kaj za kosilo?
Pri nas zadnje dni nič posebnega… trenutno brez pravih novih idej. Morda odkrijem kaj novega zdaj, ko sem iz domovine dobila decembersko in januarsko Liso :o)
Včeraj smo jedli riž s porom, korenčkom, papriko in smetano, zeleno solato z jajcem, za sladico ostanek Valentin-ove tortice;
danes pa bo nekakšna enolončnica iz piščančjih prsi, krompirja, stročjega fižola in korenja, solata, puding.
Lep dan!
Vladka
Včeraj: iz starega kruha naredila maso kot za kruhove cmoke, dodala na kocke narezano posebno salamo in koščke pečenke, dala v pekač in prelila z jajcem in kislo smetano ter spekla. Zraven sem ponudila lečo v omaki in solato iz kitajskega ohrovta in koruze. (priznam, da sem morala skoraj vso lečo pojesti sama, ker je moja moška ne marata preveč)
danes: ohrovt s krompirjem, pečenka Stefanie, solata
jutri: še ne vem, bom zvečer pobrskala po forumu
Danes pri nas: juha, krompirjeva solata, “pohančki” (tako ocvrtemu mesu rečejo naši otroci – izraz prinesli iz vrtca), pa še kakšna ocvrta bučka, za sladico pa je ostalo še nekaj tortice od včeraj.
Lep sneženi dan vam želim!
Vladka
O, Pupica, kako mi cediš sline z jutrišnjim kosilom :o)
Pri nas smo imeli pa včeraj boranijo, drobne žličnike (vodne vrabčke) in rdečo peso ter za sladico snežene kepe;
danes pa bo lazanja s piščančjim mesom, špinačo in skuto, pa še nekaj pese je ostalo in za sladico puding.
Za lazanjo me ne vprašat, kakšna je… delam prvič in se bojim odziva doma, sploh ta starejše hčere. Moža sem že pripravila, da naj negativne komentarje zadrži zase :o)
Prijetno kuho!!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.