kaj za kosilo?
Da se še jaz pohvalim – moje praznično kosilo (sama kuhala za 28 ljudi):
– goveja juha, gobova juha
– pečen zajec, pečena kokoš, pretaknjena govedina – hvala Babi – ful uspela, piščančji žur
– zdrobovi kroketi, pražen krompir
– zelena in zeljna solata, hren
Za sladico:
vanilij-skutne rezine, sahar torta (spekel mož) in pitulice – so že kar klasika na feštah
Zraven dober domač vinček in domač jabolčni sok.
Pozdravljeni!
Včeraj mi je tašča prinesla vrečko regrata. Prvi letos, skoraj sredi zime bi lahko rekla 🙂
Ker ga moja boljša polovica ne mara preveč, ga malo okoli prenesem in naredim regratovo rižoto.
Cvetačna juha, rižota iz regrata.
Na malo olja prepražim nekaj čebule. Dodam malo mesa, kakršno koli, najboljše je jagnetina. Dušim do mehkega. Dodam liste regrata, ki so prbl. na 3 cm dolgo narezani. Malo podušim, dodam riž, dolgozrnat, zelo dober je divji. Pustim, da postekleni in se nekoliko popraži, ter zalijem s pelati, ki jih 1:1 razredčim z vodo. Dodam nekaj bazilike in malo žafrana. Ko je riž kuhan in voda s pelati vsa povrela pa postrežem. Pri tej jedi lahko uporabite tudi cvetove regrata, zelo so okusni.
Pa dober tek!
Mmmm… tale regrat…. no ja, bomo malo sanjali o njem :o)
Pri nas smo imeli včeraj testenine z bučkami, paradižnikom in sirom, zeleno solato;
danes pa bodo goveji zrezki, krompirjevi svaljki in brstični ohrovt v solati. Za sladico sem spekla čokoladni biskvit, ki ga bom danes napolnila s stepeno smetano zmešano z zmikasnim anansom (hvala za idejo, Mishika).
Le dan vsem!
Vladka
Ojla!
Bi mi lahko morda katera pomagala?Jutri bi delala pico,pa bi zaradi časovne stiske že danes zvečer pripravila testo,ga dala v hladilnik,jutri pa razvaljala..A je to sploh dobro?Potem se verjetno jutri testo ne bo nič dvignilo ali se motim?Ker ne bi želela imeti potem pico tanko kot list papirja.
Drugače ga vedno pripravljam sproti.Najlepša hvala,lp
Nika, ko sem jaz gledala eno oddajo Jamie Oliver-ja, ko je ravno pripravljal pizze, je rekel, da testo lahko počaka v hladilniku. Ampak on je testo razdelil, razvaljal na kroge za enega, jih polagal na pomaščeno alu folijo in tako zlagal eno na drugo.
Upam, da sem ti kaj pomagala…
Jaz pa še “kolebam”, naj naredim musako ali lazanjo :o)
Lep dan vsem!
Vladka
Hej!
Danes jota z repo,krompirjem in fizolom(jaz dam vedno se malo jecmencka).
V njej se je kuahal kos prekajenih obranih kosti in sem z njih obrala za moza se dovolj mesa.
Za spremembo,namesto pecenih ali dusenih jabolk, so danes bila krasna jabolka v srajckah.
Zelo po mojem okusu. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.