Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za kosilo?

kaj za kosilo?

Pozdravljene,
midva pa bova danes imela panirane piščančje zrezke (kupljene, ki jih jaz kar v pečici spečem na 0 kaplj. olja;-)), pire krompir, vinsko omako in zeleno solato. Jutri pa upam, da končno ribe!!!

danes-krompirjev golaz ..solata petra

Včeraj polnozrnati makaroni s faširanim mesom in solata.
Danes pizza, tokrat kar običajna s šunko, gobicami in sirom (pa malo čebule).
Jutri fižolova juha in slivovi cmoki.

danes-kislo zelje,krvavice in verjetno “ozenjena polenta”. lp petra

Danes- jelenja ribica s česnom, krompir v koščkih, zeljna solata. LP

Včeraj: zelenjavna enolončnica, buhteljni;
danes: mesna lazanja, zelena solata s krompirjem, rožičevo pecivo z jabolki;
jutri: rižota s piščancem, rdeča pesa.

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zdravo!
Ker še nisem dolgo tu, mi niti približno ni jasno, kaj je “oženjena” polenta.
Prosim, če lahko napišeš..

LP (danes je res lep)

Eh, sem se pozabila pohvaliti, kakšno simpl kosilo smo imeli:
– krompir kuhan v olupku, potem pa samo prerezan, osoljen in malo masla gor, solato in štrudelj (se je tašča izprsila)
LP

pon-skutine palačinke,krompijeva juha
to-zelje,krvavive,kruh
danes-goveji golaž in testenine

ozenjena polenta!? moka +krompir se “ozenita”!::.)) v slani vodi kuhas na koscke narezan krompir.na vrhu dodas par zlic moke,solis in pustis,da rehlo vre cca 25 min. vmes moko obrnes. ko je kuhano ,odcedis vodo/prihranis/ in vse skupaj zmeckas. ce je presuho,dolijes maaalo vode in natrgas kot zgance. pustis v pokriti posodi se cca 15 min. zabelis z zaseko,maslom in drobtinami…po zelji…lp petra

lecina juha… polpeti…solata… lp petra

Pri nas danes chili con carne + pire krompir in nič solate :-(((( Kaj druga kot zelena verjetno tako ne paše zraven, a ne?
Za jutri bom pa malo pobrskala po vaših idejah 😉
LP, Jasna

pri nas jemo solato..tudi zraven krmpirjeve solate !!:) to zepove dovolj! smo pac solatarji!! zraven cili con carne- pri nas- obvezno solata!1 lp petra

Kako pa se naredi cili con carne?

pojdi na iskanje,,…vtipkaj cili con carne..ali pa cili kon karne,,,..tega je kar nekaj..lp petra

Hm, tale rižota z radičem se sliši super. Avena, a bi lahko napisala recept? Hvala 🙂

včeraj: krompir v kosih, brstični ohrovt in cvetača s polivko iz kisle smetane (z malo popra, soli in hrena).

Draga Kresnica!
Mislim, da je recept za rižoto z radičem že enkrat napisala Babi. No, jaz jo naredim tako:
običajno se uporabi treviški radič, jaz pa narežem kar eno glavo navadnega rdečega radiča in je prav tako dobro. Na olivnem olju prepražim malo čebule in česna, dodam na rezance narezano glavo radiča, pražim, da ovene, dodam riž, spet pražim, dokler ne postekleni, zalijem z malo rdečega vina in ko se vino pokuha, dodam juho (običajno samo razpustim žlico doma pripravljene vegete v ustrezni količini vode in zavrem).
Postrežem pa z veliko parmezana.
Sicer pa:
včeraj: pljučna pečenka, pražene gobe z veliko peteršilja, pesa
danes: zelenjavna juha, proseni narastek
jutri: postrv na žaru, krompirjeva solata

Včeraj rižota s piščančjim mesom, bučkami in malo šampinjoni.

torek – rižota z gobicami in smetano, mešana solata
sreda – home made pizza
četrtek – ričet, solata
petek – krompirjev golaž

Danes solata s tuno in solata s štirimi siri.

danes pa je tisti strasni dan,ko pravim-saj ni treba vsak dan jesti !..?:)) lp petra

Danes: pohana puranja prsa in pire krompir, za desert mandarina.

SKUTINI ŠTRUKLJI

Jota z repo in domačo klobaso

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close