Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo?

kaj za kosilo?

Danes bo juha, pečen oslič s krompirjem in zeleno solato, zame pa panirana jetrca (te pri nas jem samo jaz), jutri bo verjetno piščančja enolončnica, v “rezervi pa imam še pečenice. Pozdravček!

Danes izjemoma delam popoldne in sem skuhala (še za sosede): joto z rebrcami, buhteljne
– jutri bo pa – zame “regrat u solat” (sem danes nabrala), čevapčiči, paradižnik, kruh

Hej,Pupica! Pri nas jem pa samo jaz jetrca na zaru.Ko gremo kam ven,ze vsi vedo,da bom narocila jetrca na zaru;tudi panirana so mi vsec.Lp

Pozdravček, babi!
Ja, moja dva se jetrc ne pritakneta, prav nobenih. Hčerka še jetrne cmoke v juhi komaj poskusi, mož pa še teh ne. Meni pa so takooo dobre, seveda ne prepogosto. Aja, danes bodo pečenice z veliko solate(smo solatarji), meni pa sta še ostala dva kosa paniranih jetrc, jutri me ne bo cel dan doma, pa bom pripravila golaž s testeninami. LP!

Včeraj: piščančja obara oz. bolj enolončnica z veliiikooo zelenjave in puding;
danes: golaž, makaroni, zelena solata in pohorska omleta z jagodami.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

V ponedeljek polnozrnati svedrčki s tunino omako (Rio mare s česnom in feferoni v paradižnikovi omaki)-je bilo kar precej pekoče.
Včeraj gratinirani polžki v sirovi omaki s šampinjoni – pripenjam link.
Zraven pa solata.

Pri nas pa se bomo danes sladkali s sirovimi štruklji in za “predjed” juha iz bučk in krompirja.
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ker se mi je danes, ko praznujem, “sesul” ves sistem, saj sem bila prepričana, da bo za kosilo pljučna pečenka (čisto fiška) pa še pečen zvitek – krušno testo razvaljano, notri naložene sestavine kot za pico (še boljši je pršut) in zvito ter pečeno, bo kosilo bolj tako, tako. Jih bom pa peljala na večerjo – eni bodo pico, drugi lignje – vsi pa v krušni peči pečene sadne in čokoladne palačinke
Pljučna bo pa jutri..
Lep dan!

Hej!
včeraj: pašta z omako iz dimljene lososa, smetane in kopra
danes: solata s tuno + “sladica” (skuta in malo sladkih stvari zraven za okus:)
jutri: cvetačna juha s peteršiljem, jabolčni štrudelj
pojutrijšnjem: verjetno sirovi štruklji v smetanoviu juhi

LP, zala

Evo js mam jedilnik ze za naslednji teden:
Ponedeljek:prestavljeno iz tega tedna:Špinačni rezanci z sirovo omako z šampinjoni/solata kristalka
Torek:Juha/pomfri v pečici/solata
Sreda:pečenice/krompirjeva solata-prestavljeno:)
Četrtek:pica/solata
Petek:polenta in mleko
Sobota:makaroni z jajci in tuno/solata
Nedelja:pečen krompir/koketi/solata
Lep vikend vsem!

kus-kus v solati, makaroni s poprazeno cebulo:) lp petra

Pri nas včeraj: testenine s tuno in paradižnikom, zelena solata s krompirjem, tortica; za večerjo pa so bili kvašeni rogljički z nutelo (iz baze receptov)
danes: goveja juha z zdrobovimi žličniki, popečeni piščančji fileji, pire krompir, zelenjavna omakca, zelena solata s koruzo, tortica (še od včeraj).

Lep večer!

Vladka

Danes za kosilo krasen radic s fizolom, res pravi brodet s polento in pecena jabolka .
Jutri se mi obeta priprava kobariskih strukljev.Pri nas je ze nekaj dni taka megla,da curlja z dreves. Lep vikend Babi

piščančji fileji v smetanovi omaki
njoki

ocvrti sardelini fileti, krompir v oblicah, korenček z grahom, zelena solata

Hej!

Danes je bila na mizi cicerkina-porova juha in kuhani kobariski struklji zabeljeni z drobtinicami;jaz samo s stopljenim maslom,ker imam raje tako. Te struklje sva danes s sestro drugic delali;treme ni vec bilo.Lep dan Babi

Včeraj: fižolova mineštra in sirovi štruklji
Danes: Puran in pašta z gobami…

goveja juha
stefani pecenka, prazen krompir, cvetaca
solata

Pečene postrvi in brancin v pečici, za prilogo kuhan krompir s prepraženim česnom, plivnim oljem in peteršiljem
LP

danes, na tradicionalnem druzinskem praznovanju.. tradicionalno kosilo:

juha s palačinkami

prazen krompir
riž z zelenjavo
telečja pečenka
dunajski in pariski zrezki
kuhana cvetača
grah v omaki
hren z jabolkom
solata kristalka
(moja stara mama res obvlada vse tole)

rezine spanskega vetra (tole sem pa jaz spekla, vsi so hvalili, hvala tisti ki je objavila recept!)

jaz sem izpustila krompir, zrezke in sladico.. pa me je vseeno strah da se ne bo preveč poznalo na tehtnici jutri zjutraj 🙂

Uau! To pa je bilo praznicno!! Stari mami in tebi aplavz:))) Lp Babi

Sobota: goveja juha z vlivanci, palačinke s čokolado, svež pomarančni sok;
nedelja: rižota z rakci, rdeča pesa, za sladico pa tole: (naslednjič bom naredila s pravo smetano, ker nisem pristaš ravno te iz vrečke, a tokrat sem se držala recepta);
danes: goveji golaž, zdrobovi cmoki, zelje v solati in za sladico snežene kepe v vanilijevi omaki.
Lep začetek delovnega tedna!

Vladka

Hehe, Babi.. tole kosilo moja stara mama pripravlja ze 20 let(ko mene se sploh ni bilo na svetu:) vedno čisto enako, pa se ga čisto vsakič tako zelo veselimo.

druga stara mama pa je mojster kar se tiče sladic. prav čudim se ji. kuhinjo ima tako razmetano, da jaz ne bi ničesar nasla v njej, pa ji vedno vse dobro uspe. poleg tega ne uporablja tehtnice (če jo vprasam za kaksen recept ne zna povedat sestavin, reče samo: hja, jaz moko kar malo vsujem.. 🙂

jaja, kaj bi mi brez starih mam.. (ali babic kot govorite vi na forumu:)

Danes čufte(še iz zamrzovalnika), jutri pa ričet.

Hej! Vidis,jaz sem pa tista,ki vse tehta(mislim za peciva).
Ko sem zacela,se nisem imela tehtnice in sem sla v trgovino kupit tocno do grama,kar sem rabila.Potem pa je bila huda zadrega,ce je bilo testo premehko in nisem imela moke za dodati.Vem,da sem enkrat prebrskala vso shrambo,da bi nasla moko in jo res nasla in dodala.
Joj,oce je imel vrecko gipsa(kako je zasla v shrambo,ne vem) in jaz sem dodala ta gips. Sele potem sem ugotovila po sivkasti barvi,kaj sem uspicila in seveda je slo vse v smeti.
Govorim o petdesetih letih prejsnjega stoletja.:))) Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close