Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske katerega poklica so vam najbolj ali najmanj pri srcu?

Ženske katerega poklica so vam najbolj ali najmanj pri srcu?

Jaz isto. Le zakaj potem ne prideva skupaj ? 🙂

Ampak potrošništvo je lastnost današnjega časa. Iti korak s časom, pomeni biti potrošnik.

Ker to štejem med zmernost. 🙂
Ni to nič novega, po čemer bi sklepal, da grem v korak s časom.
Biti v korak s časom, pomeni imeti moderni, vgradni WC s tušem za rit. Imeti moderni pralni stroj s stotimi programi, od katerih uporabljaš le enega ali dva. Imeti novejši avto, ne pa 15 let starega. :). Se umivati le z vodo, brez regeneratorjev in desetimi različnimi mili s takšnimi in drugačnimi vonjavami.
A vidiš zdaj razliko v zmernosti ?[/quote]

Ti si čist preveč skromen in v bistvu nazadnjaški:). Izogibaš se potrošništvu, če je le mogoče. Še dobro, da ne razmišljamo vsi tako, ker sicer bi izumrli. Midva ne prideva skupaj, ker ni potrebe po tem. Živiva v popolnoma različnih svetovih, pravtako imava drugačne vrednote. Tebi je manj več in tega se držiš povsod.

Jaz isto. Le zakaj potem ne prideva skupaj ? 🙂

Ampak potrošništvo je lastnost današnjega časa. Iti korak s časom, pomeni biti potrošnik.

Ker to štejem med zmernost. 🙂
Ni to nič novega, po čemer bi sklepal, da grem v korak s časom.
Biti v korak s časom, pomeni imeti moderni, vgradni WC s tušem za rit. Imeti moderni pralni stroj s stotimi programi, od katerih uporabljaš le enega ali dva. Imeti novejši avto, ne pa 15 let starega. :). Se umivati le z vodo, brez regeneratorjev in desetimi različnimi mili s takšnimi in drugačnimi vonjavami.
A vidiš zdaj razliko v zmernosti ?[/quote]

Ti si čist preveč skromen in v bistvu nazadnjaški:). Izogibaš se potrošništvu, če je le mogoče. Še dobro, da ne razmišljamo vsi tako, ker sicer bi izumrli. Midva ne prideva skupaj, ker ni potrebe po tem. Živiva v popolnoma različnih svetovih, pravtako imava drugačne vrednote. Tebi je manj več in tega se držiš povsod.[/quote]

Tega pa se držim tudi jaz. Brazilke so mi ljubše od kakšnih gat iz babičine omare 🙂

Ti si čist preveč skromen in v bistvu nazadnjaški:). Izogibaš se potrošništvu, če je le mogoče. Še dobro, da ne razmišljamo vsi tako, ker sicer bi izumrli. Midva ne prideva skupaj, ker ni potrebe po tem. Živiva v popolnoma različnih svetovih, pravtako imava drugačne vrednote. Tebi je manj več in tega se držiš povsod.[/quote]

Tega pa se držim tudi jaz. Brazilke so mi ljubše od kakšnih gat iz babičine omare :)[/quote]

:))) Dobro no, ampak pri kakšnih ostalih stvareh ne ostajaš v kameni dobi, a ne. Saj ti ni treba:). Nekateri pa žulijo vedno ena in isti korenček in mislijo kako koristijo sebi in družbi.

A????? To ti resno??? Jaz, na primer, ne maram zijalastih in za ženskami žvižgajočih gradbenih delavcev… Ampak, to nima zveze s poklicem ampak s kulturo človeka.

Tega pa se držim tudi jaz. Brazilke so mi ljubše od kakšnih gat iz babičine omare :)[/quote]

:))) Dobro no, ampak pri kakšnih ostalih stvareh ne ostajaš v kameni dobi, a ne. Saj ti ni treba:). Nekateri pa žulijo vedno ena in isti korenček in mislijo kako koristijo sebi in družbi.[/quote]

Saj oba veva, da sem samo hotel presekat tole vajino debato z enim takim neresnim vložkom. Tolk da se malo nasmehneš, ker si tko simpatična ko se smeješ 🙂

A????? To ti resno??? Jaz, na primer, ne maram zijalastih in za ženskami žvižgajočih gradbenih delavcev… Ampak, to nima zveze s poklicem ampak s kulturo človeka.[/quote]

Naredi preizkus. Mimo teh tvojih gradbincev pojdi v vreči za krompir … če bo kdo žvižgal za tabo mi ga pripelji da ga vprašam če je z njim kaj narobe.
Če pa žvižgajo za tabo, tko ko si običajno urejena pa vzemi to kot kompliment… pa boš srečna 🙂

A????? To ti resno??? Jaz, na primer, ne maram zijalastih in za ženskami žvižgajočih gradbenih delavcev… Ampak, to nima zveze s poklicem ampak s kulturo človeka.[/quote]

Naredi preizkus. Mimo teh tvojih gradbincev pojdi v vreči za krompir … če bo kdo žvižgal za tabo mi ga pripelji da ga vprašam če je z njim kaj narobe.
Če pa žvižgajo za tabo, tko ko si običajno urejena pa vzemi to kot kompliment… pa boš srečna :)[/quote]

Evo, ena iskrena: zaradi žvižganja sem dejansko začela hoditi naokoli v vrečah za krompir. No, pred sto leti seveda. Sedaj lahko v mini krilcih hodim naokoli, pa ni žvižganja, he he.

Če pa žvižgajo za tabo, tko ko si običajno urejena pa vzemi to kot kompliment… pa boš srečna :)[/quote]

Evo, ena iskrena: zaradi žvižganja sem dejansko začela hoditi naokoli v vrečah za krompir. No, pred sto leti seveda. Sedaj lahko v mini krilcih hodim naokoli, pa ni žvižganja, he he.[/quote]

To bo kak drug vzrok da ni več žvižganja. Najbrž na tvoji poti ni več gradbišča 🙂

Če ves čas ješ lep in zdrav bio korenček, gotovo koristiš sebi, družbi sicer nima kaj od tega, če ga ne deliš, ampak škodiš ji pa tudi ne. Če pa ga posadiš v vodi in ga označiš za super produkt in ga kot takega prodajaš, pa že lahko govorimo o tem, da škodiš družbi. No, ampak koristiš pa sebi, to je pa res. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Imaš prav. Manj odvisnosti od potrošništva in ujetosti v moderne smernice, več svobode. 🙂

Če pa bomo kdaj izumrli, pa ne bomo zaradi skromnosti, ampak zaradi požrešnosti.

Imaš prav. Manj odvisnosti od potrošništva in ujetosti v moderne smernice, več svobode. 🙂

Če pa bomo kdaj izumrli, pa ne bomo zaradi skromnosti, ampak zaradi požrešnosti.[/quote]

Ampak ti pretiravaš v tej ponižnosti, s tem več nikomur. To ni svoboda, ampak omejenost:).

To bo. :))

Hkrati pa to ni dobra ugotovitev…Vse gradbene (in ostale) firme v SLO propadle. Banda!!!!

Če sem sam omejen, potem je razgledan in inteligenten tisti, ki se podreja modernim trendom in se trudi biti čimbolj podoben večini ?

Če pa bomo kdaj izumrli, pa ne bomo zaradi skromnosti, ampak zaradi požrešnosti.[/quote]

Ampak ti pretiravaš v tej ponižnosti, s tem več nikomur. To ni svoboda, ampak omejenost:).[/quote]

…s tem več nikomur ne koristiš:).

Hkrati pa to ni dobra ugotovitev…Vse gradbene (in ostale) firme v SLO propadle. Banda!!!![/quote]
Ta banda je bila verjetno preveč skromna. 🙂

Če sem sam omejen, potem je razgledan in inteligenten tisti, ki se podreja modernim trendom in se trudi biti čimbolj podoben večini ?[/quote]

Tega nisem nikjer napisala. Samo pravim, da bi lahko šel kdaj v korak s časom:). Potrošnja daje ljudem zaposlitve. Ne zagovarjam pa odvisnosti od potrošnje, brezglavega in impulzivnega nakupovanja ter odtujevanje od ljudi.

Hkrati pa to ni dobra ugotovitev…Vse gradbene (in ostale) firme v SLO propadle. Banda!!!![/quote]
Ta banda je bila verjetno preveč skromna. :)[/quote]

Za vsak primer, da ne bo nesporazuma: z bando ne mislim delavcev na gradbiščih in za trakom itd. (čeprav mi njihovo žvižganje za mano pred sto leti res ni bilo po godu).

Za vsak primer, da ne bo nesporazuma: z bando ne mislim delavcev na gradbiščih in za trakom itd. (čeprav mi njihovo žvižganje za mano pred sto leti res ni bilo po godu).[/quote]

Takrat ti ni bilo pogodu, zdaj pa to pogrešaš. A ženske res ne veste kaj bi rade? 🙂

Za vsak primer, da ne bo nesporazuma: z bando ne mislim delavcev na gradbiščih in za trakom itd. (čeprav mi njihovo žvižganje za mano pred sto leti res ni bilo po godu).[/quote]

Takrat ti ni bilo pogodu, zdaj pa to pogrešaš. A ženske res ne veste kaj bi rade? :)[/quote]

Pogrešam službice za vse. 🙁

Za vsak primer, da ne bo nesporazuma: z bando ne mislim delavcev na gradbiščih in za trakom itd. .[/quote]
Jaz tudi ne.
Samo želel sem pokazati, kam nas vodi pretirana odvisnost od materializma in temu primerne “vrednote”.

Ne morem in to ravno zaradi svojih moralno-etičnih vrednot in spoznanja kam nas to vodi.

Za vsak primer, da ne bo nesporazuma: z bando ne mislim delavcev na gradbiščih in za trakom itd. .[/quote]
Jaz tudi ne.
Samo želel sem pokazati, kam nas vodi pretirana odvisnost od materializma in temu primerne “vrednote”.

Ne morem in to ravno zaradi svojih moralno-etičnih vrednot in spoznanja kam nas to vodi.[/quote]

Vse ni slabo in za uničit. To kar počneš ti, nas vodi nazaj in čisto nič ne koristi nikomur. Ko bi le bil zmeren…si pa neznosen:)).

Vsak imperij je propadel. In tudi ta bo. 🙂
Pa ne zaradi mene in mojih vrednot. Menda pa to veš ?

Vsak imperij je propadel. In tudi ta bo. 🙂
Pa ne zaradi mene in mojih vrednot. Menda pa to veš ?[/quote]

Prav:).

Meni so pravnice najmanj pri srcu, ker mi predstavljajo konkurenco v službi. :)))

Imela sem občutek, da obsojaš ali da se (mogoče) celo rahlo posmehuješ, ker dosti negativno govoriš o prepričanju, da je v natur obliki še vedno lahko tudi lepo oz. predvsem še vedno lahko urejeno.

Zakaj primerjam različna obdobja. Enostavno zato, ker za biti srečen ali zadovoljen s svojim telesom ni nujno, da se hkrati briješ oz. depiliraš, ali pristrižeš dlake … Torej, če so včasih naše mame, babice… bile lahko zadovoljne oz. celo poželjive takšne kot so bile, zakaj ne bi sedaj mogla ženska biti prav tako poželjiva takšna kot je, oz. zakaj bi moral to biti znak neurejenosti.

Ne, ne opravičujem se. Samo razmišljam…

Ne vem za tvoje? otroke… ampak moji otroci ne bodo rekli nikomur da smrdi. Pa ne zato, ker ne bi nikoli noben (ne mislim ozko na svojo družino) smrdel, ampak zato, ker je to nevljudno. Oz. ni uvidevno. Vsaj jaz nikoli nobeno nisem slišala. Oz. če bi to slišala, bi že takoj povedala, da na tak način se pa pač ne pogovarjamo. Verjetno ti svoje? otroke učiš, da je lepo, če si urejen po tvojih merilih (oz. neke modne smernice), torej da si obrit itd.. Oz. verjetno ti to omenjaš (razliko), ko/če bi otroci potipali strnišče na očetovem (oz. moškem) licu, bi recimo omenjala kako pika ali kaj podobnega, pa da se je potrebno obriti… In potem se otroci tako naučijo razmišljati. In potem zato tako govorijo. Recimo.

Ne, ne vem, če se bom kdaj pobarvala. Mogoče. Mogoče ne. Zaenkrat sivih las nimam, je pa moja sodelavka napr. že kar precej sivih pramenov imela v svojih laseh, kožo pa še vedno mlado, in je bila meni osebno videti prav zanimiva. Kot če bi si namerno pobarvala na sivo. In ni bilo slabo, sploh ni bilo tako slabo, ta kombinacija. Mlada, pa s sivimi prameni. Tako da ne vem. Tudi babice s sivimi lasmi imajo nek čar. Tak, topel čar. Bom najbrž zelo zadovoljna, če bom sploh kdaj babica, če bom imela vnuke v svojem naročju, tako da mogoče sploh ne bom razmišljala, če moram k frizerju oz. če imam doma kakšno rezervno barvo za prihajajoči narastek na lasišču…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close