el mouradi club salima – Tunizija
Ne tok komplicirat. Za use je tako lepo poskrbljeno. Mi smo šli s Palmo, sam je glavni organizator Oasisturs in imajo oni sprejem na letališču, tam vas lepo razporedijo na avtobuse ( v vsak hotel pelje en avtobus, tko da ni dodatnih zamujan po hoteli… no mi smo pristali v Monastiru), hrana pa je samopostrežna, ful je izbire, tko da se najde za vsak okus neki.
Hojla!
Prvotno je bilo rečeno, da gremo iz Brnika, 14 dni pred odhodom so nas preselili v Graz. Urejen je bil transfer, let je bil ob 14.25 v Monastir Na letališču smo se morali znajt sami, doli pa nas je pričakala vodička. Dala nam je neke papirje povedala najnujnejše info, nas posadila na avtobus, in smo se sami peljali do hotelov. Šofer je pri vsakem hotelu povedal, kateri je, da ne zgrešiš. Do Selime je 45 min vožnje. V hotelu greš na recepcijo, oddaš papirje, dobiš ključ in zapestnico in si njihov. Vodička nas je obiskala naslednji dan dopoldne, dala podrobnejše informacije, takrat se tudi lahko zmeniš z njo, če je kaj narobe. Imeli pa smo srečo, ker sta dve starejši gospe potovale z isto agencijo, samo v drugi hotel(naš sosednji) pa nista imele slov. vodičke pač pa avstrijsko, sta bile ful razočarane.
Hrana:dovolj, veliko, dobra in raznovrstna, vsak dan najmanj 4 vrste mesa( puranje, piščanec, svinjsko, govedina, ribe + njihove specialitete), priloge od krompirja, riža, narastkov, testenin, špagetov…, ni da ni. Solate več vrst tudi relivov, juhe so kremne na osnovi krompirja tudi okusne, sladice pa na tisoč in en način, njami, njami……
Če ti je še to premalo imaš od 14 do 16h vedno še prigrizke spodaj in sicer pico, pomfri, testenine, sadje…Kdor bo rekel, da je bil lačen, LAŽE!!!
Šli smo s Guletom prek Sončka. Ure poleta pa se lahko spreminjajo do zadnje minute. Kje si pa zasledila ure poletov v katalogu?
Naše letalo je imelo pri povratku pol ure zamude, tako, da nikoli ne veš prave ure,leteli pa smo na Brnik, te pa na letalu prek monitorja sproti obveščajo, kje si in kdaj boš pristal, če boš. (he he, malo črnega humorja ne škodi), lp
Ne ni isti čas, mi smo marca pomaknili uro za eno uro naprej! Na SEČ. Pozabila?
Ko prideš dol, kar paše, ker profitiraš eno uro, nazaj pa je seveda obratno.
Za ležalnike ni treba doplačat, za blazine pa 2 dinarja, to je malo več kot 1€, je pa občutna razlika. Na bazenih imajo še bolj debele blazine, če veš da boš na plaži cel dan se splača. Ali pa vzami samo dve, saj ne boste vsi hkrati ležali, ali pa?
Ne vem s katero agencijo greš, ampak mi gremo s Palmo (Oasis Tours) – tudi prijavili v first minute. Mi gremo v Gammarth, ki je v Tunisu in mi je na agenciji (informativno) povedala: od 24.6. dalje so dodali še let v Monastir, zato sedaj razporejajo goste glede na oddaljenost hotela od letališča. Vsaj tako je za to agencijo, ne vem pa kako je z ostalimi.
Točen let pa bo znan par dni pred odhodom, pričakujem nekje v četrtek.
Ja, bili smo od 2.6. do 9.6.
Temperature morja nisem nikjer zasledila (niti nisem iskala, se bolj zanesem na svoje občutke), če bi pa vprašala pa bi mi gotovo kdo povedal. Temp. zraka pa zjutraj ob pol šestih(!) 24 stopinj, podnevi pa okrog 33, 35. Voda je na otip približno takšna kot pri nas poleti na morju, ko greš noter ti je malo hladno, pol pa že gre. Popoldne je seveda občutno toplejša. Kopali pa smo se vsi, tako, da bo takrat ko greš ti še bolj toplo. Nekje sem zasledila, da se da že maja kopat.
Pa pazi, voda je mokra…:))(ha ha)
Uživajte
Ne vem s katero agencijo greš, ampak mi gremo s Palmo (Oasis Tours) – tudi prijavili v first minute. Mi gremo v Gammarth, ki je v Tunisu in mi je na agenciji (informativno) povedala: od 24.6. dalje so dodali še let v Monastir, zato sedaj razporejajo goste glede na oddaljenost hotela od letališča. Vsaj tako je za to agencijo, ne vem pa kako je z ostalimi.
Točen let pa bo znan par dni pred odhodom, pričakujem nekje v četrtek.[/quote]
hey sissi!
tudi mi gremo preko oasis tursa,ki smo prav tako plačali first minut,na prijavi nam piše da letimo v tunis stem da je kar veliko časa za prevoz do hotela el mopuradi selima…mi imamo termin 24.6 do 8.7…upam da drži ta informacija in nas razporedijo bližje hotelu oziroma da bomo leteli v monastir….lp
aja pa še to kolegica je leti to sredo v tunis in ima uro nekaj čez deseto zjutraj….tako da ure letov v katalogu niso točne lp
tejav!
takrat sem dobila samo voučer danes sem pa dobila informacijo da bomo verjetno leteli v monastrir čeprav smo ob rezervaciji dobili info da letimo v tunis…kot mi je na agenciji rekla da tisti ki so bližje hotelu selima letijo monastir in ura leta bi naj bila okrog 20 ure…v tunis pa nekje ob 15 30 uri….zato bodo jutri najkasneje v petek časovnice nared….toliko od mene lp gastja
Forum je zaprt za komentiranje.