Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo?

kaj za kosilo?

Diana, nič posebnega… naredim navadno krompirjevo testo, kot za cmoke, svaljke, zavijem notri polovičke hrenovk in ocvrem v olju.

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Čeprav sem sama na “postu” kar obilno kuham:
včeraj: goveja juha (čisto domače bio meso) s kamenčki (tako moji rečejo ponesrečenim zdrobovim knedlom), krompir s česnovim maslom, skutni štruklji, rdeča pesa, omakica iz kefirja, smetane in zelišč ter ocvrti svinjski zrezki (ki so vsi ostali) ter za sladico nežne vanili-skutine rezine ( Sem se kar potrudila, ne?)
danes: telečji zrezki v omaki, kruh, zelena solata
jutri: juha s palačinkami, zdrobovi kroketi (hvala Vladka), kakšna “makica” in solata, za posladek in večerjo bodo palačinke

Danes piščančji paprikaš + kruhovi cmoki
LP, Jasna

Če hočete narediti res rahle zdrobove žličnike za v juho, delajte po naslednjem receptu:

1 celo jajce
cca 7 žlic pšeničnega zdroba (odvisno od velikosti jajce)
ščep soli
za noževo konico pecilnega praška

Vse sestavine dobro premešajte in pustite vsaj 1/2 ure počivati (lahko tudi več). Seveda jih pokrijemo, da se masa ne suši.
Nato z KAVNO žličko oblikujte male žličnike in jih zakuhajte v juho. Ti mali žličniki narastejo na velikost jedilne žlice. So rahli, da se kar topijo v ustih.
Poskusite, ne bo vam žal.

Jaz pa prisegam na recept Ivačića za zdrobove žličnike, se ga je pa res treba striktno držati, da uspejo, kot je treba…

5 dag masla penasto umešamo, dodamo
1 celo jajce,
sol in, ko je vse skupaj gladko in penasto, dodamo
10 dag pšeničnega zdroba.

Spet gladko zmešamo in pustimo, da nekaj minut stoji, da se zdrob malo napne. Nato pa z žličko zakuhamo žličnike v malo osoljen krop. Vreti smejo le zmerno, pokrite pa kuhamo približno 10 minut, potem pa naj še 10 minut stojijo.
Meni po tem receptu vedno uspejo.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, hvala. Tisti recept od Zale poznam in je z lignji. Sama sem po njem naredila ene par variacij, zdaj bom pa še tvojo.

Snežene pozdrave v južne kraje …

n.

se bolj rahli so,ce posebaj stepes beljak in ga na rahlo umesas. to velja tudi za cmocke iz vranice. lp petra

včeraj: piščanec s kumarami in česnom, riž

Hej,Vladka! Tocno po tem receptu delam tudi sama,le da pustim pocivati kaksnih 20 minut. meni so tudi zelo vsec,ce dodam malo naribanega parmezana;potem malo manj zdroba. Ce nasekljas vmes se mao drobnaka ali petersilja,so na pogled zelo lepi. Pozdravcek Babi

Včeraj makaroni z jajci,tuno in parmezanom/rdeča pesa,lp

Včeraj ostanki od nedelje, danes sirovi štruklji in zelena solata.

pecene perutnice in pisc.krace- mehiska solata. jutri ocvrti zabji kraki-rdece zelje,mesana solata. lp petra

Ob vse teh idejah za palačinke v eni izmed prejšnjih tem bodo danes kar palačinke – za nadev pa bom še malo poštudirala;-))
LP, Jasna

včeraj: “segedin” z repo, krompir v kosih
danes: ajdova kaša z gobami, pesa

Danes bodo ražnjiči iz puranjega mesa, pomfri, solata in kakšna juha

včeraj: špinača, pire, hrenovke, pesa
danes: čufti v par. omaki, pire, pesa

Helena

Vceraj: fusili z jajcem in sirom, solata – rukola s prelivom iz ol. olja in lim.soka.
Danes: spinacni kaneloni po jamiejevo:

HelenaK, kako gre skupaj špinača s pire krompirjem in pesa?
(špinača-pesa)
To je podobno zabeljenemu fižolu in praženem krompirju, mar ne?
Gospe drage, dajte nehat pisat tja v tri krasne, kot pravijo.

Ti, ti, muzikant, kako si slabe volje danes. Ne boš verjela/verjela, tudi mi jemo špinačo + pire +rdeča pesa v solati. Pa smo še živi. Pa kaj brundaš, raje napiši tvoj predlog. Meni gre zdaj kuha hitreje od rok, odkar se je ta post pojavil.
Manj “žlehnobe”, pa bo bolje
deka

Ker je nasa malcica zbolela, sem doma, zato bova skuhali korenckovo juhico, njoke s parmezanom ter za prilogo leco v omaki (s paradiznikom in prsutom).

se nikoli nisi jedel rdece pese v solati?? cuden tic! to je zelo normalna stvar in pase prakticno k vsekem kosilu! po mojem se na kuho ne spoznas kaj dosti!? mogoce bolj na muziko!?: ) lp petra

Petra, rdeče pese sem pojedel verjetno več, kot jo boste kdajkoli Vi.
Vendar pa kombinacija ŠPINAČA s pire krompirjem in R.PESO nikakor
ne gre skupaj. Koliko se spoznam na kuho Vas pa vabim na kuharski
dvoboj. Velja?

Prosim ne se kregat zdaj tule. Verjetno sta ze vsi slisali rek: “Sto ljudi, sto okusov!” in to drzi kot pribito. Ce ima kdo prevec (negativne) energije, naj jo sprosca kje drugje, ker tu se ne prepiramo. Nikakor pa se na tem forumu ne merimo po tem, kdo je boljsi kuhar oz. kdo se bolj spozna na kuho.
LP, zala

Prav imaš, Zala… Vsakdo je to kar mu paše, pa če se še tako čudno sliši in če kdo drug tega ne je… Na tem forumu se ne kregamo in tako naj ostane!

In kdo je prvi vrgel rokavico o boljšem kuharju oz. neznanju kuhanja?
Sicer pa, če se kdo odloči pisati na internet naj vsaj premisli, kakšne
bedarije piše.
Lep pozdrav in vsem lubčeka s pozitivno energijo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close