Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

glej…če se ti prklopiš nekmu pogovoru in v štartu začneš pluvat po vseh, ja me zmoti…

1-zato, ker pluvaš tud po men in nimaš zakej
2-zato kr to počneš brez kakršnihkoli razlag, če jih pa že maš, so pa na nivoju nekoga, k niti do pubertete ni prlezu
3-butast se mi zdi, da maš take reakcije, če dobr vem, da znaš drugač odreagirat….ne rabš bit skoz tko nastrojen za brezveze
4-tu nimajo neki blocki pa banni nobene veze, bolj se gre za to, zaka za vraga sploh more pridet do bannov….alo…virtuala je to, ne poznamo se, ne rabš se usajat nad vsakim, kr se ne poznamo osebno in nima smisla…če se ne strinjaš, se odmakn iz pogovora al pa daj repliko na nivoju, ki ne bo žaljiv….se zahteva preveč?

lej, jst vem, da mogoče nisi skoz tak in pač pizdiš tle gor, kr lahko…sam vseen je dost lepš furat nek pogovor brez takga načina…pa vem, da se strinjaš, sam ne boš priznal…a ni brezveze…tko čist logično če pogledaš

RKC se ne strinja! Zakaj se, potem pod katolike štejemo vsi tisti ki smo krščeni čeprav nas za to nobeden ni vprašal?[/quote]

Če ti ni všeč sprejem zakramenta, se obrni na Vatikan. :)) Če so lahko toliko zakonskih zvez razveljavili, bodo tudi tvoj krst.

To že. Vendar pa sta ta dva, ki sedaj definirata meje, prav tako enkrat bila otroka in sta le prevzela navade in definicije nekoga drugega.
Zato pride do tega, da svobodna določitev mej dveh v odnosu, še ni nobeno zagotovilo, da bosta s temi mejami zadovoljna.
Zato se postavljanje mej tiče vseh nas in vse družbe, ker živimo v neki skupnosti in vplivamo drug na drugega.[/quote]

Robi, ti te družbe ne maraš!! Se še spomniš? Zdaj bi pa rad, da ti taista družba, ki je samo skupek ljudi, ki so prevzeli navade in definicije nekoga drugega (in za katere smo ugotovili, da so slabe), postavi meje? Potem sploh ne pridemo nikamor.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja, družba ljudi, ki so njemu čudni, naj s ezačne obnašati tako, da bodo njemu všeč? Hm. zakaj? Drugič, ne bo se zgodilo. vsak mora najti mir v krogu svojih najbližjih, ne pa pričakovati od neznancev, da mu bodo krojili družbeno realnost po njegovi potrebi.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

To že. Vendar pa sta ta dva, ki sedaj definirata meje, prav tako enkrat bila otroka in sta le prevzela navade in definicije nekoga drugega.
Zato pride do tega, da svobodna določitev mej dveh v odnosu, še ni nobeno zagotovilo, da bosta s temi mejami zadovoljna.
Zato se postavljanje mej tiče vseh nas in vse družbe, ker živimo v neki skupnosti in vplivamo drug na drugega.[/quote]

Robi, ti te družbe ne maraš!! Se še spomniš? Zdaj bi pa rad, da ti taista družba, ki je samo skupek ljudi, ki so prevzeli navade in definicije nekoga drugega (in za katere smo ugotovili, da so slabe), postavi meje? Potem sploh ne pridemo nikamor.[/quote]
Ne razumem…Hočeš povedati, da se človek ničesar ni sposoben naučiti ali česa pri sebi spremeniti ?

Še enkrat. ne pričakuj od neznancev, da se bodo obnašali po tvoje. Svojo realnost si moraš krojiti sam, z ljudmi ki so ti blizu.

Robi, ti te družbe ne maraš!! Se še spomniš? Zdaj bi pa rad, da ti taista družba, ki je samo skupek ljudi, ki so prevzeli navade in definicije nekoga drugega (in za katere smo ugotovili, da so slabe), postavi meje? Potem sploh ne pridemo nikamor.[/quote]
Ne razumem…Hočeš povedati, da se človek ničesar ni sposoben naučiti ali česa pri sebi spremeniti ?[/quote]

Zdaj pa jaz tebe ne razumem. Seveda se. Ampak zaradi ljudi, ki jih imaš rad in ki imajo tebe radi.

Ful velik besed, pa nič uporabnega. Vse kar si napisala je spet nič drugega kot provokacija. “Ti si kriv, z mano ni nič narobe.” Sej bi šel v detajle in ti dokazal črno na belem, kako sta naju s Spiderjem, Lepolaska in GF prve začele podjebavat, samo se mi ne da, ker točno vem kaj počneš. Postavila si se na stran žensk, ker deep down inside of you preziraš vse moške. S tisto temo “je res nemogoče” si povedala več kot dovolj o sebi.

Pokaži mi človeka, ki nima pričakovanj do družbe ali do sistema.
Vsi jih imamo.
Nikomur pa ničesar ne vsiljujem. Povem samo svoja stališča in mnenja, če ima kdo občutek, da komu kaj vsiljujem, pa je to njegov problem.

To je malo posplošeno, da družbe ne maram.
Ne maram določenih lastnosti ali družbenih navad.
In seveda ne mafijskih politikov, od katerih niti ne pričakujem, da se bodo spremenili. 🙂

Ful velik besed, pa nič uporabnega. Vse kar si napisala je spet nič drugega kot provokacija. “Ti si kriv, z mano ni nič narobe.” Sej bi šel v detajle in ti dokazal črno na belem, kako sta naju s Spiderjem, Lepolaska in GF prve začele podjebavat, samo se mi ne da, ker točno vem kaj počneš. Postavila si se na stran žensk, ker deep down inside of you preziraš vse moške. S tisto temo “je res nemogoče” si povedala več kot dovolj o sebi.[/quote]

Ko boš odrasel, boš razumel. In ne omenjaj me v vsakem svojem postu. Za svoj lajf odgovarjaš sam.

Pa še to…Tudi tisti, ki majo mene radi, se ne bodo spremenili zaradi mene.
Če se bodo spremenili, se bodo zaradi sebe, ker jih življenje preveč tepe in jih življenje samo sili v spremembe.

Jah, ti poadajaš svoja razmišljanja na način, naj se drugi spremenijo, da bodo tebi bolj všeč.

zakaj bi se nekdo, ki s tabo nima nič, moral tebi prilagajat?

Ni panike. Od danes naprej ste vse na ignoru.

Jah, ti poadajaš svoja razmišljanja na način, naj se drugi spremenijo, da bodo tebi bolj všeč.

zakaj bi se nekdo, ki s tabo nima nič, moral tebi prilagajat?[/quote]
Če koga spravim v dilemo, še to ne pomeni, da se mora meni prilagajati.
To pomeni le, da bi tisti rad nekaj pri sebi spremenil, pa se v sebi upira, ker je preveč navezan na svoja prepričanja.

To si rekel že dve leti nazaj. Kot stara pokvarjena plošča…

100 krat se je že poslovil….
Zdaj bo še odprl spet temo, kako se poslavlja. 🙂

Robi, ne bodi smešen. Kakšno dilemo. Ti imaš neko dilemo sam pri sebi, ljudje, ki ti odgovarjajo na debato, ki si jo sam načel, te dileme niso izpostavili.

Torej, najboljše, da vsi nehamo debatirat s tabo, če odgovarjamo na tvoje teme, se upiramo sami sebi..ali kaj?

Če se bodo spremenili, se bodo zaradi sebe, ker jih življenje preveč tepe in jih življenje samo sili v spremembe.[/quote]

Ne, še vedno te ne razumem. Jaz sem spremenila veliko svojih navad. Ampak sem jih zaradi ljudi, ki so okoli mene in ki jih imam rada (in oni mene). Če sem zvesta, sem zvesta zaradi ljubezni do partnerja in ne zaradi tega, ker to družba pričakuje od mene. Jaz ne pričakujem od družbe nič. Ne od te, niti od katerekoli druge.

ahhh-spet nisi razumel bistva, pa sm ga čist lepo napisala..

– deep down inside of me sploh ne sovražim moških btw. (mam več moške družbe kot ženske drgač)
– a ni vseen kdo da koga na ignor na forumu, kjer se itak nihče ne pozna med sabo, mislim…

Robi, ne bodi smešen. Kakšno dilemo. Ti imaš neko dilemo sam pri sebi, ljudje, ki ti odgovarjajo na debato, ki si jo sam načel, te dileme niso izpostavili.

Torej, najboljše, da vsi nehamo debatirat s tabo, če odgovarjamo na tvoje teme, se upiramo sami sebi..ali kaj?[/quote]
Če kdo čuti posiljevanje zaradi nekih besed na forumu, potem je to le odsev njegove notranje dileme in njegovega konflikta.
To se večkrat kaže tudi kot žalitve in razni izpadi.

Eno je le neka razumska dilema, podobna temu ali obstajajo Alieni ali ne, drugo pa so čustvene dileme, ko se kdo z neko debato poistoveti.
In tega drugega je veliko več, če upoštevam koliko je raznih osebnih obračunavanj.

Robi, si s ekdaj vprašal, ali tvoja pre-velika pričakovanja do družbe niso mogoče znak tvoje nizke samozavesti?

Če se bodo spremenili, se bodo zaradi sebe, ker jih življenje preveč tepe in jih življenje samo sili v spremembe.[/quote]

Ne, še vedno te ne razumem. Jaz sem spremenila veliko svojih navad. Ampak sem jih zaradi ljudi, ki so okoli mene in ki jih imam rada (in oni mene). Če sem zvesta, sem zvesta zaradi ljubezni do partnerja in ne zaradi tega, ker to družba pričakuje od mene. Jaz ne pričakujem od družbe nič. Ne od te, niti od katerekoli druge.[/quote]
S tem se ne morem strinjati, da nimaš pričakovanj. Ker jih imaš ogromno, le zavedaš se jih trenutno ne, ker jih imaš zadovoljene.

In kakršnakoli sprememba se zgodi zaradi nas samih, ker sami v neki spremembi vidimo določene prednosti ali ugodnosti in zato vložimo nek napor, da se prilagodimo v upanju, da bomo potem bolj zadovoljni.
Seveda to lažje storimo, če je to zaradi nekoga, ki ga imamo radi, ker se ne počutimo prisiljene in upamo, da bo sprememba prinesla še več ugodja.

Ne. 🙂
Jaz nimam samokritičnih misli.

Ha?

Sposobnost samokritike je nekaj, kar naj bi imel vsak razumen in srednje inteligenten človek. Lahko je kritizirati druge, težje je priznati svoje napake.

To, da nimaš samokritičnih misli, pove, da si domišljav, da nisi razmišljujoč, da raje sanjaš, kaj te pri drugih moti..

Ja, veš da :)) Ravnokar imamo doma zabavo in na stodolarskih bankovcih rišemo unemu tipu brke. Ker jih nima. Mislim, kakšne maš ti.:)))

No vidiš. Če bi ti meje postavila družba, bi se počutil prisiljenega in bi jih še manj spoštoval.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close