Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Včeraj je moj gledal eno vitko blondinko. Mislila sem, da bom znorela.

Včeraj je moj gledal eno vitko blondinko. Mislila sem, da bom znorela.

Marko, osebno sem vegeterijanka ker poslušam svoje telo, nisem postala veget. zato ker bi to bilo moderno, oz. zato ker bi se mi nujo smilile živali. Enostavno mi je telo začelo zavračati mesno hrano, v smislu da ko sem jedla meso sploh rdeče, sem se počutila slabo, počasno, telo me je bolelo, bilo je zakisano, zapackano, tako sem se počutila.

Vsak človek more poslušati svoje telo in jesti to kar mu telo veleva, po kateri hrani se telo dobro počuti na tem nivoju je duša in takšno hrano takrat telo potrebuje. Glede na to da se zemlja pomika dalje pa bodo potrebna biti naša telesa čim lažja, ker meso daje težo. Sem opazila da se je v zadnjih 10 letih ogromno ljudi odločilo za brezmesno hrano oz. so opustili rdeče meso, ali pa jedo zelo malo mesa, večinoma samo še ribe. Očitno se res pomika način življenja dalje.

Seveda je, tako kot je Alah obstoječ za muslimana in Jezus za kristjana znotraj vernikove lastne psihične realnosti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Dolžina naših prebavil temu nasprotuje. Kamot se da preživet brez mesa, če pač ješ raznoliko. Če je pa vegi zate pohan sir pa pomfri, pol pa kriza.

Dolžina naših prebavil temu nasprotuje. Kamot se da preživet brez mesa, če pač ješ raznoliko. Če je pa vegi zate pohan sir pa pomfri, pol pa kriza.[/quote]
Saj ne pravim, da se ne da preživeti, ampak pravim, da je čovek od nekdaj mesojedec. Se pravi, meso ni škodljivo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zato ker je človeštvo preživelo kljub mesojedstvu, je to razlog, da meso ni škodljivo? Vau. Lahko še s čim podkrepiš svojo trditev ali je to to?

Zato ker je človeštvo preživelo kljub mesojedstvu, je to razlog, da meso ni škodljivo? Vau. Lahko še s čim podkrepiš svojo trditev ali je to to?[/quote]

O neki zdravi prehrani nima smisla govoriti, neglede na to kaj ješ, razen če si jo doma pridelaš v “bio smislu”, če ti še sploh kaj zraste potem.

Aha, torej, če ješ nebio je čisto vseeno, kaj daš v usta, ker je itak vse zastrupljeno?

Govorim o tem, da vegetarijaci pogosto iščejo 1001 razlog, zakaj je meso škodljivo, sami pa dejansko ne jedo kaj bistveno kvalitetnejši produktov, razen če ne kopujejo bio izdelkov, ki so občutno dražji.

Meni je vseeno, zakaj nekdo postane vegi (al zard tega, ker je proti mučenju živali al zarad okusa al česa tretjega). Zakaj bi se posiljeval z nečem, do česar mu ni?

Že dolgo je znano, da te meso fino zapaca in zakisa, tu ni nobene pravljice. Pretiravat ni dobro z ničemer, če nekdo pretirava z mesom, hrenovkami in ostalimi delikatesami (kjer je meso še najmanjši problem), se bodo prej ko slej začele težave. Poglej samo kakšne šnicle dobiš v gostilnah, za 3 osebe! Poleg tega pa OH, krasna kombinacija.

Isto je z belo kavo, kavo z mlekom in podobnimi kombinacijami.

Še vedno sem mnenja, da med optimalno prehranjevanje vsejedca, kar smo ljudje, spada tudi meso. Meso je problematično le zato, ker je to meso vzrejne živine, ki jo “futrajo s krmili” in drugimi dodatki v nenaravnih življenjskih pogojih, torej zelo nekakovostno, in ker se poje v prevelikih količinah.

Ja, vsi smo zelo različni. Vsak mora to jesti kar daje njegovemu telesu moči in dobro energijo. Sicer obstaja teza, da ljudje ki konzumirajo živalsko meso, jejo v bistvu kadavre, mrtvo energijo, ki se lahko nalaga v telesu skozi leta. S tem užijejo tudi bolečino, travmo, ki jo žival doživi ob uboju. To se lahko zmanifestira potem skozi leta v obliki raznih bolezni, rak itd..Samo to je samo ena izmed mnogih stvari, ki lahko vodi v bolezen.

Podobno je tudi, s hrano ki stoji, če je ne užijemo takoj, potem s časom izgubi energijo taka hrana in je prazna, da telesu bore malo. Da ne govorimo o pesticidih in kemiji, s katero pospešujejo danes rast zelenjave, sadja itd.., saj vsi vidimo kako težko je najti zelenjavo z okusom v trgovinah. Vse je noro veliko, s perfektno obliko in barvo in brez okusa. Najbolje je da sami gojimo hrano, magari tudi na balkonu, se lahko naredi mali vrtiček.

:))) Zase si našla neko bolj racionalno “opravičilo” kot za avtorico teme.
Lahko bi odgovorila, da se ličiš zato, ker to rabi tvoja duša, da te deci bulijo in slinijo na tvojem izglegu in ti s tem nekaj sporočajo, kar ti še nisi pripravljena sprejet…v tem življenju?
Sedaj boš verjetno pripomnila, da sem nesramen, samo nisem nič drugačen kot si bila ti do avtorice, ko si jo “obsodila” na slabo karmo njene duše.

Jaz bo ji dal bolj razumsko razlago, da se je njuna veza začela na telesni privlačnosti in sedaj se je on “zasitil” njene privlačnosti, ona je pa med tem vzpostavila čustveno navezanost, česar ji pa on (še) ni sposoben vračat, zato brez slabe vesti “zija” v njeni prisotnosti za drugimi “gišteli”.
Njemu zveza z žensko predstavlja predvsem telesno privlačnost in na njej je, da mu približa še čustveno plat. Pa ne s tem, da ga obsoja ali, da mu z valjarjem izbija blondinko iz glave 😉 :)), ampak s tem, da mu skuša dopovedat, da obstaja “še nekaj” ne samo mseno zadovoljstvo. Da je mseno zadovoljstvo POSLEDICA in ne vzrok za vezo.

Zato ker je človeštvo preživelo kljub mesojedstvu, je to razlog, da meso ni škodljivo? Vau. Lahko še s čim podkrepiš svojo trditev ali je to to?[/quote]
No ja, saj argument ni slab. Vseeno pa se mi ne zdi dovolj tehten, da bi dokazoval nasprotno. Tebi se? Zakaj je torej meso škodljivo po tvoje? Kaj takšnega vsebuje?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko…Ne moreš primerjati pračloveka in njegov način življenja z današnjim modernim, v glavnem pasivnim človekom.

Vidiš, kaj se dogaja, če človek ne prilagodi hrane svojemu načinu življenja…Več kot polovica Slovencev je predebelih…Sladkorna bolezen…

On_, jaz nisem nobenega čisto nič obsodila:), samo podala sem svoja razmišljanja, tako da so določeni lahko kaj pobrali od tega, če so čutili da bodo kaj od tega imeli. Glede na to da je zemlja bipolarna je to samo iluzija. Itak smo vsi eno, že od nekdaj bili. Nihče nima pravice nikogar soditi, ker smo vsi skupaj v šoli ki se ji reče Zemlja, nihče ni boljši, slabši..

Marko…Ne moreš primerjati pračloveka in njegov način življenja z današnjim modernim, v glavnem pasivnim človekom.

Vidiš, kaj se dogaja, če človek ne prilagodi hrane svojemu načinu življenja…Več kot polovica Slovencev je predebelih…Sladkorna bolezen…[/quote]
Robi, a je to bil hec a ne? 🙂
Predebeli zagotovo niso od mesa ampak vsega drugega junka, ki ga zmečejo vase in nepravilnih kombinacij živil glede na podnebje ter letni čas. To ja pa za vsak slučaj, če ni bil hec. 🙂

Samica…..Ne obremenjuj se s preteklimi življenji, ker boš samo še bolj zmedena, kot si že.
Vsi odgovori so sedaj v tebi…Vsi razlogi, ki jih rabiš ozavestiti, so prav tako sedaj v tebi.

Princess28

Tvoje izhodišče ni pošteno, ker spet izhajaš iz ideološke postavke, ker tako piše v tej ali oni verski knjigi, ko govoriš o “mrtvi energiji”, ki se “nalaga v telesu”, lepo te prosim, kaj bi pa to pomenilo?

Poskušaj pokukati še malo izven plank new-agea. Vsak fanatičen vernik, ki ne misli s svojo glavo, ki kar nekaj sprejema, je zelo slab vernik, “šibek duh”, ki ga lahko vsak “obrne” ali zmanipulira po svoje, če vse nekritično sprejemaš.

Malo si razčisti pojem, kaj pomeni sploh pojem energija v fiziki oz. kemiji. Vseeno, kar ti poješ, se presežek energije skladišči v celicah v obliki maščobnega tkiva. Energetska vrednost živila piše na etiketi. Energija ne more biti “mrtva”, ta pojem je zgolj za lase privlečena novodobniška skovanka.

Vidiš, kaj se dogaja, če človek ne prilagodi hrane svojemu načinu življenja…Več kot polovica Slovencev je predebelih…Sladkorna bolezen…[/quote]
Robi, a je to bil hec a ne? 🙂
Predebeli zagotovo niso od mesa ampak vsega drugega junka, ki ga zmečejo vase in nepravilnih kombinacij živil glede na podnebje ter letni čas. To ja pa za vsak slučaj, če ni bil hec. :)[/quote]
Meso je eden izmed dejavnikov….Če bi jaz pri trenutni vege hrani vključil še meso, sem prepričan, da bi se zredil za par kil in kmalu imel viseči trebuh.
Razlika je že, če si občasno privoščim kakšen sladoled…Torej že mlečni izdelki imajo vpliv na zvišanje teže…
Razlika je ali ješ samo makarone ali pa makarone z mesom….

Seveda je treba na splošno poskrbeti za zdravo hrano, ne le izločiti meso. To se pa strinjam s tabo.

Ni tako enostavno..Pomemben je izkoristek energijske vrednosti. In izkoristek je odvisen od marsikaterih dejavnikov..Med drugim tudi od kombinacije same hrane in vrste metabolizma.

Samica…..Ne obremenjuj se s preteklimi življenji, ker boš samo še bolj zmedena, kot si že.
Vsi odgovori so sedaj v tebi…Vsi razlogi, ki jih rabiš ozavestiti, so prav tako sedaj v tebi.[/quote]

Še si na zemljici, ali si že poletel visoko v “duovne sfere” finega razrečenega etra, zapustivši obtežene “materialne” sive celice, ki so odgovorne za razmišljanje, tudi spodaj?

Kakšen pokroviteljsko patetičen, klišejsko novodobniški odgovor:
– “vsi dogovori so sedaj v tebi”
– “rabiš ozavestit”

Kot da bi se v povedanem skrivala nekakšna huda modrost, ker to piše v vsaki bukvici z instant duhovnostjo in rubrikah zraven horoskopov v rumenem tisku.

Ki se lahko od dejanske vrednosti živila razlikuje tudi več 100 kalorij. Odvisno, v kaki zemlji raste, kako je obdelana, bla bla bla

Več o tem na brezplačni e-knjigi F.uck callories http://www.davko.si/Jebes-Kalorije.pdf

matjazko, ti tako kategorično zavračaš new age, da te res ne morem resno jemat. Gre zgolj za tvojo kaprico, nezmožnost videt v tem karkoli dobrega, koristnega. Nobena stvar ni samo dobra ali samo slaba (razen v pravljicah), torej ti manjka kritičnega očesa za izluščit bistvo.

In posploševanja res niso okej.

Edit; vidim, da je Robi že nekaj bral o tej knjigi 😉

To je le tvoje mnenje in tvoj vidik, ker obsojaš vse, kar diši po New age…:)
Ker nisem nikjer napisal, da je to neka nova ali huda modrost.

Matjazko, kaj naj bi to pomenilo? Čisto preprosto, ne obstaja samo fizični nivo ki ga vidimo, obstajajo tudi multidimenzionalni nivoji, ki jih človeško oko ne vidi, ampak so prisotni. In energija nobena se ne izniči kar tako, energija potuje dokler ne pride nekje do fizične manifestacije.

Sama ne vidim sebe da sem v samo in striktno v new age-vodah, ne morem pa gledati stvari iz samo 3D zemeljskega vidika, ker je zame to preveč površinsko in nima neke prave globine. Saj sem napisala v postu, da živalska hrana lahko preko mrtve in negativne energije povzroči bolezen. Napisala sem da je tukaj še veliko drugih vzrokov za bolezen, ne samo meso..

Ki se lahko od dejanske vrednosti živila razlikuje tudi več 100 kalorij. Odvisno, v kaki zemlji raste, kako je obdelana, bla bla bla

Več o tem na brezplačni e-knjigi F.uck callories http://www.davko.si/Jebes-Kalorije.pdf

matjazko, ti tako kategorično zavračaš new age, da te res ne morem resno jemat. Gre zgolj za tvojo kaprico, nezmožnost videt v tem karkoli dobrega, koristnega. Nobena stvar ni samo dobra ali samo slaba (razen v pravljicah), torej ti manjka kritičnega očesa za izluščit bistvo.

In posploševanja res niso okej.

Edit; vidim, da je Robi že nekaj bral o tej knjigi ;)[/quote]

Ne vem, kaj ima zdaj tu new-age zraven in moji pogledi na njega, kaj pravzaprav skušaš povedati, če govorim o kalorijah kot “goli obliki” energiji iz fizike, ki jo lahko “sežgemo” (s telesno aktivnostjo). To je merljiva vrednost in s tvojo ali drugo “duhovnostjo” nima blage veze. Pod drugo pa je new-age ideologija, tako kot vsako versko prepričanje, in kot tako bi naj bilo pristojno za področje prehrane, kjer kategorično zavračajo meso, ker tako piše v Giti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close