Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšni tipi ljudi so samski?

Kakšni tipi ljudi so samski?

Delno imaš prav. Se strinjam, da je na podeželju v omenjeni generaciji veliko samsih moških, samskih žensk pa bolj malo.
Samo v povprečju je pa vseeno veliko več samskih žensk kot moških. Statistika pravi, da je v Sloveniji dosti več žensk kot moških. Torej je to jasno.
Na kupe samskih žensk poznam, tam 30+, visokoizobražene, polne hobijev, rade potujejo in take se preprosto ne želijo vezat s spodaj omenjenimi moškimi, ki mogoče niti poklicne šole niso končali.
Pride do tega, da so samski moški, so samske ženske, ampak se ne ujamejo.

Pa si natančneje pogledal to statistiko, če govoriš že o njej? Fajn je, da se ne govori na pamet.

Ta je za leto 2006:
http://www.stat.si/doc/pub/05-RR-007-0801.pdf

Kaj vidimo tu? Da je moških večinoma več ali pa vsaj toliko kot žensk, zlasti v skupini 30-34 let. Trend se obrne po 45.letu, ko je žensk nekaj več kot moških, spremeni pa se popolnoma po 65. letu, ko je žensk precej več kot moških. Zdaj verjetno vas zanimajo mlajše popuclacije, ne? Tam pa je moških več. Skupno je seveda več žensk, ampak v starostni skupini do 45. let pa je več moških. Seveda z vidika morebitnega partnerstva tudi to ne pove vsega, ker se ne upošteva, koliko je homoseksualcev (gejev je več kot lejzbik)- teh je tudi nekaj %, težko reči dejansko koliko, ker neodvisne raziskave na to niso bile narejene, poleg tega niso vsi deklarirani. Ampak na grobo: do 45. let je vsaj 50-50.

khmm, vsak kolikor toliko razgledan ve, da je žensk v Slo dosti več kot moških. Res je, da nekje do 30. tega leta imamo več moških, v starejših generacijah pa vse več
žensk.
Samo tu gor sem mislil, da se govori o ženskah in moških in ne fantkih in punčkah. Ja fantkov je več kot punčk.
In moj predhodnik je tudi lepo napisal v kateri generaciji je polno samskih moških. Ni pisal o mladostnikih.

Generacija 30-34 niso mladostniki. Ali pa do 45.
S predhodnikom, ki ga ti omenjaš, pa se jaz itak strinjam.

In predhodnik je pisal o 45-55, kjer je več žensk kot moških :).

Joj, kako na suho – in to so ljudje, ki niti niso toliko starejši od tebe. V starostni skupini od 40 do 44 let ima vsaj višješolsko izobrazbo (do doktorata) 25.000 ljudi, samo OŠ ali brez nje pa je 30.000 ljudi, celotna generacija šteje 150.000 ljudi. Ostali, torej okoli 95.000 ljudi ima poklicno ali srednjo izobrazbo.

Za starostno skupino od 45 do 50 je podobno, le da jih je nekoliko več, 157.000, od tega 31.000 z OŠ ali brez dokončane OŠ, 31.000 z vsaj višjo izobrazbo, ostalo pa s poklicno in srednjo.

Statistiko po starosti ti je pa že khmmm navedla. Mislim, kakšne teze eni vlečete no.

Demy je povsem prav napisal. Na podeželju je v starostni skupni nekje 35+ polno samskih moških in redko kakšna ženska.
Ti samski moški so večinoma ostali doma na kmetijah. Nekateri so naredili kako poklicno šolo, tisti nad 45 večinoma ne.
Ženske pa se ponavadi odselijo v mesto, naredijo kak faks in nočejo delat na kmetiji. Mestne ženske pa niti pod razno nočejo na kmetijo.
Tako, da tisti moški so čisto ok, samorabijo pač žensko, ki bo želela delat na kmetiji.

Joj, kako na suho – in to so ljudje, ki niti niso toliko starejši od tebe. V starostni skupini od 40 do 44 let ima vsaj višješolsko izobrazbo (do doktorata) 25.000 ljudi, samo OŠ ali brez nje pa je 30.000 ljudi, celotna generacija šteje 150.000 ljudi. Ostali, torej okoli 95.000 ljudi ima poklicno ali srednjo izobrazbo.

Za starostno skupino od 45 do 50 je podobno, le da jih je nekoliko več, 157.000, od tega 31.000 z OŠ ali brez dokončane OŠ, 31.000 z vsaj višjo izobrazbo, ostalo pa s poklicno in srednjo.

Statistiko po starosti ti je pa že khmmm navedla. Mislim, kakšne teze eni vlečete no.[/quote]

Aja, pa pri teh od 50 do 55 leta jih je res malo več s samo OŠ, še zdaleč pa ne večina. Torej z OŠ ali brez nje 41.000, z vsaj višjo 31.000, ostalo pa je poklicna ali srednja šola. Vsega skupaj je v tej starostni skupini cca 153.000 ljudi. Skratka, niti govora o kakšni večini, ki ne bi šla vsaj v srednjo šolo.

Pa kaj je z vami, ljudje? Je vaše življenje sestavljeno iz matematičnih enačb, statistik, je to tisto, kar vas žene dalje? Vam bog ali Bog ni dal pameti zato, da z njo razmišljate?

demy in jaz, klepetulja, sva pisala o podeželskih samskih moških. Jaz sem še pisal o ženskah. Nisem se poglobil v statistiko, ampak v življenje v reali.

Kaj statistika je pa narejena na podlagi življenja v virtuali in ne v reali? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No bom pa tako napisala: ni res, da so včasih ljudje po OŠ šli delat. Zadovoljna? Uh, kakšen tehten argument, bognedaj, da mi pade na nogo.

Statistika ne zajeme recimo tega, da so moški na podeželju samski, ker ne najdejo ženske, zato, ker imajo kmetijo recimo. Statistika ne zajeme tega, da ženske iz mesta nočejo delat na kmetiji, ženske s kmetije se pa večinoma odselijo v mesto.
Statistika zajame to, da so mlade ženske večinoma bolj izobražene kot mladi moški, ne zajame pa tega, da moški večinoma ne vidijo radi, da ima ženska dosti višjo izobrazbo :).

Tudi jaz sem doma s podeželja. In to, da so ljudje po OŠ hodili množično delat, enostavno ni res.

Verjetno bi se kje našli tudi ti podatki, ampak ti vse to itak veš iz glave.

Jaz vem iz prakse. Vem zakaj moški na kmetijah ne dobijo žensk in da na podeželju skoraj ni samskih žensk.

Ampak vanko, ti si prvi omenil statistiko tule, kaj zdaj ti pa ne ustreza več ;)?

Ja, krivokljun, imaš prav, samo mene zmoti napačno tolmačenje podatkov. Češ, to je pa tako in amen. potem pa argument: itak to vsak razgledan ve. Razgledan je zame nekdo, ki točno ve, o čem govori, ima argumente, ve, kaj je povedal, stoji za tem, takih, ki govorijo na pamet in se imajo za razgledane, imamo drugod dovolj, ali ne?
Samo nima smisla, če ima nekdo potrebo po tem, da ima prav, pač naj ima, saj to nima nič z mano. Ker takole si lahko samo podajamo žogico sem in tja.

O pa je, za generacije nekje 45+ je to še kako res. Se pa danes močno spreminja.

Tudi jaz sem doma s podeželja. In to, da so ljudje po OŠ hodili množično delat, enostavno ni res.[/quote]

Tudi jaz sem doma s podeželja. In to, da so ljudje po OŠ hodili množično delat, enostavno ni res.[/quote][/quote]

Ne more biti res, če je pa takih četrtina te generacije po 50. letu, tiste po 45. letu pa manj kot petina.
Tri četrtine oziroma 80 procentov so pa po OŠ šli vsaj na poklicno šolo. Ne vem, kaj ti ni jasno.

Klepetulja, kaj si ti statistčarka?
Daj poglej malce okrog sebe, ne v gole številke, ki niti pod razno ne pojasnujejo tega, kar jaz trdim.

Klepetulja, tvoja statistika niti malo ne pojasnjuje dejstva, da na kmetijah ostajajo samskih moški. Ne pojasnuje tega, da so ti samski moški sicer čisto ok pa vseeno ne dobijo žensk. Koliko samskih žensk na kmetijah poznaš in koliko samskih moških? Teh drugih jaz ogromno, prvih zelo malo. Samske ženske na kmetiji so ponavadi odovele. Samski moški pa so pretežno moški, ki nikoli niso en konkreten čas živeli skupaj z žensko. Pa ne govorim o slabih moških. Govorim o ok moških, ki pa ne dobijo ženske, ker te nočejo na kmetijo.

[/quote]

Ne more biti res, če je pa takih četrtina te generacije po 50. letu, tiste po 45. letu pa manj kot petina.
Tri četrtine oziroma 80 procentov so pa po OŠ šli vsaj na poklicno šolo. Ne vem, kaj ti ni jasno.[/quote]Lahko je res, ker so “šli delat” tisti s podeželja, ki so imeli svoje kmetije nap. Posledično je lahko na deželi več takih, ki so le z oš izobrazbo, statistika pa zajeme vso populacijo, ne loči med mestom in deželo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To ok moški glih ne morejo bit tako ok, če le želijo žensko, ki bi delala na kmetiji….
A je to (po njihovo) smisel veze, da bi delale na kmetiji?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On_, vidim, da ne razumeš. Moški ostane doma na kmetiji, ki jo želi naprej obdelovati. Za obdelovanje pa so potrebne pridne roke. Življenje na kmetiji je pač drugačno kot v mestu.
Pač kmečki moški pričakuje, da bosta oba z ženo delala na kmetiji, ne da bo on delal, ona pa bo ta čas gledala TV. Na kmetijah je vedno tako, da morata oba delat.

To ok moški glih ne morejo bit tako ok, če le želijo žensko, ki bi delala na kmetiji….
A je to (po njihovo) smisel veze, da bi delale na kmetiji?[/quote]
Kaj pa boš s takšno žensko na kmetiji, ki ima dve levi roki ali pa je preveč fina, da bi poprijela za kakšno delo ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close