kaj za kosilo?
Včeraj: goveji zrezki, drobni žličniki (vodni vrabčki) in zelena solata, sladoled;
danes: piščančji fileji v sirovi omaki s smetano, dušeni riž, rdeča pesa in eno pecivo na hitro;
jutri: grahova juha, pražena piščančja jetrca, pire krompir, zelena solata.
Zdaj pa pred TV in navijat za naše rokometaše :o)
Pozdravček vsem!
Vladka
Tan, o tem sem pisala že precej višje in, da ne iščeš, ti kar kopiram…
Avtor: Vladka K.
Datum: 15-01-04 11:38
Naj se samo malo vmešam… V Ivačićevi knjigi imam to prevedeno kot vodni vrabčki ali drobni žličniki, vendar pa jih vedno, odkar sem zasledila ta recept na forumu, delam po tem in so res super:
Tisto testo iz knjige pride zelo gosto, to pa se lepo zmeša kar z mešalcem.
In lahko noč, pri nas je že precej pozna ura.
Vladka
Tarantela, ne pecivo ni bilo iz škatle :o)
Navadne piškote sem namočene v toplo mleko zložila na pekač, čez naložila polovice banan in prelila s čokoladnim pudingom. Pokrila še z eno plastjo piškotov in prelila s čokolado. Pecivo je bilo očitno dobro, čeprav je bilo na hitro, saj ga ni več 🙁
Lahko noč!
Vladka
Hej!
Danes se veseliva porove cicerkine juhe,dusenih zrezkov v omaki(moz) ,
gluhih strukljev(za prilogo) in sklede mesane solate.
Kot najveckrat za desert, pecena jabolka po Zalinem receptu.
Tan,vidim,da imas rada priloge. Gluhi struklji so zelo enostavni in dobri.
V bistvu je to kvaseno testo,oblikovano v majhne strucke,ki jih skuhamo v slanem kropu;potem jih z vilicami razceframo in zabelimo z omako ali pa samo s preprazeno cebulo na olivnem olju,ali z malo pancete ali ocvirki.
Lahko napisem recept z navodili. Lep pozdrav Babi
Ce si prav predstavljam, sem jaz te gluhe struklje zadnjic jedla pod imenom ceski knedliki. Ti so bili narejeni takole: kvaseno testo iz 1 jajca, 1/2 kg moke, kvasa in vode so oblikovali v krogle premera ene 5cm. Te so pustili, da so vzhajale na dvojno velikost, nato pa jih 20min kuhali v slani vodi. Ko so bile krogle skuhane, so jih narezali ali natrgali na kose in ponudili zraven pecenke. Zgledalo je pa vse skupaj kot kruhovi cmoki (no, saj je v bistvu bil nekaksen “kruh”).
Babi, a je to isto kot gluhi struklji?
Zdravo!
Ciganski fižol: prepražiš čebulo ali por ter slanino (jaz jo narežem na večje kose, da se je lažje izognejo), dodaš svežo papriko, narezano bolj na drobno, svež paradižnik ali pelate, česen, paridižnikovo mezgo, žlico ajvarja (lahko izpustiš), peteršilj, “jednu žličicu vegete” – prepražiš, pokuhaš, lahko dodaš malo moke – dodaš fižol (rjav ali bel) s toliko tekočine, kolikor želiš imeti gosto jed. Prevreš. Jaz dodam še čili .. in .. to je to
Upam, da sem vse navedla – bom še pogledala doma, če sem kaj pozabila. Pri nas gre to dobro v promet. Lahko dodaš še kakšne hrenovke. Vse sestavine dodajam po okusu , tako da dvakrat ni enak okus.
Upam, da bo uspelo. Sončen pozdrav!
Včeraj smo jedli brokoli s sezamom (recept sem našla na forumu) in kus kus. Dobra kombinacija in skuhano v 20tih minutah.
Torej:
brokoli očistiš in prepražiš na olju, na katerem se je minutko prej pražil sezam. Soliš, popopraš in dodaš žlico ali dve kisle smetane. Po potrebi doliješ tudi malo vode (hm, verjetno tudi bel vinček ne bi bil slab).
Hkrati skuhaš (oz. namočiš) kus kus od Droge po navodilu iz vrečke.
Na krožnike naložiš kus kus, čez njega pa brokoli.
Dober tek!
Zdrobova juha s korenčkom, piščančja nabodala, gratinirana cvetača, ocvrt krompirček, zelena solata z jajcem in za sladico ena bolj navadna tortica…
Spekla sem čokoladni biskvit, ga ohladila in prerezala na pol. Cca. 1/2 kg jagod sem zmiksala z nekaj sladkorja in v to zakuhala puding. Ta puding sem kar topel namazala na prvo plast boskvita, prekrila z drugo plastjo in vse skupaj ohladila. Ohlajeno sem premazala s smetano in okrasila s koščki jagod.
Pozdravček!
Vladka
Mi pa sadno juho in pico (vsak je imel po svoje naloženo).
Sadno juho naredimo tako, da banane, jabolka, hruške narežemo na koščke, dodamo sok sveže stisnjene pomaranče ali limone ter dodamo nekaj mleka in z paličnim mešalnikom zmiksam. Brez sladkorja in raznih dodatkov je super namesto zelenjavne juhe, ki je hčeri ne obožujeta preveč.
včeraj:zelenjavna rižota,endivja z krompirjem in jajci,sadna kupa
danes:polenta in mleko
jutri:špageti z zelenjavno(eta)omako,solata
sreda:lovska pečenka,pražen krompir,pesa
četrtek:špinačni rezanci v sirovi omaki z šampinjoni,solata z korenčkom
petek:ričet,palčinke
sobota:pečenice,krompirjeva solata
Lep dan še naprej!
Forum je zaprt za komentiranje.