Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?
Naravnost hvaležne smo vam za vse te nasvete, ki jih nesebično delite, ampak Skela sprašuje (in tudi naslov teme je takšen) zakaj obvisi skrb za otroke običajno na mamah. Torej, zakaj se nekaterim moškim ne zbudi ta čut za skrb za otroka, ko se le ta zgodi.[/quote]
Preprosto zato, ker mama ni izbrala pravega očeta za svojega otroka.
Zato se to dogaja nekaterim ženskam in ne vsem.
Zadovoljna? :-)))[/quote]
Smešno pri vsem tej temi je to, da so poročeni moški obesili vso krivdo ženskam. Samskim moškim je pa očitno jasno, da so otroci stvar obeh staršev, ja samskim moškim je jasno. Poročenim pa očitno ne.
Poglejmo zgodovino. Moški so delali nezakonske otroke, za katere so skrbele matere, kakor so vedele in znale. Pomorščaki, pustolovci…so šli svojo pot.
Sej danes v deželah tretjega sveta, kjer niso kaj dosti osveščeni o kontracepciji, ni bistveno drugače..[/quote]
Aaaa, pa Abraham je hotel celo žrtvovati Izaka, edinega sina… :)) Ampak pustimo zdaj Biblijo, zgodovino in dežele tretjega sveta. Govorimo za tukaj iz zdaj. Da obstajajo moški, ki za svoje otroke skrbijo in tisti drugi, ki jim za otroke ni mar.
Ne, tega nisem pisal jaz, to je napisal Robi! Malo smo zmedeni, kajne?
Če bi se lepše obnašala, bi mogoče celo dobila kakšnega prijetnega moškega s foruma, tako pa si, kjer si… 🙂 Ampak imaš pa vsaj virtualni konfliktni stik z moškimi preko foruma, kar tudi nekaj šteje. :D[/quote]
Oh kako paše, a ne?
Tokrat ti tudi ponikniti ni bilo treba, kako fajn. Ti privoščim, tudi taki,
kot ti, morajo kdaj pa kdaj doživeti orgazem. In če ga drugače ne
moreš….ti kar.
Prijetnega moškega s foruma????? Se moram takoj začeti grdo
obnašat….te kazni si pa res ne zaslužim….
Smešno pri vsem tej temi je to, da so poročeni moški obesili vso krivdo ženskam. Samskim moškim je pa očitno jasno, da so otroci stvar obeh staršev, ja samskim moškim je jasno. Poročenim pa očitno ne.[/quote]
Uh imaš pa logiko, da dol padeš.
Tko bi jaz lako zaključil, da tiste, ki nimajo otrok najbolje vedo o vzgoji otrok, vse tiste, ki so pa gor spravile svoje škorce, se jim pa o vzgoji ne sanja. :-)))
Poglejmo zgodovino. Moški so delali nezakonske otroke, za katere so skrbele matere, kakor so vedele in znale. Pomorščaki, pustolovci…so šli svojo pot.
Sej danes v deželah tretjega sveta, kjer niso kaj dosti osveščeni o kontracepciji, ni bistveno drugače..[/quote]
Aaaa, pa Abraham je hotel celo žrtvovati Izaka, edinega sina… :)) Ampak pustimo zdaj Biblijo, zgodovino in dežele tretjega sveta. Govorimo za tukaj iz zdaj. Da obstajajo moški, ki za svoje otroke skrbijo in tisti drugi, ki jim za otroke ni mar.[/quote]
Do zdaj smo ugotovili samo, da so vsega krive ženske, ki morajo pred
oploditvijo ugotoviti, kateri moški bodo skliznili in kateri ne.
Metode pa še niso čisto jasne, ampak sem prepričana, da nas bodo
razsvetlili.
Aaaa, pa Abraham je hotel celo žrtvovati Izaka, edinega sina… :)) Ampak pustimo zdaj Biblijo, zgodovino in dežele tretjega sveta. Govorimo za tukaj iz zdaj. Da obstajajo moški, ki za svoje otroke skrbijo in tisti drugi, ki jim za otroke ni mar.[/quote]
razsvetlili.[/quote]
Mene je moja peljala v šoping, ko je šla kupovat čevlje. Kupovala jih je 8 ur.
Jo je namreč zanimalo, koliko imam potrpljenja in volje. :-)))
Uspešno opravil test. :-)))
razsvetlili.[/quote]
Mene je moja peljala v šoping, ko je šla kupovat čevlje. Kupovala jih je 8 ur.
Jo je namreč zanimalo, koliko imam potrpljenja in volje. :-)))
Uspešno opravil test. :-)))[/quote]
Evo prve metode :-)))
In ta mi je celo všeč :-))
Ne, tega nisem pisal jaz, to je napisal Robi! Malo smo zmedeni, kajne?
Če bi se lepše obnašala, bi mogoče celo dobila kakšnega prijetnega moškega s foruma, tako pa si, kjer si… 🙂 Ampak imaš pa vsaj virtualni konfliktni stik z moškimi preko foruma, kar tudi nekaj šteje. :D[/quote]
Oh kako paše, a ne?
Tokrat ti tudi ponikniti ni bilo treba, kako fajn. Ti privoščim, tudi taki,
kot ti, morajo kdaj pa kdaj doživeti orgazem. In če ga drugače ne
moreš….ti kar.
Prijetnega moškega s foruma????? Se moram takoj začeti grdo
obnašat….te kazni si pa res ne zaslužim….[/quote]
Če ni prijetnih moških niti v virtuali, kakšen izbor imaš potem šele v realnem svetu, če je že tu pičel?
Predvidevam glede na trenutno razpoloženje, da ti tvoji pristopi niso obrodili sadov že več let, pomeni, da delaš nekaj narobe in bo verjetno potrebno kaj ukreniti na osebnem področju. In v veliko pomoč smo ti tu lahko ravno moški. 😉
In takšne čisto normalne ženske, potem niti nimajo opisanih težav, ampak to živijo, kar tu opisuješ.
Moški ne bo bežal od normalne ženske in normalna ženska si bo poiskala normalnega moškega.
A ni to logično ?[/quote]
Na žalost ne. Seveda imajo take težave, le zakaj jih ne bi imele?
Ker so one normalne? In po tukajšnji logiki so potem dobro izbrale
moškega?
Ko bi vsaj bilo tako….[/quote]
Skela, se strinjam s tabo, da obstajajo neodgovorni moški, ki samo izkoristijo žensko in so z njo, dokler ni problemov in večjih obremenitev v odnosu.
Vseeno pa menim, da je v večini primerov razlog v konfliktu interesov med partnerjema.
Eden bi delal in vzgajal tako, drugi drugače.
In ker vsi dobro vemo, da imajo ženske prednost, ko se gre za skrbništvo, ženska moškemu reče, da bo tako, kot ona hoče in se bo on prilagodil ali pa lahko gre.
Iz tega lahko tudi potegnemo sklep nekaterih tu gor, ki pravijo, da v vezi ostajajo le copatarji, ta pravi moški pa ne rabijo resne zveze. 🙂
Otroke bo itak dobila ona, on pa bo moral le plačevati preživnino.
Za občasen seks, pa si lahko tudi tista ženska, ki ima 5 otrok, najde jebacha.
Če je razlog v neobstoju pridevnikov, potem pa priznam, da sem seksist. 🙂
Eh, tole je zdaj malce tako-tako… Ta zadeva v zvezi s splavom se tiče matere in največ še očeta zraven. Ne verjamem, da sploh obstaja kdo, ki bi takšno osebno stvar šel razlagat naokoli. Glede posvojitve – iskreno – ne poznam nobene ženske, ki bi dala otroka za posvojitev (tako kot ne vem koliko mojih prijateljic je imelo, če je sploh imelo splav). Če starš otroka zapusti, je ta vedno predmet obsojanja, ne glede na to ali je to mama ali oče. V šoli so se že v mojih časih profesorji drli: naj pridejo v šolo starši. Nihče ni posebej poudarjal, da bi to morala biti mama. In tako naprej …[/quote]
Glede splava si nobena ne upa govorit okrog, ker če bereš kdaj pa kdaj teme na monu, že tu raztrgajo vsako, ki razmišlja v to smer (seveda ne smatarm, da je splav primerna kontracepcija, da ne bo pomote, ampak le izhod v sili).
[/quote]
Debelčica, ampak to ne drži samo za splav. Resnica je, da bi te raztrgale tudi če bi napisala, da si greš nove joške narest. Različni ljudje pač različno razmišljajo.
Moški pa smo ugotovili, da smo vsega krivi moški, ker nimamo razvitega čuta za skrb in odgovornost. 🙂
Mislim, da nam nobena metoda ne bi koristila, ker se izbira zgodi, še preden se sploh zavemo. To se dogaja na naši nezavedni ravni.
Bolj bi rabili znanje in spretnosti okrog tega, kako ohranjati odnos in reševati težave v vezi.
Naravnost hvaležne smo vam za vse te nasvete, ki jih nesebično delite, ampak Skela sprašuje (in tudi naslov teme je takšen) zakaj obvisi skrb za otroke običajno na mamah. Torej, zakaj se nekaterim moškim ne zbudi ta čut za skrb za otroka, ko se le ta zgodi.[/quote]
Hmmm… meni bolj deluje, kot da ti moški ne izberejo pravo žensko za mater svojih otrok.
Glede splava si nobena ne upa govorit okrog, ker če bereš kdaj pa kdaj teme na monu, že tu raztrgajo vsako, ki razmišlja v to smer (seveda ne smatarm, da je splav primerna kontracepcija, da ne bo pomote, ampak le izhod v sili).
[/quote]
Debelčica, ampak to ne drži samo za splav. Resnica je, da bi te raztrgale tudi če bi napisala, da si greš nove joške narest. Različni ljudje pač različno razmišljajo.[/quote]
Jaz bi monovke usposobil za moške s krajšanjem jezikov. Menda se da to vse operativno porihtati kot povečevanje jošk 😀
No pa na monu nisem brala tem o prepovedi delanja novih joškov. Sem pa brala, da so ženske, ki so naredile splav oz. so o tem razmišljale, da so jih zmerjali z morilkami. To je pa huda obtožba sploh, če upoštevamo, da je ženska, ki naredi splav oz. razmišlja o tem, že tako ali tako v težki stiski.[/quote]
Daj za božjo voljo malo manj se brigaj o tem kaj kdo misli. Naj si mislijo kar si hočejo.
Veš kaj si vse ljudje o meni mislijo?
In, a veš kako to mene zabava. :))
Debelčica, ampak to ne drži samo za splav. Resnica je, da bi te raztrgale tudi če bi napisala, da si greš nove joške narest. Različni ljudje pač različno razmišljajo.[/quote]
Jaz bi monovke usposobil za moške s krajšanjem jezikov. Menda se da to vse operativno porihtati kot povečevanje jošk :D[/quote]
Al pa če tebi zrihtamo eno joškarco in bomo imeli vsi lepo mir :))
No pa na monu nisem brala tem o prepovedi delanja novih joškov. Sem pa brala, da so ženske, ki so naredile splav oz. so o tem razmišljale, da so jih zmerjali z morilkami. To je pa huda obtožba sploh, če upoštevamo, da je ženska, ki naredi splav oz. razmišlja o tem, že tako ali tako v težki stiski.[/quote]
Daj za božjo voljo malo manj se brigaj o tem kaj kdo misli. Naj si mislijo kar si hočejo.
In, a veš kako to mene zabava. :))[/quote]
Kaj misliš, da mene ne zabava razmišljanje poročenih monovcev o meni :)?
razsvetlili.[/quote]
Ampak vseeno Skela, ko pa takole razmišljam, sem pa vesela, da imam kot ženska možnost odločati ali bom imela otroka ali ne, pa čeprav s tem tvegam, da bom morala za tega otroka npr. sama skrbeti, kot pa da te možnosti sploh ne bi imela. Če me razumeš …
In, a veš kako to mene zabava. :))[/quote]
Kaj misliš, da mene ne zabava razmišljanje poročenih monovcev o meni :)?[/quote]
Poročenost je bolezen, ki preobrne mišljenjski kot ljudi za 160 stopinj, odkar si natanejo poročni prstan?
A je pomembno, kaj si kdo misli o tebi, glede na dejstvo, da te nihče ne pozna?
Forum je zaprt za komentiranje.