kaj za kosilo?
Juha, goveji zrezki, krompirjevi svaljki, cvetača v solati in za sladico zdrobov puding, ki sem ga delala prvič… komentar doma: “nič posebnega”… se strinjam, je bil pa toliko boljši svež domači jagodov džem za preliv :o)
Vladka
No, pa še naš tedenski jedilnik:
– ponedeljek: juha, ki je ostala od nedelje, skutine palačinke, kompot
– torek: zelenjavna enolončnica, krof
– sreda: štruklji ( sladki) ,kompot
– četrtek: čufti, pire krompir
-petek ( danes): bo pečen zajc, krompir, solata
Ne kompliciramo preveč- čeprav redno kosilamo, sproti se odločamo za kosilo naslednjega dne, delamo pire krompir, potem pa zraven ali špinačo, bučke v omaki ali pa kar kompot ( čežana rečemo pri nas), veliko je enolončnic, kislih juh, želodčkov, pa omak s špageti, makaroni ( kar se da, naredim prejšnji večer) …..Zelenjavo in sadje pa največkrat za večerjo, ker kosilo poskusimo narediti najhitreje ( domov prihajamo lačni, kot volki- otroka iz šole, jaz iz službe, kosilo pa zelo rad poje tudi mož, ki prihaja iz menze :-)) ) in si zvečer vzamemo čas za kaj posebnega …ali pa seveda ob sobotah in nedeljah…
Včeraj: riž s porom, korenčkom, papriko in smetano, zelena solata z jajcem, sladice ni bilo (katastrofa :o) );
danes: špageti z mletim mesom, grahom in korenčkom, zeljnata solata, za sladico bi morala biti Pingui rezina, pa je ni bilo 🙁
Nekaj se mi je “sfižilo”, smetane nisem mogla stepsti, zato sem iz biskvita naredila tortico z bananami in kremo “iz vrečke” 🙁 ter čokoladnim prelivom; smetana pa se je zdaj v hladilniku malo strdila in bo jutri nekaj “kao” Panna Cotta :o)
Pozdravček!
Vladka
Hej! Vladka,ta tvoja “kao” panna cotta mi je priklical v spomin:
pred dnevi sem med konzervami iskala ribjo pasteto za sosedo.Ko brskam in berem,najdem: Ribja pasteta,Tunina pasteta in…
(tocno tako napisano) Kao tuna pasteta in to od znane firme.
Nisem mogla verjeti svojim ocem.
Posteni pa so!!:)) Pozdravcek Babi
:o)
Babi, pa upam, da ni bila morda celo slovenska firma??
Ne uporabljam rada tujk, a kakšno takole pa vendarle kdaj, zato jo dam v narekovaje…
No, tisto pecivo potem le ni bilo tako zanič, čeprav je bilo bolj instant, a moj sladkosneden mož je pospravil skoraj vse :o)
Lepo nedeljo želim vsem!!
Vladka
Ja, ja Babi, sploh ni problema… nisem niti pomislila, da si se obregnila v mojo rabo tujk, sploh ne.
Mi smo ravno z obale in dam fanta spat, potem pa h kuhanju, ko se spomnim, kaj bom naredila :o)
Topel pozdravček (25°C)!!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.