj narobe. Mogoče je tudi s takim moškim kaj narobe, da se je tako zelo boji. Verjetno pa jim na nek način tudi pomaga, da ne ostanejo. Verjetno gre za ženske s kakšnimi zelo težkimi izkušnjami (težkih zanje), na podlagi katerih sta si ustvarile neka prepričanja, ki jih še danes ovirata, da bi varno in svobodno zaživele v neki zvezi z moškim.
Res naključje, da se to dogaja ženskama, ki sta obe dolgočasnega videza?
In obe imata sicer precej moških kolegov, ker sta v končni fazi bolj v moških športih, partnerja pa ne dobita? Ženska, ki je v službi predvsem v moškem kolektivu, imam predvsem moške hobije, pa se vedno zaljublja v moške, ki je ne marajo?
Tudi ostalim moškim se zdita sicer prijazni, prijetni, razgledani, samostojni ženski, ampak dobri le za kolegico, ne pa za partnerko, ker pač ni fizične lepote.
Moški pa preprosto želimo zraven sebe lepe ženske, ne pustih.
Samski smo po mojem čudaški in neprilagojeni. Sem imela več zvez, zadnji tip je bil sanjski, bogat lepotec iz visokih krogov, pa sem ugotovila, da zahteva to ogromno truda in prilagajanja sobivat z nekom, meni pa ni sile, ker imam stanovanje in denar. Zavedam se pa, da to ni prav, ampak iz svoje kože gre človek težko.
Poznam ogromno žensk, ki bi sodile v tole tvojo kategorijo, pa so vse srečno vezane že dolga leta. Ena je recimo že od 35. leta popolnoma siva in tudi sicer je taka siva nevpadljiva miška, nikoli si ničesar ne privošči, ker je tako skromna, tako da ji mož kupi kaj za oblečt. Potem si predstavljaš, kako hudo je z njo.
Pač pa imam tudi nekaj zelo fejst prijateljic, ki so same, pa so luštne, urejene, brihtne, preskrbljene, imajo dovolj denarja, da lahko dajo kaj nase (kozmetičarka, frizer, obleke, šport, potovanja), niti slučajno niso zategnjene. No, za eno se hecamo, da ima prehud avto in se je zato noben tip ne upa lotit.
Moje ugotovitve so podobne ugotovitvam še marsikaterega drugega moškega. Preprosto se ne zanimamo za take puste ženske.
Preprosto pričakujemo, da se ženska malce pobarva, če je že siva pri malce čez 30, da se kdaj pa kdaj lepo obleče, da ni vedno v kavbojkah, da gre kdaj h kozmetičarki, in tako naprej. Preprosto, da je lepa.
No tako, pa smo končno prišli skupaj. Nekateri pričakujete to, drugi pa kaj drugega. Te gospe, ki jih tukaj opravljamo za njihovimi hrbti, imajo tudi same svoja merila in verjetno ne bi pograbile prvega, ki bi prišel mimo – si upam stavit, da za marsikatero od njih niti ti niti tvoji kolegi, ki delijo tvoje mnenje, ne pridete v poštev oziroma ste čisto na dnu seznama.
No tako, pa smo končno prišli skupaj. Nekateri pričakujete to, drugi pa kaj drugega. Te gospe, ki jih tukaj opravljamo za njihovimi hrbti, imajo tudi same svoja merila in verjetno ne bi pograbile prvega, ki bi prišel mimo – si upam stavit, da za marsikatero od njih niti ti niti tvoji kolegi, ki delijo tvoje mnenje, ne pridete v poštev oziroma ste čisto na dnu seznama.[/quote]…. ker nimajo prave farbe na glavi…..ššššššš
No tako, pa smo končno prišli skupaj. Nekateri pričakujete to, drugi pa kaj drugega. Te gospe, ki jih tukaj opravljamo za njihovimi hrbti, imajo tudi same svoja merila in verjetno ne bi pograbile prvega, ki bi prišel mimo – si upam stavit, da za marsikatero od njih niti ti niti tvoji kolegi, ki delijo tvoje mnenje, ne pridete v poštev oziroma ste čisto na dnu seznama.[/quote]…. ker nimajo prave farbe na glavi…..ššššššš[/quote]
No, prej V glavi.
Pubec, malo imaš prav, malo pa sekaš mimo. Mimo sekaš v tem, da za manj lepe ženske ni šans, da imajo tipa.že če pogledaš okoli sebe, vidiš, da to ne drži. Cel kup manj privlačnih žensk je poročenih. Lahko bi celo rekel, jaz osebno, da poznam več lepih samskih, kot nelepih samskih.
Gre za to, da je za manj lepo žensko bolje, da si partnerja najde, ko je še relativno mlada. In to najbolje prvega, ki pokaže zanimanje. Tiste manj lepe, ki ta moment zamudijo, potem zapadajo v kategorijo tvojih znank, ki jih tu opisuješ.
Lepa ženska pa dobi moškega vedno. Tudi, ko je stara 40+.
Poleg tega ne precenjevati kvalitete moških, predvsem značajskih. Nemalo moških je ensmaozavestnih, šibkega značaja, brez pravih kvalitet. Taki že v mladosti vzamejo prvo, ki jih pogleda.
Kaj si bi sipali pesek v oči in govorili kako ni grdih ljudi. Seveda so. In če je to ženska, je težava še večja.
Ti dve ženski sta vsaj pametni, razgledani, prijetnega značaja, torej seveda ne vzameta kar vsakega. Vem, da ju je osvajal marsikater luzer in da nista bili zadovoljni. Vem pa tudi, da se pogosto zagledata v kakega, samo on je pač padel na lepšo.
Če pa to zamudijo potem pa…. pri 30+ pecajo poročene oz samo delajo selekcijo med tistimi, ki se same itak ponujajo? :))
Ženske tudi ne vzamejo prvega v mladosti, moški brez pravih kvalitet pa vzamejo prvo….
Ah sveta preproščina po Pajkiju….. :/
Sem vedel kaj boš odgovoril 🙂 , sem ti dal malo veselja, da se malo skihaš, samo glede na to kako se imaš za pravičnika….. Ja hvala za oceno in lepo, da je tvoja stvar kako se jaz imam, moja pa ni kako ti koga pecaš… 😉
Pa, da se ti ne bi prepoznal v mojem pisanju skoraj ne bi bilo mogoče 😉
On_, če bom kdaj poročen…kar niti ni tako nemogoče…in bom čutil potrebo kakšne bodoče samske mladeniče po internetu prepričevati v svoj prav..se z njimi jajcati za vsako besedo in vsak napisan stavek..
….se bom tisti trenutek zavlekel v vrt cvetočih češenj…in naredil obredni seppuku..
Ker se bom namreč zavedel, da je moje življenje prazno in moj zakon prazen.
Obstaja za tistega, ki hoče vanj verjeti.
Objektivno gledano… kakšen dokaz imaš, da obstaja (torej oboje, da držijo stereotipi o Gorenjcih in Štajercih, samskih)? (Vzorec, populacija, statistika, kriteriji). Bolj verjetno je, da to prepričanje temelji na tvojih zaznavah, ki pa se jih ne more posploševati.
Pa nočem zafrkavati. Samo pokazati želim, da je včasih potrebno ločiti svoje subjektivno mnenje od objektivne realnosti, nič drugega.[/quote]Ti stereotipi so nastajali menda skozi generacije, sami smo si jih delali in drugi so jih opazili, vzorec je kar cela populacija, ali pač, ker izjeme potrjujejo pravilo… zdaj menda izginjajo, ker smo celo slovenci postali manj zapečkarski, ker se gorenjci in štajerci srečajo v ljubljani, se sparčkajo in ostajajo v ljubljani, izginjajo narečja, izginjajo običaji… če mene vprašaš, škoda je to…
Kar se samskosti tiče, pa jo ali narekuje tvoj značaj, (menda celo temperament, eni se tu (po napačnem?) obešajo na introvertiranot, nedružabnost,…) ali pa te samskost čez neko obdobje izoblikuje po onem principu, da se telo, ko nanj deluje sila, začne obnašati tako, da čimbolj zmanjša njen učinek… ->spričo samskosti postaneš prav srečen– če te je že prej pestila in plašila, da si pač sam, se začneš sčasoma zavedati njenih dobrih strani in se ne trudiš ihtavo, da si po sili nekoga najdeš. Ker če ne najdeš pravega človeka, in pravega je iz trenutka v trenutek težje najti zaradi tistega, kar sem zgoraj napisala, je biti sparčkan lahko peklenska muka ali se te polašča še bolj patetična apatičnost oz nevrotičnost– ko gledaš nekoga, ki ga ne moreš imeti rad…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ti provokator… išju je bila jablana, ampak naj ti bo, ker nisi se ne z gorenjske niti s štajerske….[/quote]Kaj ima sedaj jablana veze s fuzbalom?
A jo nisi zadnjič posekala?
Je odgnala na novo iz korenin? 🙂
No saj počasi bomo prišli vsi do tega, da je res to, da lepa ženska vedno najde moškega, čeprav je lahko tudi butasta pa lena ali karkoli.
Nelepa pa ima težave. Sploh, če je zraven še doktorica pa stara bolj proti 40. In sploh, če noče luzerja.
Zdaj, če bi bili ti dve ženski, nesamostojni, nerazgledani, neizobraženi, bi bili mogoče zadovoljni tudi s tistimi luzerji, ki jih osvajajo.
Grda in neumna pa lena ženska bo lažje doibla tipa, ker bo zadovoljna z vsakim. Tile dve pa res nočeta luzerjev.
To pač ne bo držalo. Vprašanje tipa Ali si ženska ali moški (pri nekom, ki je adrogin) je diskriminirajoče. Vprašanje tipa Kakšne vrste ljudi so samski, je diskriminirajoče. Ni za debato primerna vsaka tema, treba ohranit spoštovanje do drugačnih in pri sebi popucati s predsodki, ne pa jih vreč na plano in polemizirati o njih.
Forum je zaprt za komentiranje.