el mouradi club salima – Tunizija
Ja smo nazaj, bilo je res super. Niti malo nam ni žal, da smo šli, je super hotel (nam je zelo všeč to, ker je bungalovskega tipa).
Moram rečt, da za čistočo zelo skrbijo in je zelo čist hotel, zelo, zelo na nivoju, sploh ne bio rekel, da si v Tuniziji.
Hrana je bila tudi ok, in celo naš mali enoletnik je užival v njej. Sploh nismo imeli svoje hrane, ampak se je vedno kaj našlo za jest in je prav z užitkom jedel.
Plaža/bazen tudi ok, le premalo ležalnikov. Da smo na plaži dobili ležalnike, smo morali jih it rezerbvirat že ob 6 zjutraj, na bazenu pa malo kasneje.
Uglavnem preživeli smo čudovit dopust in ta hotel vsekakor priporočam.
Ne na izletu res nismo nikjer bili, no razen do soussa smo šli s taksijem. Bilo je kar vroče, in smo se med 11 in 15 zadrževali v sobi.
smo sicer nekaj razmišljali o piratski ladji, ampak potem nismo šli, ker se nam je zdelo, da mali nič ne bo imel od tega, je še premajhen.
O tem parku ne vem pa nič, razen nekje sem videla plakat, kjer piše, da je to prvi aquapark v Tuniziji.
Če pa še koga kaj zanima, bom z veseljem odgovorila.
Živjo!
Včeraj smo se vrnili s počitnic. Bilo je fantastično in gotovo se bomo v Tunizijo še vračali.
LETALO – imeli smo srečo, da smo leteli LJ – Monastir, kar so bile ugodne ure leta (tja ob 20h, nazaj povratek iz hotela ob 13h, v LJ bili okrog 19.30. Tisti, ki so leteli LJ – Tunis so se namreč včeraj odpravili iz hotela že ob 01h!)
TRANSFER letališče hotel – vse OK
HOTEL – lep, čist, prekrasno zelenje med potkami, prijazne sobarice, 2 bazena s sladko bodo skoraj ob plaži, čudovita peščena plaža in lepo morje, le popoldan bolj valovito. Mi nismo imeli problemov z ležalniki – smo jih dobili ob vsaki uri ob bazenu.
HRANA in pijača – Lačen res ne moreš biti. Bife pri kosilu in večerji je res raznolik in obilen. Da o sladicah niti ne govorim. Ko si postaneš “domač” z natakarjem te vedno čaka miza in takoj prinese pijačo za katero ve, da piješ. Za otroke je posebna nižja mizica z njim bolj primerno hrano. Sicer pa so vedno na voljo kake 3 vrste testenin, krompir, in za večerjo pica. Solat je ogromno vrst, a mi si nismo upali preveč eksperimentirati. Otroci so jedli le “preverjeno hrano – testenine, pico, pomfrit, pečen krompir … in niso imeli nobenih prebavnih težav. Starša sva pa malo eksperimentirala in potem tudi rabila Linex forte – ampak hujšega ni bilo!
Fino je, ker sta na plaži in ob bazenu dva bara, tako da ni nobene žeje.
V restavraciji in pri recepciji je tudi avtomat za vodo.
ANIMACIJA – kolikor sem videla animatorje so se res maksimalno trudili. Tudi za otroke je mini kljub in zvečer mini disko. Sicer pa o animaciji ne morem preveč soditi, ker mi smo se “animirali” v glavnem sami.
Na plaži si lahko zastonj izposodiš pedaline, surfe in kajake. Za diplačilo pa je “vse živo – flying fish, padalo, banana, vodni skuter …)
Plaža je lepa in dolga. Meni je bilo všeč, da je prosta – to pomeni, da posamezni hoteli nimajo “zaplankaneih” svojih prostorov ob morju, ampak se lahko povsod svobodno sprehajaš. Še to – brisače je treba imeti svoje – letos si jih ni mogoče tam sposoditi.
VROČINA – v našem terminu hude ni bilo. Mi klime v sobi nismo rabili. Smo pa imeli ponoči komarje, tako, da je fino imeti s seboj kaj proti temu mrčesu.
IN SE NAJLEPŠE – udeležili smo se izleta v Tunis in Kartagino, ter 2 dnevnega izleta v Saharo. Slovenske predstavnice agencije so bile super vodičke in nam pripravile 2 nepozabna izleta. Otroci so kar vreščali od navdušenja, ko je džip “adrealinsko” vozil po peščenih sipinah. Jug Tunizije je preprosto treba doživeti. To je res popolnoma drugačen svet. Po eni strani čudovito lep, po drugi krut. Sin je kar jokal, ko je gledal razcapane otroke, ki so nam skušali prodati kak spominek v gorski oazi Tamerzi – ni mogel doumeti kako je to mogoče, da so tako revni. Po drugi strani pa smo doživeli NEPOZABNO srečanje s Saharo v kraju Zaafrane. To je – tako piše v vodniku po Tuniziji od Lonly planet, najlepše izhodišče za trekinge s kamelami v puščavo. Tu živi Pleme Adhara, ki je svoj kraj in način življenja s pomočjo turizma obrnilo sebi v prid. No, tu smo imeli srečo, da smo za vodnika naših dromedarjev dobili tradicionalno oblečenega mladeniča Ibrahima, ki je odlično govoril angleško. Pokazal nam je kaj kamele najraje jedo, povedal nekaj o njihovem življenju, nas popzoril na “vsiljive” prodajalce, ki nas bodo pričakali, ko bomo v puščavi razjahali. Ko smo razjahali sredi sipin, kjer pogled ne uzre ničesar razen peska, je mene in otroke popeljal na sipino in pokazal kako se kot po toboganu lahko drča, otroci so pa sami ugotovili, da se da tudi kotaliti, skakati … veselja ni bilo konec. In izjava našega vodnika: “Najbolj sem srečen, ko vidim, da otroci uživajo v puščavi.” Si pa sam želi, da bi kdaj lahko “dričal” po snegu. Žal – glede na revščino in razmere ne vem, če se mu bo kdaj želja uresničila…
Še to – na jugu v Touzerju – smo prespali v prekrasnem El Mouradijevem hotelu. Name je razkošen hotelski kompleks z lepim bazenom naredil velik vtis. Bazen – zadaj pa puščava!
Tudi amfiteater v El Jemu je veličasten – 3. največji rimski amfiteater. Tu smo pa doživeli, da so arabci pravi trgovci – vpili in vabili so na Laško pivo in Karlovačko pivo, ko so slišali kdo smo! Sicer pa smo na poti po jugu (pa tudi v hotelu) srečevali v glavnem turiste z V Evrope.
Toliko! Še bi se lahko razpisala že tako se bojim, da bo kdo nergal, da jemljem prostor na forumu. Skratka: SUPER IN NEPOZABNO!
Odgovor Sončnici Zari
Potovali smo prek Oasistoursa.
Cene izletov:
V tunizijskih dinarjih (1 EUR =1,8 TD)
Tunis-Kartagina-Sidi Bou Said (celodnevni izlet s kosilom) = 74 TD , otroci do 12 let 50% popusta. Tu je že vključena vstopnina v muzej Bardo, ki je drugi največji afriški muzej z med drugim razstavljenimi čudovitimi antičnimi mozaiki, ter vstopnina v ostanke term Pia Antonia v Kartagini.
Treba je doplačati po 1 TD če se želi fotografirati v muzeju in termah.
Kairuan (4. sveto islamsko mesto) – Vožnja z žipi v puščavski gorski oazi Chebika in Temerza – polpenzion z nočitvijo v Tozeurju – slano jezero Chott El Jerid – jahanje kamel v Douzu ali Saafranu – gorovje Matmata z ogledom podzemne Berberske hiše in kosilom v podzembem hotelu – El Jem z 3. največjim rimskim amfiteatrom.
Dolžina poti okrog 1300 km. Ceste so v redu in avtobus tudi.
Cena tega 2 dnevnega izleta s polnim penzionom je 145 TD, za otroke do 12 let 50% popusta. Je pa treba doplačati če se odločiš za vožnjo z žipi 45 TD za otroke pol manj, za jahanje kamel pa 20 TD in za otroke ni popusta, ker pač vsak zasede svojo kamelo.
Mi smo predstavnicam agencije plačali izlet v EUR, kamele in žipe pa poberejo na avtobusu v TD.
Sem pa šele kasneje izvedela, da se isto doživi po programu “Safari in počitnice na celinskem delu Tunizije”, ki ga trži Oazistours, samo da se je po tem programu nastanjeno v ne v naprej znanem hotelu v Port Ek Kantaouiju s 4*.
Če pa potuješ v določen hotel v Port El Kantaui ali Sousse, dobiš na informativnem sestanku seznam fakultativnih izletov in si pač izbereš kar ti ustreza.
Toliko! Upam, da me kdo ne bo napadel, da zasedam prostor na forumu, ali da delam reklamo. Dejstvo je, da smo mi prišli domov tako navdušeni, da z veseljem podelim naše vtise še s kom, ki ga stvar zanima.
Pozdrav!
hojla !
smo že nazaj žal je bilo prekratko dva tedna…..kaj naj rečem bilo je super drugo leto zopet nazaj….vse kaj je zgoraj napisala tejav je res….lahko pa vam povem kaj več o hanibal parku to je takoj zraven pojoče fontane bližini marine…mesto je zelo lepo…v haniobal parku je nekaj igral vlak smrti samo bolj za otroke pol je zelo zanimiva nasa ladja ki te dvigne v višave da si lahko pogledaš celo mesto,stane 6 dinarjev…butkaži so neko kladivo….morate si pogledat bo veliko bolše…mi smo danes prišli domov…leteli smo iz tunisa ura leta je bila 11.45…iz pred hotela pa smo šli ob 7.35…ok lepe počitnice vsem papa gastja
Forum je zaprt za komentiranje.