Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Do sprememb, ki se včeini zdijo bistvene, itak pride.

Ne pričakuj pa, da bodo drugi podprli neke spremembe, ki se zdijo tebi pomembne, večini pa ne.

Kaj je zdaj s posvojitvijo otrok gejevskih parov, je to potrebna sprememba, ali ni? Takoj imaš različna mnenja.[/quote]

Samo od sebe, z veliko mero individualizma, ki ga ti zagovarjaš, kjer vsak le nase gleda in ga “boli patak” za druge? Vsekakor….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tudi Robi je že napisal, da ga boli patak, kaj drugi mislijo.
Zakaj njega ne napadeš z istimi očitki? Aja, zato, ekr v tej temi naenkrat zavzema stališče, da druge mora ful zanimat, kaj on misli.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ne, lahko dalje jamrate, meni je vseeno.

Če boš razumel: v življenju se je treba za vse potrudit. Ti samskim rad soliš pamet, da so premalo prilagodljivi itd. Vidiš, ti pa si na sploh družbeno premalo prilagodljiv. Za stvari, ki te motijo ali pa si jih želiš, se moraš pač potruditi…Nič ti ne pripada samo od sebe..[/quote]
To si zdaj dal takšen primer, kot če bi jaz od samskih pričakoval, da se prilagodijo pijancu ali nasilnežu.

Zagovarjam stališča na podlagi katerih bi drug drugemu bilo bolj mar. Nobenega pa ne mislim prepričevati, ker se že zdaj počutite ogrožene, če samo povem svoje mnenje. 🙂

Nikoli ne bo vsakemu mar za vsakega, to je kr nek idealizem.

Nikoli ne bo vsakemu mar za vsakega, to je kr nek idealizem.[/quote]
Ti najprej postaviš avoj argument in potem zanikaš ta svoj argument. 🙂
Jaz sem napisal bolj mar in ne vsakemu mar za vsakega. 🙂

Robi, dajmo že razčistiti. Prvo praviš, da nočeš biti del “pokvarjene družbe”. Potem pa naj se ta družba, ki je ti ne maraš, spremeni tako, da ji bo bolj mar zate in potem bo tudi tebi bolj mar za njih, sem prav razumel?

Za vsake spremembe se boš moral sam potrudit. Ne pričakuj od drugih, česar nisi sposoben dati sam sebi.[/quote]Jao, jao….

Ti mešaš osebno in družbeno.
Ker ne more vsak vsega sam je tu še družba v kateri živi, da mu pomaga.
Posameznik prispeva svoj del k blaginji celotne družbe in ima tudi od nje korist. Koliko in kakšne koristi lahko pričakuje je odvisno od tega koliko posamezniki v družbi ustvarijo in od tega kako se potem to razdeli med vse člane neke družbe. Delit ne more kar vsak sam kakor se mu zahoče ampak so izvoljeni predstavniki tisti, ki v imenu vseh opravijo/predpišejo delitev.
Sedaj, če imaš na vrhu egoiste, ki mislijo tako kot ti, potem za družbo kot celoto bolj malo ostane….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jaz vem, da se ne bo spremenila, zato niti tega ne pričakujem.
Seveda pa lažje in bolje sprejemam poštene ljudi, kot pa pokvarjene.

Pozabi na dobrote, ni več komunizma. Tudi socializma bo vedno manj.

Predvsem je potrebna večja družbena odgovornost posameznika do samega sebe. ne pa da samo pričakuje, med svoj “prispevek” pa šteje recimo tudi rojevanje otrok, ki jih sam komaj vzdržuje, ali jih sploh ne more.

Resno, pozabi na to da bodo “eni sutvarjali”, potem se bo pa vse bratsko delilo. tega ne bo več. Ni niti pošteno.

Tudi jaz. Pokvarjenih ne maram.

Je pa človeško!
Vse ostalo je živalsko prerivanje za hrano.
Se mar vračamo od koder smo prišli? Je to napredek?
Sploh pa nabijanje slabe vesti posameznikom za stvari, ki so jih zakrivili tisti na vrhu zaradi lastnega pohlepa, je vsaj perverzno, če že ne kaj hujšega.
Bebec je tisti kdor verjame floskulam, da si je samo sam kriv za svojo bedo v katero je pahnjen.

Življenje je pač borba, na vseh nivojih..

Tudi na forumu z vsemi, kajne? 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ne razumem vas enih. Logično vam je, da se je treba potruditi za svoje stanovanje. Logično vam je, da se je treba potrudit za resno zvezo. Dalje pa že mislite, da vam kr vse…pripada? Sočutje, razumevanje…itd…Zakaj naj bi bile te stavri samoumevne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close