brez lajfa
Seveda. Drugače ne more bit.
[/quote]Ah kako zapeto to s tem gledanjem izključno samo iz sebe, saj pa vendar lahko razpravljaš o nekih teoretičnih stališčih, ki jih imaš na podlagi razmišljanj, opazovanj drugih, tudi špekulacij, ki so seveda netočne, ampak s tem pokažeš že dosti sebe. Predvsem to, ali znaš biti fleksibilen, odprt ali pa tog kot bukovi fosni.
Samo iz sebe ali po božji milosti no iz ene edine knjige, kako se ji že reče? Psi?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Seveda. Drugače ne more bit.
[/quote]Ah kako zapeto to s tem gledanjem izključno samo iz sebe, saj pa vendar lahko razpravljaš o nekih teoretičnih stališčih, ki jih imaš na podlagi razmišljanj, opazovanj drugih, tudi špekulacij, ki so seveda netočne, ampak s tem pokažeš že dosti sebe. Predvsem to, ali znaš biti fleksibilen, odprt ali pa tog kot bukovi fosni.
Samo iz sebe ali po božji milosti no iz ene edine knjige, kako se ji že reče? Psi?[/quote]
Popravi me, če se motim…
Občutek imam, da si v istem sestavku želela dat vedet, da ne izhajamo vedno iz sebe, po drugi strani pa sama v istem sestavku trdiš, da izhajamo iz sebe. Mislim, tudi ko samo teoretično nekaj pišemo, mar ne pišemo nekaj, kar nam je znano, pa čeprav ne verjamemo v to. Torej nek del našega znanega, mogoče celo nekega našega jaz-a, pa čeprav ga ne razumemo. Ali ni vedno iz sebe? Iz kod pa je, če ni iz nas?
Ah kako zapeto to s tem gledanjem izključno samo iz sebe, saj pa vendar lahko razpravljaš o nekih teoretičnih stališčih, ki jih imaš na podlagi razmišljanj, opazovanj drugih, tudi špekulacij, ki so seveda netočne, ampak s tem pokažeš že dosti sebe. Predvsem to, ali znaš biti fleksibilen, odprt ali pa tog kot bukovi fosni.
Samo iz sebe ali po božji milosti no iz ene edine knjige, kako se ji že reče? Psi?[/quote]
Popravi me, če se motim…
Občutek imam, da si v istem sestavku želela dat vedet, da ne izhajamo vedno iz sebe, po drugi strani pa sama v istem sestavku trdiš, da izhajamo iz sebe. Mislim, tudi ko samo teoretično nekaj pišemo, mar ne pišemo nekaj, kar nam je znano, pa čeprav ne verjamemo v to. Torej nek del našega znanega, mogoče celo nekega našega jaz-a, pa čeprav ga ne razumemo. Ali ni vedno iz sebe? Iz kod pa je, če ni iz nas?[/quote]Izhajamo iz sebe, ja, in včasih tudi preko sebe oz. mimo sebe. Ali kot je Robi ta nesporazum arbitražno rešil.
Robi menda vse zna, e ne, in vedno ima prav, a ne, it?? :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Sem v vezi, imam otroka, imam službo (res pa je, da trenutno ne delam), imam tudi vrt in hišo. Veliko drugih hobijev ne – pa ne zato, ker tu visim, ampak ker sem imela službo 12 ur na dan in sem se številnim hobijem odpovedala (ali jih nisem razvila), ker zanje nisem imela časa (in iskreno tudi želje ne), moj poklic je bil moj hobi.
Zakaj tu visim že par mesecev, sem se tudi sama vprašala. Strinjam se, da je popolna izguba časa. Kot je popolna izguba časa to, da vsako noč spiš 7 ur, vsak dan narediš posteljo, vsak teden počistiš hišo, ipd. Vendar spanje potrebuješ. In tako v tem trenutku tudi jaz potrebujem to lahkotno metanje polen, mnenj, ukvarjanje z življenji drugih, primerjanje različnih pogledov, razmišljanj, ipd. To so zame nekakšne vice, nekakšna avtobusna postaja, preden zavijem naprej. Trenutno ne znam kam zaviti in stvari tehtam, zbiram informacije, premlevam – ali po vzhodnjaško, čakam, da se problem sam reši ali da se mi odpre nebo in bom vedela, kaj narediti.
Okolje je pa tu tako dekadentno in grobo, vsebinsko pa frivolno, da mi v tem čakanju ne dopušča, da se slepim in si ustvarjam pravljice. In zato mi ustreza.
Ah kako zapeto to s tem gledanjem izključno samo iz sebe, saj pa vendar lahko razpravljaš o nekih teoretičnih stališčih, ki jih imaš na podlagi razmišljanj, opazovanj drugih, tudi špekulacij, ki so seveda netočne, ampak s tem pokažeš že dosti sebe. Predvsem to, ali znaš biti fleksibilen, odprt ali pa tog kot bukovi fosni.
Popravi me, če se motim…
Občutek imam, da si v istem sestavku želela dat vedet, da ne izhajamo vedno iz sebe, po drugi strani pa sama v istem sestavku trdiš, da izhajamo iz sebe. Mislim, tudi ko samo teoretično nekaj pišemo, mar ne pišemo nekaj, kar nam je znano, pa čeprav ne verjamemo v to. Torej nek del našega znanega, mogoče celo nekega našega jaz-a, pa čeprav ga ne razumemo. Ali ni vedno iz sebe? Iz kod pa je, če ni iz nas?[/quote]
Ne, mislim, da je želela povedat, da so tukaj gor nekateri, ki ne izhajajo vedno samo iz sebe. V mislih je imela predvsem mene. Ampak, jo razumem. Ko človek bere o izkušnji, ki je sam še ni doživel oziroma je ne razume tako, kot jo želi avtor predstavit, imamo pogosto občutek, da tisti ne pripoveduje iz izkušnje, ampak samo teoretično naklada o nečem, o čemer naj ne bi imel pojma. Sprejeto. 🙂
Ne, mislim, da je želela povedat, da so tukaj gor nekateri, ki ne izhajajo vedno samo iz sebe. V mislih je imela predvsem mene. Ampak, jo razumem. Ko človek bere o izkušnji, ki je sam še ni doživel oziroma je ne razume tako, kot jo želi avtor predstavit, imamo pogosto občutek, da tisti ne pripoveduje iz izkušnje, ampak samo teoretično naklada o nečem, o čemer naj ne bi imel pojma. Sprejeto. 🙂
——————————————————————————–
Nekje so se manj podkovani spraševali, kaj je to poanta?
Mislila sem res tebe, in to ne na tak način, namreč ti si tako tog v teh svojih prepričanjih, tako do konca si izpilil ta racionalizem, da bi me glava bolela, če bi te poskušala razumeti…
Ampak resnično, imam občutek da počasi počasi tu in tam napišeš kakšno bolj čustveno sporočilce, in začenjam verjeti v obstoj tvoje punce… dopuščam še vedno , da gre sicer za “punco”, je vendar malokatera stvar na tem svetu, o kateri ne bi dvomila [sub]:)))))[/sub]
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Je Marko, v času, od kar sem zaštartala s pisanjem na tem Čveku tak premik naredil – glede punce – da je razlika več kot očitna.
Ne vem, koliko se spomniš, ampak pred meseci nazaj je razlagal, da je nekako v vezi, torej na nek način, vsekakor pa da ne dela nič prepovedanega, sedaj pa zelo jasno in glasno pove oz. omenja punco.
Je Marko, v času, od kar sem zaštartala s pisanjem na tem Čveku tak premik naredil – glede punce – da je razlika več kot očitna.
Ne vem, koliko se spomniš, ampak pred meseci nazaj je razlagal, da je nekako v vezi, torej na nek način, vsekakor pa da ne dela nič prepovedanega, sedaj pa zelo jasno in glasno pove oz. omenja punco.[/quote]Ma ja v eni temi sploh ni slabo pisal ccc in začela sem sumiti, da vendar ni več čovek sam sebi stranac :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Katenjka,kaj pomeni biti sam sebi stranac? Veš, ti pogosto označuješ ljudi takole, ali pa rečeš, da preveč racinaliziramo. Ampak pojma nimam, kaj si ti pod temi pojmi predstavljaš, zato ti sploh nikoli ne morem kontra argumentirati na kak razumljiv način, ker pač ne vem, kako si razlagaš določene pojme. Včasih se mi zdi, kot da sploh sama ne veš, kaj ti določeni pojmi pomenijo, ampak to verjetno samo zato, ker o tem ne pišeš, ker jih ne razložiš (evo ti prilike :). Tud sam verjetno vedno ne pišem tako široko razumljivo. Ampak verjetno ravno zaradi teh napačnih predstav prihaja na forumih do toliko konfliktov in nesporazumov. Ljudje mislimo, da bo drugim vse razumljivo, če napišemo na preprost način, pa se nam včasih samo zdi da nekoga razumemo. Če pa nekdo napiše na dolgo in široko je pa je za nekoga že prekomplicirano in filozofsko, celo zracionalizirano. Dejstvo pa je, da je vsak pojem relativen in vsi imamo zelo različne predstave o njih.
Kar sem jaz bil in nisem bil sploh ni pomembno. Pomembno je to, kaj si ti Katenjka pod tem predstavljaš. Jaz si že lahko predstavljam pod tem pojmom nekaj in to je precej široko, še vedno pa ne vem, kaj si ti. Ampak jaz ne označujem ljudi tako, vsaj trudim se, da jih ne.
Marko, zakaj, čemu moraš tako zapenjati, noo?[/quote]Saj Marko ne zapleta, noooo
Kaj mu to skoz podtikate? :/
On bi le rad bil razumljen v tistem kar napiše, da ne bi bilo dvomov, ravno nasprotno kot naša prijateljica Katjenka 😉
Ona natrosi besed od vsepovsod po malo, vse ji pride prav, tudi kakšne zaupne narave ;). Potem to premiksa, pretrese, prlije še nekaj čustev in zadevo začini s ščepcem cinizma in dvomljivega humorja, tako da ne več ali se šali ali te ku…a :)))
In karkoli ji napišeš v odgovor je lahko narobe, odvisno od prisotnost/odsotnosti nadangelov… 😉
V stilu vprašanja:
zakaj je banana zavita?
(namig :Karkoli odgovoriš je narobe 😉 samo če hočeš kupit (star) štos moraš nekaj izustit)
Marko, zakaj, čemu moraš tako zapenjati, noo?[/quote]Saj Marko ne zapleta, noooo
Kaj mu to skoz podtikate? :/
On bi le rad bil razumljen v tistem kar napiše, da ne bi bilo dvomov, ravno nasprotno kot naša prijateljica Katjenka 😉
Ona natrosi besed od vsepovsod po malo, vse ji pride prav, tudi kakšne zaupne narave ;). Potem to premiksa, pretrese, prlije še nekaj čustev in zadevo začini s ščepcem cinizma in dvomljivega humorja, tako da ne več ali se šali ali te ku…a :)))
In karkoli ji napišeš v odgovor je lahko narobe, odvisno od prisotnost/odsotnosti nadangelov… 😉
V stilu vprašanja:
zakaj je banana zavita?
(namig :Karkoli odgovoriš je narobe 😉 samo če hočeš kupit (star) štos moraš nekaj izustit)[/quote]Prečital si me, presunljivo, strašljivo…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.