Kakšni tipi ljudi so samski?
Večini tem ok moškim s kmetov je smisel življenja delo na kmetiji, danes se pa da preživet tudi na kak drug način.
Zraven vsega pa tem ljudem ni nikoli dovolj. Nihče nima nap. neko št živali, polja, gozda….. in od tistega živi neko življenje, vsi bi še nekaj, še več, nikoli konca… Čemu?
On, Robi, ti je vse napisal.
In tako kot se nekdo odloči, da bo odvetnik, se nekdo odloči, da bo kmet. Ampak, če se odločiš biti kmet, rabiš tudi koga za pomoč. Ne rabiš ženske, ki bo imela dolge nohte recimo.
In vidim, da ne poznaš kmečkega življenja, pišeš namreč o tem kako kmetom ni nikoli dovolj. NIsem še srečal veliko takih kmetov, ki jih ti opisuješ, sem pa že srečal cel kup takšnih pravnikov, advokatov, ekonomistov, podjetnikov… ki kar grebejo in grebejo.
Ne more biti res, če je pa takih četrtina te generacije po 50. letu, tiste po 45. letu pa manj kot petina.
Tri četrtine oziroma 80 procentov so pa po OŠ šli vsaj na poklicno šolo. Ne vem, kaj ti ni jasno.[/quote]Lahko je res, ker so “šli delat” tisti s podeželja, ki so imeli svoje kmetije nap. Posledično je lahko na deželi več takih, ki so le z oš izobrazbo, statistika pa zajeme vso populacijo, ne loči med mestom in deželo.[/quote]
Ja, sem pogledala tudi te podatke. Od cirka 150.000 glavih generacij jih je v kmetijstvu, gozdarstvu in ribištvu zaposlenih po 3 do 4 tisoč. Se pravi desetina od teh s samo OŠ.
To ok moški glih ne morejo bit tako ok, če le želijo žensko, ki bi delala na kmetiji….
A je to (po njihovo) smisel veze, da bi delale na kmetiji?[/quote]
Kaj pa boš s takšno žensko na kmetiji, ki ima dve levi roki ali pa je preveč fina, da bi poprijela za kakšno delo ?[/quote]To je res, marsikatera ne bi niti po hiši pospravila, skuhala in podobno. Ima nap. službo in potem odklop. Kar je po svoje prav. Ima svoja sredstva za preživetje in ji ni treba več, on se preživlja s kmetovanjem, naj pač dela svojo “službo”, če se živi od tega.
Samo kdo bo potem kuhal, pospravljal, pomival…..? 🙂
Tašča? 😉
Klepetulja, tvoja statistika ne pije vode, a veš to :)?
Veš, da je veliko ljudi zaposlenih in ima doma kmetijo in veš, da ti potem niso vodeni kot kmetje?
In, da še vedno tvoja statistika ne pojasnjuje dejstva, da je na kmetih polno samskih moških in zelo zelo malo samskih žensk (če odzvamem vdove).
Lahko je res, ker so “šli delat” tisti s podeželja, ki so imeli svoje kmetije nap. Posledično je lahko na deželi več takih, ki so le z oš izobrazbo, statistika pa zajeme vso populacijo, ne loči med mestom in deželo.[/quote]
Ja, sem pogledala tudi te podatke. Od cirka 150.000 glavih generacij jih je v kmetijstvu, gozdarstvu in ribištvu zaposlenih po 3 do 4 tisoč. Se pravi desetina od teh s samo OŠ.[/quote]Koliko je pa konkretno ostalo samskih z oš in koliko onih drugih?
Največ je takih, da imajo službo+kmetijo.
Tisti, ki pa imajo samo kmetijo pa sploh rabijo nekoga, ki bo spreten na kmetiji.
Na kmetih ni tako kot v službi, odpikaš 8 ur in to je to.
Kaj pa boš s takšno žensko na kmetiji, ki ima dve levi roki ali pa je preveč fina, da bi poprijela za kakšno delo ?[/quote]To je res, marsikatera ne bi niti po hiši pospravila, skuhala in podobno. Ima nap. službo in potem odklop. Kar je po svoje prav. Ima svoja sredstva za preživetje in ji ni treba več, on se preživlja s kmetovanjem, naj pač dela svojo “službo”, če se živi od tega.
Tašča? ;)[/quote]
Zato, ker sebe težko objektivno oceniš. Verjemi, da bi te kak odvetnik hitro ocenil tako kot si ti njega, sebe bi pa zagovarjal, tako kot se ti.
Nokoč sem bil pri nekem kmetu. Možakar je že v penziji, ima majhno kmetijo, nekaj njiv, travnikov, gozd in stroje za tisto zemljo obdelat.
Mi je pokazal živali v štali. Imel je tri krave, poštrglane, štalca speglana v nulo, kravce so bile kot kake gospe pri njemu. In ga pohvalim, da ima lepe krave.
“Ja saj bi imel še kakšno, če bi imel kaj večjo penzijo….” 😉
Tašča? ;)[/quote]
Potem pa je res bolje, da ne gre na kmetijo, ker bo samo kreganje pri hiši. 🙂
Vanko zagovarjaš kmečke fante, in nekako kritiziraš ženske, ki se ne zmenijo zanje in kot razlog navajaš to, da imajo kmetijo. Saj na nek način jim je to v breme, oteževalna okoliščina, pa vendar, če bi bili res tako ok kot ti praviš bi se jih že katera “usmilila”. Pa vem, da niso tako ok, vsaj tisti, ki jih sam poznam.
Povečini mamini sinčki, malo zagledani sami vase, se nimaš z njimi kaj drugega pogovarjat kot o traktorjih, kravah, zemlji, mejaših, ganarju…… in koliko so ga spili prejšnji vikend….
Ne vem teme, ki punc praviloma ravno ne zanimajo :/
On, ti pa ne ceniš ravno kmetov, aja, saj res, ti v trgovini kupiš hrano, zato ne ceniš kmetov, ker jih ne rabiš :).
Veš kako je, so ok pa niso ok ljudje na kmetih in daleč od tega, kar ti pišeš.
Dejstvo je, da je kmečko delo težko, da delat na kmetiji ni enostavno, zato večina ljudi beži s kmetij (ja sem en, ki je to storil, ker mi je bilo lažje delat v mestu kot na kmetij). Tako moških kot žensk. Ampak povsod se trudijo, da vsaj en doma ostane, ponavadi je to sin. In ta sin seveda želi kmetijo obdelovat in zato rabi tudi pomoč primerne ženske.
Imam kar nekaj kolegov, ki so imeli več punc, razmerja so se vedno takrat končala, ko so pojasnili kako kmetijo imajo doma. Prej so bili čisto ok sogoovrniki, prijazni, topli do žensk, ko so slišale za kmetijo, je pa konec.
Jaz v bistvu čisto razumem te ženske, v končni fazi sem sam šel s kmetije, ker je delo v mestu lažje. V bistvu mi je najbolje tako kot sem sedaj: delam v mestu, živim na podeželju, na kmetiji pa pomagam le tu in tam, ker sam nisem na kmetiji.
Razumem pa tudi kmečke moške, ker vem, da želijo naprej delat, obdelovat, da želijo prihodnost kmetiji, žensk pa ne dobijo.
Vanko tudi sam obdelujem eno fliko zemlje, imam kar nekaj živali doma, tudi takih večjih, večino hrane si pridelamo sami, v trgovini kupujemo tisto kar doma ne zraste, če boš šel brat moje pisarije tukaj si boš lahko ustvaril/popravil svoje mnenje o meni in “kmetih”.
Fantje podobnih značajskih lastnostih v mestih, oz tistih, ki nimajo kmetij si nekako najdejo ženske, ker punce pač nasedejo, da bodo lagodno živele z nekom, ki ima samo (dobro) službo, hišo/stanovanje, avto, da bodo šle lahko na dopust, izlete, da bodo po službi fraj…… Pa se mnoge opečejo, se naveličajo “fanta”, jim ni več mar za lepo hišo in vse materialno, se jim moški s katerim živijo zagabi…. itd
Zakaj le? 😉
Življenje na kmetiji je drugačen način življenja kot pa brez nje, tu ni kaj, ni pa to glavna težava/razlog zakaj je toliko samskih fantov po kmetih. Škoda se slepit s tem.
Tako je – vse se nekaj preračunava, še “ljubezen” se odtehta z merili materializma. Če se imata fant in dekle rada, se da premostiti vse težave, če se obojestransko podpirata in sodelujeta, v kolikor jih ne vodijo zgolj računice v glavi, kaj kdo ima, kaj kdo nima, blabla… Pomembno je, da sta dekle al ifant dobra po srcu. Ampak denar pač usmerja tudi pamet, srce je šele na 2. ali 3. mestu – v današnjem svetu še toliko bolj, ker bi vsak rad na lahko skozi prišel, misleč, da je to najbolj pomembno za partnerstvo. Ni naključje, da moški, ki ima nek visok družbeni položaj ali je denarno zelo dobro prskrbljen, da se zgrinja “ženskih butar” okrog njega v širokem starostnem razponu.
On_, nisem bral tvojih komentarjev, niti se mi ne da za nazaj brskat.
Dejstvo pa je, da ženske nočejo na kmete, večina jih noče, ko sliši moški-kmet, gremo stran…
Ja, veliko žensk iz okolice mi je že to reklo, in ja veliko moških nas je tudi tako reklo, da nam je brez kmetije bolje kot z njo in smo odšli. Tudi jaz. Tudi moški smo taki, ne le ženske, samo večji delež moških vseeno ostane doma na kmetiji.
Ljudje preprosto ne želijo biti na kmetijah, redko kdo si tega želi. Ženske še toliko manj kot moški pa že moški bežimo s kmetij.
Saj če ima prave kromosome ji bo z nekaj sreče uspelo brez operacije in šivanja…… 😉
Ps
Matjazko ti pa si en špilferderber…. :))))[/quote]
Če bi bila moški, bi operacija uspela, da bi raje odvzeli kaj, tako kot pri Salome, kot pa dodali, pa še one pripomočke za čvrstenje vaginalnih mišic bi dobila. 😀 Ti bi ji zelo prav prišli tudi sedaj, če ni sreče z moškimi – ker potem zapolnjuje to “praznino” na nekonstruktiven način s fantazijskimi zgodbicami na MONu v našo čast, ko moramo čitati te njene mehiške nadaljevanke v 1000 izvedbah, kjer se kot glavna igralka preizkuša v različnih vlogah: trpinčena ženska alkoholika, nesrečna samska ženska, obdana s samimi luzerji, adrenalinska športnica in avanturistka, ki prestraši moške mile jerice, družbeno zapostavljeno dekle iz ruralnega okolja, močnejša neatraktivna ženska, fuka željna medkolegialna svingerica, kmet brez ženske… Morala bi pisati v kakšen rumeni tabloit “Micka svetuje”, tu pa vedno v delovnem času meče svoje literarno umetniške bisere forumskim svinjam. :)))
Če s formuskim štepanjem postov dobi to, kar rabi, dvomim. Štepanje že, vendar to ni tisto pravo štepanje, ne seda prav… 😀 Mogoče bi ji kaj konkretnega ponudil Katenjkin nadangel Gabriel in se je usmilil, če se je bog v moškem noče. 😀
Ronka, uživaj! Po možnosti z moškim!!!! ;)))
Forum je zaprt za komentiranje.