Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?
Napisal sem, da si meje lahko postavljata oba in če se oba skupaj dogovarjata, potem to ni nemoralno, le da še to ni nobeno zagotovilo za zadovoljen odnos.
Saj si meje v glavnem postavljamo tako, kot smo se naučili od drugih in če so nam drugi dali slab zgled, si bomo potem na podlagi tega, kar smo se naučili, postavljali meje in po vsej verjetnosti bili nezadovoljni, kot so bili drugi. Zato ne bomo zadovoljni, pa čeprav si meje postavljamo sami.
In sklicevanje na svobodno odločitev glede postavljanja mej, tu nič ne pomaga, ker je treba spremeniti svoja prepričanja, ne pa na vsak način trmasto vztrajati pri svojem in kriviti druge, ker niso dovolj prilagojeni nam.[/quote]
Tako je. In še si napisal, da bi ravno zaradi tega morala merila postaviti družba. Da lahko vplivamo drug na drugega. Jaz pa pravim, da ne vem kaj bi v tej zelo raznoliki družbi vzeli za vzorec primernega. Bi pa ob tej priliki tudi podprla Spiderja, ki zate pravi, da od drugih pričakuješ, da se ti bodo prilagodili. Res daješ tak videz. Po sistemu: poglejte kako je treba, tukaj sem, kaj hudiča ne vidite :))) in to z nično toleranco. Ampak dobro, saj jaz sem pa nemoralna, Goldfishka naduta, Matjažko zmešan, Spider zamorjen, Skela sovražno nastrojena proti moškim … Vprašanje kakšni smo v resnici, zato si ne jemlji to preveč k srcu :)))
Nekaj takšnega sem napisala jaz tebi, pa se nisi strinjal :)))
Drugače pa tudi jaz mislim, da bi bilo težko spraviti že npr tebe, mene, Matjažkota, Spiderja … na skupni imenovalec.[/quote]
Kaj pa na skupni seksualni imenovalec katerega od nas s tabo? 😀
Robi, ti imaš biče, verige, podolgovata lesena, plastična orodja, odšrknjene, posebne in nenavadne eksotične želje? Smo pa vsaj v pravi številki 3-je, ker trojko menda ona zlahka spravi na skupni imenovalec. :)[/quote]
Ah, to je pa čist simpl. Spiderja. Daj kakšno težje vprašanje.
Saj družba smo ljudje in pravila so del nas in s tem družbe in vplivamo drug na drugega.
Ne, da bi naj in da lahko vplivamo…..
Spider se že od nekdaj pritožuje, da mu nekaj vsiljujemo.
Pa ne vem, kdo mu kaj vsiljuje….
V čem je pa potem razlika, ko nekdo drug (recimo Spider) napiše svoje mnenje in ne odstopa od njega ?
Drugi ne pričakujejo, samo jaz pričakujem od drugih, da se bodo prilagodili ? 🙂
Meni je to smešno. 🙂
Če ne odstopam od svojega mnenja, potem to pomeni, da ne odstopam od svojega mnenja in ne, da pričakujem, da se bo kdo meni prilagodil.
Pol pa smo itak zmenjeni in sploh ne vem, čemu ta tema.[/quote]
Teme so zato, da se v njej debatira in izmenjuje mnenja in ne da se od koga pričakuje, da se bo kdo komu prilagajal.
Po tej vaši logiki, bi se moral sam vam prilagajati in ne bi smel vztrajati pri svojem mnenju, da nekateri ne bi imeli občutka, da se od vas pričakuje, da se meni prilagodite. 🙂
Le kaj se je zgodilo s samozavestnimi ljudmi ?
Em, kje sem jaz izrazil željo, da se bi ti moral meni prilagoditi?
Mislim, daj skoncentriraj se. TI debatiraš o tem, v katero smer naj bi šla družba, ne jaz. Jaz ti samo pravim, da prilagajanje pričakuj od svojih bližnjih, ne pa od drugih. In potem ti mene obtožuješ, da se počutim ogrožene, ne vem kaj vse.
Ti pa si že večkrat napisal, da se ti zdi družba pokvarjena in da nočeš biti prilagojen taki družbi.
Poglej, meni je vseeno, kako ti živiš. Samo ne pričakuj, da s ebomo drugi prilagajali tebi, ko sam nonšalantno praviš, da se ti nikomur ne boš prilagajal.
Krona tvojih izjav pa je seveda, da nimaš samokritičnih misli. S tako samovšečnim človekom je dejansko težko imeti neko konstruktivno debato. vedno vse obrneš tako, kot da ima nekdo nek problem, ki mu ga ti poskušaš pomagati reševati.
Ne, lahko dalje jamrate, meni je vseeno.
Če boš razumel: v življenju se je treba za vse potrudit. Ti samskim rad soliš pamet, da so premalo prilagodljivi itd. Vidiš, ti pa si na sploh družbeno premalo prilagodljiv. Za stvari, ki te motijo ali pa si jih želiš, se moraš pač potruditi…Nič ti ne pripada samo od sebe..
Za vsake spremembe se boš moral sam potrudit. Ne pričakuj od drugih, česar nisi sposoben dati sam sebi.[/quote]
Zakaj se rečejo DRUŽBENE spremembe? Zato ker ne potekajo na osebni ravni, ampak na ljudski. Do družbenih sprememb ne bi prihajalo, če bi ves čas prevladovali osebni interesi.
Do sprememb, ki se včeini zdijo bistvene, itak pride.
Ne pričakuj pa, da bodo drugi podprli neke spremembe, ki se zdijo tebi pomembne, večini pa ne.
Kaj je zdaj s posvojitvijo otrok gejevskih parov, je to potrebna sprememba, ali ni? Takoj imaš različna mnenja.
Forum je zaprt za komentiranje.