Iskrenost na forumu
Ehh, celo temo sem “čakala” na ta odgovor, ki visoko vrednost iskrenosti bo povezala s (preroško slovenskim) žrtvovanjem / garaštvom…
Na zdravje 😀
To, da ne trobiš v en rog z drugimi lahko pomeni, da razmišljaš s svojo glavo. Lahko pa tudi pomeni, da si idiot, ki po idiotizmu prekaša slovensko povprečje. Samo “nesoglašanje” z večino ne daje “vrednosti” tvojim izjavam.[/quote]
Pandora imaš ABSOLUTNO prav da le in izključno nesoglašanje z večino ne daje vrednosti izjavi….
nenazadnje če cinično ponazorim tisti ki želi da nastavimo bombe in pobijemo nedolžni folk misli drugače kot velika večina pa zato nima dodatne vrednosti njegova izjava.
Tu je problem ker ničelna teorija ovrže mojo tezo o tem ampak vseeno se dostikrat vidi kako čredni nagon deluje premočno in popljuva tiste ki mislijo kontra temu.
Problem je v tem ker je skozi zadnji 2 morda 3 stoletji naši možgani in možgani naših prednikov so že tako močno oprani (nekaj v dobro nekaj v slabo stran) da ljudje mislimo/te da tak pač je… če me razumeš…
sploh nismo/niso več sposobni pogledat situacije z druge strani…
Važno da ste…ekonomisti?..ali nekaj biznismenskega, kar si ti študirala..tako polni domišljije, razumevajoči…Menim, da se ne počutiš dobro v sovjih čevljih, da ti gredo ljudje določene izobrazbe tako v nos.[/quote]
Nisem ekonomist in nisem študirala nič biznismenskega. In mimogrede, enega od boljših ekonomistov v SLO ste gostovali in še gostujete na pravni fakulteti …
Ne vem, kaj te je v mojem pogledu toliko zmotilo. Izpostavila sem le, da so pravniki zaradi narave predmeta, ki ga študirajo in morda obravnavajo morda nagnjeni k temu, da stvari vidijo v črno-beli tehniki in ne v niansah sive. Pri svojem delu s pravniki sem to zaznala. Morda se motim. Vendar dokler ne boš ti ploskal Markotu in njegovim odgovorom v številnih niansah sive, ima moja teorija še vedno šanso 😀
Jaz se v svojih čevljih počutim odlično, saj mojih čevljev ne oblikuje izobrazba … Glede na tvoj prizadet odziv pa morda tvoje le oblikuje izobrazba 😉
Chill out, pa malo kritično presodi svoje kolege, njihove prednosti in slabosti, pa boš morda ugotovil, da moja ocena ni tako mimo … ali pa tudi je 🙂
Naprej pridiga, da pravniki nimajo domišljije, potem pa ti, kot merilo za domišljijo potegne naprej tipa, ki ga pol foruma zajebava zaradi suhoparnih analiz in skromnega besednega zaklada. Jaz sem mislil, da so imeli domišljijo Kafka, Garcia Marquez, Borgesv pisani literaturi..Paradjanov, Bunuel, Felllini..na nivoju filma…..Ampak če ti praviš, da domišljijo uteleša Marko, bo pa že držalo.
Marquez je dober, ampak dolgočasen, Coelho je boljši. Te prisili v razmišljanje, je dovolj originalen, kratek, jedrnat, zna presenetiti. Kafka je zanimiv, ker si pol zgodbe napišeš sam, je vse odprto interpretaciji, sem ga zelo rada brala.
Markota nisem dala kot primer domišljije, ampak relativizacije . torej reinterpretacije črno belih scenarijev v odtenke sive. To mu pa moraš priznati, da obvlada … do skrajnosti 🙂
Sovjetski pesnik, disident, poležava v svoji dači na obrobju Moskve, ki mu jo je za zasluge podarila partija, bere zahodne časopise, se naliva z vodko, maže kaviar na kruh in preklinja režim, ki ga zatira s tako bednim životarjenjem. Malo okajen zadremlje, se zbudi, pomisli, da bi mu dobro del en sprehod po gozdu… Stopi skozi vrata, zunaj pa lije močan dež. “Prekleta banda iz centralnega komiteja”, vzklikne! “Zanalašč me bodo še z vremenom za je baval!” Jezen zaloputne vrata in gre nazaj spat. Zbudi se ćez nekaj ur, preveri, kakšno je vreme zunaj. Zunaj sije sonce, prijetno toplo je, ptice žvrgolijo v krošnjah… “O, mater jim je b em! A zdaj nas bodo pa še s tem poneumljal?! A za to pa imajo denar?!”
Ja, a ne, Jurij Živago 🙂 🙂
V filmu ga v imenu romantične ljubezni ubije srčna kap, ko naj bi ponovno videl laro, pasternak ga pusti samotarsko živeti v pozno starost, najde mu spet še eno žensko, da mu spet otroke in nekdanji doktor živago v miru piše…rusije ni zapustil nikoli in tudi pasternak je ni… razmišljal je mogoče o samomoru, da bi pustil svojo državo, ki mu je menda vse dala in vse vzela, pa ne…ah presvetlji kapitalizem, niso vse duše ustvarjene zanj…
Marquez je dober, ampak dolgočasen… niso tudi vsi za ameriške sanje (izgubljene generacije) živi hitro, umri mlad… james_dean.press
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Zanimivo to, kar si napisal. Namreč ravno to opažam pri tebi. Kako se razburiš in iskriš, da kar vse leti od tebe, ko ti nekdo razblini tvojo realnost.
To mi je pa tako poznano. Sadni pa ti vendar opisuješ sebe. Saj menda nisi pozabil, koliko stvari o meni si si že izmislil. 😉
Sadni, kaj sedaj to pomeni, da se se imaš za butca in da želiš druge le spravit ob živce? Zakaj pa?
Moj namen ni tebe spravit ob živce, v resnici ti želim samo pomagat Marko, samo kaj ko ti tega ne boš nikoli razumel. Samo še čakam dan, ko boš odprl temo, kjer nam boš zaupal svojo življenjsko zgodbo in nas prosil za kak nasvet.
Pri čem bi mi pa ti rad pomagal Sadni? Kak pa je sploh moj problem, da vem kje začet oziroma, da veva kje začet? Je bil to sarkazem ali misliš resno? 🙂
Saj vedno govorimo o sebi.
Pa v drugih temah je prav tako veliko obtoževanj in debate o tem kako kdo živi in kakšen je njegov lajf in koliko postov napiše…..[/quote]
Večini bralcev/uporabnikov je kristalno jasno, da velik delež tem (sčasoma) postane kahla za žalitve, obsodbe, korekcije razmišljanj in obstoja drugih – sem se že privadila na tako nesramno vsebino, ravno zato menim, da je ta tema odveč.[/quote]
Žal je res tako.
Forum je zaprt za komentiranje.