kaj za kosilo?
Meni je tudi ful všeč tale tema. Včasih, ko preberem, kaj bo kdo jedel, mi je žal, da ni še kakih linkov na recepte. No, enkrat je bil (tisti kaneloni ala Jamie) in ga imam uresničiti med vikendom.
Sicer pa naša kosila:
včeraj – filana paprika s kruhom, rdeča pesa
danes – pizza
jutri – zelenjavna juha, piroške (recept s strani ), solata
Danes je bila zdrobova juha s korenčkom, sesekljana pečenka, pečen krompir in na hitro popečene bučke s česnom in peteršiljem, zelena solata s koruzo.
Jutri riž s porom in korenčkom ter smetano (tokrat brez mesa), solata in verjetno kokosova tortica.
Lahko noč!
Vladka
Jutri imam namen skuhati telečjo obaro, zraven pa bom spekla krhke flancate ali navadne krape. Se mi zdi, da je bilo v prazničnih dneh kar preveč suhe hrane – meso, meso in samo meso. Prav zluštalo se mi je pojesti nekaj na žlico.
Verjetno bom naredila izjemo in preskočila še klasično nedeljo.
Vsem želim prijeten in lep vikend. Alenka
Hej!
Danes sva jedla
govejo juho z domacimi (sestrinimi)rezanci
vrzote(ohrovt) s krompirjem v kozici,moz se koscek mesa iz juhe s hrenom
v vinu dusena jabolka
Ohrovt skuham z na kose narezanim krompirjem v manjsi kolicini slane vode do mehkega.Ohrovt dobro odcedim(vodo shranim za zalivanje zelenjavne juhe – jutri) in naseklljam.V kozici segrejem olje in dam dva stroka cesna,da zadisi,nato dodam ohrovt in kose krompirja ter vse skupaj malo zmeckam(ne prav tako kot za pire),nic ne poprasim z moko,ker je ze krompir,dodam nariban parmezan,poper,musk.oresek in malo pomesam ter poravnam.Na vrh dam dve rezini toast sira in pokrijem pri ugasnjeni plosci.Sir se lepo sam raztopi.
Za bogatejsi okus,lahko na olju poprazis malo pancete.
Dve ali vec jabolk zlati delisje operem in kar cela s pesciscem vred dam
v manjso posodico,v katero sem vllila za prst belega vina,kapljico lim.soka in malo naribane skorjice,dodam klincke,cimet,kardamom in pokrito dusim na sibkem ognju. Jabolka se bodo kmalu zdusila in sok se bo proti koncu spremenil v nekaksen karamel(nic sladkorja-le od jabolk).Kozica bo pocila in pod njo bo krasno kremasto meso. Ce se karamel prime,dolijes se malo vina ali vode in pustis.
Tako naredim jabolka,ce mi ni do tega,da bi samo zaradi dveh jabolk prizigala pecico. Potem jes z zlicko (jaz tudi pescisce).Lupino tudi pojemo.Ce das zraven se kepico sladoleda,je desert popoln.
Lep vikend vsem skupaj Babi
Včeraj goveja juha, slan sirov zavitek, zelena solata z jajčkom in tortica;
danes goveja juha, govedina iz juhe, špinača in pire krompir… pri nas nedelja ni prava nedelja, je delovni dan 🙁
Lepo nedeljo vam želim!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.