Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo?

kaj za kosilo?

Meni je tudi ful všeč tale tema. Včasih, ko preberem, kaj bo kdo jedel, mi je žal, da ni še kakih linkov na recepte. No, enkrat je bil (tisti kaneloni ala Jamie) in ga imam uresničiti med vikendom.
Sicer pa naša kosila:
včeraj – filana paprika s kruhom, rdeča pesa
danes – pizza
jutri – zelenjavna juha, piroške (recept s strani ), solata

Helena

No, ti dam pa se jaz link na mojo danasnjo vecerjo in jutrisnje kosilo:

🙂
Zelo dobro, preizkuseno!!! (sicer pa, kaj od Babi pa ni dobro, a ne? 😉

Jutri…paštašuta…prava… pa golaža je še v skrinji za parkrat:)

Danes je bila zdrobova juha s korenčkom, sesekljana pečenka, pečen krompir in na hitro popečene bučke s česnom in peteršiljem, zelena solata s koruzo.
Jutri riž s porom in korenčkom ter smetano (tokrat brez mesa), solata in verjetno kokosova tortica.
Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pooben zavitek sem jedla z zeljem. Zelo dobro! Ješ, in ješ, in ješ… Sveže zelje, malo podušeno na čebuli in z dodatkom paprike, narezane na kockice, začinjeno in zavito v vlečeno testo.

Pozdravljeni!
Danes pa bomo pri nas jedli “meseka”. (Možu na ljubo!)
In sicer goveje zrezke na žaru (danes se ležijo v olju) in pa dušeno zelenjavo. Še prej pa kakšno juhico.
Jutri pa verjetno špinačo in pire krompir.
LP, Jasna

Jutri imam namen skuhati telečjo obaro, zraven pa bom spekla krhke flancate ali navadne krape. Se mi zdi, da je bilo v prazničnih dneh kar preveč suhe hrane – meso, meso in samo meso. Prav zluštalo se mi je pojesti nekaj na žlico.
Verjetno bom naredila izjemo in preskočila še klasično nedeljo.

Vsem želim prijeten in lep vikend. Alenka

Hej!
Danes sva jedla
govejo juho z domacimi (sestrinimi)rezanci
vrzote(ohrovt) s krompirjem v kozici,moz se koscek mesa iz juhe s hrenom
v vinu dusena jabolka

Ohrovt skuham z na kose narezanim krompirjem v manjsi kolicini slane vode do mehkega.Ohrovt dobro odcedim(vodo shranim za zalivanje zelenjavne juhe – jutri) in naseklljam.V kozici segrejem olje in dam dva stroka cesna,da zadisi,nato dodam ohrovt in kose krompirja ter vse skupaj malo zmeckam(ne prav tako kot za pire),nic ne poprasim z moko,ker je ze krompir,dodam nariban parmezan,poper,musk.oresek in malo pomesam ter poravnam.Na vrh dam dve rezini toast sira in pokrijem pri ugasnjeni plosci.Sir se lepo sam raztopi.

Za bogatejsi okus,lahko na olju poprazis malo pancete.

Dve ali vec jabolk zlati delisje operem in kar cela s pesciscem vred dam
v manjso posodico,v katero sem vllila za prst belega vina,kapljico lim.soka in malo naribane skorjice,dodam klincke,cimet,kardamom in pokrito dusim na sibkem ognju. Jabolka se bodo kmalu zdusila in sok se bo proti koncu spremenil v nekaksen karamel(nic sladkorja-le od jabolk).Kozica bo pocila in pod njo bo krasno kremasto meso. Ce se karamel prime,dolijes se malo vina ali vode in pustis.
Tako naredim jabolka,ce mi ni do tega,da bi samo zaradi dveh jabolk prizigala pecico. Potem jes z zlicko (jaz tudi pescisce).Lupino tudi pojemo.Ce das zraven se kepico sladoleda,je desert popoln.

Lep vikend vsem skupaj Babi

pri nas bo pa danes kislo zelje /ali repa? /,matevz in krvavice.
jutri pa srnina pecenka,ceski knedlicki, surova repa v omaki in veliiiko solate.pa se juha,seveda. lp petra

babi,ta jabolka obozuje moj moz. dela jih tocno tako,kot ti,le da na vrh-ko ze rahlo pocijo-doda se zlicko medu. lp in lep vikend petra

Saj vcasih tudi moj moz.Jaz imam najraje brez:)) Tudi ti se imej lepo Babi

Jaz sem pa danes jedla cvetačno kremno juhico s peteršiljem, oči in mami pa joto (vipavsko juho). Jaffa keksi še niso bili spečeni, zato sta si po kosilu privoščila kar navadne piškote 🙂

LP

Danes pa nedeljsko… Juhica, puranji zrezki in skutni cmočki…

Včeraj goveja juha, slan sirov zavitek, zelena solata z jajčkom in tortica;
danes goveja juha, govedina iz juhe, špinača in pire krompir… pri nas nedelja ni prava nedelja, je delovni dan 🙁
Lepo nedeljo vam želim!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

V soboto pire krompir, špinača in hrenovke.
Včeraj brokolijeva juha, polpete in krompirjeva solata.

Goveji zrezki v omaki, zdrobovi cmoki, zelena solata s paradižnikom, jagodni puding s svežimi jagodami.
Lep dan vsem!

Vladka

to je pa postala ze kar stalna rubrika-dnevna!:)
zelenjavna rizota,mesana solata… lp petra

včeraj: chili con carne
danes: kislo zelje in koruzni žganci
jutri: puranov zrezek na žaru, dušen koromač in krompir

Včeraj zvečer sem skuhala polnozrnate makarone v smetanovi omaki z bučkami in na koščke narezanim piščančjim filejem. Mljask!

Včeraj: graham rezanci, omaka s šampinjoni in zelena solata.
Danes: puranji file na žaru in riž

Včeraj: pražena jetrca, pire krompir, mešana solata
Danes: gobova juha, “šmorn” oz. carski praženec

Lp.

vceraj: brancin pecen v pecici s krompirjem in korenckom prav tako pecenim v pecici
danes:spageti z polivko narejeno iz vlozenih buck (skrinja) in zalito paradiznikovo omako

Ursa, hvala! Imam tudi jaz v planu poskusiti tole polento, ceprav moram priznat, da mi nekako ne pase skupaj brokoli in polenta. Zato pa sploh moram probat!

Helena

Helena

včeraj porova juha z ingverjem in rižota z radičem. danes še ne vem, mogoče zelenjavna juha in palačinke z evrokremom. jutri kitajska restavracija :).

Danes solata s tuno (zelena, radič, koruza, fižol, tuna + jogurtov preliv),
jutri pa bomo jedli testenine s prelivom (panceta, topljeni sir, smetana) + velika skleda solate.
LP, Jasna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close