Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj se boji poroke?

Zakaj se boji poroke?

Sem napisal, da se sploh ne gre za pogum.
Gre se za to, da bo s poroko avtorica dobila občutek, da je ljubljena, ker bo s tem dosegla svoje predstave o ljubezni.

Zato se ženska tudi poroči s takšnim, ki sploh ni pogumen, ki je nima rad, ki jo vara…..

Tako smo zaslepljeni s svojim ciljem, da pozabimo na pot.[/quote]
Ja, in ti robi, če boš poroko zavrnil, boš dobil občutek ljubezni do sebe. Vprašanje je tudi, ali je to res, ali res s tem pridobiš kaj. Tu sta pa v konfliktu. Ona potrebuje eno, ti drugo. Vprašanje pa je le, ali lahko brez poroke (ali pa s poroko, v tem primeru je vseeno) živita v srečenem odnosu, kjer se oba čutita ljubljeno. Pa da ne bo zgledalo kot da analiziramo ali pa kritiziramo zdaj samo vaju. To je le primer, na katerem lahko debatiramo. Teh primerov pa je v drugih odnosi še pa još.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

On_, ti izhajaš iz nekih idealov in teorije o tem, kaj je nekdo nekje zapisal o poroki, da jo je bilo potem možno prodajati kot nek obred.
Podobno kot avtorica, zato pa se strinja s tabo. Vendar pa, ne glede na to, kako gledaš na poroko, se s samo poroko nič od tega ne dobi.
In ravno zato je poroka vedno manj popularna, saj je človeštvo spoznalo, da se gre le za prevaro. Vedno bolj spoznavamo, da poroka ni noben čudež, ki bi vnesla v odnos ljubezen in vse ostalo, kar si nekdo obljubi…..
V vsakem odnosu se je potrebno vprašati, kaj lahko sam naredim za dober odnos. Postavljanje ultimatov glede poroke, pa ni znak ljubezni in sprejemanja.

Spet odnos pogojuješ s poroko. Če bi bilo to res in bi poroka res bila pogoj, potem koruzniki ne bi obstajali.
Zaupanje, ljubezen, spoštovanje…Vse to nosimo ali ne nosimo v sebi…Je del nas ali pa ni del nas. Tega ti ne bo dal noben obred in ne kos papirja na katerega se boš podpisal.

A te žena zdaj kaj bolj spoštuje, ko sta poročena ?

Odvisno od tega, če ženska odnos pogojuje s poroko in misli, da so ljubezen, spoštovanje….posledica same poroke.
Mislim pa, da se strinjaš s tem, da te lastnosti ne morejo biti pogojene s poroko.

Tista ženska, ki pa teh lastnosti ne pogojuje s poroko, pa je ravno tako lahko srečna brez tega obreda. Ker ji poroka ni pogoj.

Tista, ki misli, da bo dobila srečen odnos s samo poroko, je pa precej zaslepljena in kratkovidna.

Podobno je, če ženska hoče moškega, ki ima avto..Ker le s takšnim bo lahko srečna in zadovoljna….Pa boš rekel, da ta pogoj postavlja ženska, ki se ceni ?

Jaz te razumem Robi. Vseeno pa poroka kot obred nekaj nekomu pomeni. Tako kot tebi spoštljiv odnos tvoje žene do tebe nekaj pomeni, tako lahko tudi obred poroke njej pomeni enako vrednost. Če gledaš tudi na spoštljiv odnos, kot na obred (kar dejansko je), ki ga je treba pač vzdrževat za dober odnos, tako lahko gledaš tudi na obred poroke, kjer pač daš neke obljube. In vse, kar moraš potem po tem obredu storit je, da se teh obljub držiš, ali pa se jih ne. Prav tako se lahko držiš tega, ali boš ženo spoštoval ali ne. Spoštovanje je tako ali tako odvisno od posameznika, kako ga dojema. Za nekoga je spoštljivo, da mu ne drugi ne pove vsega, ker bi ga to lahko prizadelo, za drugega pa je spoštovanje to, da mu partner povse vse, ne glede na to, kako bi ga to prizadelo. Težka debata, sploh ne vem, kje je konec. 😉 :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ma ne ne razumeš, nič ne prodajam ideale.
Izhajam iz osnovne, da življenje rabi neko varnost.

Zanimiv mi je pregovor:
Moškega osreči marsikaj, žensko samo ljubezen.

Čisto tehnično gledano imamo vsi v sebi vgravirano neko željo, da ustvarimo nov rod, samoohranitev vrste. Zaenkrat je še tako, da je ženska tista, ki lahko rodi (tvojega) otroka za katerega potem tudi predano skrbi (večinoma). Moški smo pa bolj tako, tako in da bi se to nekako uravnovesilo si je skupnost umislila javno zaobljubo. Ljudje imamo močan občutek pripadnosti in če postaneš izobčenec skupnosti je to nekoč pomenilo gotov konec. In dana beseda je nekaj veljala zato so moškega malo pocukali za rokav, ko je “v slabem” kolebal med ženo z otrokom in kako novo idejo, ker vsi pač niso toliko načelni oz predani, da bi skrbeli za mladička in mamico.
No danes je nekaterim težko, če jih bi kdo pocukal za rokav in raje nič ne obljubijo….he,he,he…
Danes je to malo pobrkano. Ženska (menda) lahko naredi vse sama, se oplodi, ima otroka, skrbi zanj, oče nima kao nobene funkcije več, niti pri vzgoji ne 🙁 . Imaš tudi take primere, ko on pred otroki namerno njo pušča, da se bode z razposajenimi pamži namesto, da bi ji pomagal v smislu, da bi ji dal spoštovanje, ki ji gre.

Se strinjam s tabo, da s samo poroko se nič od tega ne dobi, to mora bit že v veliki večini zgrajeno prej, poroka je samo neka potrditev, da par misli resno in če se nekdo poroke otepa potem se je za vprašat koliko te resnosti premore. Žena me spoštuje/ali pa tudi ne zaradi vseh drugih stvari, se pa včasih tudi sklicuje na to, da sem poročen…..takrat jo malo spomnim da sva poročena 🙂

Ne gre za prevaro, nikakor, se pa premnogi preveč iluzorno predajajo podobam Hollywooda, samo ti večinoma nimajo niti drugih pogojev (glede resnosti) izpolnjenih tako, da potem izpade tisto ena parada pijanstva i kiča i poznata cura u belom…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Moj se ni hotel poročit, pa sem ga tolk časa “masirala”, da se je poročil. In sva zdaj oba zadovoljna :).

Kako ti kaj takega sploh pride na pamet?

Ja, opazovalka, še bolj žalostno je pa to, da ni edina, ki tako misli: tako je tudi meni svetovala zelo dobra prijateljca, ko sem imela probleme s tipom.

On_, njej ni s tabo nikoli dolgčas, prepričana sem… še dobro, da pišeš sem in da ima malo miru pred tabo…ccccc

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Poroka pomeni točno to, spoštovanje. Če se recimo njemu (ker večinoma se moški noče poročiti) za malo zdi, da ji dal svoj priimek, potem takega pač ženska ne more spoštovati, to je vendar logično. Ljubezen je druga stvar. Z njo ne poroka ne spoštovanje nima veze.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

On_, njej ni s tabo nikoli dolgčas, prepričana sem… še dobro, da pišeš sem in da ima malo miru pred tabo…ccccc[/quote]Vsako zlo za nekaj dobro…. 😀 Kako ti kaj takega sploh pride na pamet?[/quote] Glede na to, da tudi “telesvata” se lahko to tudi zgodi in kaj bo potem?
Kolikor sem razumel bi ona imela z njim otroka (saj stara sta dovolj).
Na eni strani imamo žensko, ki je pripravljena nosit njegovega otroka, na drugi pa “fanta”, ki ji ne želi obljubit zvestobe….. :/
Kaj je sedaj bolj neodgovorno? Seksat pa ne bit pripravljen na posledice in ti je otrok le stranski produkt seksa ali računat tudi na to, da se s tem dejanjem lahko spočne otrok? O_0 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kako ti kaj takega sploh pride na pamet?[/quote]
Mogoče mu samo tako pride. Kaj pa ti veš, kaj druge vzburja. :))

hmmm, sem zadnjič kupil nov set orodja in zdaj razmišljam ali naj ga odnesem na matični urad.

Modernejša delovna sredstva seveda niso poceni. Predstavljajo zajetno investicijo in se je zanje treba včasih tudi pošteno zadolžit. Vendar le tako ostanemo na trgu konkurenčni. Vendar tehnika gre naprej. Hitro postanejo zastarela, zamortizirajo se včasih že v petih letih in potem je treba dobro razmisliti kaj boš z njimi naredil. Včasih jih je možno odprodat, včasih pa jih je bolj racionalno enostavno zavreči.

To pa ja. Ravnanje s temi sredstvi zahteva ustrezno usposobljenost in psihofizične lastnosti.

Poroka pomeni točno to, spoštovanje. Če se recimo njemu (ker večinoma se moški noče poročiti) za malo zdi, da ji dal svoj priimek, potem takega pač ženska ne more spoštovati, to je vendar logično. Ljubezen je druga stvar. Z njo ne poroka ne spoštovanje nima veze.[/quote]

Kaj pa v primerih, ko ona ne želi prevzeti njegovega priimka, kljub poroki ali celo želi da on prevzame njenega?

Poroka pomeni točno to, spoštovanje. Če se recimo njemu (ker večinoma se moški noče poročiti) za malo zdi, da ji dal svoj priimek, potem takega pač ženska ne more spoštovati, to je vendar logično. Ljubezen je druga stvar. Z njo ne poroka ne spoštovanje nima veze.[/quote]

Robi, se mi zdi, da ni poročen zgolj iz pragmatičnih razlogov (finančne ugodnosti), ker je njegova samohranilka potemtakem, a ne?, in ne zaradi prepričanja… 🙂 To je malo neumno za moje pojme. Tudi v kakšno društvo, če si sprejet, moraš izpolnjevati in upoštevati določena pravila igre.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

hmmm, sem zadnjič kupil nov set orodja in zdaj razmišljam ali naj ga odnesem na matični urad.

Modernejša delovna sredstva seveda niso poceni. Predstavljajo zajetno investicijo in se je zanje treba včasih tudi pošteno zadolžit. Vendar le tako ostanemo na trgu konkurenčni. Vendar tehnika gre naprej. Hitro postanejo zastarela, zamortizirajo se včasih že v petih letih in potem je treba dobro razmisliti kaj boš z njimi naredil. Včasih jih je možno odprodat, včasih pa jih je bolj racionalno enostavno zavreči.

To pa ja. Ravnanje s temi sredstvi zahteva ustrezno usposobljenost in psihofizične lastnosti.[/quote]No dobro Boom, no dobro, saj vemo ti in tvoje popredmetenje……. :))))

Ne nosi še nič na matični urad, ne bit zmešan!! Malo se ozri okoli boš hitro ugotovil, da si kupil zastarel model so na trgu že novi, bolj bleščeči, sijoči, navdušujoči modeli….. 😉

Kaj ti klobasaš spet, kakšna samohranilka?

Če ženska hoče uradno biti “samohranilka” oz. enostarševska družina, kar se nekaterim “splača”, zaradi nižjega plačila vrtca, potem ni dovolj, da je ne-poročena. S partnerjem, ki tako postane njen bivši partner (uradno) mora dogovoriti preživnino, stike in vse ostalo, kot v pravi ločitvi, s tem d agre v tem primeru za fiktivno ločitev. Ki pa ima v končni fazi iste posledice, če jo partner res zapusti.

Če si prepričan, da neporočene ženske kar sve veljajo za smaohranilke in imajo zaradi tega ugodnosti..živiš v zmoti.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

To pa ja. Ravnanje s temi sredstvi zahteva ustrezno usposobljenost in psihofizične lastnosti.[/quote]No dobro Boom, no dobro, saj vemo ti in tvoje popredmetenje……. :))))

Ne nosi še nič na matični urad, ne bit zmešan!! Malo se ozri okoli boš hitro ugotovil, da si kupil zastarel model so na trgu že novi, bolj bleščeči, sijoči, navdušujoči modeli….. ;)[/quote]

Čuden je tale tvoj nasvet. Sem pa mislil, da bom od tebe slišal, da je treba gledat predvsem na uporabnost. A ja, pa da je vzdrževanje poceni.

Če ženska hoče uradno biti “samohranilka” oz. enostarševska družina, kar se nekaterim “splača”, zaradi nižjega plačila vrtca, potem ni dovolj, da je ne-poročena. S partnerjem, ki tako postane njen bivši partner (uradno) mora dogovoriti preživnino, stike in vse ostalo, kot v pravi ločitvi, s tem d agre v tem primeru za fiktivno ločitev. Ki pa ima v končni fazi iste posledice, če jo partner res zapusti.

Če si prepričan, da neporočene ženske kar sve veljajo za smaohranilke in imajo zaradi tega ugodnosti..živiš v zmoti.[/quote]

Ne vem, da slišimo še od Robija potrditev.
Naj napiše konkretno – črno na belem, da nima(ta) s partnerko nobenih, niti najmanjših koristi, niti everčka, potem mu bom verjel na besedo. Ampak ni čisto tako, a ne, Robi? 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Imaš pa prav po svoje. Takih inkubatorjev ne delajo več kot so jih včasih. Vse samo neki dizajn, uporabnost pa šepa. In vsa ta moderna tehnologija. Nekatere mašine že kar preko neta pošljejo signal in uletijo pooblaščeni vzdrževalci ter poservisirajo vse kar je potrebno.

Veš jaz vedno prilagodim nasvet na nivo, ki ga uporabnik dojema, kako da…. vidim, da ti gre 😀

Če odpove padalo, imaš bolj slabe možnosti za preživetje. A po drugi plati si vsaj poskusil nekaj, kar te je mikalo in česar nima možnosti doživeti vsak, saj se v to upajo podati le redki. Videti življenje z več plati…

Če se nekateri pred skokom s padalom življenjsko zavarujejo, se nekateri junaki (ki se odočijo za poroko) zaščitijo s predporočno pogodbo. Čeprav sem sama ena tistih, ki se je poročila že v vrtcu :), bi težko pristala na takšno ‘formalnost’. Ker bi si rekla, da naj bi vsaj v tem trenutku življenja verjela, da tisto, kar je med nama, lahko traja. In morda tudi zato, ker se najbrž ne bi – če bi se že napovprek zalomilo, pa z nekom ne bi mogla več živeti skupaj – borila za vsako žlico in pravdala po sledi slehrne vejice, ki je bila nekoč zapisana.

Hja, po tem, kar sem ‘spesnila’, vidim, da ima vsak kak pomislek. Še dobro, da nas je toliko, pa vsak najde sebi pravšnjega človeka.

Če si prepričan, da neporočene ženske kar sve veljajo za smaohranilke in imajo zaradi tega ugodnosti..živiš v zmoti.[/quote]

Ne vem, da slišimo še od Robija potrditev.
Naj napiše konkretno – črno na belem, da nima(ta) s partnerko nobenih, niti najmanjših koristi, niti everčka, potem mu bom verjel na besedo. Ampak ni čisto tako, a ne, Robi? ;)[/quote]Hja matjažko, sprl si se z antilopo, nesramen si bil do nje, stalno si si v laseh s spiderjem, zdaj pa si odvisen od njiju, da ti pojasnita, kako je s partnerskimi vezami v smislu koristi na pram državi, ker očitno nimaš pojma.
Kolikor je meni znano, se pod samohranilca, samohranilko šteje samo tisti, ki otroka dejansko sam preživlja, torej da otrok nima ne pokojnine, ne preživnine po drugem staršu. Se pa ta izraz napačno uporablja, kar mi je fascinanto, ker je pomen že v besedi.
Zanimivo mi je tudi, kako nekateri napletajo zgodbe, snov za svojo domišljijo iščejo iz spraševanj po takih kočljivih podatkih na javnih forumih, sicer pa te iste stvari pripisujejo drugim.

le čevlje sodi naj kopitar
.
.

Kaj pa v primerih, ko ona ne želi prevzeti njegovega priimka, kljub poroki ali celo želi da on prevzame njenega?[/quote]Sem trikrat pogledala, če ni tega marko vprašal cccccc
Mišljeno je itak figurativno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close