Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Naravnost hvaležne smo vam za vse te nasvete, ki jih nesebično delite, ampak Skela sprašuje (in tudi naslov teme je takšen) zakaj obvisi skrb za otroke običajno na mamah. Torej, zakaj se nekaterim moškim ne zbudi ta čut za skrb za otroka, ko se le ta zgodi.[/quote]
Preprosto nimajo tega čuta, kot ga niso imeli do ženske katero so si zgolj vzeli za zadovoljitev lastnih fizičnih potreb, ona pa ni bila toliko, da bi prepoznala to namero, ker je tudi sama zavedena oz ne ve točno čemu reprodukcijski organi služijo v svojem bistvu. Tako se jima otrok “zgodi” kar večino žensk strezni, postavi na realna tla, moški pa preprosto zapre šlic in gre novim dogodivščinam na proti….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Samo, ko ženska to naredi, jo sežgejo na grmadi.
Ko moški to stori pa nikome ništa. Dobi si drugo žensko in to je to.[/quote]

Saj to ravno, ker je kulturno čislano materinstvo na račun očetovstva. Torej matere so same po sebi “čaščene”, ker so matere, kakor tudi bodo dosti bolj zaničevane v primerjavi z moškimi, če javno postopajo kot slabi očetje.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jaz nimam občutka, da bi človeška vrsta bila na robu izumrtja, zato ne vidim smisla v rojevanju otrok za vsako ceno, ker ni za to potrebe.[/quote]

Končno se strinjam s tabo :).[/quote]
Saj ne govorimo o rojevanju otrok za vsako ceno, govorimo o tem, da se premnogi nespametno obnašajo do tako odgovornih stvari kot je spočetje/rojevanje otrok.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jaz nimam občutka, da bi človeška vrsta bila na robu izumrtja, zato ne vidim smisla v rojevanju otrok za vsako ceno, ker ni za to potrebe.[/quote]

Ah dej no Robi…govoriš tako, kot bi se pri nas množili kot podgane in bi
vsaka družina imela po 15 otrok….gre za čist enostavno reprodukcijo, dva,
ki nadomestita dva….če tega ni, gremo v izumrtje.[/quote]
Človeštvo ne bo izumrlo. Če bomo pa izumrli Slovenci, pa to evolucije čisto nič ne zanima. Evolucija je kruta in brezkompromisna in zato evolucije ne zanima ime naroda, ampak njegova sposobnost preživetja in prilagodljivosti.
Če smo Slovenci šibki in nesposoben narod, pač ne bomo imeli potomcev in bodo nas zamenjali sposobnejši.
In se zaradi tega ne mislim sekirati, ker niti ne morem ničesar narediti glede tega. Živel še bom pač teh nekaj let, kar bo pa naprej, pa mi je vseeno.:)

Samo, ko ženska to naredi, jo sežgejo na grmadi.
Ko moški to stori pa nikome ništa. Dobi si drugo žensko in to je to.[/quote]

Saj to ravno, ker je kulturno čislano materinstvo na račun očetovstva. Torej matere so same po sebi “čaščene”, ker so matere, kakor tudi bodo dosti bolj zaničevane v primerjavi z moškimi, če javno postopajo kot slabi očetje.[/quote]

To je tako kot, če recimo se ti nekaj ne da pa rečeš drugemu: Joj, ti pa to tako super narediš, res ne zna nihče bolje kot ti narediti. Pa se še malo cediš in on seveda z največjim veseljem stvar opravi, ker ne opazi, da si ga gladko zmanipuliral. Par sladkih besed oz. čaščenja in se umakneš delu.

Tudi s tabo se glede tega močno močno strinjam.

reprodukcija kot merilo sposobnosti naroda???

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Glej prej si trdila kako nihče ne more nič storit, da ženske zato plačujete visoko ceno.
Zakaj torej plačujete?
Ker se razdajate zastonj? Postavite si ceno same, če vam jo že drugi nočejo…. ;)[/quote]

Ne. Ceno bo plačala država, ko bo rodnost upadla pod minimum, na
katerem že itak je.
Itak je očlitno samo v interesu žensk, da imajo otroke al kako?
Fajn.[/quote]Se pogovarjamo o interesih ali o odgovornosti?

Kaj bi ti rada, da nekdo drug prevzame odgovornost za to, da ti svoje užitke deliš z vsakim mimobežnikom?

Končno neka stvar kjer imate ženske ekskluzivno pravico odločanja, ki vam je dana po naravnih zakonitostih, pa še te nočete sprejet s polno mero odgovornosti….

Se strinjam. Kot sem že omenil, če bi ženske res bile tako sposobne ali pametne ali karkoli že…kot se to želi prikazati skozi materinstvo, bi potem prav tako otroke vzgojile v sposobne in odgovorne ljudi in dandanes ne bi imeli problemov okrog neodgovornosti in zapuščanja otrok s strani moških.[/quote]

Če so ženske tko blazno butaste in nesposobne glede vzgoje (in sploh
vsega) je to samo razlog več, da zadeve prevzamejo moški in naredijo
red, a ne?
Jaz sem za.
Ženska lepo rodi, dokler je nujno še doji, potem pa otroka prevzame oče
(ali drug primeren moški) ki bo otroke vzgojil v odgovorne, pametne,
sposobne, premišljene, modre in čudovite ljudi.
Problem rešen.[/quote]

V mojem spektrumu razmišljanja, ne obstajajo neke dobre ali slabe lastnosti vezane na spolne organe, to je samo v tvojem seksističnem tako. Nič drugega nisem napisal, da kot imamo slabe očete, tako imamo slabe matere, in obratno. Če si ti seksistka in na vsak način hočeš vsiliti idejo, da smo moški slabši, ker imamo drugačne spolne organe, je to izključno tvoj problem tvoje nestrpne in jezne narave. In kot mati ne boš dobra s temi stališči.

Se strinjam. Kot sem že omenil, če bi ženske res bile tako sposobne ali pametne ali karkoli že…kot se to želi prikazati skozi materinstvo, bi potem prav tako otroke vzgojile v sposobne in odgovorne ljudi in dandanes ne bi imeli problemov okrog neodgovornosti in zapuščanja otrok s strani moških.[/quote]

red, a ne?
Jaz sem za.
Problem rešen.[/quote]
Lahko za spremembo razmišljate brez seksističnih nazorov ?
Želim povedati, da smo oboji, tako moški, kot ženske nekje na istem nivoju in ne da so eni sposobnejši in drugi manj sposobni.
Moti me le neko poveličevanje žensk ali pa moških.

Obrnimo drugače.

Moški naj prevzame svoj del odgovornosti, ker je namapak pimpeka in ni pazil.

Ženske svoj del odgovornosti itak prevzamejo, tudi večji del moškega.

Kaj si ti samo spermodajalec ali kaj? Potem se pa tvoja naloga ustavi? Aja, poskrbeti še moraš, da se bo otrok tako pisal kot ti in ne slučajno po materi, ki ima mogoče drugačen priimek. Potem pa konec, potem pa naj ženska vse vzgaja?[/quote]
In kje si ti spet našla mene ? Me pa moraš res sovražiti, da mi pripisuješ vse najslabše, pa če je to res ali pa ne. 🙂

Ti si začel s seksizmom o nesposobnih ženskah, dobro ti je odgovorila.

Pa si dedci sami vzgajajte svojo deco, če ste baje bolj sposobni za vzgojo..

red, a ne?
Jaz sem za.
Problem rešen.[/quote]Le skupaj lahko uspemo pri vzgoji, tu se ne deli na “moje in tvoje”.

[/quote]
In kje si ti spet našla mene ? Me pa moraš res sovražiti, da mi pripisuješ vse najslabše, pa če je to res ali pa ne. :)[/quote]

Točno zgoraj poboldano.

reprodukcija kot merilo sposobnosti naroda???[/quote]
Reprodukcija je le ena izmed vidikov in značilnosti nekega naroda. Recimo neka družina pri revnejšem narodu lahko preživi z 10 otroci, pri nas pa (kao)ne more, pa čeprav imata oba službo.
Ker nimata dovolj velikega avta, dovolj velikega stanovanja, službe za nedoločen čas……

Ženske svoj del opravljajo. Moški pa tako-tako.

Seveda, ob obilnem fehtanju za mednarodno pomoč. Bodi malo manj naiven.

Ti si začel s seksizmom o nesposobnih ženskah, dobro ti je odgovorila.

Pa si dedci sami vzgajajte svojo deco, če ste baje bolj sposobni za vzgojo..[/quote]
Spider, ti pa začni brati, ne le izražati lastno nestrpnost in seksizem. 🙂
Stokrat sem že napisal, da ne delam razlik glede na spol, pa spet začneš z istimi očitki.

Ah dej no Robi…govoriš tako, kot bi se pri nas množili kot podgane in bi
vsaka družina imela po 15 otrok….gre za čist enostavno reprodukcijo, dva,
ki nadomestita dva….če tega ni, gremo v izumrtje.[/quote]
Človeštvo ne bo izumrlo. Če bomo pa izumrli Slovenci, pa to evolucije čisto nič ne zanima. Evolucija je kruta in brezkompromisna in zato evolucije ne zanima ime naroda, ampak njegova sposobnost preživetja in prilagodljivosti.
Če smo Slovenci šibki in nesposoben narod, pač ne bomo imeli potomcev in bodo nas zamenjali sposobnejši.
In se zaradi tega ne mislim sekirati, ker niti ne morem ničesar narediti glede tega. Živel še bom pač teh nekaj let, kar bo pa naprej, pa mi je vseeno.:)[/quote]

Kulturni darvinizem ne obstaja, da bi govorili o šibkosti kultur! V antropološkem smislu je vsaka kultura dragocenost, ravno tako slovenska. Tudi sposobnost nima veze z nacijo, razen če si rasist in verjameš ,da so določeni narodi in rase bolj ali manj sposobne oz. inteligentne in si zaslužijo prevlado nad drugimi “manj vrednimi”, čeprav delimo tako rekoč iste gene.

Torej besede “šibkost” ne bi rabil kot zmanjšane reprodukcijske sposobnosti skozi načrtovanej družin.

Seveda, ob obilnem fehtanju za mednarodno pomoč. Bodi malo manj naiven.[/quote]
Zakaj naiven ?
Če dobijo pomoč in preživijo ter se množijo, kje sem potem jaz naiven ? 🙂

reprodukcija kot merilo sposobnosti naroda???[/quote]
Reprodukcija je le ena izmed vidikov in značilnosti nekega naroda. Recimo neka družina pri revnejšem narodu lahko preživi z 10 otroci, pri nas pa (kao)ne more, pa čeprav imata oba službo.
Ker nimata dovolj velikega avta, dovolj velikega stanovanja, službe za nedoločen čas……[/quote]

Ja, zakaj pa bi morala imeti 10 otrok, če pa jima je ob enem čisto fajn pa si lahko privoščita dopust, hobije in tako naprej?
A je bolje imeti kup otrok pa nobene službe pa nobenega dopusta pa nobenih hobijev, ker preprost ni denarja?
Saj poznamo države, kjer imajo ogromno otrok in ravno iz teh držav prihajajo pretresljivi posnetki bolanih, sestrandanih, zapušečnih otrok.

Robi, ženskam očitaš, da so rezultati njihove vzgoje klavrni. Jaz pa ti pravim, da so rezultati ženske vzgoje taki, kot so, ker moški ne dajo svojega deleža.

Seveda, ob obilnem fehtanju za mednarodno pomoč. Bodi malo manj naiven.[/quote]
Zakaj naiven ?
Če dobijo pomoč in preživijo ter se množijo, kje sem potem jaz naiven ? :)[/quote]

Ker pišeš o sposobnosti. Ja, lahko je biti “sposoben” na način, da te drug financira.:)))))

Ker moški ni tako sprogramiran. Genetika. Moški se mora prav silit in prepričevat, da je to dobro, pošteno, koristno, moralno.

Moški ima v genih zapisano sejanje semena, ne pa direktno skrb za otroke.

Odgovoren moški otrok ne bo delal, če nima namena skrbeti za njih.[/quote]

Tale vajina teorija je na zelo majavih tleh. Ker so moški, ki ta čut imajo. Strinjam se, da jih je malo, samo ne verjamem, da jim “program” šteka. Že če samo vzamem za primer naše družine, bi ob eventuelni ločitvi s partnerjem lahko odnesla iz bajte vse, še wifi, vendar se otrokom moj dedc ne bi odpovedal. Ne bi se zadovoljil, da bi mu od otrok ostala samo “preživnina”, čeprav bi mu ta po drugi strani v prihodnosti zagotavljala zelo svobodno in brezskrbno življenje. Ni šanse.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close