Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj ste varali?

Zakaj ste varali?

Kje je Robi btw ? Ga je Primož upokojil ?

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Onaxxxx,

ne obsojam, vendar vas izzivam, da še enkrat preberete kar ste napisali o odnosu, ki ga imate s svojim možem in s svojim ljubimcem. Nekdo, ki ne zna brati med vrsticami pravzaprav iz vašega pisanja ne bi razumel čemu vaša nezvestoba, saj v vašem zakonu vendar vse štima… Pa je res tako? Seveda ne. Vaš zakon je postal navada. Vašega moža ne ljubite in ne spoštujete, temveč ste nanj in njegovo bližino navajeni. Vašega moža ne sprejemate kot vašega partnerja temveč ga sprejemate kot nekoga, ki vam pomaga prebijati se skozi vsakdan, vam pomaga pri vzgoji otrok, plačevanju položnic. Vajina intima je pravzaprav na psu. Da razložim… Intimen odnos ne pomeni le seks z nekom, temveč pomeni, da ste z nekom resnično globoko, iskreno povezani, da nekoga spoštujete, mu zaupate, se z njim pogovarjate o svojih strahovih, frustracijah, željah, itd… Takega odnosa vi ne gradite z možem, temveč ga gradite z ljubimcem. Seks z možem je za vas (predvidevam) predvsem obveza oz. šport, zadovoljitev telesnih, vendar ne tudi duševnih potreb. Moža ne ljubite, ga ne spoštujete in ga tudi nimate radi kot to sami trdite. Z njim ne ostajate zaradi ljubezni, temveč zaradi tega, ker vam je lažje bežati pred resnico kot soočiti se z njo ter si dati možnost za partnersko življenje v katerem bi dobili vse tisto kar potrebujete. Ampak, takšna odločitev zahteva predvsem zrelo osebo, ki je sposobna biti iskrena tako do sebe kot do drugih. Ste kdaj razmišljali, da bi bilo veliko bolj zrelo stopiti do moža in se z njim iskreno in odraslo pogovoriti česa si od partnerskega življenja želite? Jaz sem iz vašega posta razbrala, da sta z možem pravzaprav le cimra, ki si delita stroške življenja in vzgojo otrok. No, tudi pravilnost vzgoje je zelo vprašljiva glede na vse kaj se v vašem domu dogaja. S svojim zgledom namreč otrokom kažete, da je pomembno le potrošniško razmišljanje, ki se kaže v površnih odnosih doma (pomembnoje, da ostanete z nekom, s katerim ste nekaj ustvarili, ni pa pomembno koliko imate s to osebo skupnega sicer).

Ste se kdaj vprašali kakšna je možnost, da se stvari v vašem zakonu spremenijo, da dobite v njem tisto kar potrebujete? Prepričana sem, da ste se. Kaj vas je zaustavilo? Strahovi? Blokade, ki niso sproducirane z vaše strani? Onaxxxx, če ste prepričani, da je možnosti, da se stvari v vašem zakonu spremenijo zelo malo, potem je morda čas, da pričnete razmišljati in delovati drugače. Predvidevam pa, da je tukaj še ena ovira, kajne? Predvidevam, da ljubimec, enako kot vi, vztraja v zakonu (za katerega trdi, da ni OK), a se ne želi razvezati. In tukaj se krog zaključi. No, to so samo moja predvidevanja… Ste kdaj razmišljali, da pravzaprav ni pomemben ljubimec in ne vaš mož, temveč vi sami ter vaša sreča? Če niste srečni v vašem zakonu, potem je čas, da se odločite zase, za vašo srečo. In ljubimec tukaj ne igra nobene vloge.

Ljudje, ali se sploh zavedate kaj si počnete, predvsem pa, ali se zavedate kakšen vzorec dajete svojim otrokom? Ali resnično mislite, da vaši otroci ne vidijo, da ne razumejo kaj se v neki družini dogaja? Ste se kdaj vprašali kakšne vrednote jim s svojim obnašanjem vcepljate? Če ne zaradi vas samih, dajte vsaj svojim otrokom možnost, da se naučijo kaj je res pomembno v nekem odnosu, saj se največ naučijo ravno od vas staršev.

nihče ne trdi tega…

ampak v kolikor ne moreš predstavit svoje verzije (ki se jo tudi lahko zlažeš) da pa ti poznaš tolko pa tolko moških ki so varali zaradi tega, pač velja to kar je najbolj poznano…[/quote]

Očitno je tle na forumu splošno uveljavljeno načelo Odgovori, potem šele beri (če sploh). Česa v tem stavku nisi razumel? Toliko pišeš o večinskosti mnenj, torej je zate večinskost kar nek normativ? LOL

lucidna, kapo dol za tvoj prispevek!!

Sploh tule:

Ni več česa dodat.

Resnica je žal takšna, da se številni starši ne zavedajo, kako s s vojim vedenjem, z odnosom do sebe, z odnosom drug do drugega (starša med sabo), dajanjem neprimernih zgledov svojim otrokom delajo dolgoročno škodo – nekateri res mislijo, da je biti starš le to, da si na svet spravil otroka ostalo pa ne šteje nič.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

kaj te briga, brigaj se zase.

nihče ne trdi tega…

ampak v kolikor ne moreš predstavit svoje verzije (ki se jo tudi lahko zlažeš) da pa ti poznaš tolko pa tolko moških ki so varali zaradi tega, pač velja to kar je najbolj poznano…[/quote]

Očitno je tle na forumu splošno uveljavljeno načelo Odgovori, potem šele beri (če sploh). Česa v tem stavku nisi razumel? Toliko pišeš o večinskosti mnenj, torej je zate večinskost kar nek normativ? LOL[/quote]

No to velja PREDVSEM za tebe Krivo-UM!

Če si prebereš še 1x napisano

Kdo torej ne more prebrat mi povej?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kam je izginila pepelkica?

Pepelkica, zakaj te zanima zakaj drugi varajo? A sama že varaš ali si varala pa te peče vest, ali si bila prevarana. Kar tako brez potrebe se ne sprašujemo takšne stvari.

Ker si rekla brez pljuvanja mislim, da tudi sama varaš nekoga ali si ga prevarala in zdaj iščeš izgovore zase, vsaj nekaj kar bi te potegnilo iz občutka krivde v katerem si se našla. Pa dvomim, da ti bodo koristile tuje zgodbe. Vsak je primer zase. Ti imaš čisto tvojo zgodbo, ki te je povlekla v varanje in odgovor zakaj si varala poišči v sebi.

Meni je čisto vseeno zakaj drugi varajo. Vsak dela kar mu paše. Z vsem kar pride zraven, mislim na posledice, odgovornost za svoja dejanja in prihodnost. Če so pripravljeni živeti s takšno dozo moralnega mačka, rizika ali adrenalina, naj živijo tako. Varajo svoje “najdražje”. Danes je vse poceni, tudi “ljubezen”.

Matkić, ti mene prepričuješ, da ne obstajajo takšni primeri, o katerih sem pisala. Vseskozi trdiš, da gre za izjeme, potem pa napišeš, da so točno 3 je tvoji kolego varali in celo zaradi istega razloga. Ja, bravo.

Sicer pa se mi ne da prepucavat z mladeničem, ki se z vsakim zacikla v nek fajt. Tle maš lopatko.

Za Matkiča je 51% večina, 49% preostalih pa so izjeme in niso vredni omembe. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

omg !!!! tole je pa živi kreten ( se opravičujem na izrazu ) :O

… ker sem se na prvi pogled in ob prvem srečanju v tipa nesmrtno zaljubila, ker me je noro privlačil, ker je bil sanjski moški, karizmatičen, prijazen z vsemi ženskami, tako starimi kot mladimi, oba sva bila poročena in z urejenim družinskim življenjem, z njim sem se lahko odkrito POGOVARJALA o vsem, ne da bi me zasmehoval, ker sem kljub večletnem zakonu z njim doživela prvi orgazem. In po 8 letih me je še vedno enako privlačil, s tem, da mi je po nekaj letih neuspešne obrambe začel vračati čustva. Če bi bila še enkrat tako mlada in bi se mi ponovno zgodilo, vem, da ne bi čisto nič drugače ravnala, to je bilo enostavno močnejše od mene. Zdaj vem, da je bil usodna ljubezen mojega življenja. Kako se je končalo, je pa čisto druga zgodba, ni ga več.
Očitno, da v mojem zakonu ni bilo vse v redu, in to ne samo na seksualnem področju. Ženske želimo biti oboževane, spoštovane in ljubljene. Sitne smo pa zato, ker nas ne začutite, ker pijete pivo in kadite, posedate po gostilnah, ker so vas mamice razvadile in ste nam nedorasli, ne opazite, kdaj potrebujemo pomoč in podporo. No ja, najbrž od primera do primera različno, nekatere ženske imajo idealne može, zato niti pomislijo ne, da bi jih varale. Nekaj pa je zagotovo v genih in je od tega odvisno, ali varamo ali smo zvesti. Na tak način, kot je v genih zapisano, ali si homo ali hetero.
Iz izkušenj sem povedala, zakaj sem varala, to je bil pogled z ženskega vidika varajočih.

Kje pa je, ga je avto povozil ?

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

In če se ti tega zavedaš in če si mama, potem nisi storila istih napak ?

zakja se “eht”, poštirkani, pravoverni ne sprašujejo
kaj ne/niso varali???
konec koncev je “varanje” najvišji nivo komunikacije med dvema ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Pol pa idi k ženi, pa ji reči, da ni nič takega, če težiš drugim ženskam, d aje to najvišja oblika odnosa. Aja, šit, tega pa že ne boš naredil. Se boš pa še dalje bahal z iskrenostjo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

drugo si vse dobro natipkal … razen bistvenega pointa — pa si spet splavil dober embrio

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Varanje,uf zanimiva tema.
Stara sem 28,5 let.Imela sem razno razne veze dolge 2 meseca,1,5 let,5 let..Vsi fantje so bili posebni,polni energije,sportniki,in vsi so se kot jaz trudili v zivljenju nekaj doseci.Vse lepo in prav,nikoli nismo imeli kaj prida casa en za drugega.Vedno sem kaj pogresala.Predvsem kako lepo besedo,objem……Pri 25 letih sem spoznala fanta in se resno “zatrapala”,zatrapala v glasbenika.Tisti nor obcutek,ki ti vsaka malenkost pomeni vse,vse…Ko se nekomu predas z duso in telesom,zanj naredis vse in se vec on pa te cez manj kot leto dni zacne ponizevat,itd…..Na koncu ugotovis,da te se vara…..Zame je bilo to konec sveta.Nikoli nisem pomislila,da je kdo to sploh zmozen.Po koncani vezi sem bila pol leta cisto sama,vse kar sem imela je bila sluzba,sport….Potem sem z druzbo zacela hodit ven.Na enem spilu me je zelo hudomusno ugovoril zelo prijazen fant,srednjih let.Niti sanjalo se mi ni kdo to je.Druzba mi je povedala,da spet en glasbenik.Cez kak dan me je dodal na fb.In zacela so se druzenja,kavice,sprehodi…Povedal mi je tudi,da ima punco,ki nista cisto ok,in otrocka.Ni me motilo.Druzenje je pac druzenje.Ampak to druzenje je preraslo v vec,v skupne popoldneve,noci,par dnevnhe dopuste,skupinske dneve z otrockom,izleti….Imava se rada,med nama je nora energija,dober sexs,zaupanje,skupaj resujeva probleme,si pomagava,ubistvu gradiva na vsem kot da sva skupaj,Vse je kot,da sva vecna.Vse skupaj traja leto dni.Moje leto pravlice.Edino problem je nastal 4 mesece nazaj.Spoznala sem fanta,ki mi je vsec,in glede na to da si tudi jaz zelim ustvarit dom,druzino sem se spustila v vezo z njim.Ljubimcu sem vse razlozila,ni mu bilo ravno vsec,ampak narediti ni imel kaj.Ostala sva prijatelja,prijatelja par dni.In potem nihce vec ni zdrzal.Skupaj sva se odlocila,da se dobivava naprej.Saj sva nerazdruzliva.Zdaj se jaz varam,Prvic v zivljenju varam.Groza.samo sebe sem presenetila negativno,ampak sem vseeno srecna.Zakaj varam?Ker do ljubimca cutim veliko,veliko vec kot le prijateljstvo,z njim mi vse stima.Zelo je dober in pozoren,poslusa me.Mislim,da sem takega cloveka iskala 28 let,A zal ne moreva biti skupaj,ne sme prizadet druzine.Otrocek bo star komaj 2 leti.Obema nama je hudo,in je to trenutno najboljsi nacin.Vem in zelim si,imeti druzino in ta fant bi bil super oce,tudi do njega gojim custva vendar ne tako mocna.Slisi se zelo zmedeno,Vendar nama z ljubimcem je pravljica.In oba veva,da najina partnerja vesta use pa si zatiskata oci.Ne skrivava najinega druzenja,samo uradna verzija je dobra prijatelja!!!!!!!!Kakor koli je grozno,in kolikor bo trajalo je vredno,zato ne osojam nikogar,vsak vara zaradi samega sebe,nikoli s tem ne zelis prizadeti drugih,samo sam se hoces imeti dobro.Najino varanje ne temelji na denarju,ampak na energiji en do drugega.;)))

Naravni potek je približno takšne, v kolikor ne pride do sprememb na tvojem (ne najbolj zrelem) ljubezensko-čustvenem področju:
zveza(za 3 mesece)-koncana_zveza-zveza(za 1 leto in 1 dan)-koncana_zveza-zveza(za 2 leti in 2 dni)koncana_zveza—-28,5 let—zveza(za 3 mesece)-koncana_zveza-zveza(za 1 leto in 1 dan)-koncana_zveza-zveza(za 2 leti)—40 let—zveza………. 50 let-konec-zvez (3 macke+1pes) => neresna-zveza-na-neresno-zvezo z neresnimi moški

Najslabši scenarij v đumbusu nestalnic in množico izmenjanih moških – kakšna morebitna “čudna želja”, kot je otrok, ko boš 30.5, saj ta rabi stalnost, povezano družino, očeta.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pa kaj, tudi če bo pri njej tako? zakaj to tebe boli? Zato, ker ti nobene ne dobiš?

Saj tudi tatovi kradejo le zato, da je njim dobro oziroma bolje (ne želijo nikogar prizadet) in ne obsojajo drug drugega med seboj. Če ne želiš nekoga prizadet, še ne pomeni, da ga ne prizadaneš.
Zadnjič je eden eno, ki ga je varala, ubil, zato da je bilo njemu lažje. Pa ni želel nikogar prizadet.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem mislil kaj napisati, a si že sama:

Saj tudi tatovi kradejo le zato, da je njim dobro oziroma bolje (ne želijo nikogar prizadet) in ne obsojajo drug drugega med seboj. Če ne želiš nekoga prizadet, še ne pomeni, da ga ne prizadaneš.
Zadnjič je eden eno, ki ga je varala, ubil, zato da je bilo njemu lažje. Pa ni želel nikogar prizadet.[/quote]
Vsak najde dober razlog, da počne, karkoli že počne. 🙂

Sicer pa se pri tem primeru prav tako ne gre za druge, ampak le za zanikanje lastnih slabih občutkov ob samem varanju. Zgornje zmedeno pisanje le odseva to dvojnost in težnjo kako iz nekega polovičarskega odnosa narediti popoln odnos.

….ljubimci/ce so sponzorji srečnega zakonskega življenja….

Bolje 20, kot 25.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close