Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Premalo rodnost izpostavlja Skela in ne jaz.
Jaz trdim, da je problem uničeno gospodarstvo zaradi egoizma in pohlepa in ne preveč ljudi v tej državi.
A zdaj razumeš ?
In večja rodnost še ne pomeni večje brezposelnosti. To je bedasto poenotenje dveh različnih pojmov.[/quote]

Večja rodnost pomeni ali večja brezposelnost, ker je več mladih ali pa, da se več mladih izseli v tujino, kar pomeni, da jih mi izšolamo (ja iz naših žepov) in potem gredo v tujino.
A ne trdiš ti, da so ljudje, ki ne želijo imeti svojih otrok, egoisti?

Ne vem jaz, kaj je bolje. Za zemljo in ostala živa bitja je sigurno bolje, da nas je čimmanj.
Je pa to na splošno v pri vseh živih bitjih tako, da imajo manj potomcev, če je možnost preživetja velika. In obratno.
Zato je v razvitih kulturah, kjer se človek počuti precej varno, manj potomcev.[/quote]

No, dokler ti “ne veš, kaj je bolje” bi bilo mogoče fajn za tiste otroke,
ki se kljub vsemu rodijo, da imajo oba starša….[/quote]
Fajn bi bilo, če bi jih imeli. Še bolj fajn pa, če se starša imata rada.
Če pa se ljudje ne znajo imeti radi, pa je bolje, da niso na silo skupaj.
In če se na splošno ne znajo imeti radi in ljubezni izražati do otrok, pa je bolje, da sploh nimajo otrok.

Premalo rodnost izpostavlja Skela in ne jaz.
Jaz trdim, da je problem uničeno gospodarstvo zaradi egoizma in pohlepa in ne preveč ljudi v tej državi.
A zdaj razumeš ?
In večja rodnost še ne pomeni večje brezposelnosti. To je bedasto poenotenje dveh različnih pojmov.[/quote]

Večja rodnost pomeni ali večja brezposelnost, ker je več mladih ali pa, da se več mladih izseli v tujino, kar pomeni, da jih mi izšolamo (ja iz naših žepov) in potem gredo v tujino.
A ne trdiš ti, da so ljudje, ki ne želijo imeti svojih otrok, egoisti?[/quote]
Spet eno in isto…..:)

No, dokler ti “ne veš, kaj je bolje” bi bilo mogoče fajn za tiste otroke,
ki se kljub vsemu rodijo, da imajo oba starša….[/quote]
Fajn bi bilo, če bi jih imeli. Še bolj fajn pa, če se starša imata rada.
Če pa se ljudje ne znajo imeti radi, pa je bolje, da niso na silo skupaj.
In če se na splošno ne znajo imeti radi in ljubezni izražati do otrok, pa je bolje, da sploh nimajo otrok.[/quote]

Ne moreš pričakovati od celotne populacije, da je popolna. Ljudje tudi vozijo avtomobile, pa se ne znajo obnašati na cesti. Upravljajo z denarjem, pa nimajo pojma o tem. In še milijon drugih stvari bi se našlo.

Sam težava je, da ne v Sloveniji.[/quote]

Da ne v Slovenijii?
Zakaj pa je potem toliko mladih brezposelnih? Torej jih je že sedaj preveč. Da ne govorimo o tem, da si tuji mladi zelo želijo priti v Slovenijo. Težava je, da še za sedanje ne moremo poskrbeti.[/quote]

Kje ti postavimo grob? Mogoče boš ti rešila gospodarsko krizo in sprostila sedež kakšnega delovnega mesta, čeprav s povečano nataliteto nimamo težav v Sloveniji. 🙂

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ti spet pišeš bedarije, starše bi kaznoval zaradi nečesa, kar naredi njihov odrasli sin???

Kako pa to, daj mi prosim razloži, da sta včasih dva brata značajsko čisto različna, en pošten, en baraba, verjetno ju niso starši ločeno vzgajali.[/quote]

Kje in kako potega verska indoktrinacija? Kdo vzgoji verske fundamentaliste? Starši….

Da ne v Slovenijii?
Zakaj pa je potem toliko mladih brezposelnih? Torej jih je že sedaj preveč. Da ne govorimo o tem, da si tuji mladi zelo želijo priti v Slovenijo. Težava je, da še za sedanje ne moremo poskrbeti.[/quote]

Kje ti postavimo grob? Mogoče boš ti rešila gospodarsko krizo in sprostila sedež kakšnega delovnega mesta, čeprav s povečano nataliteto nimamo težav v Sloveniji. :)[/quote]

Uf, za razliko od egoističnih posameznikov, ki morajo razširit svoje gene, se bom jaz žrtovala in ne bom širila svojih genov in ne bom proizvajala novih brezposelnih.

Kako super, matjazko. Če so vsega starši krivi, ja potem pa pljuvajte po njih, a ne, namesto po meni :). Zakaj se potem spravljate name, če so me pa starši tako naredili.

Jaz nimam občutka, da bi človeška vrsta bila na robu izumrtja, zato ne vidim smisla v rojevanju otrok za vsako ceno, ker ni za to potrebe.

Jaz nimam občutka, da bi človeška vrsta bila na robu izumrtja, zato ne vidim smisla v rojevanju otrok za vsako ceno, ker ni za to potrebe.[/quote]

Končno se strinjam s tabo :).

Naravnost hvaležne smo vam za vse te nasvete, ki jih nesebično delite, ampak Skela sprašuje (in tudi naslov teme je takšen) zakaj obvisi skrb za otroke običajno na mamah. Torej, zakaj se nekaterim moškim ne zbudi ta čut za skrb za otroka, ko se le ta zgodi.[/quote]

Zato, ker izberejo slabe moške za oplojevalce, saj o tem smo že pisali. Saj ravno tako imaš slabe matere, kakor slabe očete, ampak te se lahko skrijejo za čislano materinstvo, ki je poveličevano v naši kulturi – nekatere neuravnovešene tudi čustveno ogradijo otroke od očetov, verjetno z razlogom, da se otroci bolj navežejo na njih in jih imajo rajši.

Torej če je ženska mati, je že zaradi tega, ker je mati, dobra oseba skozi gledišče naše kulture!!! Ampak saj ji drugega ne preostane, ker otroka donosi v svojem telesu.

Naravnost hvaležne smo vam za vse te nasvete, ki jih nesebično delite, ampak Skela sprašuje (in tudi naslov teme je takšen) zakaj obvisi skrb za otroke običajno na mamah. Torej, zakaj se nekaterim moškim ne zbudi ta čut za skrb za otroka, ko se le ta zgodi.[/quote]

Zato, ker izberejo slabe moške za oplojevalce, saj o tem smo že pisali. Saj ravno tako imaš slabe matere, kakor slabe očete, ampak te se lahko skrijejo za čislano materinstvo, ki je poveličevano v naši kulturi – nekatere neuravnovešene tudi čustveno ogradijo otroke od očetov, verjetno z razlogom, da se otroci bolj navežejo na njih in jih imajo rajši.

Torej če je ženska mati, je že zaradi tega, ker je mati, dobra oseba skozi gledišče naše kulture!!! Ampak saj ji drugega ne preostane, ker otroka donosi v svojem telesu.[/quote]

Kakšna hinavščina na kvadrat…seveda ji preostane, lepo ga vrže v košaro
in da v posvojitev….kaj se pa zamudi.

Jaz nimam občutka, da bi človeška vrsta bila na robu izumrtja, zato ne vidim smisla v rojevanju otrok za vsako ceno, ker ni za to potrebe.[/quote]

Saj ljudje se ne odločajo za otroke, ker bi se bali za obstoj človeštva:). Osveščenost je že dovolj visoka, tako da imeti otroka za vsako ceno danes ni več predmet razmišljanja. Ljudje se odločajo iz drugih vzgibov oz. nekateri to označujejo kot “napaka” (ker očitno niso bili zraven, ko se je to delalo).

Se strinjam. Kot sem že omenil, če bi ženske res bile tako sposobne ali pametne ali karkoli že…kot se to želi prikazati skozi materinstvo, bi potem prav tako otroke vzgojile v sposobne in odgovorne ljudi in dandanes ne bi imeli problemov okrog neodgovornosti in zapuščanja otrok s strani moških.

Torej če je ženska mati, je že zaradi tega, ker je mati, dobra oseba skozi gledišče naše kulture!!! Ampak saj ji drugega ne preostane, ker otroka donosi v svojem telesu.[/quote]

Kakšna hinavščina na kvadrat…seveda ji preostane, lepo ga vrže v košaro
in da v posvojitev….kaj se pa zamudi.[/quote]

Za spolni odnos sta vedno potreba 2! Kakšne so posledice, se ve, ve se, da ženska donosi otroka v svojem telesu in zato avtomatsko pade večji del odgovornosti na njena pleča, če bo sama.

Samo, ko ženska to naredi, jo sežgejo na grmadi.
Ko moški to stori pa nikome ništa. Dobi si drugo žensko in to je to.

Ah dej no Robi…govoriš tako, kot bi se pri nas množili kot podgane in bi
vsaka družina imela po 15 otrok….gre za čist enostavno reprodukcijo, dva,
ki nadomestita dva….če tega ni, gremo v izumrtje.

To sploh ni nujno res, pišeš zelo površno.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

ki nadomestita dva….če tega ni, gremo v izumrtje.[/quote]

Izbira otroka naj ne bi izhajala iz skrbi za nataliteto!

kaj pa je to dober moški?

Kar nekaj mojih vrstnic je na svetu zato, ker so doma poskušali in poskušali dokler oče ni naredil sina. In marsikateremu očetu ni bilo nič čudno priznati, da hoče sina. Pa je bilo par hčera in on je še želel sina kot naslednika priimka.
To so moški danes nad 50.
Pri mlajših upam, da ne silijo partnerka več v to, da jim mora nujno dati sina. Upam no.

Se strinjam. Kot sem že omenil, če bi ženske res bile tako sposobne ali pametne ali karkoli že…kot se to želi prikazati skozi materinstvo, bi potem prav tako otroke vzgojile v sposobne in odgovorne ljudi in dandanes ne bi imeli problemov okrog neodgovornosti in zapuščanja otrok s strani moških.[/quote]

Če so ženske tko blazno butaste in nesposobne glede vzgoje (in sploh
vsega) je to samo razlog več, da zadeve prevzamejo moški in naredijo
red, a ne?
Jaz sem za.
Ženska lepo rodi, dokler je nujno še doji, potem pa otroka prevzame oče
(ali drug primeren moški) ki bo otroke vzgojil v odgovorne, pametne,
sposobne, premišljene, modre in čudovite ljudi.
Problem rešen.

ki nadomestita dva….če tega ni, gremo v izumrtje.[/quote]

Gremo v skokoviti rast populacije, ne v izumrtje, ker v povprečju rodi ženska veliko več kot le dva otroka. Zato pa človeštvo tako hitro raste.

Zakaj pa moški ne prevzamete vzgoje lastnih otrok nase? Zakaj samo neko pritoževanje nad rezultati ženske vzgoje?

Se strinjam. Kot sem že omenil, če bi ženske res bile tako sposobne ali pametne ali karkoli že…kot se to želi prikazati skozi materinstvo, bi potem prav tako otroke vzgojile v sposobne in odgovorne ljudi in dandanes ne bi imeli problemov okrog neodgovornosti in zapuščanja otrok s strani moških.[/quote]

Kaj si ti samo spermodajalec ali kaj? Potem se pa tvoja naloga ustavi? Aja, poskrbeti še moraš, da se bo otrok tako pisal kot ti in ne slučajno po materi, ki ima mogoče drugačen priimek. Potem pa konec, potem pa naj ženska vse vzgaja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close