kaj za kosilo?
Hej!
V pecici pecena krvavica.
Leca v pikantni omaki (ostala od vceraj),prazen krompir,duseno popeceno zelje.
Pecena jabolka z rahlim nadevom- med,malo mletih mandeljnov in zdobljen piskot.
Zjutraj me je presenetil postar s paketkom domacih kolin. Krvavice,pecenice,ocvirki. Seveda je moz sestavil menu.
Ker je bila pecica ze topla,sem izkoristila se za pecenje jabolk-najino priljubljeno zimsko sladico. Pozdravcek
Juhica na hitro (korenček, grah, cvetača, česen, paradižnik in malo testeninic), pečena piščančja bedrca, zdrobovi kroketi in zelena solata. Za sladico sladoled iz skrinje po izbiri :o)
Pozdravček!
Vladka
Zavreš 1/2 l osoljenega mleka in 50 g masla, počasi dodajaš 2 dcl instant zdroba in ga med mešanjem kuhaš 2-3 min. (jaz imam navadni zdrob in kuham nekaj minut dlje). Maso ohladiš, nato dodaš 2 jajci in malo muškatnega oreščka ter dobro zmešaš, da postane gladka. Oblikuješ podolgovate krokete, jih povaljaš v drobtinah in ocvreš.
Masi lahko po želji dodaš tudi malo na drobne koščke narezane šunke ali malo parmezana, njamska :o)
Pozdravček!
Vladka
Včeraj: špageti s porom, korenčkom, rakci in smetano
biskvit obložen z marelicami iz kompota in smetano;
danes: paradižnikova juha s testeninicami,
hrenovke v krompirjevem testu, zelena solata z jajcem.
Lep dan vsem!
Vladka
Tole je pa en precej “oskrunjen” recept s foruma, mislim, da od Zale, ki to dela z lignji in rižem.
Tudi jaz včasih naredim z rižem, včasih s testeninami, enkrat z rakci, drugič brez…
Na malo olja sem popražila na kolobarje narezan por in na tanke palčke narezan korenček. Dodala sol, strt česen in dušila, da se je korenček zmehčal. Dodala sem rakce, dušila še cca. 10 min., dodala peteršilj in smetano. Vse skupaj sem prelila čez kuhane špagete in nam je šlo v slast, začuda zelo dobro tudi otrokom, ki so vsi bolj slabi jedci :o)
Dober tek!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.