Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek brez lajfa

brez lajfa

Vedno, ko smo z nekom v nekem odnosu, pa naj bo preko neta ali v živo, se v nas nehote pojavljajo misli in predstave o tem, kakšna je ta oseba. Te predstave pogojujejo naše izkušnje. Saj besede le prebujajo v nas misli in izkušnje, ki nas asociirajo na tisto osebo.
Tako, kot drugi nas sodijo, seveda na podlagi lastnih izkušenj, tako mi sodimo druge.
Vsaka oznaka ali nasvet je zato podan na podlagi izkušenj in sklepanja, da se druga oseba počuti tako, kot se pač počuti, zaradi istega razloga, kot se sami počutimo zaradi tistega razloga.
Na primer, da je ženska sitna in nataknjena, če ponoči ni bila nataknjena. 🙂 In sklepamo, če to velja za nas, je velika verjetnost, da velja tudi za druge.

In tako, kot je lahko oznaka ali sklep nekoga drugega za nas napačen, je lahko prav tako naša sodba o tistem, ki je za nas podal napačen sklep, napačna.
A ljudje bi radi bili pametnejši od sebe in vsemogočnejši, pa čeprav še sam bog ne more biti vsemogočen. 🙂

Meni se pa zdi, da malo pretiravaš s temi zavezništvi. Preprosto pač obstajajo ljudje, ki imajo enak pogled na neko stvar. A ti pa misliš, da so se ljudje načrtno združili, da bodo lažje nasprotovali tebi? Ni to malo samovšečno?[/quote]

Načrtno se gotovo ne združijo, temveč naključno.

Nasprotujejo pa pomojem s tem lažje, ja.[/quote]
In zakaj ti je potem to smešno, če je naključno?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

dejstvo, veš kaj je dejstvo? Dejstvo je, da kdor deli nasvete izven svoje profesionalne stroke, je bolan.[/quote]
Naš zunanji svet je le projekcija našega notranjega. Kdor v drugih vidi zgube, pomeni da se sam počuti kot zguba.
Naše trenutno notranje stanje pogojuje to, s čim se bomo poistovetili.

Načrtno se gotovo ne združijo, temveč naključno.

Nasprotujejo pa pomojem s tem lažje, ja.[/quote]
In zakaj ti je potem to smešno, če je naključno?[/quote]

Zato, ker se nekateri ljudje najdejo v nekaterih skupnih stališčih in potem drug drugega gledajo kot na vsemogočnega, ki ima o vsem prav. Kot čredni nagon, recimo. Ta skupna stališča razširiajo tudi na čisto banalne, subjektvine zadeve, kot je okus za lepoto in te napadajo, če nimaš istega kot oni; ali pa si zagotovo zaviden in zakompleksan. Smešno mi je, skratka, to razširjeno strinjanje v vsem.

Mogoče imaš pa samo ti občutek, da te napadajo, v resnici pa ti nihče noče nič slabega. Morda pa v resnici le malo nevljudno ali pa nerazumljivo izražajo svoje mnenje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne bo držalo, ljudje imamo takšne in drugačne izkušnje, ljudje ki pridejo na mon s težavo, lahko dobijo tu kakšen nasvet ne glede na to, če je pisec strokovno podkovan ali ne, lastne izkušnje sodelujočih so lahko vzvod, da do odgovora pride. Vprašanja so pogosto življenjenjske narave, ne vem kakšna strokovnost je tu potrebna razen te, da živiš.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ne bo držalo, ljudje imamo takšne in drugačne izkušnje, ljudje ki pridejo na mon s težavo, lahko dobijo tu kakšen nasvet ne glede na to, če je pisec strokovno podkovan ali ne, lastne izkušnje sodelujočih so lahko vzvod, da do odgovora pride. Vprašanja so pogosto življenjenjske narave, ne vem kakšna strokovnost je tu potrebna razen te, da živiš.[/quote]

Veš kaj je “problem”.

Ne vsebina odgovora ampak način odgovora.

Nekdo odgovori z besedami, nekdo pa z vrprašanjem – ga vodi do odgovora.

Nekdo uporabi brezpogojnost v odgovorih, “trd” način, nekdo poda zraven še razumevanje in občutek da ni sam (v nerazumevanju, v čutenju…)…

Strokovnjak (po mojem prepričanju) ne bo uporabljal samo gola dejstva, ampak bo delal tudi na občutkih, na dojemanju iščočega pomoči – ne bo mu cilj podat mnenje, ampak mu bo cilj pomagati, kar pa je tu dostikrat zanemarjeno.

Še ena pomembna resnica pa je, da človek, ki gre h strokovnjaku, gre tja z zavestno odločitvijo, da potrebuje pomoč na nekem področju in jo tudi lažje sprejme in prav tako zaupa. Tukaj pa si malokdo prizna, da potrebuje pomoč, saj večinoma vsi iščejo le sočutje in razumevanje, malo kdo pa tudi rešitve. Zato pa rešitve vsi tako “veselo” zavračajo, kar je meni razumljivo.

h=k 🙂

Točno to. Ker izhajamo iz lastne pozicije, ki je določena kot popolna in tista ta prava.

Glede vsemogočnosti…..Kot pravim, še bog ne more biti vsemogočen, kaj šele človek.
Božja vsemogočnost pade že na preprostem vprašanju, če lahko bog ustvari tako težko skalo, da je ne more dvigniti….Če jo lahko ustvari, potem ni vsemogočen, ker je ne more dvigniti…Če pa je ne more, pa spet ni vsemogočen, ker je pač ne more ustvariti. 🙂
In kaj to pomeni ? Pomeni to, da so vsi naši problemi rešljivi, saj ne moremo ustvariti tako težkega problema, da ga ne bi mogli rešiti.
Rešiti jih ne moremo, če težimo k vsemogočnosti. Saj ne moremo rešiti problemov in hkrati biti vsemogočni. S tem, ko težimo k popolnosti, si zakrivamo oči pred dejstvi in pred resnico.
Šele, ko utišamo svoj ego, ki želi biti popoln, lahko sprevidimo, kaj sploh ustvarjamo.

Robi, teženje k popolnosti jaz razumem, kot odpravljanje problemov ali drugače, iskanje rešitev in v tem ne vidim nič zgrešenega. Tako lahko postanem popoln v svoji nepopolnosti. Pod popoln si ne predstavljam nekoga, ki ustreza in ugaja vsem, ampak nekoga, ki se lahko spopade z vsem, kar ga doleti v življenju na način, da bo njemu čim lažje.

Ni logično, da ima popoln človek sploh kakršnekoli probleme….:)
Takšen bo raje zanikal, da ima probleme.

Saj popoln človek nimam problemov. Ima vedno samo reštive. 😉

To imaš sigurno v mislih nas MON-ovce…:)))))))

Ne bom jih našteval… 🙂

Jaz se pa kar precej strinjam s tabo. Najbolj hecna pa so mi neka zavezništva moči (recimo, da se dve osebi v reali poznata, pa se potem na forumu kar brezpogojno strinjata v vsem; ampak to je značilno na vseh forumuih, ne samo tukaj) nasproti nekomu, ki ga potem s skupnimi močmi prepričujeta, da nima prav.
[/quote]:)))) Kaj sem spet prebrala in kdo zdaj omenja temo lepi lasje kot kazalo na tisto temo o lepih ženskah kot kazalo na svoje komplekse, ker ima po lastnih interpretacijah! za oči nasprotnega spola premale joške…. in en vem o kakšnem zavezništvu tu pišeš, z dotičnim se stinjam pač malokdaj, takrat pač ko ima prav, saj povečini bluzi in ima zelo narobe :))))… ne vem, kje je napisano, da se v realnosti poznava, saj toliko pa skrivava menda zasebne podatke… mah zdaj je 2000 km stran, verjetno ne bo nič napisal, ker nima časa, in jaz… actually miss him…:))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Verjetno tu misliš teoretično psihoanalizo, ker se pač v živo ne poznamo, sicer mi pa ni jasno, kako si lahko tako zamenjala ta dva izraza družboslovka kakor si. Ne more ti nekdo, ki je vendar več psihološkega čtiva prebral kot ti (in ne ne mislim s tem sebe), delati trivialne psihoanalize…
Premočni sklepi? To misliš roke, ko imaš bolj menda gornji del telesa bolj po moško grajen, nimaš izrazitega pasu in suhe noge?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Potemtakem bi naj v pisanje vnesli več čutenja – le kako? Strokovnjaku je cilj pomagati, tu pa je to zanemarjeno? Le kako to, da je potem tu vseeno visoka frekvenca napisanih postov in odprtih tem znova in znova? Za moje pojme tu cilj pomoči NI zanemarjen.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ah katenjka, spet provociraš. Kaj imata u uporabnico

Moško grajeno telo, to si spet brskala po starih temah v drugih forumih, da se lahko posmehuješ? Spet obračaš besede – res je, da se mi rado nalaga na trebuh in manj na noge (takrat, ko sem se zaradi zdravil zredila), ampak trenutno imam okrog pasu 64, boke pa 90, kar je daleč od širokega pasu in moške strukture, tako da me s tem ne moreš premakniti. Če je to zate nevroza – skrb za telo, pa tudi prav.

Potemtakem bi naj v pisanje vnesli več čutenja – le kako? Strokovnjaku je cilj pomagati, tu pa je to zanemarjeno? Le kako to, da je potem tu vseeno visoka frekvenca napisanih postov in odprtih tem znova in znova? Za moje pojme tu cilj pomoči NI zanemarjen.[/quote]
Kot sem že napisal, pomoč tukaj ni zanemarjena, ampak so ljudje tukaj z namenom iskanja sočutja in razumevanja (kar oni razumejo kot pomoč). Pomoč pa ni sočutje, pač pa iskanje rešitev in vzrokov, kar pa že zajema psihoanalizo. Psihoanaliza pa ni nič drugega kot razumevanje tega, zakaj nekaj počnemo tako in ne moremo drugače, čeprav bi radi.

Potemtakem bi naj v pisanje vnesli več čutenja – le kako? Strokovnjaku je cilj pomagati, tu pa je to zanemarjeno? Le kako to, da je potem tu vseeno visoka frekvenca napisanih postov in odprtih tem znova in znova? Za moje pojme tu cilj pomoči NI zanemarjen.[/quote]
Kot sem že napisal, pomoč tukaj ni zanemarjena, ampak so ljudje tukaj z namenom iskanja sočutja in razumevanja (kar oni razumejo kot pomoč). Pomoč pa ni sočutje, pač pa iskanje rešitev in vzrokov, kar pa že zajema psihoanalizo. Psihoanaliza pa ni nič drugega kot razumevanje tega, zakaj nekaj počnemo tako in ne moremo drugače, čeprav bi radi.[/quote]

Mar res? Če nekomu tu damo odgovor v smislu, da se naj poskusi s psihoterapijo ali psihoanalizo, a to pa ni že neke vrste pomoč; ljudje včasih rabijo samo namig kam, kako se naj obrnejo in tudi ta “namig” je zame pomoč.
Morda pa vsak, ki odpre novo temo ne išče nobenega sočutja, morda ničesar, se je zgolj izpovedal neznancem in ne pričakuje nič.

Se mi zdi, da sem bil spet napačno razumljen. Seveda je to tudi že pomoč. Ampak bolj slaba, če ni pravilno argumentirana, saj bo avtor najverjetneje pomislil, da je z njim kaj narobe. To je pa nekaj, čemu se tako radi upiramo.
Vsak, ki odpre novo temo, nekaj prilčakuje. Res dvomim, da je kdo, ki nič ne pričakuje. Če res ne bi nič prilčakoval, potem bi svoje besede napisal doma na list papirja. Zakaj bi sicer izpostavljal svoje težave javnosti? 🙂

Obstajajo tudi takšni, ki odprejo temo z namenom, da drugim dokažejo kakšni butli so in da nimajo pojma. 🙂

Drugače pa se strinjam z vama.

Obstajajo tudi takšni, ki odprejo temo z namenom, da drugim dokažejo kakšni butli so in da nimajo pojma. 🙂

Drugače pa se strinjam z vama.[/quote]
Seveda, ampak tudi ti pričakujejo nek odziv nazaj. 🙂

Nisem, spomnim se, kaj sem kdaj prebrala, nimam zdaj časa še dodatno iskati tvojih postov. Dejstvo je, da si pred časom prilično kolerično zastopala neko stališče, da ženska z žensko postavo, ki jo špela grošelj ima, da ni lepa, da ti nočeš biti taka, da je tvoj ideal, -ena najlepših slovenk,- ula furlanova, ko nisi ravno dobila potrditve s strani moških piscev, si potem zavzela stališče, da itak vsi moški so pa mahnjeni na umetne joške, tudi če so iskreno priznali, da ne, si še dalje pisala, da se sprenevedajo, in če se prav spomnim kovala v zveze spiderja, ki da (edini) piše kot misli. Kar se tiče tvojih mer, so seveda prilično idealne, ne vem, kaj se potem sekiraš, fanta imaš, ki te menda ima rad, upam, da nimaš več problemov glede kt, to iskreno mislim, ne posmehljivo, namreč te tablete in njih stranski učinki… poglej, a ti ne pove zadosti dejstvo, da jih farmacevti in zdravniki sami zase za svoje partnerke ne predpisujejo??
Še nekaj: meni je full neumno, to je pa zares trivialna bedarija, pisati, kako je neka ženska grda. Čeprav ja, neka objektivna merila obstajajo, je to zares plehko, stresati svojo prazno glavo nad tem, kako je nekdo drug grd… ne saj nisem napisala da si to ravno bila ti, nasplošno zdaj mislim.
Ah naj te potolažim, imam verjetno več cm in v pasu in v bokih, čisto možno pa tudi čez joške :))) ja nič tako pač je… pa nekak enakomerno sem grajena, ah bog pomagaj… in za svoje telo kakor tudi dušo skrbim tudi jaz. Telo je kostum, kot bi rekla princess, s pomočjo katerega na tem svetu pač lahko eksistirajo naše duše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close