Kakšni tipi ljudi so samski?
Spider, saj te noben ne prepričuje, ti si že prepričan. :)) Zabitega žeblja ne moreš prestavljati levo desno. :))
Družba nam vceplja komplekse, ker je normalno biti v mrtvem zakonu, normalno je, da te mož vara ali pretepa, čudno pa je biti sam. Idealno je biti z nekom, ki te osrečuje in se dopolnjujeta, samo modri pravijo, da je v tem svetu več ali manj le interes.Ko moški reče ženski, da jo ljubi, tu misli- ljubim tvojo lepoto, tvojo mladost itd., itd., ko ženska reče moškemu, da ga ljubi, s tem misli- ljubim tvoj denar, tvojo moč, tvoj ugled.
Nesebična ljubezen je redka kot biseri v tem svetu, srečni so tisti, ki jo najdejo. Ta, ki bazira na interesih je pa slabša kupčija kot biti sam, ker ko izgubiš mladost, lepoto, denar ali zdravje, itak ljubeči po hitrem postopku odide in od silne ljubezni ostane samo še prazna beseda.
Ma ti si pa res pubec … Koliko si star, 15, 16? Smrdljivi cigareti in alkohol kot ena izmed znakov ženstvenosti … ? Kvazifrajerišerstva mogoče. A ženska, ki se zanima še za kaj drugega kot od alkohola pobruhane pulte, ji je to v minus?
Poznam precej več odraslih moških, ki jih to odbija, kot pa privlači.
Alkohol: nič ni narobe, če spiješ kak kozarec. Zategnjeno je, če nikoli ne spiješ niti kozarca. Ja in grdo je, če se ga naliješ. Pišem o kozarcu.
Še enkrat poglej moj zapis in mi prosim označi kje pišem o pijankah? Spiti kak kozarec, pomeni, da parkrat na leto spiješ recimo deci dobrega vinčka. Je to res preveč?
Cigareti celo niso zaželeni, vsaj pri meni ne. AMpak, ženska, ki ne je 100% alkoholu, proti kavi, proti cigaretom in proti vsemu, kar se ji zdi nezdravo, deluje zateženo.
Ma ti si pa res pubec … Koliko si star, 15, 16? Smrdljivi cigareti in alkohol kot ena izmed znakov ženstvenosti … ? Kvazifrajerišerstva mogoče. A ženska, ki se zanima še za kaj drugega kot od alkohola pobruhane pulte, ji je to v minus?
Poznam precej več odraslih moških, ki jih to odbija, kot pa privlači.[/quote]
Tragično je, da je pubec napisal tisto, kar je na nek način res. Sem bila v družbi samih zelo izobraženih oseb in je ena ženska razlagala (ženska je v resni zvezi in ima otroke) koliko alkohola je spila na neki žurki. Pa sem malo pogledala kakšna bo reakcija prisotnih moških. Nihče je ni čudno pogledal ali da bi zaradi tega dejstva kasneje imel spremenjen odnos do nje. Mogoče si sami pri sebi mislijo, da take ženske ne bi imeli, ampak vseeno preseneča to, da tako početje “odobravajo” s tem, da nikoli ne rečejo nič proti temu. Nikoli namreč niso rekli, da se jim zdi pijana ženska smešna. To so bili moški, ki so stari okoli 30 let.
Meni je ženska, ki je pijana, grozna. Če napišem, da kak kozarec, to pomeni recimo parkrat na leto en kozarec (ne dva) vina.
Če pa že ne pije nič alkohola pa da pije vsaj kavo ali pa da ima vsaj neko drugo napako, če tako rečem.
Če pa je vedno tako: kadilci mi gredo na živce (saj meni tudi, ampak ne takozelo, da bi se vpikoval vanje), ne niti požirka vinčka ne bom, ne žganja pa sploh ne, kavo? ne tudi ne pijem, kaj pa mastno reberco? ne tudi ne…
Spider in Robi, lepo je, da sta to napisala, ampak žal mi je, ker tega moški ne rečete v javnosti, recimo v kakšni družbi. Tisto, kar sem zgoraj navedla, ni izmišljeno. Moški v tisti družbi sploh niso razlagali, da so bili pijani, ženske pa so to zelo slikovito opisovale, prisotni moški pa so se temu dobrohotno smejali kot da bi jim bile te zgodbe zanimive. Ne bi me presenetilo, če bi bili to mlajši moški, ampak pri moških te starosti pa pričakuješ neko zrelost in resnost. Zanimivo je, da tudi nobena od teh žensk ni samska.
Poznam ogromno žensk, ki bi sodile v tole tvojo kategorijo, pa so vse srečno vezane že dolga leta. Ena je recimo že od 35. leta popolnoma siva in tudi sicer je taka siva nevpadljiva miška, nikoli si ničesar ne privošči, ker je tako skromna, tako da ji mož kupi kaj za oblečt. Potem si predstavljaš, kako hudo je z njo.[/quote]
Mogoče pa le spadajo med tiste, ki se jim zdi, da jim ni teba več se mučit z lastno podobo, saj so dosegle svoj življenjski cilj. Dobile so oplojevalca, ustvarile družino in mož jih je dolžan ljubit take kot so.
Saj vsi moški tudi ne razmišljajo tako. Navadno se človek giblje v neki družbi, ki ima podobne poglede ali pa vsaj drug drugemu ne najedajo in jim pustijo, naj vsak živi po svoje. Včasih selo spodbujajo koga, da se ga nalije, da bo bolje pasal v njihovo družbo itn.
Saj vsi moški tudi ne razmišljajo tako. Navadno se človek giblje v neki družbi, ki ima podobne poglede ali pa vsaj drug drugemu ne najedajo in jim pustijo, naj vsak živi po svoje. Včasih selo spodbujajo koga, da se ga nalije, da bo bolje pasal v njihovo družbo itn.[/quote]
Poznam tak primer, ko se je nekdo nalil, da bi spadal v neko družbo. 🙂 Če te nekdo ne more sprejeti v družbo takšnega kot si, potem ta družba ni prava zate. Marko, vem da tebi pijanke niso všeč. Meni je žal samo to, da moški tega večkrat javno ne rečete.
Poznam ogromno žensk, ki bi sodile v tole tvojo kategorijo, pa so vse srečno vezane že dolga leta. Ena je recimo že od 35. leta popolnoma siva in tudi sicer je taka siva nevpadljiva miška, nikoli si ničesar ne privošči, ker je tako skromna, tako da ji mož kupi kaj za oblečt. Potem si predstavljaš, kako hudo je z njo.[/quote]
Mogoče pa le spadajo med tiste, ki se jim zdi, da jim ni teba več se mučit z lastno podobo, saj so dosegle svoj življenjski cilj. Dobile so oplojevalca, ustvarile družino in mož jih je dolžan ljubit take kot so.[/quote]
Tega ne vem, ampak takole na oko bi rekla, da ne, da je enostavno nad tem, če lahko tako rečem. Je pa zelo brihtna, razgledana, veliko ve … mislim, da se ji enostavno to, kar ima v glavi, zdi edino pomembno. Verjetno tudi njenemu možu, samo da ima bolj razvito tudi praktično plat in opazi, da žena potrebuje kaj novega za oblečt, ker je staro res že preveč znošeno (meni se recimo to skoraj ne more zgodit, prej obratno :).
Ne vem niti, kakšen IQ ima ta ženska, vem pa, da nima višje izobrazbe od univerzitetne, torej ni zdaj neka potrjena orto intelektualka.
Na faksu smo imeli eno super lepo predavateljico (tudi zrihtano) in je bila nenehno tarča predsodkov. Meni je bila zelo simpatična tudi kot oseba, bila je moja mentorica za diplomsko delo in sva imeli mogoče malo več osebnega stika kot drugi – večini žensk je pa šla blazno v nos. Mogoče si zelo inteligentne ženske niti ne želijo biti pretirano urejene zunanjosti, ker so potem morda manj verodostojne v tujih očeh? Zgolj ugibam. Ali pa se jim enostavno res zdi poniževalno, da človek svoj intelekt meče stran za banalne stvari, kot je barva las in barvna kombinacija oblačil.
No, saj pretirana urejenost tudi meni ni blizu in če zagledam žensko z umetelno pobarvanimi dolgimi nohti, me prešine vse kaj drugega kot občudovanje. Pri zunanjem videzu obstaja res zelo široka srednja pot in meni osebno se tudi zdi, da ni razloga, da ne bi šli po njej (tudi moški, seveda). Ampak stvar osebne izbire in bognedaj, da si to pustimo diktirati od raznih pubecov.
Potem je pa tu seveda še vprašanje okusa – ki ga nimamo vsi enakega. Po mojem pač največji vtis naredi oseba kot celota, tako z videzom kot obnašanjem, razmišljanjem in energijo, vse ostalo so pa podrobnosti. Včasih ta pozitivna energija pretehta vse ostalo in nam postane všeč tudi plešast tip s trebušino. V takih primerih je potem pomembno, da se ne oklepamo trmasto svojih predstav, ampak se prepustimo občutkom.
Forum je zaprt za komentiranje.