kaj za kosilo?
Čeprav sem sama na “postu” kar obilno kuham:
včeraj: goveja juha (čisto domače bio meso) s kamenčki (tako moji rečejo ponesrečenim zdrobovim knedlom), krompir s česnovim maslom, skutni štruklji, rdeča pesa, omakica iz kefirja, smetane in zelišč ter ocvrti svinjski zrezki (ki so vsi ostali) ter za sladico nežne vanili-skutine rezine ( Sem se kar potrudila, ne?)
danes: telečji zrezki v omaki, kruh, zelena solata
jutri: juha s palačinkami, zdrobovi kroketi (hvala Vladka), kakšna “makica” in solata, za posladek in večerjo bodo palačinke
Če hočete narediti res rahle zdrobove žličnike za v juho, delajte po naslednjem receptu:
1 celo jajce
cca 7 žlic pšeničnega zdroba (odvisno od velikosti jajce)
ščep soli
za noževo konico pecilnega praška
Vse sestavine dobro premešajte in pustite vsaj 1/2 ure počivati (lahko tudi več). Seveda jih pokrijemo, da se masa ne suši.
Nato z KAVNO žličko oblikujte male žličnike in jih zakuhajte v juho. Ti mali žličniki narastejo na velikost jedilne žlice. So rahli, da se kar topijo v ustih.
Poskusite, ne bo vam žal.
Jaz pa prisegam na recept Ivačića za zdrobove žličnike, se ga je pa res treba striktno držati, da uspejo, kot je treba…
5 dag masla penasto umešamo, dodamo
1 celo jajce,
sol in, ko je vse skupaj gladko in penasto, dodamo
10 dag pšeničnega zdroba.
Spet gladko zmešamo in pustimo, da nekaj minut stoji, da se zdrob malo napne. Nato pa z žličko zakuhamo žličnike v malo osoljen krop. Vreti smejo le zmerno, pokrite pa kuhamo približno 10 minut, potem pa naj še 10 minut stojijo.
Meni po tem receptu vedno uspejo.
Lep dan!
Vladka
Prosim ne se kregat zdaj tule. Verjetno sta ze vsi slisali rek: “Sto ljudi, sto okusov!” in to drzi kot pribito. Ce ima kdo prevec (negativne) energije, naj jo sprosca kje drugje, ker tu se ne prepiramo. Nikakor pa se na tem forumu ne merimo po tem, kdo je boljsi kuhar oz. kdo se bolj spozna na kuho.
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.