Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Včeraj je moj gledal eno vitko blondinko. Mislila sem, da bom znorela.

Včeraj je moj gledal eno vitko blondinko. Mislila sem, da bom znorela.

Na podlagi česa pa misliš, da temelji moj sklep o mleku ? Na podlagi tega, kar je rekla kakšna baba ali pa kakšen guru ?

Pa povej mi še, zakaj je ravno mleko med najpogostejšimi alergeni ?
Zato, ker je zdravo ?

Seveda so slabi, ker ni več dovolj encimov.
Mleko je za dojenčka in primerna hrana dokler nismo sposobni jesti ostalo trdo hrano.

Na podlagi česa pa misliš, da temelji moj sklep o mleku ? Na podlagi tega, kar je rekla kakšna baba ali pa kakšen guru ?

Zato, ker je zdravo ?[/quote]

Jaz ne bi rad delal filozofije iz prehranjevanja, ti navedi reference in dokaze, da je mleko škodljivo, seveda ne govorim o rafinranem, ampak o naravno pridelanem mleku, kjer se krave lepo pasejo po travnikih. Ker se z mlekom hrani človek že tisočletja, se mi to ne zdi niti malo logično, da bi bilo to škodljivo. In če bi res bilo tako škodljivo, noben zdravnik ne bi dopuščal, da bi njegovi otroci pili mleko.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pardon, rafinirano ni rpavu izraz za mleko, mislim o mleku, ki ni termično ali kemijsko preoblikovano v industrijskih obratih.

Še 1x te vprašam, si zdravnik? Jaz imam tudi 10 min časa in si lahko prečitam, kar mi paše. Še posebej je očitno pri tebi, da prehranjevanju nadevaš “ideološkost” v navezavi z verskim prepričanjem. Znanost je eksaktna veda! In za to so tudi šole, strokovnjaki s področja prehranjevanja, sicer lahko vsak bluzi po svoje.[/quote]

Saj ti je že odgovoril, da ni zdravnik 😉 Mleko ima vse kar rabimo, ko pridemo na svet, nato med odraščanjem bi naj poraba upadala, ko odrastemo bi naj bila ta poraba minimalna; sicer pa je vse odvisno od človeka, njegovega organizma – nekateri ga pijejo celo življenje in nimajo težav, nekaterim postane mleko protivno že v otroštvu in komaj čakajo, da ga starši nehajo siliti z njim. Občasno si ga privoščim pred spanjem (toplo mleko + žlička medu) in si težko predstavljam, da bi ga povsem črtala iz prehrane. Nekje sem brala, da so izkoristki iz mleka pri odraslem človeku zelo slabi, kakšne konretne študije na to temo pa ne poznam.[/quote]

Saj to ravno, če ni zdravnik, potem pa naj ne daje “strokovnih” izjav, lahko daje samo sklice na koga drugega, referenčnega strokovnjaka iz tega podorčja, ki naj bi izrekel ali podprl to njegovo trditev. Mene ne zanima njeogovo ideološko opredeljevanje, če je on vegan, pa ne uživa jajc in mleka, da pa bodo naenkrat ta živila tudi škodljiva zato, in je njegov način prehranejvanja spet edini pravilen.

No, meni razne raziskave in študije pravzaprav nič ne pomenijo, ker ne veš katera firma stoji za njo. Vsako raziskavo je treba plačat. Ne rečem, da je vsaka namenjena manipulaciji, ampak enostavno moraš sam presodit glede na lastne občutke in smiselnost, ki jo najdeš v uporabi nečesa. Telo nam veliko sporoča, je pa res, da je včasih težko odkrit pravi vzrok in ga odpraviti. Zdravniki pa pri tem opravljajo zelo površno delo, bolje rečeno površinko. In spet, ne vedno v vseh primerih.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zeitegist teorije zarot so tudi popularna tema new-agea. Niso sedaj vsi strokovnjaki podkupljeni biriči prehrambene industrije. Že v Svetem psimu je opisan raj kraj, kjer se cedita med in mleko, tako da o škodljivosti teh dveh živil ne verjamem. Jasno ap je, da to mleko ni zdravo, ker je produkt intenzivne živinoreje, ker je je “industrijsko mleko”, tako kot 90% živil po trgovinah s prehrambenimi izdelki….

Imaš prav, kaj pač morem, tega časa nikakor ne najdem, imam pa čas za marsikaj drugega–[/quote]

Saj tudi v času kapitalizma nam gre dobro, baje 🙂
Se ti splača odrastit, boš mogoče pol penzijo dobila 🙂

Pesticidi, herbicid, fungicidi, težke kovine, gensko sfrizirana hrana, rastni hormoni, steroidi,……

To vse nam servirajo na trgovskih policah. Nekatero se celo oglašuje kot zdravo 🙂

Kaj bi rad povedal? Da rabiš “strokovno usposobljeno osebo” da ti verjameš da je 1+1 koliko? Ne vem nisem matematik, oz vem samo moja trditev ni podprta z “znanstveno raziskavo”….
In za našo debata tu je zeeeelooo pomembno, da so naše trditve podprte z raziskavo…..

Veš to, da so že stoletja uživali mleko ti še nič ne pove, spregledal si nekaj “malenkosti”.
Stoletja nazaj (oz. ne tako dolgo;) je krava dala relativno malo mleka glede na družinske člane, ki so se prehkranjevali z mlekom. Fizično so delali neprimerno več in so vse, kar so pojedli tudi pokurili. Krava je živela v čisto drugih pogojih in je dajala neprimerno drugačno mleko kot ga danes najdeš na trg. policah. Lahko bi ti pisal o teh pogojih pa žal nimam nobene ustrezno podprte ZNANSTVENE raziskave. Lahko bi ti pisal tudi o tem kako se presnavlja mleko v naših telesih, ki je v osnovi namenjeno neki drugi živalski vrsti (rominatorji) in o prebavi snovi v njem in encimih, ki so za to potrebni pa tudi nimam zate ustrezne ZNANSTVENE raziskave…
Zdrava pamet ti pa tudi nič ne pove oz si jo zanemaril, ker so te prepričali v verodostojnost znanstvenih raziskav, isto kot Krivokljunka ni našla nič uporabnega v mojih zapisih k niso ustrezno podprti tako, kot so ustrezno podprte njene izjave o moji trdi glavi, moji izobrazbi in čtivu kjer pobiram članke, ki jih limam in pišem tu….. Njeno vedenje o meni je celo tolikšno, da me niti ne rabi/želi v živo srečat pa ve več kot vem sam o sebi….. Zakaj ima prebavne težave, ki niso nastale same od sebe od včeraj in niso vzrok ampak posledica nečesa, čeprav ona tako verjame, bo vprašala “strokovnjake”, ki ji že od malega pripovedujejo, kaj je zdrava hrana…ona pa vse več časa prebije na sekretu in še kar verjame. Prava (srednjeveška) vernica.
Prepričali so jo celo, da je boljša hrana tist iz konzerve, ki jo tudi dražje plačuje, kot pa da bi kupila (če že mora) kilo mesa pri mesarju. Za tako stvar moraš imet res razvito logično mišljenje. 🙁

Res narobe svet.
Bebce moraš samo prepričat, da verjamejo, verujejo, da so verni v tisto kar jim pridigaš iz raznih “prižnic” (tv, radijo, cajtng, pano ob cesti….) Nima veze, če se ves zas**ješ samo, da so strokovnjaki tako rekli pa je ok, ker tvija pamet je neuporabna k ni ZNANSTVENO podprta…… :/ :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

10.5. 2012 storilec ali storilka naklepnega dejanja napiše na Mon naslov teme;
Včeraj je moj gledal eno vitko blondinko. Mislila sem, da bom znorela., z vsebino, citiram,

:-(.

Po tistem se okrogločrnolasa avtorica teme oglasi natanko še enkrat z enim stavkom, nakar se ji vsuje za 4 strani komentarjev, tez, nasvetov, razglabljanj, tema skrene s smeri, se zopet vrne nazaj, naredi tri prevale in pet lupingov in se ravija in krči, ljudje sodelujejo, pišejo dolge članke, eseje, citirajo, se prepirajo, švicajo, sanjajo rešitve, podajajo strokovna mnenja…., jaaaaa, ljubi ljudje, tema je sicer res pod rubriko čvek, ampak, KAR JE PREVEČ, JE PA PREVEČ!!!!

Imam psa, kraškega ovčarja, ki lahko gloda vrženo kost brez mesa tud dve leti. Kapirate prispodobo?

Menim, da gre za kost brez mesa, nikakor pa ne za lepo okroglo, debelo, sočno črnolasko napram vitki blondinki in tretji vpleteni osebi, ki krši prepoved gledanja mimo okrogle. Sumim, da gre za znzn in to čisto na suho. Razmišljam, da bi podal ovadbo proti neznanemu storilcu, domnevno lahko storilki, ki dela promet Monu iz nič, to je iz :-(. Lahko, da je storilcev res več in morda gre celo za združbo, povezano s tistim od tam spodaj.

Tule pa res ne rabite skoraj nič osnove, da se iz tega razvije brezmejna debata.

Seveda, manj je več ne velja vedno– bom še jaz napisala eno strokovno razpravo ccc, ne resno mislim, namreč mleko ni škodljivo, (od tistih krav, ki imajo nek lajf, teh je danes žal bolj malo), je pa znanstveno dokazano, da za presnovo laktoze (mlečnega sladkorja) večina odraslih ljudi (ja večina) nima več ustreznega encima (laktaze), zaradi česar pride do prebavnih težav. Ohranitev tega encima (laktozna toleranca) v odrasli dobi je pravzaprav mutacija, ki je nastala ob prilagajanju človeka na neprijazne razmere, poseljevanje v netropskih podnebjih, in je še značilnejša za evropskega človeka (80, 90%), sicer po svetu je laktozno tolerantnih kot sem napisala manj kot polovica.
Nekaj drugega je alergija na mleko, ki se manifestira isto na mlečne izdelke in mleko (laktozna intoleranca je samo namleko), ki pa večinoma ni dedna ampak inscenirana ali ker so bili otroci prehitro alipa nikoli izpostavljeni alergenom, tu gre za napako imunskega sistema, nekja povsem drugega, čeprav so simptomi podobni in nepoučeni to zamenjujejo.
Mleka se danes tako na veliko več ne priporoča, ker je enostavno mrtva hrana (to nima veze s karmo, ampak gre za hrano, ki nima nobenih vitaminov, (paterizirano, nafilano s hormoni, antibiotiki in homogenizirano) ki ti da samo prosto energijo- in te preveč, taka pa je skoraj vsa industrijska hrana, žal), tudi to je na primer zgrešeno, ko se mleku dodaja neki anorganski kalcij, ki ga telo itak ne zna uporabiti ampak se samo nalaga na stenah žil (in ne naj to ne bi bil holesterol).
So pa ta spoznanja relativno nova in hitro razvijujoča, hipoteze so tudi same s sabo v nasprotju, (prej se je mleko in meso dosti bolj priporočalo kot danes, in je bila bistvena razlika med tistim takrat in tem danes, pomislite na primer, koliko so nekoč delali za hrano in koliko delamo danes, ko rabimo vendar še ves ostali blišč potrošniškega sveta, za hrano ostane samo še mali procent) določene raziskave so prezrte, določene na veliko izpostavljene, pač od zadaj siva eminenca ekonomija, ki tu vidi svojo možnost, in v času gospodarske rasti in v času krize.
Vendar pa kar nekaj vsepovprek dvomiti, pripisovati zdravnikom, da so njihova spozanja “zanič” in kvazi poslušati sebe, -ki se itak več ne znamo-, ki smo se, vsaj za večino to velja, izgubili v razmerah sodobnega sveta, kajpa vem no– je malo samovšečno, predrzno in trapasto.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Zato, ker je zdravo ?[/quote]

Jaz ne bi rad delal filozofije iz prehranjevanja, ti navedi reference in dokaze, da je mleko škodljivo, seveda ne govorim o rafinranem, ampak o naravno pridelanem mleku, kjer se krave lepo pasejo po travnikih. Ker se z mlekom hrani človek že tisočletja, se mi to ne zdi niti malo logično, da bi bilo to škodljivo. In če bi res bilo tako škodljivo, noben zdravnik ne bi dopuščal, da bi njegovi otroci pili mleko.[/quote]
Saj moj namen prav tako ni delati filozofije in nisem noben pristaš nobene religije, kot mi to pripisuješ.

Bom pa vzel drug primer…Kaj pa sladkarije ? Za sladkarije je dokazano, da so škodljive in ne vsebujejo nič koristnega..Jemo jih le zaradi trenutnega užitka in raznih čustvenih frustracij…Pa to pomeni, da otroci zdravnikov ne jejo sladkarij ?
Pa niso debeli..Pa niso pijanci…Se ne drogirajo…..Ne kadijo ?
Še med samimi zdravniki obstajajo takšni, ki to vse počnejo…Ne vem, koliko jih kadi..Pa čeprav dobro vedo, da je znanstveno dokazano, da je to škodljivo…Ali ne ?
Kar pomeni, da tvoj argument ne drži.

Matjažko…Zdaj pa se že odloči kaj te zanima…Najprej trdiš, da te zanima znanstven dokaz o škodljivosti, po drugi strani pa se zanašaš na več tisoč let star izraz…A ti verjameš, da so že takrat bili takšni strokovnjaki, da so poznali vpliv mleka in je ta trditev izrečena na strokovnem dokazu ?

Prav tako pa sem te vprašal, zakaj meniš, da je mleko med najpogostejšimi alergeni ? Kaj to pove ?

Saj te v bistvu ne zanima kaj pravi znanost, ampak iščeš le potrditve svojih prepričanj in navad.

Seveda je bilo. Mleka ni bilo na litre..Krave niso bile privezane in filane s kemijo….

Se pravi, poslušati samega sebe je trapasto, samovšečno in predrzno? Nekaj mi pravi, da se nekoliko bojiš za svojo stroko. Vsak človek se sam odloča kaj bo verjel in kaj ne in če si ti izgubljena v sodobnem svetu, bi bil res že čas, da te končno nekdo najde :-)))))))))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Se pravi, poslušati samega sebe je trapasto, samovšečno in predrzno? Nekaj mi pravi, da se nekoliko bojiš za svojo stroko. Vsak človek se sam odloča kaj bo verjel in kaj ne in če si ti izgubljena v sodobnem svetu, bi bil res že čas, da te končno nekdo najde :-)))))))))))[/quote]Katero svojo stroko? Nisem jaz nobena laktacijska svetovalka, če si to mislila. Ah ti zloba, ti tudi pišeš javno stvari iz zasebnih pogovorov ccc
Sicer sem tolikokrat (posredno) krizirala svojo stroko, da je menda že vsem jasno, kaj je.
Pa še vedno mislim, dvomiti je nujno, ampak ne pa za vsako stvar, dlakocepiti vsako stvar, ne zaupati nikomur in ničemur…a ni to malo preveč frustrirano?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

No pa ti to pojasni, ker tudi nisem ravno prepričana, da znaš. Pogosti alergeni so tudi oreščki, soja, (stročnice nasplošno), a si res vegan? No kaj boš pa zdaj? Boš raje pil mleko?

Pri mleku ni problem, da ne bi bili nikoli podvrženi mleku, ampak prekmalu in preveč.
Včasih dojenje ni bilo tako popularno…Ženske so bile doma le tri mesece, kravje mleko pa je bila v glavnem edina hrana.
Pa čeprav je bilo takrat mleko še bolj naravno, so posledice vseeno ostale.

Se pravi, poslušati samega sebe je trapasto, samovšečno in predrzno? Nekaj mi pravi, da se nekoliko bojiš za svojo stroko. Vsak človek se sam odloča kaj bo verjel in kaj ne in če si ti izgubljena v sodobnem svetu, bi bil res že čas, da te končno nekdo najde :-)))))))))))[/quote]Katero svojo stroko? Nisem jaz nobena laktacijska svetovalka, če si to mislila. Ah ti zloba, ti tudi pišeš javno stvari iz zasebnih pogovorov ccc
Sicer sem tolikokrat (posredno) krizirala svojo stroko, da je menda že vsem jasno, kaj je.
Pa še vedno mislim, dvomiti je nujno, ampak ne pa za vsako stvar, dlakocepiti vsako stvar, ne zaupati nikomur in ničemur…a ni to malo preveč frustrirano?[/quote]

Ne, nimam pojma s čim se ukvarjaš….moj argument izhaja izključno iz tvoje napisane vsebine in človek po tvojem občasnem strokovnem pisanju pomisli, da se morebiti s tem poklicno ukvarjaš – kapiš? Hvala za “etiketo”, že dolgo nisem dobila nobene 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Saj ne pravim, da je moj način edini ta pravi…
Moje prebavne težave so se nehale, ko sem nehal piti mleko….In me ne zanima kaj o tem pravi znanost ali pa neka ideologija.

Katero svojo stroko? Nisem jaz nobena laktacijska svetovalka, če si to mislila. Ah ti zloba, ti tudi pišeš javno stvari iz zasebnih pogovorov ccc
Pa še vedno mislim, dvomiti je nujno, ampak ne pa za vsako stvar, dlakocepiti vsako stvar, ne zaupati nikomur in ničemur…a ni to malo preveč frustrirano?[/quote]

Ne, nimam pojma s čim se ukvarjaš….moj argument izhaja izključno iz tvoje napisane vsebine in človek po tvojem občasnem strokovnem pisanju pomisli, da se morebiti s tem poklicno ukvarjaš – kapiš? Hvala za “etiketo”, že dolgo nisem dobila nobene ;)[/quote]Imaš pojem, ne delaj se nevedno, prijateljica, sicer pa nisem etiketirala tebe, napisala sem na splošno, da je treba dvomiti, ne pa čisto vedno, na primer v oholem stilu, ki sem ga zaznala pri Robiju in Marku, “brigajo me ti zdravniki ali ideologija ali karkoli, glavno da se jaz ok počutim”, namreč prav ok se počutiš tudi, če kaj skadiš a ne?
Nujno se je poslušati, dvomiti, in kritično presojati. In na drugi strani pač zaupati.

Pri mleku ni problem, da ne bi bili nikoli podvrženi mleku, ampak prekmalu in preveč.
Včasih dojenje ni bilo tako popularno…Ženske so bile doma le tri mesece, kravje mleko pa je bila v glavnem edina hrana.
Pa čeprav je bilo takrat mleko še bolj naravno, so posledice vseeno ostale.[/quote]Problem kravjega mleka pri dojenčkih je, ker ima preveč maščob, naši mladiči so bolj hm, nebogljeni, ko se rodijo, telički stojijo že kar kmalu po rojstvu, dojenčki kolikor vem, ne, in so se zaradi kravjeg amleka prekomerno zredili in po drugi strani ja, tudi za nastanek alergij, pri tebi pa mislim, da gre za laktozno intoleranco, ne za alergijo (ali kake pice ješ ti to? S sojinim sirom? To moraš, Robi povedati, če misliš prit na pico, veš)

No..saj si res pisala na splošno..Preveč na splošno…
Jaz sem tisto trditev omenil v zvezi z mlekom…Če mi mleko povzroča težave, mi je vseeno kaj o tem pravijo zdravniki ali ideologija…
In ravno zato, ker sem zaupal, ker sem verjel zdravnikom, da je mleko zdravo in nujno, sem kar nekaj časa trpel.

Ne, nimam pojma s čim se ukvarjaš….moj argument izhaja izključno iz tvoje napisane vsebine in človek po tvojem občasnem strokovnem pisanju pomisli, da se morebiti s tem poklicno ukvarjaš – kapiš? Hvala za “etiketo”, že dolgo nisem dobila nobene ;)[/quote]Imaš pojem, ne delaj se nevedno, prijateljica, sicer pa nisem etiketirala tebe, napisala sem na splošno, da je treba dvomiti, ne pa čisto vedno, na primer v oholem stilu, ki sem ga zaznala pri Robiju in Marku, “brigajo me ti zdravniki ali ideologija ali karkoli, glavno da se jaz ok počutim”, namreč prav ok se počutiš tudi, če kaj skadiš a ne?
Nujno se je poslušati, dvomiti, in kritično presojati. In na drugi strani pač zaupati.[/quote]

“Zloba” ni etiketa (predhodni tvoj post)? Ne vem, če se človek v redu počuti, če kaj skadi, ne bi znala. Ejejej prijateljica…poleg že zdavnaj izgubljenega “kompasa” še izgubljaš sebe 😉

ccc….:) Katenjka..Hrana je veliko več, kot le vsota maščob, beljakovin, OH….Maščobe niso enake maščpbam…Dojenčkov prebavni sistem je izredno občutljiv in kravje mleko je kot nek tujek. Seveda telo se prilagodi in dela na tem, da preživi, ampak to vnese neravnovesje in razne napake pri delovanju prebavnega sistema in na splošno celega telesa…

Ja..Veganske…Sojin sir ni odveč..:)
Mislim pa še vedno, samo ne vem, kdaj boš imela čas…:)

Ehhm, nisi najbolje zaznavala. Niti Robi niti jaz ne piševa o tem, kar si ti zgoraj napisala, ampak o tem, kar pišeš v predzadnjem stavku tega odstavka. Pa tud zadnjem. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close