Kakšni tipi ljudi so samski?
To že. Vendar je v tem primeru izjava terapevtke ni na mestu, saj avtorica sama izjavlja, da se najbolje počuti, če je natur. In ravno natur urejene ženske so ji najbolj všeč.
Zaradi naličenosti se ne bo bolje počutila. Saj ni to noben problem, da se naličiš. Problem je spremeniti svojo notranjost.[/quote]
Robi, če bi bilo “natur” za večino žensk lepa zadeva, potem bi kozmetična industrija propadla. Poglej samo smešne reklame za maskare – vsaka nova maskara naredi trepalnice za nevemkoliko daljše, gostejše…:)) Vsi vemo, da to ni možno, dejansko se samo poudarijo trepalnice. In so ženske, ki na cesto ne upajo nenaličene in take, ki si v šoli, službi izposojajo ličila, če jih slučajno doma pozabijo, ker ne morejo brez njih oziroma se počutijo “golo”. Potem so take, ki od doma hodijo nenaličene (da mož ne bi kaj posumil) in se naličijo v službi. :))
Šoping (tudi kozmetike) ima za nekatere ženske prav terapevtski pomen. :))
Mogoče je mislila, da vsaj malo spremeni svojo (zunanjo) podobo, da bi se zadeva vidno kam premaknila, ker pofarbat si lase pa res ni problem 😉
Mogoče ti je želela s tem pokazat kak bi bil odziv okolice, če bi spremenila zunanjo podobo in bi te to spodbudilo, da bi začela bolj intenzivno razmišljat o spremembi svoje notranje podobe 🙂
Mogoče je imela v mislih tisti Rugljev stavek, da ženska propade, ko se noben moški več ne zanima za njeno…….. ;)
Eh njih Rugel niti ni uvrščal med ženske… 😉 tako poenostavljeno povedano :)))[/quote]
Kam pa?[/quote]Saj ne samo njih tudi “moške”, ki jim niso bile všeč ženske je imel za nekaj tretjega (blago rečeno 😉
Ni ravno šparal (sočnih) besed 🙂
Hvala. Predvidevam, da izraz bolj kot ne iz tega, da dve ženski medsebojno oz dva tipa ne morejo zaploditi otrok. Potemtakem bi lahko rekli, da tudi vsi hetero, ki nimajo otrok so na nek način suhe veje 🙂
Hvala. Predvidevam, da izraz bolj kot ne iz tega, da dve ženski medsebojno oz dva tipa ne morejo zaploditi otrok. Potemtakem bi lahko rekli, da tudi vsi hetero, ki nimajo otrok so na nek način suhe veje :)[/quote]Eni zavestno, drugi mogoče ne po lastni želji… za te mi je malo žal :/
Hvala. Predvidevam, da izraz bolj kot ne iz tega, da dve ženski medsebojno oz dva tipa ne morejo zaploditi otrok. Potemtakem bi lahko rekli, da tudi vsi hetero, ki nimajo otrok so na nek način suhe veje :)[/quote]Eni zavestno, drugi mogoče ne po lastni želji… za te mi je malo žal :/[/quote]
Žal…zakaj – potrebno je sprejeti, da vsega človek ne more imeti, nekateri otrok, nekateri želenega poklica, nekateri želene službe, nekateri želenega človeka, nekateri zdravja, nekateri denarja, nekateri pa vsaj malo razuma 🙂
Eni zavestno, drugi mogoče ne po lastni želji… za te mi je malo žal :/[/quote]
Žal…zakaj – potrebno je sprejeti, da vsega človek ne more imeti, nekateri otrok, nekateri želenega poklica, nekateri želene službe, nekateri želenega človeka, nekateri zdravja, nekateri denarja, nekateri pa vsaj malo razuma :)[/quote]Žal zato, ker nekaj takega res ni lahko sprejeti 😉 🙂
Žal…zakaj – potrebno je sprejeti, da vsega človek ne more imeti, nekateri otrok, nekateri želenega poklica, nekateri želene službe, nekateri želenega človeka, nekateri zdravja, nekateri denarja, nekateri pa vsaj malo razuma :)[/quote]Žal zato, ker nekaj takega res ni lahko sprejeti 😉 :)[/quote]
Nikoli nisem o tem pretirano razmišljala, meni je to skoraj kot nekaj normalnega, ko kdo pove, da ne more imeti otrok, morda mi ravno zato ni žal, ker meni otroci tudi niso cilj, prioriteta.
Kakšen tip ljudi so samski?
Taki, kot jaz.
Ne grem ven(na zabave, v družbo) … prej sem hodil …
Sem tudi veliko doma ali “na zraku” in se zabavam s tistim kar mislim, da me veseli …
Sem “prezahteven” pri ženskah, … ta “prezahtevnost” pa se posledično odraža v zakompleksanosti pri določenih osebnih pomanjklivostih … (Torej, sem sposoben dobiti sebi enakovredno žensko, a je ne morem, ker ne izpolnjujem osebna merila oz. pogoje-“na svojem telesu”, da bi lahko dobil to, kar si želim in iz izkušenj vem, da sem bil zmožen).
Zato sem samski. A iskren, he he.
Ja ja, vsi uspešni, samozavestni, zahtevni, naj naj odličnejši so samski… a ni škoda da se ne sparčkate in nimate čimveč otrok, da bi nastal super svet, ne pa neka grešna postaja tu na zemlji…
Aja pred kot se piše vejica, v kolikor sledi stavek z osebno glagolsko obliko… to pač zahteva slovenska slovnica…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne nimam, prvič sploh sem neko reč lektorirala in še to zato,ker tega pravila veliko piscev ne ve, in drugič->torej dotični zakompleksani je napisal da je prej bil sposoben zapecati enakovredno žensko.. hja… če ni to en prisrčen pradoks cccc
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Glede vejice pred “kot”, imaš prav …
Ne vem, če sem napisal, da sem objektivno perfekten?! To si bolj vi domišljate.
Torej, ker sem bil prej popoln v svojem okviru, sem lahko iskal ženske, ki niso nadpovprečne ali podpovprečne napram moji vizualni in umski podobi.
Danes pa mi morda manjka desna roka in čakam, da mi zraste nova. Morda sem si zlomil lulčka in čakam, da se bo ta nazaj zravnal(he he). Morda pa mi je res nekdo s škarjami prerezal zgornjo ustnico in je zdaj ta zajčja :))) …
Torej sem “prezahteven”(povdarek na narekovajih), glede na merila, ki sem jih bil vajen.
“Ko si navajen na zmage, se je z drugimi mesti težko sprijazniti”
Temu se reče zakompleksanost.
Res je. Zato sem pa zgoraj navedel prezahtevnost v narekovajih. Glede tega, kaj zares lahko nudim sem pa simbolično povedal: “ko si vajen zmagovati, …”
Eni ne znate iz kratkih in jedrnatih odgovorov razbrati bistva.
Zgolj povedal sem, zakaj sem samski. To tudi sprašuje tema(kakšni tipi ljudi). Torej zakompleksanci.
Jaz sem razbral, zato sem ti tudi povedal, da vidiš, da si bil (tudi) razumljen. 🙂
Neprostovoljno samski v zelo dolgem časovnem obdobju so tisti, ki imajo na čustvenem področju določene rane, ki sčasoma postanejo neodvojlive od značaja, torej del njih – in jim kot “motilci” (očetovski in materinski kompleks z maminimi sinčki in očetovimi princeskami – incestoidna razmerja s starši, nerealna pričakovanja z otročje-romantičnimi sanjarjenji o kvazi super fiktivnih zvezah, pikolovstvo ali pretirana pedantnost, gospdovalnost in želja po nadvladi partnerja z nesposobnostjo prilagajanja, (so)odvisnost od partnerja ali pretirana podrejenost, čustvena nihanja s primesmi depresije, otročjost ali osebna nezrelost – kjer partnerja zavzemata vloge odrasli-otrok) prepečujejo ljubezenske veze. Torej samskost ni usoda, ampak davek lastne psihologije, ki kliče po osebnostni spremembi ali transformaciji.
Če se že gremo lektoriranje… drugače pa tisto z osebno glagolsko obliko drži.[/quote]Hja… nisem se šla lektoriranja, za to nimam ustrezne izobrazbe, še manj, nikoli nisem bila na nobenem družboslovnem faksu, s slovenščino se bavim izključno iz praktično sporazumevalnih in ljubiteljskih razlogov… in prosim milostno ocenjevati moj slog pisanja, ker menda pišem nerazumljivo in je čisto preveč boljših piscev…
pa vendar, eno je uporaba narečnih popačenk, sposojenk iz drugih jezikov, drugo je sintaktična napača, ki zbode uči in zaboli uho…
sicer je hrvaščina zelo lepa… ne vem če je “dotični” ravno hrvatizem, prej bi rekla, da je to skupno nacionalno blago.. je pa res, da včasih namerno ali nenamerno vštulim kak hrvatizem… hrvaščina jezikovno bolj dodelana, hrvati rečejo narezak, mi rečemo zrezek (kot da se kaj zreže), oni rečejo do viđenja, mi nekaj po nemško nazdravljamo na svidenje, hrvati rečejo usput, mi rečemo mi-mo-gre-de oz spo-to-ma… hrvaščina ima mehkejše sklanjatve in spevnejše spregatve zaradi “u”jev, mi imamo otožne “o”je, lepših soglasniških premen (turak turci) mehkih in trdih čjev in džjev, ki ga slovenščina pozna samo v tujkah, nj jev in ljjev,… manjka ji pa.. dvojina…
slovenščini pa besede ki si jih lahko samo sposodimo… napr. drvoseča…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Katanjka,
ne bi popravljala, če ne bi ti zgoraj popravila nekoga.
Ta vejica res zbode v oči… zbode pa tudi marsikaj drugega.
Več kot veš, večjo toleranco moraš razviti, da sploh lahko bereš te forume… ne vem, če sem v tem času našla koga, ki bi kak sestavek napisal tako, da bi si mislila, ej, ta pa zna pisati. Pa jih ne popravljam.
Samo toliko…
Forum je zaprt za komentiranje.