Kakšni tipi ljudi so samski?
Ljubezen te res ne doleti. Doleti te zaljubljenost, ljubezen pa se potem razvije, ali pa se ne. S to predstavo o ljubezni, ki jo imaš, se ti obeta nemalo razočaranj, ker se zdi preveč popolna, čeprav je v njej veliko resnice. Je pa takšno predstavo zelo težko izpolnit v tem “nepopolnem” svetu, če se človeka popolnoma ne sprejemata, najprej vsak sebe in potem še drug drugega.
Ljubezen te res ne doleti. Doleti te zaljubljenost, ljubezen pa se potem razvije, ali pa se ne. S to predstavo o ljubezni, ki jo imaš, se ti obeta nemalo razočaranj, ker se zdi preveč popolna, čeprav je v njej veliko resnice. Je pa takšno predstavo zelo težko izpolnit v tem “nepopolnem” svetu, če se človeka popolnoma ne sprejemata, najprej vsak sebe in potem še drug drugega.[/quote]
Marko, a to imaš kakšno kristalno kroglo, iz katere vidiš moja bodoča razočaranja?
Lahko bi se reklo tako ja. Spomnim se tud tvoje teorije o brezpogojni ljubezni, ki to napoved še dodatno potrjuje. Sicer pa kot vsak, tudi ti potrebuješ izkušnjo. Nič ne napovedujem s 100% gotovostjo, le nekje okrog 90%. 🙂 Moja krogla še ni popolna. Prepričanja in predstave, ki jih imamo o ljubezni, pa se začnejo podirat ali pa potrjevat, šele ko smo sami v odnosu z nekom, ki nam veliko pomeni.
Zdaj se to bere, kot da sem povsem izkušenj, no Marko to ravno ne bo držalo; ne vem pa kaj je s tem narobe, če imam vsaj o nečem ideološko predstavo? Tisti, ki nam veliko pomeni? Moram priznati, da že dolgo, dolgo nisem spoznala nikogar, ki bi vzbudil razmišljanje, občutek da mi veliko pomeni…morda bi morala svojo predstavo o ideološki ljubezni prestaviti na ljudi, misliti da so ljudje idealni 🙂
Vem, da nisi brez izkušenj oziroma verjamem, da nisi. Izkušnje pa še same po sebi ne pomenijo, da smo zaradi tega kaj bolj modri. Odvisno, kaj se iz njih naučimo. Nekateri se zaprejo v svoj svet, ker verjamejo, da ni varno več nikomur zaupati, drugi ponavljajo eno in isto napako nonstop, ker običajno krivijo druge za “neuspeh”. No, to sta dve skrajnosti, najboljša pot pa je po moje nekje vmes in to bi moral vsak iskat.
Ljubezen si moramo zaslužiti? Po moji izkušnji je to nekaj kar nas doleti, brez zahteve, brez iskanja, brez načrtovanja, brez vsiljevanja, preprosto je :)[/quote]
Kar nas doleti, je po navadi zaljubljenost, in ne ljubezen.[/quote]
Zaljubljenost je predpogoj, da nam od tega ostane ljubezen, torej nas mora absolutno “nekaj” doleteti, brez tega ljubezni ne bo.
Pozdravljeni,
tole temo sem z zanimanjem prebral. Sem namreč samski moški 30+, nisem iz kmetov. Sem finančno preskrbljen, bi rekel da nadpovprečno, brez kakršnihkoli kreditov ali drugih pufov . Imam svojo streho nad glavo. Večinoma sam opravljam gospodinjska opravila, če se mi ne ljubi pokličem čistilko. Nisem nedružaben, dokaj pogosto zahajam v družbo. Sem že bil v resnih zvezah vendar ne toliko resni, da bi s katero živel skupaj.
Sedaj pa vprašanje: Zakaj sem samski?
1. ker imam slabe izkušnje iz preteklih zvez in imam izdelane kriterije katera bi bila primerna za skupno zivljenje
2. ker me zanimajo zenske, katerih fizični izgled je realno neprimerno boljši kot naprimer moj (ne izgledam ne vem kako slabo) in so ob enem še razgledane
3. ker se ženske iz točke 2 ne zanimajo zame
Torej mi preostanejo atraktivne ženske (keš p….) za raznorazne avanture in razgledane ženske za pogovore.
Kakšen tip človeka torej sem?
Mi je nenavadno, da se ženske iz 2. točke zate ne zanimajo (glede na tvoj osebnostni hvalospev) in hkrati na koncu zaključiš, da ti drugega ne preostane kot atraktivne in keš p*, ki bi jih večina bralcev uvrstila v 2. skupino.
Kakšen tip človeka si? Tak, ki ne ve kaj je napisal.
Kako zgleda, če si nadpovprečno preskrbljen?:) Ko bi vedel koliko ljudi z nadpovprečnimi dohodki ima kredite, ker si jih lahko privoščijo:). Torej to, da je nekdo zapufan, ni nujno slabo:).
Kaj pomeni, da imaš svojo streho nad glavo? Ja no, sklepam da nisi klošar. Še vedno nič ne pove o tvoji stanovanjski situaciji. Lahko živiš pri starših ipd.
Pri tvojih letih 30+ si ne predstavljam neke resne zveze, ne da bi živel skupaj s to osebo. Očitno ni bilo nič resnega in dolgotrajnejšega.
Odgovor na tvoje vprašanje poznaš le ti. Seveda ob predpostavki, da si iskren do sebe, razčlenjuješ dogodke ter se na ta način spoznavaš.
Ni nikakršen osebnostni hvalospev. Napisal sem zelo skromno. Keš p… ne spadajo v skupino 2.
[/quote]
Zame to ni skromno pisanje, med drugim, iz 2. skupine lahko izločimo t.i. keš p* torej še vedno ostanejo atraktivne ženske, ki se zate ne zanimajo…jim dam kar prav, da se ne – nekako mi deluješ kot nekdo ki si pumpa ego zaradi dohodkov, osvojenega materializma…takšne ljudi je težko prenašati…zdaj pa bom nehala delat analize, ker se mi je zagabilo na kaj sploh odgovarjam.
Ja no, zame resna zveza pomeni živeti, dihati s to osebo. Razen, če je stvar mladoletnosti, to je drugo:). Prav, tvoji dohodki segajo v višave in kaj zdaj? Kot vidiš ti denar ne koristi pri lovljenju. Je marsikaj pomembnejše že v samem štartu za druženje.[/quote]
Seveda je vse res kar praviš. Jaz sem napisal svoj primer, ker tukaj forumaši in forumašice pišejo da so samski moški, nepreskrbljeni mami sinčki.
Ko sem napisal svoj primer je bil prvi odziv, da se hvalim in da ne vem kaj pišem.
Nerealen. Sam si povedal med vrsticami. Če se ženske iz 2. točke ne zanimajo zate, bo treba malo spustit kriterije.[/quote]
Po domače povedano, tip ne ve, kaj bi rad. Avtor, a ti bi rad, da se razgledana ženska pogovarja s tabo zaradi tvojega denarja? :))))) Z moškim, ki se zanima za tehnologijo, politiko ipd. se nimam kaj pogovarjati, če nima EQ dovolj visokega. V tem primeru mi zadostuje časopis ali TV. :))))
Ja, tip samo našteva, kaj vse ima. to pa o njemu kot človeku ničesar ne pove.[/quote]
Osebe, ki imajo od prej slabe izkušnje, včasih znajo popolnoma zamenjati življenjski tir, ker mislijo, da jih tako ne bo nihče več prizadel. Samskiplus30 morda misli, da ga bo izpostavljanje materialnih stvari obvarovalo pred nadaljnjimi razočaranji. Ampak, nečesa se bo moral vseeno naučiti. Nekateri ljudje se že rodijo “s hladnim in preračunljivim značajem”. Ti itak niso nikoli prizadeti, ker gledajo samo nase. Tisti, ki so se rodili “s toplim, dobrodušnim značajem” bodo vedno vsaj malo prizadeti, tudi če si bodo nadeli “hladno fasado”.
Preračunljivci in hinavci ne morejo predvideti vseh možnih življenjskih situacij. Mnogi od njih zaradi dobre pozicije izgubijo občutek za realnost in tla pod nogami, dejansko mislijo, da jim nihče nič ne more. To mislim bolj na splošno, ni vezano na čustveno področje.
Ampak, da se vrnem k temi. Poznam nekaj ljudi, ki so samski, pa so po značaju veliko boljši od tistih, ki so v vezah in tudi take ljudi, ki so samski, in je tudi najbolje, da ostanejo samski, ker so izraziti egoisti. Še vedno pa ne razumem tistih žensk, ki se zavestno odločijo za materinstvo, čeprav očeta ne bo zraven (pri vzgoji). Mogoče jih bom nekoč razumela, sedaj jih žal ne. Sicer jih ne obsojam, samo ne razumem jih.
Mislim, da bo lestvica ta:
Verjetno je največja sreča biti srečno vezan.
Na drugo mesto bi dal srečno samski.
Na tretje nesrečno samski.
Največja katastrofa je po moje biti nesrečno vezan.
Nesrečno vezane ljudi ocenjujem kot slabiče, nezmožne narediti rez v življenju. takih ljudi je sodeč po mon temah cel kup.
Forum je zaprt za komentiranje.