Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Enega starši naučijo, da je moralna poroka le cerkvena, enega pa naučijo drugače. Kaj pa zdaj?[/quote]
Nič. Glede taga se morata zmeniti partnerja med sabo, če jima ustreza.
Če ne, pa pač ne bosta skupaj.

Enega starši naučijo, da je moralna poroka le cerkvena, enega pa naučijo drugače. Kaj pa zdaj?[/quote]

No se bom kar tukaj navezal na Spiderja in dodal še eno vprašanje z podvprašanjem, ker se gre ravno okoli porok:
.
Zakaj je znotraj EU priznana v vseh državah civilno pravna poroka med moškim in žensko (ne glede v kateri državi je sklenjena), ni pa avtomatsko priznana kot civilnopravna, če je bila sklenjena le cerkvena, čeprav v nekaterih državah članicah EU to enačijo (torej je par poročen samo cerkveno)?

Isto je z priznavanjem istospolnih porok. Nekatere države jih dovoljujejo, druge države jih ne dovoljujejo. In če se poročita dva istospolna v državi, ki dovoljuje ter se preselita v drugo državo, ki jih ne dovoljuje, jo v tej državi tudi priznali ne bodo.

Voila On_ …. Morala je predpisana! In to različno od države do države.

Kdo pa ga bo, če ga ne bomo mi? Sam se itak nikoli. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če ne, pa pač ne bosta skupaj.[/quote]

Nekaj takšnega sem napisala jaz tebi, pa se nisi strinjal :)))

Drugače pa tudi jaz mislim, da bi bilo težko spraviti že npr tebe, mene, Matjažkota, Spiderja … na skupni imenovalec.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

No se bom kar tukaj navezal na Spiderja in dodal še eno vprašanje z podvprašanjem, ker se gre ravno okoli porok:
.
Zakaj je znotraj EU priznana v vseh državah civilno pravna poroka med moškim in žensko (ne glede v kateri državi je sklenjena), ni pa avtomatsko priznana kot civilnopravna, če je bila sklenjena le cerkvena, čeprav v nekaterih državah članicah EU to enačijo (torej je par poročen samo cerkveno)?

Isto je z priznavanjem istospolnih porok. Nekatere države jih dovoljujejo, druge države jih ne dovoljujejo. In če se poročita dva istospolna v državi, ki dovoljuje ter se preselita v drugo državo, ki jih ne dovoljuje, jo v tej državi tudi priznali ne bodo.

Voila On_ …. Morala je predpisana! In to različno od države do države.[/quote]
Ko je predpisana postane zakon 😉

Ti to malo preveč poenostavljaš. Tudi tisti, ki varajo, bodo znoreli, če bodo izvedeli, da jih partner vara. Človeška dvoličnost je brezmejna.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sem prebral. Torej imam prav, etika in morala sta hudo relativna zadeva.[/quote]

Lahko zrelativiraš in rečeš, da je tudi umor moralen zate.[/quote]

Ne vem, zakaj zdaj ta zajedljivost, saj si zgoraj napisal isto, kto jaz.

Zakaj bi bilo to sploh potrebno?

Zakaj bi bilo to sploh potrebno?[/quote]

Ja Robi bi se bolj fajn počutil. Varnega pa to… :))

Drugače pa tudi jaz mislim, da bi bilo težko spraviti že npr tebe, mene, Matjažkota, Spiderja … na skupni imenovalec.[/quote]
Res ? Da se nisem strinjal…Kje pa je bilo to ?
Nisem že večkrat napisal, da imata lahko dva tudi odprto vezo, če se s tem strinjata ?

Zakaj bi bilo to sploh potrebno?[/quote]

Ja Robi bi se bolj fajn počutil. Varnega pa to… :))[/quote]
Če imaš kakšne plane, da bi mi živeli skupaj kot neko pleme ? 🙂

Saj tolikšna povezanost s sodelovanjem na forumu, izmenjavanjem mnenj z ena in istimi akterji, je podobno življenju v plemenih. Ste že pravi bratje in sestre:)). Zlasate se čim imate pet minut časa.

Še dobro, da občasno ti prideš in narediš mir. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vem ja, pravi balzam sem:).

Drugače pa tudi jaz mislim, da bi bilo težko spraviti že npr tebe, mene, Matjažkota, Spiderja … na skupni imenovalec.[/quote]

Kaj pa na skupni seksualni imenovalec katerega od nas s tabo? 😀
Robi, ti imaš biče, verige, podolgovata lesena, plastična orodja, odšrknjene, posebne in nenavadne eksotične želje? Smo pa vsaj v pravi številki 3-je, ker trojko menda ona zlahka spravi na skupni imenovalec. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Res ? Da se nisem strinjal…Kje pa je bilo to ?
Nisem že večkrat napisal, da imata lahko dva tudi odprto vezo, če se s tem strinjata ?[/quote]

Sicer sem malo izgubila nit, ker sem pekla palačinke :)), ampak glede tega …. Pogovarjala sva se o tem, da bi naj meje v razmerju postavila tista dva, ki se ju to tiče. To sem napisala jaz. Ti si mi pa kolikor se spomnim oporekal, da to ni nobeno zagotovilo in da se to tiče cele skupnosti, ker vplivamo drug na drugega, pa to…

če ti tvoj desc reče, da ali bo po njegovo ali pa ga 3 mesece ne boš fasala … kdo bo imel prav ☺

Sem prebral. Torej imam prav, etika in morala sta hudo relativna zadeva.[/quote]

Mislim, da je bil umor moralen za kar nekaj ljudi – že sam tistih “nekaj”, ki so poskušali z atentatom nad Hitlerja…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Še vedno je polno ljudi, ki iščejo luknje v zakonih, tudi tistih nad vsemi. Če to ni žalostno…
https://www.youtube.com/watch?v=0RENPaY043o

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Napisal sem, da si meje lahko postavljata oba in če se oba skupaj dogovarjata, potem to ni nemoralno, le da še to ni nobeno zagotovilo za zadovoljen odnos.
Saj si meje v glavnem postavljamo tako, kot smo se naučili od drugih in če so nam drugi dali slab zgled, si bomo potem na podlagi tega, kar smo se naučili, postavljali meje in po vsej verjetnosti bili nezadovoljni, kot so bili drugi. Zato ne bomo zadovoljni, pa čeprav si meje postavljamo sami.
In sklicevanje na svobodno odločitev glede postavljanja mej, tu nič ne pomaga, ker je treba spremeniti svoja prepričanja, ne pa na vsak način trmasto vztrajati pri svojem in kriviti druge, ker niso dovolj prilagojeni nam.

Pa nisi zasledil, da v tej temi ti najbolj kriviš druge, ker niso tebi prilagojeni?

Pa nisi zasledil, da v tej temi ti najbolj kriviš druge, ker niso tebi prilagojeni?[/quote]
Najbolj drug drugega krivite samski, ker vam noben ni dovolj prilagojen. 🙂

Slab poskus spina, Robi.

TI si odprl temo. TI pričakuješ, da se bodo drugi tebi prilagajali. Zdaj pa imajo vsi drugi probleme, samo ti ne, ja seveda..

Ti imaš vedno občutek, da bi se moral prilagajati in da ti nekdo nekaj vsiljuje.

Tema je odprta, da vsak pove svoje mnenje ali da prežene dolgčas…Kakorkoli že….

Ja moje mnenje recimo je, da so se ti do določene mere primorani prilagajati le tvoji bližnji. Od drugih tega ne smeš pričakovati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close