Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšni tipi ljudi so samski?

Kakšni tipi ljudi so samski?

Ni ti jasno 😉 , ker isti takšni fantje v mestih se nekako poparčkajo, pri “kmečkih” pa pride njihova “natura” še bolj do izraza + ker je treba na kmetih delat. Menda….
Imam nekaj bližnjih sosedov (30+), ki imajo kmetije, pa mamo, da jih rihta… Nekako nimajo interesa prisluhnit nobeni, njenim željam, vse bi moralo bit podrejeno njemu in njegovi kmetiji….
Princip je isti kot v oni “mariboski” temi 😉
Mogoče bi morala pa katera njim prisluhnit in bi našla skupni jezik….
Nekako se jim zdi škoda cajta za “babe”…. grejo raje kidat gnoj v hlev…. ha, ha, ha…..

Za nekatere imaš prav, ampak pogosto je pa čisto tako, da si želijo žensko, so čisto ok, povsem moderni kmetje pa sami pravijo, da je vse ok, dokler ne omenijo kmetije. Potem pa ženska kar izgine.
Pa ne mislim, da je sedaj on slab ali ona slaba. Dejstvo je, da je treba na kmetiji res delat in da večini to ni všeč. S tem ne obtožujem ne njega, ne nje.
Še vedno pa ostaja vprašanje kaj moškim ni všeč, da je toliko žensk samskih?

Saj se ne gre le za moške. Ampak se gre za splošne družbene vzorce, ki poudarjajo sebičnost, samostojnost, svobodo…

Vprašaj se, kaj ne znate ali nočete?

30% moških se ne zna in noče upreti ženski “napadalnosti”. Torej?

Predvsem pa se zadnjih 10, 20 let zamenjuje (mislim, da to dosti bolj ženske) izobrazbo z naravno inteligenco, pri tem pa nastaja problem, iskanje “kao sebi primernega” partnerja.

Praviš, da živiš na kmetiji in da poznaš veliko samskih moških, ki so prav tako doma na kmetiji…Pa se sprašujem, zakaj ti ne greš h kmetu, saj si navajena delat ?

Mislim, da splošnega odgovora ni. Mene recimo moti prevzetnost, če ženska ne skrbi zase, če kadi, pije……

Kaj pa tebe moti pri moških ?

In kam uvrščaš sebe ?

Re: Kakšni tipi ljudi so samski?

Pametni!

če ni želja obojestranska, je najbolje pozabiti.

Mislim, da splošnega odgovora ni. Mene recimo moti prevzetnost, če ženska ne skrbi zase, če kadi, pije……

[/quote]

Jaz bi še dodal pomanjkanje “pameti”, duhovitosti in ostalih dobrih karakternih lastnosti!

Samska, daj poglej okrog sebe. Mar res vidiš same čedne in vitke pare? Meni se videz absolutno ne zdi ovira pri iskanju partnerja in ne bi rekla, da je med samskimi ljudmi več “grdih” kot “lepih”.

Sicer pa že stokrat prežvečena tema.

Nima sicer neposredne zveze z iskanjem para, ampak da ponazorim, kaki hudičevi hlodi znamo biti: včeraj na troli se ena mlada bjonda obesi na štango pri prvih izstopnih vratih tako, da ni mogel nihče mimo (nasproti vrat je bila pa mamica z vozičkom in je pač zasedala malo več prostora). Pred mano je bil en mlad fant, njen vrstnik, ki ji očitno ni upal nič reči (ker kje ste pa že videli, da se ljudje pogovarjamo med seboj madonca), za mano se je pa nabiralo in ni šlo nikamor več. Punca je videla, da se nabiramo ko čebele pred panjem, ampak je ni brigalo. Pa sem ji jaz lepo vljudno rekla, če lahko prosim stopi korak vstran. Saj ni problema, mislila sem si pa svoje. Vsak v svojem svetu, biti moramo hladnokrvni in se delati kul, vsaj naj skrbi samo za svojo rit, odveč nam je izustit vsako besedo, ker je očitno sramota nagovorit neznance ali kaj? Mislim, da se takšen odnos potem prevaja tudi na druge ravni, tudi na navezovanje novih stikov.

No, potem sem v centru slučajno srečala enega znanega Slovenca, sem ga bistro pogledala in se nasmehnila in mi je vrnil nasmeh. Zgleda, da ga ni preveč koštalo. Me pa zanima, ali bi mi nasmeh vrnil en čisto xy.

Robi, zato ne grem na kmetijo, ker imam službo.
Kaj me moti pri moških? Nič me ne moti, aja to me moti, da ni samskih moških. Na kmetijo pa ne bi šla, čeprav sem sama s kmetov.

Praviš, da živiš na kmetiji in da poznaš veliko samskih moških, ki so prav tako doma na kmetiji…Pa se sprašujem, zakaj ti ne greš h kmetu, saj si navajena delat ?

In kam uvrščaš sebe ?[/quote]

Robi, da ne bo pomote glede službe in kmetije.
Varianto s službo sem izbrala, ker vem, da je na kmetiji dosti težje kot v službi. Poznam obe variante in vem, da je v službi dosti lažje. To je tudi razlog, da večina mladih odhaja s kmetij, ker delo na kmetijah ni enostavno. Mogoče je drugače na nižinskih kmetijah, na gorskih kmetijah pa je to trdo delo.

In kam uvrščaš sebe ?[/quote][/quote]

Ne vem, če je služba razlog…Saj pa imaš zdaj ravno tako kmetijo…Ali ne…?

To pa sploh ni res, da ni samskih moških. Razen, če se držiš le zase……
Pa tega tudi ne verjamem, da te nič ne moti..Ker bi ti bilo potem vseeno kakšen je moški. Pa sem prepričan, da ti ni.

Torej zdaj več nimaš kemtije, le živiš na vasi..Ali kako ?

Zdaj živim na vasi, na kmetiji pomagam le tu in tam. Če sem slučajno doma in imam čas.

Ne spraševat takih vprašanj… ker kdo pa je povprečen, razgledan, preprost moški? Kako se naj kdo prepozna v tem opisu, ki je v tvoji predstavi lahko povsem drugačen, kot je tisti, ki se bo v tem prepoznal? Nekdo, ki je samski, lahko vidi ogromno napak pri samskih ženskah in to samo iz enega razloga, ker je sam v resnici poln napak, le da jih ne vidi in ima sebe (nezavedno ali zavedno) za popolnega. Kaj ti torej koristi “opis napak” takega človeka?
Bodi to kar si, odkrivaj to, kar si, drugi so ti ogledalo. Poglej, kaj te pri drugih moti in se iskreno vprašaj, ali morda sama kdaj ne počneš enakih stvari. Odkrivaj in spoznavaj se. Ni se potrebno prilagajat drugim, ker drugim se nikoli ne moreš prilagodit, ravno zaradi primera, ki sem ga zgoraj opisal. Poskus prilagodit se vsem, te lahko naredi zelo nesrečeno, ker težiš k nečemu, kar ni mogoče izpolnit. Mogoče se ti zdi, da tega ne počneš, ampak s takimi vprašanji počneš ravno to. Odreši se tega.
Lahko se prilagodiš tistemu, ki ga ljubiš in še to do mere, ki tebi ustreza, njega pa ne moti. Kdor te bo želel imet, spoznat, ti bo dal čas, tudi, če boš kdaj muhasta in ne popolnoma popolna.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nismo že malo prestari, da bi verjeli v romantične komedije?[/quote]
Vsak verjame, kar želi. Meni tega res ni težko verjeti, ker to pač vidim pri ljudeh, med katerimi živim. Sklepam pa tudi po sebi. Vse, kar se pojavi konfliktnega med nama, rešiva med sabo, brez forumov ali kakšne “pomoči” drugih. Vse dvome rešujeva med sabo ali pa sama pri sebi. In boljšega načina ne poznam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, glej recimo mene moti pri moških, če kadijo in če ga kar naprej pijejo. Pa je to moja napaka?
Ne ni, če bi jaz kadila, me kadilec ne bi motil.

Nismo že malo prestari, da bi verjeli v romantične komedije?[/quote]
Vsak verjame, kar želi. Meni tega res ni težko verjeti, ker to pač vidim pri ljudeh, med katerimi živim. Sklepam pa tudi po sebi. Vse, kar se pojavi konfliktnega med nama, rešiva med sabo, brez forumov ali kakšne “pomoči” drugih. Vse dvome rešujeva med sabo ali pa sama pri sebi. In boljšega načina ne poznam.[/quote]7. božja zapoved pravi: ne laži

Jogi je bil pa pretrd oreh? :))))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ok, jaz sem imel v mislih vedenjske vzorce, ki se jih pri sebi pogosto ne zavedamo, kot so ogovarjanje, prilizovanje, pretvarjanje, laganje, hinavščina, vzvišenost, dvoličnost in podobno. Pogosto namreč verjemamo, da sami teh latnosti nimamo. Ampak veliko ljudi niti nikoli ne pogleda n(v)ase, zato lahko zmotno verjamejo, da teh lastnosti nimajo.
Če te motijo kadilci, to še ni nikogaršnja napaka, pač pa lastnost nekoga, ki ti ali ustreza ali pa ti ne. Mene recimo tudi odvrača, ker škoduje zdravju, po drugi strani pa verjamem, da tak človek s tem beži od realnosti in se ne sooča s težavami. Zame ni dovolj odgovoren, zato manj privlačen karakterno, kot tudi po vonju. Seveda pa tudi kadilca ne gre kar tako obsojat, nekateri gotovo tudi delajo na sebi in imajo željo odnehat. Mene bi recimo veliko bolj motilo, skrbelo, če bi moja partnerka začela kadit (ko prej ni nikoli), kot pa sprejeti partnerko, ki že kadi. Veliko je odvisno tudi od prepričanj, ki jih človek ima. Ali gre za človeka, ki ne namerava te navade nikoli opustit ali pa za nekoga, ki se zaveda slabe navade in se zaveda, da s tem beži od resničnih težav, le da še išče pot iz tega.

Vsak verjame, kar želi. Meni tega res ni težko verjeti, ker to pač vidim pri ljudeh, med katerimi živim. Sklepam pa tudi po sebi. Vse, kar se pojavi konfliktnega med nama, rešiva med sabo, brez forumov ali kakšne “pomoči” drugih. Vse dvome rešujeva med sabo ali pa sama pri sebi. In boljšega načina ne poznam.[/quote]7. božja zapoved pravi: ne laži

Jogi je bil pa pretrd oreh? :))))))[/quote]
Ja, vem, da se sliši tako zelo neresnično, neuresničljivo? Nekaterim. 🙂

Jogi? (se čoham po glavi) 🙂

7. božja zapoved pravi: ne laži

Jogi? (se čoham po glavi) :)[/quote]Vsekakor vse dvome rešujeva med sabo ali pa sama pri sebi, le včasih smo toliko zaverovani sami vase, da nam kak MON prav pride.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

7. božja zapoved pravi: ne laži

Jogi? (se čoham po glavi) :)[/quote]
Marko, za verodostojnost bi morali še slišati drugo plat- od tvoje žene- do takrat pa moraš razumeti, da te drugi, ki premorejo določeno življensko zrelost jemljejo z rezervo in sam sem mnenja ,da upravičeno…

No, saj sem napisal, ali pa sam pri sebi. 🙂 Ampak, če meniš, da ima vsak, ki piše na MON, že težave, kdo jih potem nima? Vseeno mislim, da je pomembno, kaj kdo piše in o čem piše, kot pa to ali piše ali ne.

Pa zakaj se toliko ubadaš s tem, kaj moške moti ?
Misliš, da se boš lahko ti prilagodila in spremenila, če bi vedela, kaj moške moti ?

Jaz to vse razumem. Ampak zdaj lahko moji rečem, naj pride na forum in napiše svoje iskreno mnjenje o vsem tem. Ampak našli se bodo ljudje, ki bodo podvomili v avtorja, potem se bodo našli ljudje, ki se bodo temu posmehovali, potem se bodo našli ljudje, ki bodo rekli, da kdor prepričuje druge, sam v to ne verjame in našli se bodo ljudje, ki bodo preprosto verjeli, pa še kdo bi se našel.
Ker je meni vseeno, kaj si kdo misli (že ker to pišem, bo nekdo rekel, da mi ni vseeno, če ne bi nič napisal, bi spet nekdo mislil, da sem se usral), tega seveda ne bom naredil. 🙂
Ljudje pač pogosto potrebujemo dokaz, da spremenimo neko prepričanje, najpogosteje pa spoznjanje iz lastne izkušnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close