Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske katerega poklica so vam najbolj ali najmanj pri srcu?

Ženske katerega poklica so vam najbolj ali najmanj pri srcu?

Glej, ti ostani tak kot si. Pravtako tvoja partnerka. Saj s plemensko ureditvijo ni nič narobe:)). In začni verjeti, kako bi vsa ta “krama” imela zate, za tvojo kožo stranske učinke. Danes se dobi veliko naravnih pripravkov, ki pravtako dosežejo svoj namen in deluješ popolnoma natur, a vendar z eno razliko…tvoj zunanji izraz je zdrav in odseva tebe. Če pa pustiš vse dlake, da te prekrivajo, potem res pokažeš svojo lepoto:)).[/quote]

Ali obsojaš to? Nepobritost… Se norčuješ iz takšne ženske?

Mislim, da ličenje ni izraz urejenosti, ampak izraz karakterja ženske (ali moškega). Vsekakor podpiram čistočo, tudi glavnik, celo frizerja oz. ustrezno oblikovanje frizure (ne glede na spol), ne vidim pa nič skupnega v tem, da si napr. urejen šele takrat, ko si prebarvaš kakšen siv las, ali celo kakšno (tebi) neprivlačno barvo las. Po moje nisi nič manj neurejen, če se v laseh svetlika kakšen siv pramen (ali več). Napr. George Clooney, zelo šarmanten s svojimi sivimi lasmi. In vsekakor ne neurejen.

Kar se pa tiče pobritosti (pri ženski) pa jaz res ne morem to tako obsojati. Navsezadnje tudi naše mame (kaj šele babice) niso uporabljale britvic, pa so bile še vedno privlačne (vsaj za naše očete/dedke) in tudi ljubljene. In če pogledaš naše otroke, njim ni mar, ali je pazduha njihove mamice brezhibno brez dlačic, ali pa že alarmantno kliče po novem depiliranju. Kar je njim mar je mamino počutje. Ta pa je (v tem primeru) izraz njenih lastnih prepričanj in ne nujno tudi prepričanj bolj ali manj širše okolice, modnih smernic. Tako da jaz tukaj nisem tako obsojajoča. In se vsekakor iz tega ne norčujem.

(Pa lepo prosim, da ne bo kdo sedaj imel zaključka, da se sama ne depiliram. Las si pa res (še) ne barvam.)[/quote]

V kameni dobi je bil pojem urejenosti najbrž drugačen kot je zdaj. Tako da primerjava ni ravno umestna

Samo eden: ker je ženska.[/quote]
Če slučajno na cesti opazim razkuštrano, natur žensko v trenerki, jo moram najprej prositi, da sleče hlačke, da dobim dokaz o njeni ženskosti in si oddahnem, da ni slučajno le moški z dolgimi lasmi. :))))

Ker zgledam mlajši. 🙂
Obstajajo ženske, ki so jim všeč neobriti moški. Na primer tridnevna bradica. 🙂
A zaradi tega še niso neurejeni. To je le stvar okusa.
In zato ne vem, zakaj bi naj neobrita lulika bila neurejena. 🙂

A brez te krame, pa ne morem biti in izgledati zdrav ? 🙂
Zakaj potem vedno več težav s kožo, če pa je vedno več krame ?

Kaj ti misliš, da sem poraščen kot nek orangutan ? :)))
Enkrat imej “jajca”, pa pridi na kavo. Da ne boš pisala bedarij in pretiravala. 🙂

To je res. A po drugi strani, a je človek na splošno bolj zadovoljen s sabo, pa čeprav ima na razpolago vso potrošniško kramo, kot pa včasih, kot še tega ni bilo ?
Vsi popolni in urejeni, a hkrati vedno več nezadovoljnih in v sebi praznih zaradi pomanjkanja ljubezni.

To je res. A po drugi strani, a je človek na splošno bolj zadovoljen s sabo, pa čeprav ima na razpolago vso potrošniško kramo, kot pa včasih, kot še tega ni bilo ?
Vsi popolni in urejeni, a hkrati vedno več nezadovoljnih in v sebi praznih zaradi pomanjkanja ljubezni.[/quote]
Na to vprašanje nima nihče odgovora. Ker ne vemo kako so bili zadovoljni takrat. Mislim, da so tovrstna vprašanja bolj iskanje utehe…
Vendar vseeno mislim, da so se že takrat ukvarjali z urejenostjo. Izdelovali so nakit ali kako drugače spreminjali svojo naravno podobo. To lahko vidimo tudi sedaj pri “naravnih” ljudstvih povsod po svetu. Čeprav se njihova “urejenost” nam zdi nekaj povsem drugega je zanje to urejenost.
Raje se posvetimo nam, tukaj v tem času in prostoru.

Saj se posvečam nam in želim poudariti, da je čas, da človek neha biti odvisen in podrejen potrošništvu in vsiljevanju modernih trendov, ker se s samo odvisnostjo ne bo zvišala stopnja zadovoljstva in zdravja.

Nezadovoljstvo je bolj odraz/posledica materialne družbe, ki je vsilila prepričanje, da je človek lahko srečen le če ima dober avto, jahto, hišo, vikend, … in tudi ljubezen se meri skozi materialno stanje.
Urejenost ljudi pa s tem nima povezave.
Vzemi našo GF za primer. Punca ima avto, dobro službo, stanovanje….. in urejena je. In je srečna, zadovoljna, vesela igriva…. 🙂
Vzemi ji kozmetiko in bo postala zmaj, čeprav bo še vedno imela avto, stanovanje….

Kaj pa, če ji pustimo kozmetiko in stanovanje, vzamemo ji pa službo in avto? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nezadovoljstvo je bolj odraz/posledica materialne družbe, ki je vsilila prepričanje, da je človek lahko srečen le če ima dober avto, jahto, hišo, vikend, … in tudi ljubezen se meri skozi materialno stanje.
Vzemi našo GF za primer. Punca ima avto, dobro službo, stanovanje….. in urejena je. In je srečna, zadovoljna, vesela igriva…. 🙂
Vzemi ji kozmetiko in bo postala zmaj, čeprav bo še vedno imela avto, stanovanje….[/quote]

Wrong:). Zmajevka sem že zdaj:))).

Kaj pa, če ji pustimo kozmetiko in stanovanje, vzamemo ji pa službo in avto? :))[/quote]

Misliš, da bi umrla?:) Odreši me:)). Tebi pa vzamemo tale forum:). To pa bo smrt:).

Kaj pa, če ji pustimo kozmetiko in stanovanje, vzamemo ji pa službo in avto? :))[/quote]
Mislim, pravzaprav prepričan sem, da zanjo to ne bi bil tako hud udarec kot ono prvo.
Ker bo še vedno urejena in zadovoljna sama s sabo in bo izgubljeno hitro nadoknadila…. 🙂

Vzemi ji kozmetiko in bo postala zmaj, čeprav bo še vedno imela avto, stanovanje….[/quote]

Wrong:). Zmajevka sem že zdaj:))).[/quote]
Ti? Eh, če si malo žleht, te to dela toliko bolj sexi…
Prej bi rekel : Zmajklja 🙂

Samo eden: ker je ženska.[/quote]
Če slučajno na cesti opazim razkuštrano, natur žensko v trenerki, jo moram najprej prositi, da sleče hlačke, da dobim dokaz o njeni ženskosti in si oddahnem, da ni slučajno le moški z dolgimi lasmi. :))))

Ker zgledam mlajši. 🙂
Obstajajo ženske, ki so jim všeč neobriti moški. Na primer tridnevna bradica. 🙂
A zaradi tega še niso neurejeni. To je le stvar okusa.
In zato ne vem, zakaj bi naj neobrita lulika bila neurejena. 🙂

A brez te krame, pa ne morem biti in izgledati zdrav ? 🙂
Zakaj potem vedno več težav s kožo, če pa je vedno več krame ?

Kaj ti misliš, da sem poraščen kot nek orangutan ? :)))
Enkrat imej “jajca”, pa pridi na kavo. Da ne boš pisala bedarij in pretiravala. :)[/quote]

Težave, ki jih imajo nekateri s kožo, so odraz notranjosti, raznih hormonskih nihanj, nezdravega načina življenja, stresa in podobno. Res pa je, da se koža navadi vseh kremic in je zažaran krog. Ampak meni je všeč ta krog, ne bi si želela nazaj v kameno dobo, kjer je bila tudi življenjska doba krajša.
Vaša srečanja me ne zanimajo, zato me nikoli ni bilo.

Ja če bi uporabljali samo milo in vodo – bi bilo najbrž res tako. Sploh kasneje, ko ženskam poženejo še brki in bradica. :))

Me pa lepše :))
Tridnevna bradica. Mmmm… že zdaj so se mi postavile vse dlake pokonci (vsaj tiste, ki jih še imam). :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja če bi uporabljali samo milo in vodo – bi bilo najbrž res tako. Sploh kasneje, ko ženskam poženejo še brki in bradica. :))

Tridnevna bradica. Mmmm… že zdaj so se mi postavile vse dlake pokonci (vsaj tiste, ki jih še imam). :))[/quote]

obrvi še imaš? 🙂

Misliš, da bi umrla?:) Odreši me:)). Tebi pa vzamemo tale forum:). To pa bo smrt:).[/quote]
A potem pa bi umrla, če me ne bi bilo več? Mi je kar malo nerodno… 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tridnevna bradica. Mmmm… že zdaj so se mi postavile vse dlake pokonci (vsaj tiste, ki jih še imam). :))[/quote]

obrvi še imaš? :)[/quote]

Jahh …vseh ne. Kaj zdaj? Ne dobim mila? :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

obrvi še imaš? :)[/quote]

Jahh …vseh ne. Kaj zdaj? Ne dobim mila? :))[/quote]

Itak da ga dobiš 🙂

Misliš, da bi umrla?:) Odreši me:)). Tebi pa vzamemo tale forum:). To pa bo smrt:).[/quote]
A potem pa bi umrla, če me ne bi bilo več? Mi je kar malo nerodno… :)[/quote]

Ustvaril si svojo sliko:). Pravzaprav sem mislila na tvojo smrt:)))).

.[/quote]
Malo si kontradiktoren.
Urejenost je prav tako posledica materialne družbe, ki je vsilila določena prepričanja o urejenosti. Kozmetika je zelo donosen posel. Ali misliš, da ne ?
In da človek nenehno stremi k tem vsiljenim prepričanjem, mora biti nezadovoljen, da bo potem kupoval vse te materialne stvari, ki so “kao” pogojene z zadovoljstvom, ljubeznijo do sebe in do drugih.

Dobra ideja za pravljičarje, da napišejo še idilično pravljico o Zlati ribici. 🙂

Veš, da se navadi. 🙂
Kot, da je koža nek kup plastike, na katerega lahko navlačiš vse, kar ti družba vsili.

A jih še imaš kaj ? 🙂 Potem pa nisi urejena…Hitro v kopalnico zdepilirat. :)))

A niso zdaj moderni neki svinčniki ali voščenke ali kaj so že ? 🙂
Obrvi narišeš, barvno uskladiš in si perfektno urejena ženska. 🙂

A potem pa bi umrla, če me ne bi bilo več? Mi je kar malo nerodno… :)[/quote]

Ustvaril si svojo sliko:). Pravzaprav sem mislila na tvojo smrt:)))).[/quote]
Tudi ti svojo in meni ni prav nič všeč. Forumu daješ prevelik pomen. 😉

eh, še sreča da smo si ljudje različni in da ti nimaš vpliva. Ker bi potemtakem ženske bile … no pač drugačne kot so zdaj 🙂

[/quote]
Veš, da se navadi. 🙂

Danes so drugačne razmere kot v preteklosti. Zrak je veliko bolj onesnažen. Primer: puder v zimskem času tudi varuje kožo, kreme ohranjajo vlago, negujejo kožo in če ti je mar, je ne boš prepuščal in izpostavljal vsemu sranju okoli nas. Nismo v času, ko bi z enim jabolkom na dan, poskrbel zase in si pridobil vse potrebne vitamine za ohranjanje naravne lepote. Skrb zase je na prvem mestu. Kdo bo poskrbel zate, če ne ti?

Ko bi ti vedela, kako malo res rabi naše telo za ohranjanje lepote in zdravja. 🙂
Človek je dandanes bolan, ker je preveč pod vplivom materializma in posiljevanja glede tega kaj vse moramo dati na sebe in v sebe, da bomo zdravi in lepi. S tem pa svoje telo le zlorabljamo in več ne poslušamo svojega telesa in modrosti, ampak nas vodi nekdo drugi, ki pa vidi v nas le predmet, ki bo zadovoljeval neke finančne interese.
Saj je prav, da se je človek civiliziral, poskrbel za neko urejenost, a dejstvo je, da gremo zdaj že v drugo skrajnost. V skrajnost popredmetenja.

In zato je res…Kdo bo poskrbel zame, če ne bom to sam…A poskrbim lahko zase le, če vem kdo sem in če spoštujem in upoštevam modrost svojega telesa, ne pa sledim modnim smernicam, ki jih vsiljujejo korporacije, da si na račun moje naivnosti kopičijo dobiček.

Ker si sama preveč pod vplivom modernih smernic, si izgubila sposobnost nepristranskega razmišljanja. Razmišljaš tako, kot ustreza tistim, ki ti prodajajo same ideje. Onesnaženost je posledica našega materializma in tistih, ki sedaj ponujajo rešitve in neke zaščite zaradi uničenega okolja in onesnaženega zraka. Ujeta si v ta krog, in ga seveda zagovarjaš ter trdiš, da ti ustreza. Pa čeprav se ne zavedaš njegove ujetosti.

Ko bi ti vedela, kako malo res rabi naše telo za ohranjanje lepote in zdravja. 🙂
Človek je dandanes bolan, ker je preveč pod vplivom materializma in posiljevanja glede tega kaj vse moramo dati na sebe in v sebe, da bomo zdravi in lepi. S tem pa svoje telo le zlorabljamo in več ne poslušamo svojega telesa in modrosti, ampak nas vodi nekdo drugi, ki pa vidi v nas le predmet, ki bo zadovoljeval neke finančne interese.
Saj je prav, da se je človek civiliziral, poskrbel za neko urejenost, a dejstvo je, da gremo zdaj že v drugo skrajnost. V skrajnost popredmetenja.

In zato je res…Kdo bo poskrbel zame, če ne bom to sam…A poskrbim lahko zase le, če vem kdo sem in če spoštujem in upoštevam modrost svojega telesa, ne pa sledim modnim smernicam, ki jih vsiljujejo korporacije, da si na račun moje naivnosti kopičijo dobiček.

Ker si sama preveč pod vplivom modernih smernic, si izgubila sposobnost nepristranskega razmišljanja. Razmišljaš tako, kot ustreza tistim, ki ti prodajajo same ideje. Onesnaženost je posledica našega materializma in tistih, ki sedaj ponujajo rešitve in neke zaščite zaradi uničenega okolja in onesnaženega zraka. Ujeta si v ta krog, in ga seveda zagovarjaš ter trdiš, da ti ustreza. Pa čeprav se ne zavedaš njegove ujetosti.[/quote]

Zagovarjam zmernost, v tem je vsa filozofija. Nisem pristaš nobene skrajnosti. Tako ne zagovarjam “nič dati nase” kot tudi ne “vse dati nase”. Sledim svojim občutkom in si privoščim, če mi kaj tako paše. To moje telo potrebuje. Grem v korak s časom, kar ne pomeni, da podlegam potrošništvu in vsemu, kar nas oblega. Ti si preveč v svojem svetu, kjer obstajata le zemlja in nebo. Ne vem zakaj te ne moti, da imaš pri roki wc, toplo vodo, pralni stroj, elektriko, avto…saj res, zakaj sploh živimo:)).

Jaz isto. Le zakaj potem ne prideva skupaj ? 🙂

Ampak potrošništvo je lastnost današnjega časa. Iti korak s časom, pomeni biti potrošnik.

Ker to štejem med zmernost. 🙂
Ni to nič novega, po čemer bi sklepal, da grem v korak s časom.
Biti v korak s časom, pomeni imeti moderni, vgradni WC s tušem za rit. Imeti moderni pralni stroj s stotimi programi, od katerih uporabljaš le enega ali dva. Imeti novejši avto, ne pa 15 let starega. :). Se umivati le z vodo, brez regeneratorjev in desetimi različnimi mili s takšnimi in drugačnimi vonjavami.
A vidiš zdaj razliko v zmernosti ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close