Iskrenost na forumu
Pod pogojem, da se zavedaš, da imaš tudi sam(a) napake. :)
Zato “popolni” ljudje težko koga sprejemajo kot enakovrednega in ga vzljubijo.[/quote]
Seveda imam tudi sama napake. Npr. namesto, da bi bila diplomatska, direktno udarim v sredino kot pri Sinjski alki. 🙂 Še Spider je povedal, da prosim Boga, da me kak moški odreši samskosti. :)) Če bi bila kaj prida, ne bi imela teh težav. :))))[/quote]
Ne bom podajal nobenih ocen, dokler te ne bom v živo spoznal. 🙂
Drugače pa antilope na rabijo prositi. Naleteti morajo le na pravega leva (moškega), ki se bo zapodil za njo. 🙂
običajno so najbolj iskreni na forumu tisti ki jih najbolj ”matretirajo” ker ne sovpadajo v laž večine ki same sebe prepričujejo da tako pa že ni.
Najbolj boli osebo takrat ko je v nekaj prepričana pa ji potem ti to v kruto-realističnim morda celo ciničnim prispevkom RAZBLINIŠ njeno/njegovo sanjarjenje o vsem živem.
To sem opazil ko kateremu pač povem da je nesposoben medtem ko mu drugi razlagajo kako bo že dojel, pa se že 2 leti uči za 1 izpit…
realnost je vedno v krutih besedah in tudi direktnih ki običajno bolijo… realnost je vulgarna ne diplomatska…
od vseh so seveda najbolj realni in iskreni
Sadni, Spider, Dater1, Fotrov sine, Intruderček in morda celo Margot… Predvsem pa ima večina folka tu in tudi v real lajfu problem da ne razume ko nehče reče VEČINSKO stvar…
Sem dostikrat mel situacijo da rečem da večina je tak ampak osebe tu gori in v real lajfu pa to vzamejo kot direkten napad na sebe in prijatelje/ice in rečejo ”jaz ne poznam nobene take in jaz nsiem zato teza ne drži”
opice 😀
Ehh, celo temo sem “čakala” na ta odgovor, ki visoko vrednost iskrenosti bo povezala s (preroško slovenskim) žrtvovanjem / garaštvom…
Na zdravje 😀
To, da ne trobiš v en rog z drugimi lahko pomeni, da razmišljaš s svojo glavo. Lahko pa tudi pomeni, da si idiot, ki po idiotizmu prekaša slovensko povprečje. Samo “nesoglašanje” z večino ne daje “vrednosti” tvojim izjavam.
@ Pandora1
Resnica ponavadi zaboli tiste, ki je ne želijo slišat, potem se pa zbere cela kupica podobno mislečih in napadajo tiste, ki se ne strinjajo z njimi. Tudi, če se zavedajo, da zna biti nekaj na tem, ti ne bodo dali priložnosti, da poveš do konca in utemeljiš zadevo. Recimo na primeru Matkica. Nekomu je dovolj že samo to, da vidi njegov vzdevek, par provokativnih besed v njegovem besedilu in že skoči v napad. Bistva v njegovem komentarju mu pa ni uspelo izluščiti vn, kaj šele, da bi se takšen človek poskušal vživeti v njegovo vlogo in ga poskušal razumeti. Najlažje je napisati, da je vzrok za njegov način razmišljanja slaba vzgoja, ljudje ki ga obkrožajo, bivša, ki ga je prizadela bla bla,… Dokler on sam ne napiše tega vzroka nimaš ti kaj drezat vanj.
Smešno mi je tudi, ko napišeš svojo zgodbo, si odkrit z vsemi, potem se ti pa en tak butec najde, ki si začne izmišljevati stvari o tebi, ki niso resnične in te iz nekega neznanega vzroka želi spravit ob živce. To zame ni nobena pomoč, temu se reče podjebavanje. Saj ga ne poznaš, pa še prek foruma si tipkaš z njim, kar je pa čisto nekaj drugega, kot če bi se pogovarjal z njim na štiri oči.
Sami psihiatri tu gor, ki v resnici nimajo pojma o življenju, pa se spravijo svetovat ljudem, ki se spopadajo z istimi problemi, kot oni sami. Redki so taki, ki ti znajo kakšno stvar še utemeljit na primeru, kako, zakaj, kdaj pride do tega, ne pa kar nekej na pamet. Tu je pa razlog lahko samo eden – pomanjkanje prakse. Dokaz ? 10.000 objavljenih prispevkov na dan, seznam top 10 avtorjev leta 2012,…
Točn tko.[/quote]
Sadni, iskrenost je sama po sebi lepa lastnost in ni nič narobe, če si iskren. Ampak fajn je tudi, če je človek vsaj malo takten, da koga ne prizadene. Jaz se taktnosti še učim. Zavedam se, da večkrat nimam prav, to pa je zaradi različnih razlogov – zaradi tega, ker morda ne razumem, kaj je avtor želel povedati, zaradi slabih preteklih izkušenj ali zaradi slučajno slabega dneva. V reali se ljudem, ki sekajo kot s sekiro, izogibam. To je tako, kot če bi pel v pevskem zboru in namesto, da bi se prilagodil ostalim pevcem, prepevaš svojo melodijo in se dereš.
Iskrenost je “overrated”. Če znaš opazovati in razmišljaš logično, lahko velik del puzzla sestaviš. Tolažujoča je misel, da smo tu “nevidni”, da nas ni mogoče prebrati in razumeti, da je virtuala nekaj drugega kot reala. To daje piscu nek občutek varnosti, ki je popolnoma – varljiv.
V realnosti je pa tisto, kar smo v realnosti, vzgib, zaradi katerega sodelujemo pri določeni temi in ne pri drugi. Tisto, zaradi česar odgovarjamo enemu forumašu in ne drugemu. Tisto, zaradi česar zagovarjamo eno stališče, pri drugem pa popustimo ali pa ga ne izražamo dosledno. Vsaka naša izjava je odraz naših vrednot in prepričanj. Kjer “mutimo”, se to vidi v nedoslednosti naših izjav v skozi čas.
Veliko se da prebrati, veliko se da razumeti, le dosleden moraš biti pri spremljanju nekoga, kar pa praviloma nismo ali pa vsaj jaz nisem, ker nisem tu zaradi drugih, ampak zaradi sebe.
Zato si tudi ne postavljam vprašanja, kdo je iskren in kdo ni. Le takrat, ko se nekdo izmotava, se včasih vprašam, zakaj …
Mene na forumu zanimajo samo iskrene izjave. Za ljudi, ki si niti na anonimnem forumu ne upajo biti iskreni, se sprašujem, kje so sploh iskreni?
V življenju pa za popolno iskrenost ni prostora. Večina ljudi je butastih in imajo raje prijetne laži, kot kruto iskrenost. Poznam pa dejansko nekaj ljudi, do katerih sem lahko čisto iskren in oni do mene. In taki ljudje imajo v mojem življenju posebno mesto.
Spider, daj mi iskreno povej, a ti res misliš, da jaz iščem princa na belem konju, ali pa si bi samo zbadljiv? :))[/quote]Ker je tema ravno iskrenost, bom napisala, da to njegovo mnenje ni osamljeno. Tudi jaz mislim tako in ne samo jaz (morda veš, koga še mislim). Mogoče ne, pa samo daješ tak vtis s svojim pisanjem. Vsaj meni in očitno ne samo meni. Deluješ prijazno, naivno, skoraj preveč preprosto za to, kar si. (Potem pa sledi kolerični izpad?)
Od tu tista spiderjeva izjava za pet let. Mogoče je to samo percepcija bralcev, ki te tu beremo. Čeprav globoko v sebi je človek to, kar dalj časa piše na takih čvekih. In percepcija nekaterih s psihologijo bolj pobratenih piscev verjetno ni čisto mimo…?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Hvala hvala, to rabim, kot je sadni napisal, da se nekdo strinja z mano in mi piše, da imam prav, da sem dobra punca 🙂 🙂
No jaz sem verjetno že sčvekala, s kom sem v rl prijateljica, koga bi imela za prijatelja, je pa tudi menda jasno ccccc :)))))), s kom se tu razumem, je tudi jasno tistim, ki me razumejo… 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Spider, daj mi iskreno povej, a ti res misliš, da jaz iščem princa na belem konju, ali pa si bi samo zbadljiv? :))[/quote]Ker je tema ravno iskrenost, bom napisala, da to njegovo mnenje ni osamljeno. Tudi jaz mislim tako in ne samo jaz (morda veš, koga še mislim). Mogoče ne, pa samo daješ tak vtis s svojim pisanjem. Vsaj meni in očitno ne samo meni. Deluješ prijazno, naivno, skoraj preveč preprosto za to, kar si. (Potem pa sledi kolerični izpad?)
Od tu tista spiderjeva izjava za pet let. Mogoče je to samo percepcija bralcev, ki te tu beremo. Čeprav globoko v sebi je človek to, kar dalj časa piše na takih čvekih. In percepcija nekaterih s psihologijo bolj pobratenih piscev verjetno ni čisto mimo…?[/quote]
Katenjka, jaz imam svojega princa, ki sicer ni na belem konju, ampak zame je najboljši. Ne boš verjela, ampak čim dlje berem ta forum, tem bolj se zavedam, da takih kot je on, ni veliko. On tudi sodeluje na MON, samo ne povem pod katerim nickom. Ni nobeden od tebi znanih.
Če si pravnik po poklicu, to ne pomeni, da moraš biti nadut, snob, lahko si čisto preprosta oseba.
Ker je tema ravno iskrenost, bom napisala, da to njegovo mnenje ni osamljeno. Tudi jaz mislim tako in ne samo jaz (morda veš, koga še mislim). Mogoče ne, pa samo daješ tak vtis s svojim pisanjem. Vsaj meni in očitno ne samo meni. Deluješ prijazno, naivno, skoraj preveč preprosto za to, kar si. (Potem pa sledi kolerični izpad?)
Od tu tista spiderjeva izjava za pet let. Mogoče je to samo percepcija bralcev, ki te tu beremo. Čeprav globoko v sebi je človek to, kar dalj časa piše na takih čvekih. In percepcija nekaterih s psihologijo bolj pobratenih piscev verjetno ni čisto mimo…?[/quote]
Katenjka, jaz imam svojega princa, ki sicer ni na belem konju, ampak zame je najboljši. Ne boš verjela, ampak čim dlje berem ta forum, tem bolj se zavedam, da takih kot je on, ni veliko. On tudi sodeluje na MON, samo ne povem pod katerim nickom. Ni nobeden od tebi znanih.
Če si pravnik po poklicu, to ne pomeni, da moraš biti nadut, snob, lahko si čisto preprosta oseba.[/quote]Spet si vzela kot kritiko. Si pa lepo napisala. No jaz sem do pravnikov pač zadržana. jih nekaj poznam v rl in sklepam seveda po njih. In iz lastne nesposobnosti, da jaz ne bi bila primerna za ta poklic.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, jaz imam svojega princa, ki sicer ni na belem konju, ampak zame je najboljši. Ne boš verjela, ampak čim dlje berem ta forum, tem bolj se zavedam, da takih kot je on, ni veliko. On tudi sodeluje na MON, samo ne povem pod katerim nickom. Ni nobeden od tebi znanih.
Če si pravnik po poklicu, to ne pomeni, da moraš biti nadut, snob, lahko si čisto preprosta oseba.[/quote]Spet si vzela kot kritiko. Si pa lepo napisala. No jaz sem do pravnikov pač zadržana. jih nekaj poznam v rl in sklepam seveda po njih. In iz lastne nesposobnosti, da jaz ne bi bila primerna za ta poklic.[/quote]
Ti sigurno ne bi bila za pravniški poklic. Gre za poklic, kjer je treba znati z ljudmi. Prilagoditi se moraš znati sogovorniku. Če je ta na visoki ravni, tudi ti tako komuniciraš. Če gre za preprostega človeka, pa na ta način. Vedno pa je treba biti takten. V poslu je tako, privatno se lahko sprostiš. Ti si vzvišena, previsoko nad tlemi. Precenjuješ lastne sposobnosti in podcenjuješ druge ljudi. Sposobnost, iznajdljivost in brihtnost se kaže najprej v dokončanem študiju in uspehu v poslu, ki ga opravljaš. Dokler do tega ne prideš, ne moreš ocenjevati drugih. To je dobronameren nasvet.
Forum je zaprt za komentiranje.