Kakšni tipi ljudi so samski?
Prav tako deluje ga. “preprosta punca”. Naporen in zagrenjen karakter s katerim odvrne tudi tiste, ki bi vsako, samo da ima luknjo. Neženstven izgled pa poskrbi za ostale. Ni se ji za bat, da bi jo kateri hotel. Ona ni preprosta. Zame je preprosta punca npr. Mojca iz starega filma Kekec. Topla, prijazna, prijetnaskromna, … tale pa ji je pravo nasprotje. Godzilla. 🙂
Prav tako deluje ga. “preprosta punca”. Naporen in zagrenjen karakter s katerim odvrne tudi tiste, ki bi vsako, samo da ima luknjo. Neženstven izgled pa poskrbi za ostale. Ni se ji za bat, da bi jo kateri hotel. Ona ni preprosta. Zame je preprosta punca npr. Mojca iz starega filma Kekec. Topla, prijazna, prijetnaskromna, … tale pa ji je pravo nasprotje. Godzilla. :)[/quote]
Mogoče res tako deluje, ampak če že, je to predvsem zaradi negotovosti, ker ima občutek da je v družbi ljudožercev in da se mora ves čas braniti. To je dokaz, kako malo je pomemben videz, če se ne počutimo udobno v svoji koži.
Prav tako deluje ga. “preprosta punca”. Naporen in zagrenjen karakter s katerim odvrne tudi tiste, ki bi vsako, samo da ima luknjo. Neženstven izgled pa poskrbi za ostale. Ni se ji za bat, da bi jo kateri hotel. Ona ni preprosta. Zame je preprosta punca npr. Mojca iz starega filma Kekec. Topla, prijazna, prijetnaskromna, … tale pa ji je pravo nasprotje. Godzilla. :)[/quote]
Godzilla pa tudi v filmu ostaja samska. 🙂
Mogoče res tako deluje, ampak če že, je to predvsem zaradi negotovosti, ker ima občutek da je v družbi ljudožercev in da se mora ves čas braniti. To je dokaz, kako malo je pomemben videz, če se ne počutimo udobno v svoji koži.[/quote]
Punca zagovarja pravico, da je možača. Naj bo! A koga moti, da je možača? Mislim, da ne. 🙂
Problem ima le ona, ker se ne more sprijazniti, da možače fante ne zanimajo. Celo zanemarjene fante. 🙂 Tako je bilo pred 1000 leti. Tako je danes. In, ne glede na njo, tako bo tudi jutri. 😉
[/quote]
Nekaj časa za oblačenje vzame, pa če se oblečeš v cape ali urediš. Isto časa si oblačiš uniseks mikico ali kakšno lepo srajčko ali oprijeto majčko. Dnevno ličenje pa vzame 5 minut.
4 ure na 2 tedna, kaj pa tam delajo? 4 ure časa vzame kečjemu, če se gre barvat (pa še to ne) ali pa je lastnik salona štorast pri naročanju ter ima v čakalnici 10 čakajočih strank. Ko sem se še barvala, je vzelo 1 uro in pol časa pa imam dolge in goste lase. Če gre na frizuro, ne bi smelo vzeti več kot pol ure.
Jezus, ene se pač z veseljem zrihtamo in nam to ni muktotrpje, kar pa ne pomeni, da se zaradi štorasti zašeljemo v prvi jarek na peciklu in da imamo kondicijo na psu.
Barvanje, prameni, striženje pa potem je dejansko štiri ure. Že preizkušeno 🙂
Samo potem ni to na dva tedna.
V glavnem, karkoli se že počne, naj se uživa v tem… Če nekomu ne paše se barvat, jaz ne vem, zakaj bi se moral. Kje to piše? Za ličenje velja enako. Prisegam na naravna, bio ličila, ker ni mi vseeno za mojo kožo in kaj dam nase, ne pretiravam z njimi, nikoli pa sem nisem počutila prikrajšano ali pa da bi se morala ličiti, ker sem ženska. Mogoče si pa tudi kak moški želi, da bi se ličil, pa se ne more, ker to še pri nas ni vsesplošno sprejeto ;))
Kar se pa kondicije tiče: če nekdo ne more iti eno nadstropje po stopnicah, ne da bi se zadihal, ali pa 2, 3 min po ravnem preteči v počasnem tempu, ne da bi crknil, mora nekaj narediti, nemudoma in takoj. Ne glede na spol. No, razen če je to pri 80-ih. Pa to je res minimum od minimuma. Za samo zdravje se gre.
Še vseeno sem mnenja, če nekdo piše toliko proti rekreaciji in rekreativkam, je zato, ker sam nima kondicije (vzdržljivosti in moči). Nisem še spoznala tipa, ki ne bi imel kondicije (govorim res o tem enem nadstropju, da razumemo) in da bi bil urejen. Ponavadi gre z roko v roki. Brez kondicije in neurejen.Pač ne skrbi zase.
Jaz nisem med njimi. 🙂
Bi pa rad, da bi šel razvoj v to smer, da bi bilo manj perfekcionizma in človeške izumetničenosti. Da bi se odpravilo posiljevanje in prepričevanje o tem, kaj je popolno in kako je prav živeti in kaj vse moraš zmetati nase ali vase, da se “ceniš”.
Da bi človeški ego manj zlorabljal lastne telo v svoje sebične interese ter bil bolj v stiku s svojimi resničnimi potrebami po zdravem okolju in zdravi miselnosti, ki nas resnično osrečuje in nam daje vedeti, da smo vredni pozornosti.
Potrošniška družba, to pa je, ja. Ne vem, v koliki meri lahko mi to spremenimo. Lahko spremenimo sebe, da živimo v skladu s svojimi vrednotami, svojim mišljenjem.
Popolnost telesa? Tu pa ni samo kozmetika. So lepotne operacije, razni tipi televadb za to in ono, dieta na sto načinov… tu se obrne toliko denarja. Res ogromno denarja. V Ameriki se milijarde obračajo v dietni industriji. Pa verjetno vsi, ki uporabljajo razne proizvode, sploh niso predebeli, ampak to je to: “you can never be too thin or too rich”. To je ena miselnost, ki je na vsakem koraku, ta potrošniško- materialistična-površinska, “takoj in zdaj”, pač nas obdaja. Kljub vsemu pa se mi znotraj tega odločamo, kaj bomo s tem. To je pač to, da si toliko svoboden, kot želiš biti.
Jaz nisem med njimi. 🙂
Bi pa rad, da bi šel razvoj v to smer, da bi bilo manj perfekcionizma in človeške izumetničenosti. Da bi se odpravilo posiljevanje in prepričevanje o tem, kaj je popolno in kako je prav živeti in kaj vse moraš zmetati nase ali vase, da se “ceniš”.
Da bi človeški ego manj zlorabljal lastne telo v svoje sebične interese ter bil bolj v stiku s svojimi resničnimi potrebami po zdravem okolju in zdravi miselnosti, ki nas resnično osrečuje in nam daje vedeti, da smo vredni pozornosti.[/quote]
V tržnem kapitalizmu, če se ne troši, se ne ustvarja dobiček. Če se ne ustvarja dobiček, pa se sistem sesuje. Torej varčevanje še pospešuje gospodarsko krizo v tem sistemu.
Se pravi, če se bodo (med ostalim seveda) ženske nehali šminkati in barvati, se lahko sesuje sistem. Kak sistem smo si to zastavili, groza no. Pa ljudje naj bi bili pametni. 🙂
Potemtakem, če se to zgodi, se boste moški morali začeti šminkati in barvati, da bo sistem preživel ;))[/quote]
Spet bo moški reševal svet zaradi ženske. Že od nekdaj je bilo tako. 😉 🙂
Potrošniki reguliramo ponudbo. Če spremenimo svoja prepričanja in bi na primer nehali kupovati čokolado, potem čokolade v trgovinah več ne bi bilo. 🙂
Bi pa se upad potrošnje še vedno precej poznal. Na primer moški imamo kratke lase, pa vedno več jih je brez….:)
Pa da se vrnem k temi…..
Recimo, da monogamstvo ni naravno…Kaj pa je naravno ?
Je bolj naravno, če ima moški dve ženski ali pa ženska dva moška ?
Ali pa celo tri ? Enkrat smo pisali, da bi imela enega kot očeta, drugega kot gospodinjca, tretjega za intimne aktivnosti..:)
Ali je od monogamstva bolj naravno varanje ? Ali pa, da vsakega toliko časa menjamo partnerja ?
Kaj pa otroci ? Ločitve ponavadi hudo vplivajo na otroke..Če bi bilo menjavanje partnerjev bolj naravno, potem ne bi smelo puščati travm….
Kaj je najbolje za človeka, če odstranimo vse nenaravne, priučene, ideološke in kulturološke dejavnike ?
Komur je vrednota družina, bi moral razumet, kaj pomeni monogamstvo, sicer naj se ne spušča v to. Moram rečt, da kolikor se eni obnašajo neodgovorno, so še vedno veliko bolj odgovorni od tistih, ki se “igrajo” družino na silo.
To je pa res 🙂
Travme pušča, ker ni varnosti. Ker ta otrok ne ve, kdo bo tam naslednji dan. Otrok pa rabi varnost, gotovost, bližino, to, da ve, na koga se bo lahko zanesel, da bo nekdo tam, ko ga bo potreboval. Več partnerjev pa mu daje tega občutka. Poleg tega, da je itak vprašljivo, kaj se med njimi potem tam dogaja. Kako vzdušje vlada tam.
Jaaaaa, in naredimo nov sistem v katerem bo država živela otroke (stranske produkte seka), odrasli bodo pa lahko živeli svoje potrošniško življenje dokler se pač ne bodo potrošili……. 😉 :)))))[/quote]
Res ti seka! 🙂
Jaaaaa, in naredimo nov sistem v katerem bo država živela otroke (stranske produkte seka), odrasli bodo pa lahko živeli svoje potrošniško življenje dokler se pač ne bodo potrošili……. 😉 :)))))[/quote]
Res ti seka! :)[/quote]
Japka, tebi še kaj vseka sekirca? Mažeš kaj z oljem ,da je korozija ne napade? :)))
Res ti seka! :)[/quote]To potem pomeni, da je lahko človek tudi usekan? 😉
Ammmm, je to dobro ali slabo? 🙂
Res ti seka! :)[/quote]To potem pomeni, da je lahko človek tudi usekan? 😉
Ammmm, je to dobro ali slabo? :)[/quote]
Hmmmm, odvisno kakšne odnose imaš s takšnim človekom… in koliko si sam usekan. 🙂
To potem pomeni, da je lahko človek tudi usekan? 😉
Ammmm, je to dobro ali slabo? :)[/quote]
Hmmmm, odvisno kakšne odnose imaš s takšnim človekom… in koliko si sam usekan. :)[/quote]Iz tega si lahko razlagam, da imam s tabo usekan odnos.…. 😀
Bom si domišljal, da je to dobro, najboljše oz največ kar lahko s tabo dosežem, nekaj kar seka.… 😀
Le zbud’ se, le vstani, ti mrzli Gorenj’c,
boš videl, kaj dela Dolenj’c.
On seka, on klesti, pripravlja si les,
ga v butaro veže, ravna si ga vmes.
Na voz ga naklada, z živinco pelja,
al’ njemu pa srček igra.
Jaz sem star 37 let in sem tudi samski.Veliko sem razmišljal o teh stvareh, ki pišeš in prišel sem do zanimivih ugotovitev.
V naši vasi je veliko samskih moških starih med 45, 50 in več let, vključno z mojim stricem-maminim bratom.Mislim, da jih je okoli 10 ali še kak več.Tisti ki so mojih let, ali pa še mlajši pa imajo skoraj vsi punce ali so celo že oženjeni. Najbolj problematična je torej generacija med 45 in 55 leti.
Zakaj je tako?
Večina teh moških o katerih ti pišem je hodila na žure ko so bili mlajši, pa so vseeno ostali samski. Pa tudi kmetje niso vsi. Jaz vidim problem drugje. To je generacija ljudi ki so po končani osnovni šoli šli delat, le redki so šli naprej v srednjo šolo in še naprej.Danes pa skoraj vsi mladi gredo študirat v LJ in drugam. V mestu je lažje dobiti partnerja, ker je tam velika masa ljudi na kupu, pa tudi vsak dan si v stiku z veliko ljudmi. Mi ki smo na podeželju pa se bolj ali manj vsak dan srečujemo z istimi ljudmi,pa tudi v službi ni dosti drugače. Tam smo večinoma moški. Kot sem že rekel, najbolj problematični so torej moški od 45 let naprej, ki živijo na vasi. To je danes vsesplošen problem ne samo v Sloveniji, tudi drugje.Tudi v naši vasi skoraj ni samskih punc, to pa zato ker punce lažje dobijo fanta kot pa obratno. No, toliko zaenkrat. Če se kdo ne strinja z mano naj kar napiše svoje argumente. L.p.
Menda je, statisticno gledano, priblizno enako punc kot fantov. Vsaj v Sloveniji, a ne? No, in ce izhajamo iz tega, da bi se vecina vseeno rada poparckala – vsaj obcasno/zacasno, ce ze ne “trajno” – pridemo do zakljucka, da je vecina dolgoletno samskih relativno neprivlacnih v oceh nasprotnega spola, vsaj v okolju kjer se gibljejo (ce gledamo hetero usmerjene) in/ali pasivnih.
Pred casom me je nekdo vprasal, pa kako se nacrtno lotiti iskanja partnerja. Eto kako.
[list]
[*]Najprej razumite samega sebe in kaj si zelite.
[*]Potem ugotovite, kje so (ce obstajajo!?) in kaj si zelijo tisti s katerimi bi se zeleli poparckali.
[*]Nakar se vprasajte, ali se je vredno potruditi in kaj spremeniti, da bi do zeljenega tudi prisli. In ce je odgovor ‘ja’, potem naredite nacrt, kaj in kako, in nato veselo po “programu”, s tem da se tu pa tam prilagodite novim okoliscinam.[/list]
Nic od tega ni preprosto. Zato pa tudi je toliko (ne ravno srecno) samskih. Ampak, ce se ze odlocite za spremembe, pazljivost pri zeljah, ker lahko da se vam uresnicijo. Da vam ne bo zal! 😉
In kaj je vas razlog samskosti?
[list][*]Problem je lahko videz. Vsesplosno se potrudite okoli izgleda. Fitnes, oblacila, higijena, urejenost, itd. Priblizajte se tistemu, kar je vasim potencijalnim partnerjem privlacno. Ce to ne gre, oz. ni uspeha, se zacnite gibati tam, kjer vas videz ni taka ovira ali pa se preselite. Standardi “lepote” niso povsod enaki.
[*]Problem je lahko povezan z vasim statusom: (ne)izobrazenost, (ne)razgledanost), (ne/pre)samostojno zivljenje, (ne/pre)zaposlenost, materijalno stanje, posebnost/ekscentricnost, itd. Predvsem poskrbite, da boste sami s sabo zadovoljni. Pretehtas kaj ti bolj ustreza, biti kar si ali se priblizati tistemu kar zazeljeni partner od tebe utegne pricakovati. Se vedno pa obstaja moznost zamenjati okolje zivljenja ali gibanja, ce/ko odkrijes alternativo (ampak na temu je treba delati, iskati, ne bo kar tako padlo iz neba). Predvsem pa, korak za korakom.
[*]Problem je lahko (naporen) karakter. En kup ljudi ima razne psiholoske tezave, ki pa so pogosto resljive z delom na sebi, samostojno in/ali s strokovno pomocjo, tako izobrazevanjem kot prakticiranjem. Vse to traje, ampak od sebe nimas kam pobegniti. Koristilo pa vam bo tudi pri zgodnjem prepoznavanju (in zapuscanju) problematicnih partnerjev. 🙂
[*]Na splosno pa ne skodi, ce naredite kar je v vasi moci, da si dvignete vrednost na trgu mesa, lol. Parckanje postane lazje, komadi atraktivnejsi, pa tudi za vas so se pripravljeni bolj potruditi.[/list]
In to je to. Morda marsikaj spremenite, se poparckate, in v nadaljevanju zivite kot v pravljici. Morda pa ugotovite, da si (vsaj zaenkrat se) ne zelite trajnega partnerja. In, nenazadnje, ce se potrudite, morda celo ugotovite, da vam je samim se (naj)bolje. Ampak ce grete skozi to vajo, boste dosti bolj zadovoljni svoji kozi, kot pa ce se naprej “sanjate” o npr. neobstojecem, krivite narobe postavljen svet, ipd.
Vse se da, ce se hoce. YouTube je poln motivacijskih posnetkov ljudi, od hudih invalidov naprej, ki so srecni, poparckanih kot samskih.
Forum je zaprt za komentiranje.