Zakaj se boji poroke?
Hočeš povedati, da smo moški že po “defaultu” copate ? 🙂
Poročeni ste copate, neporočeni pa si le mislimo, da nismo copate ? 🙂
Kaj pa samski ? [/quote]No ti si domišljajo, da ne bodo nikoli v tej vlogi 😉 in tudi res ne bodo, če ostanejo samski, zato pa tako vneto zagovarjajo svoj stan….
Pravi nek krut pregovor, da samski moški živi kot kralj in crkne kot pes….. :/
Poročen moški, ki mu žena umre, si lahko poišče drugo ženo in potem lahko on umre pred njo. Kako, to pa ne vem. Blažen? :))
Tako je, tako kot se samski bojite vezati. 😉 :))[/quote]Pa saj se ne bojijo vsi, to se bojijo le taki, ki niso prerasli infantilne miselnosti in se šopirijo kot pavi in še to večinoma s tujimi peresi, ne bi za nikogar nič naredili brez, da bi za svoje “delo” želeli plačilo, nič se jim ne izplača, nihče ne razume njihovih intelektualnih sposobnosti, večno se jim godi krivica…itd.itd 😉 :)))
Tako je, tako kot se samski bojite vezati. 😉 :))[/quote]Pa saj se ne bojijo vsi, to se bojijo le taki, ki niso prerasli infantilne miselnosti in se šopirijo kot pavi in še to večinoma s tujimi peresi, ne bi za nikogar nič naredili brez, da bi za svoje “delo” želeli plačilo, nič se jim ne izplača, nihče ne razume njihovih intelektualnih sposobnosti, večno se jim godi krivica…itd.itd 😉 :)))[/quote]
Se strinjam, da se ne bojijo vsi. Saj tudi ni bilo tako mišljeno. Sam sem bil samski in se nikoli nisem bal vezat. To pa še ne pomeni, da nisem bil sam. Bil sem sam približno toliko, kot v zvezi, časovno gledano.
Enako velja tudi za vezane, ne vežejo se vsi, ker jih je strah bit same. Ampak Spiderja to ne zanima… :))
Spider, če se ti šopiriš kot samski, še ne pomeni, da se vsi šopirijo. Jaz se nikoli nisem, prav tako pa tudi nisem jamral. Torej? Sem pač živel s tem, kar sem imel. V čem je smisel šopirjenja? Kličeš godne samice na kup? :))
Ker avtorica in še nekateri omenjate, da je za poroko potreben pogum…Ker je to dokaz, da ima žensko rad in je resen….Pa me zanima ali je potem to tudi pogum, ko svoj čas zapravlja s kolegi…Ali pa svoj pogum in resnost kaže tako, da si upa občasno še poseksati kakšno drugo…Ali pa ženski včasih kakšno prisoli okrog kepe, ker je pogumen….?
Zato pogum, resnost in ljubezen nimajo nobene veze s poroko. In bi bilo bolje, če bi ženske svojo pozornost raje namenile temu kakšen je moški v resnici, ne pa sanjale, da jim bo s poroko uresničil vse njihove sanje.
Ta stavek je meni ostal najbolj v spominu. Verjetno je bila samo fraza- vsaj upam.
Otrok ne more rešiti odnosa in ga tudi nikoli ne reši. Trpi pa zelo lahko otrok zaradi tega odnosa.
Avtorica, s fantom se moraš resno pogovoriti. Kaj pričakuješ, česa si želiš in kako daleč si pripravljena iti, da poslušaš sebe. Kaj zate poroka sploh pomeni? Dokaz ljubezni? Da se je odločil zate? Ena potrditev? V tem primeru mu lahko samo poveš, da to zate pomeni to in da želiš ostati zvesta sama sebi, kar lahko pomeni tudi, da ne želiš več nadaljevati na ta način. Ampak tak pogovor zahteva pogum, iskrenost in ranljivost. Tu tvegaš vse.
Če zate poroka pomeni neko družbeno potrditev, nekako, ker je prav, ker se to spodobi in v sebi si prepričana, da nima to veze z ljubeznijo do tebe, da te ima rad tudi brez papirja, potem pogovora o poroki nima smisla nadaljevati. V tem primeru poroka ne bi bila pomembna. Samo mislim, da pri tebi ne bo to.
Ker avtorica in še nekateri omenjate, da je za poroko potreben pogum…Ker je to dokaz, da ima žensko rad in je resen….Pa me zanima ali je potem to tudi pogum, ko svoj čas zapravlja s kolegi…Ali pa svoj pogum in resnost kaže tako, da si upa občasno še poseksati kakšno drugo…Ali pa ženski včasih kakšno prisoli okrog kepe, ker je pogumen….?
Zato pogum, resnost in ljubezen nimajo nobene veze s poroko. In bi bilo bolje, če bi ženske svojo pozornost raje namenile temu kakšen je moški v resnici, ne pa sanjale, da jim bo s poroko uresničil vse njihove sanje.[/quote]Robi ti nisi toliko pogumen, da bi se poročil, ker če bi se bi potem sledilo tisto kar si napisal, hodil bi po oštarijah, tekal za drugimi kiklami, zvečer bi jo še nagrenil, da bi po steni plezala….
Nevaren bi bil ti kot zakonski mož, bolje da si ledik…. 😉
pogum, resnost in ljubezen nimajo nobene veze s poroko…. O_0 v resnici je bolje, da je moški cagav, neresen in bog varuj zaljubljen za tak korak…. :/
Zato pogum, resnost in ljubezen nimajo nobene veze s poroko. In bi bilo bolje, če bi ženske svojo pozornost raje namenile temu kakšen je moški v resnici, ne pa sanjale, da jim bo s poroko uresničil vse njihove sanje.[/quote]
Robi vse je relativno. Za nekoga (ki je to že počel in to še vedno dela), je pogum tudi pretepanje ja. In kaj ti ta informacija koristi. Na drugi strani imaš pa nekoga, ki se mu to zdi izraz nemoči. Človek naj bo, kar je, partner pa naj ga skuša sprejeti brez strahu pred drugačnostjo.
Vsem nam je pomembno, da se počutimo sprejete in ljubljene, saj nam to prinaša duševni mir. Tako, kot hrana v materialni obliki nahrani telo, tako ljubezen in občutek sprejemanja nahrani našo dušo.
Vsak od nas ima le svoje tipične načine kako doseči zadovoljstvo in notranji mir.
Poroka je lahko eden izmed njih. Poroka bi dala ženski občutek, da je ljubljena. In to je tista primarna potreba. Vse drugo okrog moškega, da mora biti resen in pogumen, so le načini, kako naš um manipulira z okoljem, da doseže svoj primarni cilj.
Vsem nam je pomembno, da se počutimo sprejete in ljubljene, saj nam to prinaša duševni mir. Tako, kot hrana v materialni obliki nahrani telo, tako ljubezen in občutek sprejemanja nahrani našo dušo.
Vsak od nas ima le svoje tipične načine kako doseči zadovoljstvo in notranji mir.
Poroka je lahko eden izmed njih. Poroka bi dala ženski občutek, da je ljubljena. In to je tista primarna potreba. Vse drugo okrog moškega, da mora biti resen in pogumen, so le načini, kako naš um manipulira z okoljem, da doseže svoj primarni cilj.[/quote]Ok, če je to manipulacija njenega uma, da mora bit moški resen in pogumen…. ne vem, a potem je dober tudi neresen in cagav za partnerja/za zakon?
Ah daj nehaj no 🙁
….njen fant bo postal “pogumen”, ko bodo njegove osnovne potrebe enake njenim, do takrat bo pa manipuliral z njo, da si bo zadovoljil lastne osnovne potrebe, ki se slučajno prekrivajo v enem delu z njenimi. 🙂
Se pravi ona mora ustvarit pogoje v katerih si bo on želel postat tako pogumen, da si bo sam želel poročit z njo, da bi na ta način lahko zadovoljil lastne osnovne potrebe.
Po tej logiki torej bolj kot seksata, živita skupaj….itd bolj se njemu je*e za njeno poroko in dano obljubo o večni zvestobi, skrbi za mladička, skupnemu življenju…..itd Nima se smisla poročit oz svečano zaobljubit nekomu, če ti ta tudi brez dane obljube ponuja/nudi vse to kar bi naj nudil šele po obljubi, nekem zagotovilu, da misli resno s tabo.
Avtorica prepoceni se prodajaš zato nisi vredna, da bi se kdo trudil zate.
Sem napisal, da se sploh ne gre za pogum.
Gre se za to, da bo s poroko avtorica dobila občutek, da je ljubljena, ker bo s tem dosegla svoje predstave o ljubezni.
Zato se ženska tudi poroči s takšnim, ki sploh ni pogumen, ki je nima rad, ki jo vara…..
Tako smo zaslepljeni s svojim ciljem, da pozabimo na pot.
Hm… se tudi jaz prepoceni prodajam? No, nisem vedela, da se kakorkoli prodajam… (glede na to, da nisem poročena, živim pa z njim, in drugače nimam nič proti poroki)
In da nisem vredna, da bi se “moj” trudil zame… Res, dvig samozavesti pri meni… Človek res ne ve, ali bi se jokal, ali smejal.
Za mene je poroka, kot simboličen način izkazovanja ljubezni, še najmanj učinkovit način. In najkratkoročnejši. Poroka je samo simbol (za mene) kako v tistem času misliš, čutiš, in želiš nekaj pokazati, dokazati. Je EDEN izmed načinov, ni pa edini način. Načinov je še veliko. Ogromno. Vsakodnevno. Neumna in slepa bi bila, če jih ne bi videla, prepoznala.
Res, zgodi se, da smo vsi včasih neumni in slepi, in zgodi se, da ne čutimo vedno v sebi samo naklonjenost do partnerja. V nas ne more bivati samo ljubezen, v nas so tudi predsodki, spomini in občutki… Če drugim poroka pomeni tako veliko in močno, da dva poveže do konca njunih dni, prav, zelo lepo, ampak mene veliko bolj kot simboličen obred poveže partnerjeva strpnost, uvidevnost, naklonjenost, sočutje… tisto, kar poroka po moji oceni ne zagotavlja, zagotavlja pa osebnost partnerja.
Je zanimivo brat tale vaša mnenja. Eni mate res besede na mestu, drugi malo manj, tretji iščejo dlako v jajcu…:) Blazno se strinjam z večino postov, ki jih je napisal On_. Edino tisto zadnje, da se prepoceni prodajam je močna:) Naj dodam, da nisem napisala vseh podrobnosti glede zveze in mogoče zaradi tega ustvarjam malo drugačno sliko, kot je v resnici, ampak ni vse tako črno belo.
Je pa ena spletna stran začela novo akcijo sanjska poroka in malo gledam pare, pa intervjuje z njimi. Eno izmed vprašanj je, zakaj menite da se pari ne odločajo za poroko? In potem jim že ponudi odgovor: je razlog v finančnem zalogaju ali kje drugje? In 90% parov reče, da je to prevelik finančni zalogaj. No, ta mi je pa tudi močna. A delaš fešto za vso vas, ali se poročiš s partnerjem, ki ga neizmerno ljubiš? Štekam, da si poln gnarja, pa bi rad tri dni pil in jedel, valda, privošči si to. Ma če je ljubezen ne vem kako velika in bi se oba rada poročila, pa mislim, da izgovarjanje na stroške malo glupo, no. Za civilno je znanka dala 10 evrov, cerkveno je župnik zastojn naredu, pa je to to.
Če te prav razumem, bo poroka njej dokaz, da se ceni ?
Najprej poroka in šele potem seks in vse ostalo ?
To me spominja na prostitutko, ki reče, najprej denar, potem pa seks…Pa se zaradi tega prostitutka kaj bolj ceni ?
Če se bo prodala le za poroko, potem se slabo ceni. Sploh pa ne vem, zakaj bi se morala prodajati, kot piše “it”. Naj raje dela na tem, da bo srečna v nekem odnosu, ne pa verjela v poročne obljube.
It, Robi
Izhajam iz tega, da je poroka neka zaobljuba, da nekdo misli resno, da ni s tabo le ker se na tebi prazni (karkoli), da misli na prihodnost, mogoče na otroke, na nek dom (ne hišo/stanovanje!, dom), na neko dano obljubo, ki je ne bo prelomim v dobrem in slabem.
Če pa gledaš na poroko kot na neko drago fešto, ali pa na ostanek neke prisile-orodja s katerim so ljudi držali v strahu….. potem razumem, da se mnogim upira ta ceremonial.
Kakorkoli obrneš v vsaki kulturi ženska predstavlja neko vrednost za katero se naj bi moški izkazal, da si jo zasluži, da jo je vreden. Tu je na mestu dvom, ne tako dolgo nazaj, da kateri fant ni šel k vojakom ni za ženit. Kaj bo mlada mamica z nekim nesposobnim pezdetkom!?, ki niti noče dat obljube, ki je ves mlitav, kaj bo z njim? Kako bo nap vzgajala otroke (s takim), ki so neka logična, naravna posledica tega, da se sparčkamo?
Oprosti samo to da nekomu toliko zaupaš, da se lahko z njim ljubiš, načrtuješ z njim prihodnost, on pa ni toliko, da bi vedel kaj hoče s tabo, da bi ti stal ob strani, da bi se ti zaobljubil…. ne vem no a si res tako poceni? 😉 🙂
Kar tako te lahko nekdo “ima v uporabi”? :/
Forum je zaprt za komentiranje.