Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo?

kaj za kosilo?

goveja juha z rezanci, pečeni zrezki iz puranjih stegen, jasmin riž in sirova omaka ter endivija

Danes: marelični cmoki in jabolčni kompot.

včeraj: pizza + motovilec
danes: matevž + kisla repa + pečenica + motovilec
jutri: pohan piščanec + radič s krompirjem

Helena

Včeraj: gobova juha, porov-krompirjev golaž, žitni medaljoni.

Danes: zelenjavna juha, piščanec v koščkih v paradižnikovi omaki z olivami, kruhovi cmoki.

Jutri: testenine s tuno, zelena solata, juha.

včeraj: tacosi polnjeni s sojinim chilijem
danes: jagodni cmoki iz skutinega testa
jutri: popečen ali ocvrt tofu, solata
sreda: vegetarijanska pica

Danes – mesni cmočki iz “ostankov” v paradižnikovi omaki (piščančje meso, panirana goveja zrezka – semeljem, dodam prepraženo čebulo, česen, jajce, peteršilj, sol, poper – oblikujem male kroglice, jih popečem in do konca skuham v paradižnikovi omaki z veliko česna, peteršilja, bazilike in timijana)

goveja juha, špinača, pire krompir in govedina iz juhe

Pri nas zadnje dni nič posebnega… trenutno brez pravih novih idej. Morda odkrijem kaj novega zdaj, ko sem iz domovine dobila decembersko in januarsko Liso :o)

Včeraj smo jedli riž s porom, korenčkom, papriko in smetano, zeleno solato z jajcem, za sladico ostanek Valentin-ove tortice;

danes pa bo nekakšna enolončnica iz piščančjih prsi, krompirja, stročjega fižola in korenja, solata, puding.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Danes porova rizota(nisem kopirala Vladke – smo ze pojedli),moz in necak se na zaru pecen zrezek,sladki janez s fizolom v solati in kremne rezine,ki jih je prinesel necak,ki se je povabil na kosilo. Lp Babi

jaz sem pa nasim danes naredila pitulice- ene s slanino, porom in buckami; druge z grahom, koruzo in sirom, tretje pa sladke.
meni so bile zelo vsec vse, ostali pa so rekli da so jim se najbolj vsec sladke, saj skuto in testo v mislih najprej povezejo z marmelado 🙂

danes: juha z jeternimi cmoki, pečena svinjska reberca, njoki
jutri: špinača, pire krompir, sadna solata

hermi

danes: čufti v paradižnikovi omaki, polenta, solata, za moža pa kruh, ker polente ne mara, otroci pa jo obožujejo

jutri: postrvi pečene v pečici in zeljna solata s krompirjem ter tržaška omaka

Včeraj: iz starega kruha naredila maso kot za kruhove cmoke, dodala na kocke narezano posebno salamo in koščke pečenke, dala v pekač in prelila z jajcem in kislo smetano ter spekla. Zraven sem ponudila lečo v omaki in solato iz kitajskega ohrovta in koruze. (priznam, da sem morala skoraj vso lečo pojesti sama, ker je moja moška ne marata preveč)

danes: ohrovt s krompirjem, pečenka Stefanie, solata

jutri: še ne vem, bom zvečer pobrskala po forumu

Ravnokar pojedli… juha s korenčkom, kolerabo in zdrobovimi žličniki, musaka, cvetača v solati in za sladico kokosova tortica (“priredba” Bounty)

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas pa danes krompirjev golaž z gobami in koščki hrenovke. Jutri pa še ne vemo – najbrž kakšna zelenjavna juhica?

včeraj: goveja juha, polpeti, krompir z majonezo, solata
danes: golaž, vodni vrabčki (za katere mi je prevedla recept Vladka!), solata
jutri: zelenjavna juha, rižota s piščancem in porom, pesa

Helena

danes:kapsa /piscanes z rizem in rozinami/,paradiznik,kumare…
jutri: siroki rezanci s paradiznikom in baziliko, solata
pojutrijsnjem: svinjska pecenka,zlikrofi,solata

v soboto imamo v planu nekaj z divjacino….!?

lp petra

Danes pri nas: juha, krompirjeva solata, “pohančki” (tako ocvrtemu mesu rečejo naši otroci – izraz prinesli iz vrtca), pa še kakšna ocvrta bučka, za sladico pa je ostalo še nekaj tortice od včeraj.
Lep sneženi dan vam želim!

Vladka

Pozdravček! Danes bodo zrezki v naravni omaki z Vladkinimi kroketi, goveja juha in mešana solata, jutri na pusta krvavice ali pa pečenice, še ne vem, v sredo pa seveda ribe s pomfrijem, pečenim v pečici, juha bo pa verjetno “ajnpren”.

O, Pupica, kako mi cediš sline z jutrišnjim kosilom :o)
Pri nas smo imeli pa včeraj boranijo, drobne žličnike (vodne vrabčke) in rdečo peso ter za sladico snežene kepe;
danes pa bo lazanja s piščančjim mesom, špinačo in skuto, pa še nekaj pese je ostalo in za sladico puding.
Za lazanjo me ne vprašat, kakšna je… delam prvič in se bojim odziva doma, sploh ta starejše hčere. Moža sem že pripravila, da naj negativne komentarje zadrži zase :o)
Prijetno kuho!!

Vladka

njoki s cesnovo omako…radic s fizolom . lp petra

Juha iz pora in krompirja, za posladek pa rizev narastek (iz beljakov, ki so ostali od flancatov 😉 z jagodno marmelado.

Pozdravčič vsem! Odločeno! Danes bodo pečenice pa sveže zelje zraven in ledenka, ker se je ostali del družine tako odločil, zraven bo pa zdrobova ali zelenjavna juha, za posladek pa seveda krofi.

Dušeno rdeče zelje, pire krompir in pečena piščančja bedra… tudi pri nas za sladico krofi. Saj je pust :o)

Vladka

včeraj: enolončnica iz leče, pora in korenja
danes: Jamiev limonov riž, popečen tofu v paradižnikovi omaki, sojini kalčki
jutri: lososov file, krompirjeva solata z zelišči

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close