Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske katerega poklica so vam najbolj ali najmanj pri srcu?

Ženske katerega poklica so vam najbolj ali najmanj pri srcu?

Hvala, ker me razumeš:). Si ti potemtakem tudi urejen, ali zgolj čist?:))) Saj pojmi glede urejenosti ne odstopajo kaj dosti. Po navadi imajo največ za povedat ravno neurejeni, ker zagovarjajo svoj stil nomadskega življenja:)).[/quote]

Jaz odstopam od pojma “pravi moški” ker pod tem sem slišal, da moški mora mal “dišat” po znoju. Vedno, ne samo ko igra fizikalca 🙂
Na čistoči kot temelju se gradi urejenost, katera pa odstopa med posamezniki samo v malenkostih[/quote]

V tem mesecu sem bila na večih prireditvah, koncertih ipd. Meni osebno je skrajno nespoštljivo do nastopajočih in drugih, ko oseba pride neurejena v smislu, da je kot bi se vzela direktno s kavča ali kopalnice zgodaj zjutraj. S svojo zunanjo podobo kažeš tudi kdo si navznoter. Kdor ima rad sebe, bo dal tudi kaj nase. Ni treba, da je drago in se blešči, ampak nek odnos do sebe, do drugih…mora bit.

Bila je replika na moj komentar, samo nisi imel jajca, da bi kopiral še moj del:)).

Saj obstajajo razlogi za urejenost…kdor se ima rad, mu je mar tudi, kako zgleda. Zame pomeni urejenost komplet…tako zunanjosti kot notranjosti. Vse ostalo so le približki. Včasih je potrebno tako malo, pa je slika popolnoma drugačna. Gre se za odnos do samega sebe.

Srečen tisti, ki je tako umazan, da ga voda (in milo;) opere…

Jaz odstopam od pojma “pravi moški” ker pod tem sem slišal, da moški mora mal “dišat” po znoju. Vedno, ne samo ko igra fizikalca 🙂
Na čistoči kot temelju se gradi urejenost, katera pa odstopa med posamezniki samo v malenkostih[/quote]

V tem mesecu sem bila na večih prireditvah, koncertih ipd. Meni osebno je skrajno nespoštljivo do nastopajočih in drugih, ko oseba pride neurejena v smislu, da je kot bi se vzela direktno s kavča ali kopalnice zgodaj zjutraj. S svojo zunanjo podobo kažeš tudi kdo si navznoter. Kdor ima rad sebe, bo dal tudi kaj nase. Ni treba, da je drago in se blešči, ampak nek odnos do sebe, do drugih…mora bit.[/quote]
Absolutno. Vendar moraš res vedet, da za urejenost so različna merila. Nekdo se sam sebi zdi urejen če obleče sveže kavbojke in čisto zlikano srajco. Spet drugi pa mora k temu dodat še brezhiben make-up. Tretji pa bi na kaj takega rekel “bruh”, da to še za na tržnico ni dobro..

V tem mesecu sem bila na večih prireditvah, koncertih ipd. Meni osebno je skrajno nespoštljivo do nastopajočih in drugih, ko oseba pride neurejena v smislu, da je kot bi se vzela direktno s kavča ali kopalnice zgodaj zjutraj. S svojo zunanjo podobo kažeš tudi kdo si navznoter. Kdor ima rad sebe, bo dal tudi kaj nase. Ni treba, da je drago in se blešči, ampak nek odnos do sebe, do drugih…mora bit.[/quote]
Absolutno. Vendar moraš res vedet, da za urejenost so različna merila. Nekdo se sam sebi zdi urejen če obleče sveže kavbojke in čisto zlikano srajco. Spet drugi pa mora k temu dodat še brezhiben make-up. Tretji pa bi na kaj takega rekel “bruh”, da to še za na tržnico ni dobro..[/quote]

To mi je jasno. Samo nekateri so izgubili občutek in mislijo, da so čisti ter urejeni. Šepa že pri osnovah, kdo govori kaj več:)).

Kateri del ? Da spadam med nomade ? 🙂

Se strinjam. Kdor se ima rad, mu je mar kako izgleda. A pomembno je, na kakšen način sebi kažemo, da se imamo radi.
Načinov je nešteto in še zdaleč ne pomeni, da je tisti, ki je dandanes normiran kot normalen zaradi posiljevanja raznih korporacij, ki s svojimi izdelki služijo denar, tudi edini pravi.
Na primer, nekdo si je izmisli, da je obrita lulika znak urejenosti. In to večina naivnih ljudi sprejme kot neko normo za urejenost. Druge pa potem zapostavlja in označuje za staromodne. Kar pomeni, da ljudje brez hrbtenice potem druge označujejo za manjvredne, zase pa menijo, da so vredne več. Samo zaradi nekega trenutnega merila o normalnosti. A tako se potem skrbi za svojo notranjost, da slediš črednemu nagonu ?

Seveda se ta merila o normalnosti vedno prilagajajo, saj so za “urejenost” (začuda) vedno potrebni neki umetni pripravki, ki imajo stranske učinke na kožo.

Osnova je pa še vedno voda in milo. Ali ni več to osnova ? 🙂

Samo eden: ker je ženska.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Hvala bogu
Nobelovo nagrado tistemu, ki si je to izmislil
Rad imam naivne bejbe in potemtakem sem tudi rad naiven .. 🙂

Osnova je pa še vedno voda in milo. Ali ni več to osnova ? :)[/quote]

To je izhodišče:). Npr.: če imaš lase, ustrezna skrb tudi za ta del in tako naprej. Kaj ti pomagajo umiti lasje, če že dolgo niso videli glavnika in frizerja.

V kratkem bom moral spet naredit zalogo domačega mila. A naredim še nekaj več in vam potalam? 🙂

Hvala bogu
Rad imam naivne bejbe in potemtakem sem tudi rad naiven .. :)[/quote]

Je znak praktičnosti in seveda posledično urejenosti. Zakaj bi bili naivni, če nam tako paše in nam je všečno? A pod pazduho naj bo tudi zaraščeno?:) Meni se obrne, če vidim žensko, ki ima temnejše dlake in je poleti neobrita pod pazduho, po nogah…si pač mislim, da nima 5 minut časa, da bi se uredila zase.

Ne verjamem, da ga delaš sam:)).

Se strinjam. Kdor se ima rad, mu je mar kako izgleda. A pomembno je, na kakšen način sebi kažemo, da se imamo radi.
Načinov je nešteto in še zdaleč ne pomeni, da je tisti, ki je dandanes normiran kot normalen zaradi posiljevanja raznih korporacij, ki s svojimi izdelki služijo denar, tudi edini pravi.
Na primer, nekdo si je izmisli, da je obrita lulika znak urejenosti. In to večina naivnih ljudi sprejme kot neko normo za urejenost. Druge pa potem zapostavlja in označuje za staromodne. Kar pomeni, da ljudje brez hrbtenice potem druge označujejo za manjvredne, zase pa menijo, da so vredne več. Samo zaradi nekega trenutnega merila o normalnosti. A tako se potem skrbi za svojo notranjost, da slediš črednemu nagonu ?

Seveda se ta merila o normalnosti vedno prilagajajo, saj so za “urejenost” (začuda) vedno potrebni neki umetni pripravki, ki imajo stranske učinke na kožo.[/quote]

Glej, ti ostani tak kot si. Pravtako tvoja partnerka. Saj s plemensko ureditvijo ni nič narobe:)). In začni verjeti, kako bi vsa ta “krama” imela zate, za tvojo kožo stranske učinke. Danes se dobi veliko naravnih pripravkov, ki pravtako dosežejo svoj namen in deluješ popolnoma natur, a vendar z eno razliko…tvoj zunanji izraz je zdrav in odseva tebe. Če pa pustiš vse dlake, da te prekrivajo, potem res pokažeš svojo lepoto:)).

Hvala bogu
Rad imam naivne bejbe in potemtakem sem tudi rad naiven .. :)[/quote]

Je znak praktičnosti in seveda posledično urejenosti. Zakaj bi bili naivni, če nam tako paše in nam je všečno? A pod pazduho naj bo tudi zaraščeno?:) Meni se obrne, če vidim žensko, ki ima temnejše dlake in je poleti neobrita pod pazduho, po nogah…si pač mislim, da nima 5 minut časa, da bi se uredila zase.[/quote]
Daj a morš pokvarit tale ponedeljek.. ne omenjaj takšnih grozot 🙂

Ne verjamem, da ga delaš sam:)).[/quote]

No ti ga dobiš prva. 🙂

Robi, zakaj pa briješ brado in brke? Si naivno sprejel normo za urejenost ali ti ni všeč Osama-Bin-Laden stil?

No, tudi ve s svetlejšo dlako ne bi bile nič bolj apetitlich ….

No, tudi ve s svetlejšo dlako ne bi bile nič bolj apetitlich ….[/quote]

Hvala, da si me dopolnila. Sem imela v mislih tudi tovrstne dlake, pa si nisem upala omeniti, da ne bi Robi doživel kolaps:).

Ne verjamem, da ga delaš sam:)).[/quote]

No ti ga dobiš prva. :)[/quote]

Odlično…kakšne vonje izdeluješ?:) Najbrž sivka, kakšna vanilija….kaj še?:)

Odlično…kakšne vonje izdeluješ?:) Najbrž sivka, kakšna vanilija….kaj še?:)[/quote]

Zate bi lahko naredil z vonjem ananasa. ☺

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Odlično…kakšne vonje izdeluješ?:) Najbrž sivka, kakšna vanilija….kaj še?:)[/quote]

Zate bi lahko naredil z vonjem ananasa. ☺[/quote]

Ne maram citrusov za nego kože:). Lahko tebi izdela kaj takšnega:). In obvezno svoji novi simpatiji Antilopi!

Seveda se ta merila o normalnosti vedno prilagajajo, saj so za “urejenost” (začuda) vedno potrebni neki umetni pripravki, ki imajo stranske učinke na kožo.[/quote]

Glej, ti ostani tak kot si. Pravtako tvoja partnerka. Saj s plemensko ureditvijo ni nič narobe:)). In začni verjeti, kako bi vsa ta “krama” imela zate, za tvojo kožo stranske učinke. Danes se dobi veliko naravnih pripravkov, ki pravtako dosežejo svoj namen in deluješ popolnoma natur, a vendar z eno razliko…tvoj zunanji izraz je zdrav in odseva tebe. Če pa pustiš vse dlake, da te prekrivajo, potem res pokažeš svojo lepoto:)).[/quote]

Ali obsojaš to? Nepobritost… Se norčuješ iz takšne ženske?

Mislim, da ličenje ni izraz urejenosti, ampak izraz karakterja ženske (ali moškega). Vsekakor podpiram čistočo, tudi glavnik, celo frizerja oz. ustrezno oblikovanje frizure (ne glede na spol), ne vidim pa nič skupnega v tem, da si napr. urejen šele takrat, ko si prebarvaš kakšen siv las, ali celo kakšno (tebi) neprivlačno barvo las. Po moje nisi nič manj neurejen, če se v laseh svetlika kakšen siv pramen (ali več). Napr. George Clooney, zelo šarmanten s svojimi sivimi lasmi. In vsekakor ne neurejen.

Kar se pa tiče pobritosti (pri ženski) pa jaz res ne morem to tako obsojati. Navsezadnje tudi naše mame (kaj šele babice) niso uporabljale britvic, pa so bile še vedno privlačne (vsaj za naše očete/dedke) in tudi ljubljene. In če pogledaš naše otroke, njim ni mar, ali je pazduha njihove mamice brezhibno brez dlačic, ali pa že alarmantno kliče po novem depiliranju. Kar je njim mar je mamino počutje. Ta pa je (v tem primeru) izraz njenih lastnih prepričanj in ne nujno tudi prepričanj bolj ali manj širše okolice, modnih smernic. Tako da jaz tukaj nisem tako obsojajoča. In se vsekakor iz tega ne norčujem.

(Pa lepo prosim, da ne bo kdo sedaj imel zaključka, da se sama ne depiliram. Las si pa res (še) ne barvam.)

Wild cherry mi je všeč, vanilija in sivka sta mi preveč retro…
Kaj bi pa ti imela?
Lahko ti dodam tudi kaj za pilling, da imaš oboje 🙂

Glej, ti ostani tak kot si. Pravtako tvoja partnerka. Saj s plemensko ureditvijo ni nič narobe:)). In začni verjeti, kako bi vsa ta “krama” imela zate, za tvojo kožo stranske učinke. Danes se dobi veliko naravnih pripravkov, ki pravtako dosežejo svoj namen in deluješ popolnoma natur, a vendar z eno razliko…tvoj zunanji izraz je zdrav in odseva tebe. Če pa pustiš vse dlake, da te prekrivajo, potem res pokažeš svojo lepoto:)).[/quote]

Ali obsojaš to? Nepobritost… Se norčuješ iz takšne ženske?

Mislim, da ličenje ni izraz urejenosti, ampak izraz karakterja ženske (ali moškega). Vsekakor podpiram čistočo, tudi glavnik, celo frizerja oz. ustrezno oblikovanje frizure (ne glede na spol), ne vidim pa nič skupnega v tem, da si napr. urejen šele takrat, ko si prebarvaš kakšen siv las, ali celo kakšno (tebi) neprivlačno barvo las. Po moje nisi nič manj neurejen, če se v laseh svetlika kakšen siv pramen (ali več). Napr. George Clooney, zelo šarmanten s svojimi sivimi lasmi. In vsekakor ne neurejen.

Kar se pa tiče pobritosti (pri ženski) pa jaz res ne morem to tako obsojati. Navsezadnje tudi naše mame (kaj šele babice) niso uporabljale britvic, pa so bile še vedno privlačne (vsaj za naše očete/dedke) in tudi ljubljene. In če pogledaš naše otroke, njim ni mar, ali je pazduha njihove mamice brezhibno brez dlačic, ali pa že alarmantno kliče po novem depiliranju. Kar je njim mar je mamino počutje. Ta pa je (v tem primeru) izraz njenih lastnih prepričanj in ne nujno tudi prepričanj bolj ali manj širše okolice, modnih smernic. Tako da jaz tukaj nisem tako obsojajoča. In se vsekakor iz tega ne norčujem.

(Pa lepo prosim, da ne bo kdo sedaj imel zaključka, da se sama ne depiliram. Las si pa res (še) ne barvam.)[/quote]

Ne obsojam, vsak naj dela po svoje. Tudi svojih kolegic, prijateljic ne sprašujem o tem, kako so urejene spodaj, torej moje druženje ni odvisno od njihovih manir. Pravim le, kakšen je moj odnos do tega. Meni je všeč, če je spodaj urejeno, kar pomeni pristriženo, pobrito, kakorkoli že…samo ne v prvotni obliki kot mi jo je dal bog:). Naše mame, babice, prababice še marsičesa niso uporabljale, niso bile deležne vsega tega, kar imamo danes. Kako lahko primerjaš različna obdobja med sabo? Se s tem opravičuješ? Saj včasih tudi k zobozdravniku niso hodili, lase si pozimi sploh niso umivali…ja ne vem, če je tebi to merilo, potem naj bo, a ne.
Otroci so iskreni…in oni točno vedo, kar se tiče dlak. Morda tvoji tega ne vedo, ker jih od majhnega učiš, da so dlake vsepovsod. Če te otrok vidi, ko se briješ in občuti razliko na nogah, ki so pobrite ali ne…potem si je ustvaril drugačno sliko in ne moreš reči, da mu je vseeno. Otrok tudi pri moških točno ve, kdaj brada pika in kdaj ne. Torej mu ni vseeno, ko daje lubčka na lička. Otroci so največji kritiki. Če smrdiš, ti bodo to povedali. Če zgledaš neurejeno, bodo brez sramu direktni.Saj imajo oči in vidijo, primerjajo in znajo presoditi, kaj je lepo, urejeno, umito, obrito itd.:).

Lase si barvam od srednje šole dalje. To pa zato, ker mi tako paše. Ti si boš, ko boš imela sive lase? Tako je bilo razbrati iz napisanega. Ampak zakaj? Saj zagovarjaš bio.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close