Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Simpl. Ker za razumevanje preprostega dejstva, da je otroček nebogljen
in potrebuje skrb, pač ne rabiš nekega posebnih tečajev in predpriprav.
To razume vsaka mačka.[/quote]
Pa saj ne bi bil tečaj za mačke….. ti si pa tut ena…. :)))[/quote]

Za razumet, da te otrok potrebuje in da jo ne moreš kar stisnit nekam po
svoje, pač ne rabiš tečaja.
Samo mal človečnosti.

Ok, ok….. ampak je nimajo, kaj sedaj?
Torej po tvoje nima smisla karkoli (kot družba) naredit v tej smeri?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Torej po tvoje nima smisla karkoli (kot družba) naredit v tej smeri?[/quote]

????
Ja, lahko narediš splošno analizo značaja pri recimo 15tih letih in
uvedeš splošno kastracijo za vse, ki nimajo normalnih človeških
reakcij?
Al kaj bi ti rad?
Dej enkrat za spremembo ne postavljaj vedno novih
butastih vprašanj, pa sam podaj kakšen predlog ali misel…a je res
tok težko…

Torej po tvoje nima smisla karkoli (kot družba) naredit v tej smeri?[/quote]

????
reakcij?
Al kaj bi ti rad?
tok težko…[/quote]
Ah, Skela…..
Če greš brat malo višje sem podal predlog pa si sama postavila butast odgovor/podvprašanje z mačko in mladiči…. :/
Jaz sem se sedaj samo prilagodil sogovorniku… 😉

Mislim, da ni težava v tem, da kdo ne bi vedel, da je malo dete nebogljeno bitje in da rabi pomoč, bolj je težava v tem, ko oče in mama ne uspeta zgradit odnosa, ki je pogoj za skupno življenje in potem se cufata preko otroka. Ravno tako so moški, ki “nasankajo” žensko (in obratno!) in jo pustijo samo/nosečo/z otrokom, ker jim ni jasno, da ženska ni potrošniško blago, ki ga zavržeš, ko ga več ne rabiš oz ko ti ne nudi več zadovoljstva za katerega si prepričan, da ti pripada.
Ne vem, verjetno bi lahko že v oš imeli kak predmet, ki bi podal vsaj neke osnove o medsebojnih odnosih, da bi mnogi sploh vedeli, da obstaja tudi ta vidik življenja za katerega se je potrebno potrudit/pripravit, da ni samo tisto “hopa cupa” in adijo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

????
reakcij?
Al kaj bi ti rad?
tok težko…[/quote]
Ah, Skela…..
Če greš brat malo višje sem podal predlog pa si sama postavila butast odgovor/podvprašanje z mačko in mladiči…. :/
Jaz sem se sedaj samo prilagodil sogovorniku… 😉

Mislim, da ni težava v tem, da kdo ne bi vedel, da je malo dete nebogljeno bitje in da rabi pomoč, bolj je težava v tem, ko oče in mama ne uspeta zgradit odnosa, ki je pogoj za skupno življenje in potem se cufata preko otroka. Ravno tako so moški, ki “nasankajo” žensko (in obratno!) in jo pustijo samo/nosečo/z otrokom, ker jim ni jasno, da ženska ni potrošniško blago, ki ga zavržeš, ko ga več ne rabiš oz ko ti ne nudi več zadovoljstva za katerega si prepričan, da ti pripada.
Ne vem, verjetno bi lahko že v oš imeli kak predmet, ki bi podal vsaj neke osnove o medsebojnih odnosih, da bi mnogi sploh vedeli, da obstaja tudi ta vidik življenja za katerega se je potrebno potrudit/pripravit, da ni samo tisto “hopa cupa” in adijo.[/quote]

V šoli tak predmet obstaja (etika)…
Ampak preko vsake šole in predmetnika prevladata vzorci od doma in
goli egoizem.
Saj teli junci, ki jo podurhajo, vedno zelo dobro vedo, da delajo narobe
(drugače se ne bi skrivali, iskali izgovorov, bežali v tujino ipd)….in še
nobeden ni dobil kolajne za to…pa to vseeno naredijo, enostavno, ker je
LAŽJE in ker trenutno to lahko naredilo brez posledic.
TUKAJ se pa strinjam, da bi lahko kaj naredili….

Etika kot predmet v šoli je šele od nedavna, par let, obsega zelo široko področje, bolj mali se ukvarjajo direktno z odnosi.

Mislim, da imajo v Indoneziji zakon po katerem ti avtomatsko pripišejo še tisto ženo, če se izkaže, da si še kateri “preko plota” naredil otroka in moraš skrbet zanjo, za otroka in njeno familijo – po zakonu, poleg zakonite žene…

Etika kot predmet v šoli je šele od nedavna, par let, obsega zelo široko področje, bolj mali se ukvarjajo direktno z odnosi.

Mislim, da imajo v Indoneziji zakon po katerem ti avtomatsko pripišejo še tisto ženo, če se izkaže, da si še kateri “preko plota” naredil otroka in moraš skrbet zanjo, za otroka in njeno familijo – po zakonu, poleg zakonite žene…[/quote]

Etika je v šolah vsaj 30 let.
Pa ni bistveno – sem precej skeptična do učenja družinskih odnosov v
šoli….t5ega se uči iz vzorov, ne iz učbenikov.
Pa saj – leta nazaj so bili moralni zakoni prevej na trdo postavljeni od
Cerkve….vbijani v glave od mejhnega,pa ni bilo nič bolje.
Moški so vedno znali pobegniti pred odgovornostjo….in naprtiti lastno
sramoto “candri” in “pankrtu”…brez posledic zase.
Saj zakoni so tudi pri nas….o izvedbi pa ne bi….

Mislim, da imajo v Indoneziji zakon po katerem ti avtomatsko pripišejo še tisto ženo, če se izkaže, da si še kateri “preko plota” naredil otroka in moraš skrbet zanjo, za otroka in njeno familijo – po zakonu, poleg zakonite žene…[/quote]

Saj zakoni so tudi pri nas….o izvedbi pa ne bi….[/quote]

Torej ostane edino še, da ženske noge skup držite in ne pripuščate jebivetrov…. 😛

Saj zakoni so tudi pri nas….o izvedbi pa ne bi….[/quote]

Torej ostane edino še, da ženske noge skup držite in ne pripuščate jebivetrov…. :P[/quote]

Al pa kastracija…. a ni bolj simpl?

Jao On, spet te je za jajca stisnila :))

Tole kar naša Skela dela tem moškim bi po moje lahko počasi poimenovali kar Skelizacija :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

On_, večno neuspešni forumaški šarmer.

V kolikšni meri pa je človek še sploh v stiku s svojimi instinkti in resničnimi potrebami ?
Živali nimajo razvitega uma, zato niso tako dovzetne za manipulacije in vplive okolja, kot človek,
In to je dvorezen meč. Koliko nam to lahko prinese dobrega in prednosti, toliko nam to lahko povzroči slabega.

Ravno zato pa se tudi človek mora naučiti človečnosti in empatije, če jo želi živeti. Če se je naučil le sebičnosti, potem bo deloval in razmišljal v skladu s sebičnostjo.
In ker ima možnost, izbere lažjo pot. Kar pa ni ukvarjanje z otroki, saj je to ena izmed težjih poti.

Enaka težava je pri ženskah, ki opašejo junce namesto konjev in se dajo 1-2-3 oploditi. Kaj bo jahala, si sama izbere, a ne? Če je izbira hitra in nepremišljena, so napake pogostejše. Osebno sem že videl primer, ko je en “žical” druge ženske v pričo svoje noseče punce. Ta je bila tiho….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Enaka težava je pri ženskah, ki opašejo junce namesto konjev in se dajo 1-2-3 oploditi. Kaj bo jahala, si sama izbere, a ne? Če je izbira hitra in nepremišljena, so napake pogostejše. Osebno sem že videl primer, ko je en “žical” druge ženske v pričo svoje noseče punce. Ta je bila tiho….[/quote]

matjažko, vsaka čast. Kar je res je pač res.

Ampak za lastno slepoto, neumnost, nepremišljenost, slabo izbiro… bo ženska šla kriviti bedaka, ki ga je sama izbrala in mu sama nastavljala. Oh tko ga imam rada, pa saj se bo on spremenil ZAME… Kdo je bolj neumen, je zgolj retorično vprašanje.

Zato pa pravim… tri leta je tista doba, kjer se nekako pokaže, ali sta dva za skupaj ali nista.
Šele nato naj se odločata za otroke.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

V kolikšni meri pa je človek še sploh v stiku s svojimi instinkti in resničnimi potrebami ?
Živali nimajo razvitega uma, zato niso tako dovzetne za manipulacije in vplive okolja, kot človek,
In to je dvorezen meč. Koliko nam to lahko prinese dobrega in prednosti, toliko nam to lahko povzroči slabega.

Ravno zato pa se tudi človek mora naučiti človečnosti in empatije, če jo želi živeti. Če se je naučil le sebičnosti, potem bo deloval in razmišljal v skladu s sebičnostjo.
In ker ima možnost, izbere lažjo pot. Kar pa ni ukvarjanje z otroki, saj je to ena izmed težjih poti.[/quote]

Je pa vseeno čudno, da ženskam po vsem svetu znese….ta človečnost…mpškim pa ne….

In ker ima možnost, izbere lažjo pot. Kar pa ni ukvarjanje z otroki, saj je to ena izmed težjih poti.[/quote]

Je pa vseeno čudno, da ženskam po vsem svetu znese….ta človečnost…mpškim pa ne….[/quote]

Očitno tebi znese samo domet seksizma in fokus na kur* :), ker človečnost je prvina, ki nima veze s kur* in ne s pi*. Ravno tako kot je lahko oče zanič starš, ali pa odličen, enako je lahko ženska, to nima veze s ku*.

Je pa vseeno čudno, da ženskam po vsem svetu znese….ta človečnost…mpškim pa ne….[/quote]

Očitno tebi znese samo domet seksizma in fokus na kur* :), ker človečnost je prvina, ki nima veze s kur* in ne s pi*. Ravno tako kot je lahko oče zanič starš, ali pa odličen, enako je lahko ženska, to nima veze s ku*.[/quote]

Matjažko, imaš moj lajk. 🙂

Enaka težava je pri ženskah, ki opašejo junce namesto konjev in se dajo 1-2-3 oploditi. Kaj bo jahala, si sama izbere, a ne? Če je izbira hitra in nepremišljena, so napake pogostejše. Osebno sem že videl primer, ko je en “žical” druge ženske v pričo svoje noseče punce. Ta je bila tiho….[/quote]

Tale fora je tud že žnj-tič tle gor….ok, ženske so naivne.
sam one za to naivnost krepko plačajo, a ne?
Medtem ko moški za svoj egoizem in nezrelost (večinoma) ne….
Ženske prevzamejo posledice….moški pa rep med noge…

Očitno tebi znese samo domet seksizma in fokus na kur* :), ker človečnost je prvina, ki nima veze s kur* in ne s pi*. Ravno tako kot je lahko oče zanič starš, ali pa odličen, enako je lahko ženska, to nima veze s ku*.[/quote]

Meni? Zakaj pa meni? a to sem si zdej jest izmislila, da je v 99% tisti starš, ki zapusti svojega
otroka moškega spola?
Aja.

Ženske prevzamejo posledice….moški pa rep med noge…[/quote]

Spet ne moreš brez seksizma, pa še razumeš ne. Naivnost ni spolno omejena! Tako kot imajo nekatere ženske naivne možeke ob sebi in se kur* okrog, brez da bi se tem zlatim možekom kaj sanjalo, tako so naivne nekatere ženske, da ležejo s tepci in si dajo narediti otroka. Kot ženska, bi bila moja osnovna zahteva, da uporabi kondom, če nočem imeti otroka z njim. Pika.

Skela, preveč primerov poznam, ko ženske nepremišljeno zanosijo s kakšnim t.e.p.č.k.o.m, včasih celo kriminalcem. Bo treba malo premisliti, preden da noge narazen, a ne? Problem pa so tudi najstnice, ki so telesno zrele, umsko pa še zdaleč ne. In vse več je nosečnic med njimi.

Spet ne moreš brez seksizma, pa še razumeš ne. Naivnost ni spolno omejena! Tako kot imajo nekatere ženske naivne možeke ob sebi in se kur* okrog, brez da bi se tem zlatim možekom kaj sanjalo, tako so naivne nekatere ženske, da ležejo s tepci in si dajo narediti otroka. Kot ženska, bi bila moja osnovna zahteva, da uporabi kondom, če nočem imeti otroka z njim. Pika.[/quote]

Fora je, da ona dostikrat HOČE otroka z njim. Ker je naivna in neumna.
In da je on kreten spozna šele, ko se poleže prah za njim, potem, ko on sklizne….
Drgač bi se strinjala.

Skela, preveč primerov poznam, ko ženske nepremišljeno zanosijo s kakšnim t.e.p.č.k.o.m, včasih celo kriminalcem. Bo treba malo premisliti, preden da noge narazen, a ne? Problem pa so tudi najstnice, ki so telesno zrele, umsko pa še zdaleč ne. In vse več je nosečnic med njimi.[/quote]

Statistično niti ni največ nezaželjene nosečnosti med najstnicami, kakor bi pričakovali.

Skela, preveč primerov poznam, ko ženske nepremišljeno zanosijo s kakšnim t.e.p.č.k.o.m, včasih celo kriminalcem. Bo treba malo premisliti, preden da noge narazen, a ne? Problem pa so tudi najstnice, ki so telesno zrele, umsko pa še zdaleč ne. In vse več je nosečnic med njimi.[/quote]

Tega o najstnicah ne bi rekla….o neumnih ženkah pa seveda ja.
Ja, nepremišljeno zanosijo….in potem za to krepko plačujejo kakšnih 20 let….da
spravijo to “nepremišljenost” gor….oče se pa odšeta in ga ne briga.
In tale miselnost “sama si je kiva”…. k izboljšanju stanja ne pripomore čisto nič….

Ja, je čudno. To čudnost in s tem žensko “čast” pa rešuje predvsem materinski čut in dejstvo, da otrok raste v ženski in je zato del nje. Zaradi česar je ženska bolj navezana na otroka, ker čuti, kot da je del nje in zato skrbi za otroka, kot bi skrbela zase.
Nikakor pa ne moremo te prednosti pripisovati nekim umskim sposobnostim in sklepati, da so ženske odgovornejše od moških.
Če bi bile, potem bi ženske to odgovornost prav tako prenesle na moško populacijo, saj ženske prav tako rodijo in vzgajajo fante, ne samo punce.
In če bi bile odgovornejše, bi zaradi njih tudi moški postali in bili odgovornejši, pa si ravno ti tista, ki trdi, da to ni res.
Zato je poveličevanje žensk in pripisovanje večje človečnosti ali odgovornosti, povsem nerealno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close