Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?
Samo včasih so bili pa otroci predvsem delovna sila. Najprej skrb za mlajše bratce in sestrice pa pasiti ovce, krave pa pomagati na njivi, v hlevu pa potem večji it za hlapca/deklo. Niso se ravno starši ukvarjali z njimi.
Šiba pa je bila tudi pogosta.
Zdaj pa bi jih zavili v vato. Ja, tudi 30letnike.
Samo včasih so bili pa otroci predvsem delovna sila. Najprej skrb za mlajše bratce in sestrice pa pasiti ovce, krave pa pomagati na njivi, v hlevu pa potem večji it za hlapca/deklo. Niso se ravno starši ukvarjali z njimi.
Šiba pa je bila tudi pogosta.
Zdaj pa bi jih zavili v vato. Ja, tudi 30letnike.[/quote]
Človeški napredek:-)) Ko ljudem vzameš voljo znanje za preživetje so tvoji, lahko počneš z njimi kar hočeš. Kot ovce, lahko jih tudi odereš.
Moral bi napisati za-sovraži, da ne bi prihajalo do nerazumevanja.
Nisem vedel, da govorimo le o prvih mesecih otrokovega življenja in da se ostali čas več ne šteje zraven.
Misliš, da CSD kaj to upošteva, če je mama idiotka in potem moškemu prisodi otroka ?
Mogoče ne poznaš zato, ker ženske nerade o tem govorijo, da si želijo moškega podrediti. Običajno so one le žrtve “neposlušnega” moškega, ki ne spoštuje njihovih želja 🙂
A da bi CSD prisodili moškemu otroka? Koliko dedcev pa bi bilo za? Zelo zelo malo.
Ločenka z otroci ni moškim zanimiva. Takoj, ko moški zve, da ima otroke, jo neha osvajat, leti k drugemu cvetu.
Ločenec z otroci pa nima teh težav. Tega se moški zavedajo in so seveda veseli, da CSD ne da otroka njim.
Moji so bili non stop pri starših… vključujoč vse dopuste…in zdaj, ko so skoraj odrasli in gledam nazaj…jim ne bi čisto nič škodilo malce (več) podajanja :))
Nama pa tudi ne. Vsem bi prišlo prav.
Nekje sem prebral (Vzgoja sinov, če se ne motim), da mora fant tekom odraščanja imeti stike z najmanj sedmimi odraslimi moškimi. Recimo moj tavelik jih je imel, mali pa ne, in se čuti razlika. Sigurno ne le zaradi tega, drži. A vseeno. Se čuti. V podrobnosti tule ne bom šel. Privacy issues.
Ampak pogosti stiki s širšim odraslim okoljem, so z otroka definitivno koristni.
Moje skromno mnenje 😉
Moji so bili non stop pri starših… vključujoč vse dopuste…in zdaj, ko so skoraj odrasli in gledam nazaj…jim ne bi čisto nič škodilo malce (več) podajanja :))
Nama pa tudi ne. Vsem bi prišlo prav.
Nekje sem prebral (Vzgoja sinov, če se ne motim), da mora fant tekom odraščanja imeti stike z najmanj sedmimi odraslimi moškimi. Recimo moj tavelik jih je imel, mali pa ne, in se čuti razlika. Sigurno ne le zaradi tega, drži. A vseeno. Se čuti. V podrobnosti tule ne bom šel. Privacy issues.
Ampak pogosti stiki s širšim odraslim okoljem, so z otroka definitivno koristni.
Moje skromno mnenje ;-)[/quote]
Ti čisto verjamem. Kaj pa če je tega podajanja toliko, da te pride pet let star otrok vprašat, če imaš mogoče kaj časa zanj(pa ni tvoj), ker to sam začuti?
No da pribijem še kakšen žebelj:
Nekateri očetje so veliko boljši starš, kot so matere. So pa bolj izjeme, kot pravilo.
Otroke se nekako po defoltu raje prisoja materam, kot očetom in to prizadene marsi katerega očeta, ki ima rad svojega otroka(e), le z partnerko se mu zaradi teh ali onih razlogov ni izšlo najbolje. Tko da vsegliharstvo je nepravično.
Vzdajanje otrok na način, da jih imaš v kokunu je tudi totalno mimo. Najmanj kar starši dosežejo z tem je, da otrok ne odraste v zrelo osebnost. Potem pa ga imajo na grbi tja do 30 ali 40 leta starosti. Niti si najde partnerja, niti ne starta z samostojnim življenjem.
Ločenkam z otroki VEDNO predlagam, da naj kar na prvem zmenku povedo, da imajo otroke. Če tip “zgine kot megla”, jih itak ni bil vreden. Tip, ki noče vzeti kompleta, naj išče pač tisto, kar išče. Samsko, nedolžno, neizkušeno… skratka novo mamo. Good luck!
Podajanje… no ja včasih pride do tega, da je treba dati otroke tudi v varstvo. Veliko bolje, kot pa da jih pustijo same doma pred TV in TV glumi varuško.
No pa še nekaj (tokrat) za očete… Seein` My Father in Me
Pa itak. Pa na koncu test, pregled (predvsem psihične stabilnosti) .
Vozniškega ne more imeti vsak. Orožja tudi ne. Poklici so omejeni s
sposobnostjo. Otroka ima pa lahko vsak tepe-c.[/quote]
Veliko “cepcev” je tudi takšnih, ki, odkar imajo otroke, so pa “strašni strokovnjaki” za otroke, še posebej mamice, a ne? 🙂
Kako je bil vzgajan?
Nikakor 😉
Razvajan s strani svoje mame zato v sebi nosi percepcijo, da mu naj ženska streže, vse kar ne sodi sem noter mu je čudno, milo rečeno. Od očeta pa tudi ni bilo nič, vsaj ne v smislu, da bi otroku pokazal, da se mamo ceni.
Ne vem no…sam moja opažanja o skrbništvu (strogo iz prakse)
Poznala sem vse verzije….očeta, ki je sam samcat (bivša je duševno zbolela) gor spravil pet
otrok in je bil vzoren starš in je vseh pet zraslo v krasne ljudi.
Poznala sem očeta, ki je imel z bivšo v redu odnos in je bil enakovreden starš tudi po ločitvi
(v bistvu, če sem poštena, je bil po ločitvi BOLJŠI oče, kot prej)
Poznala sem perlo, ki je delal cel cirkus iz tega, da hoče otroke, ko je pa bivša popenila in rekla
“ok, jih pa imej”…je pa stisnil rep med noge in čez noč odpotoval v Ekvador….(otroke zdaj vidi
cca enkrat na leto, jim pa pošilja denar)
In poznala sem seveda mojo prijateljico, ki jo je lepega dne poklicala pol-sestra in jo hotela
spoznati , oče, ki je ni nikoli videl, je pa ni želel srečati…
Imaš vsega. Pravila ni, moja ugotovitev je pa vseeno….da ne moreš biti dobra oseba, če se
otroku odpoveš. Otroci pač bolj od hrane potrebujejo sprejetost in ljubezen…in spoznanje, da jih
lastni starš “ne mara” VEDNO pusti posledice za vse življenje.
In če ne znaš videti preko svojih bednih strahov ali zamer ali egoizma ali otročjosti…za ušivih 15 let,
potem te pa k gleda….
Kdo se pa v družbi sistemsko ukvarja s tem kako postat “dobra oseba”?
Nihče!
Vse to je prepuščeno staršem, ki pogosto niti sami ne vedo kaj to sploh pomeni in potem se ni za čudit, da je tako kot je. Vse v imenu čim večjega bdp…
Nihče!
Vse to je prepuščeno staršem, ki pogosto niti sami ne vedo kaj to sploh pomeni in potem se ni za čudit, da je tako kot je. Vse v imenu čim večjega bdp…[/quote]
To, ali si ti dobra oseba, pač ni stvar družbe, a ne?
etična pravila so določena, vsi vemo,da bi se počutili za en dr*ek, če bi nas starši zapustili,
odločitve so naše., ne od družbe.
Kdo za vraga se bo pa “sistemsko ukvarjal” s tem, da je nekdo nezrel egoističen prasec?
Nihče!
Vse to je prepuščeno staršem, ki pogosto niti sami ne vedo kaj to sploh pomeni in potem se ni za čudit, da je tako kot je. Vse v imenu čim večjega bdp…[/quote]
etična pravila so določena, vsi vemo,da bi se počutili za en dr*ek, če bi nas starši zapustili,
Kdo za vraga se bo pa “sistemsko ukvarjal” s tem, da je nekdo nezrel egoističen prasec?[/quote]No s tem res ne, lahko bi se pa kdo ukvarjal z medsebojnimi odnosi in bi ljudi izobrazil še kaj v tej smeri.
Sedaj se “rešujejo” zgolj posledice, vzroki ostajajo.
Ni (kratkoročnega) ekonomskega interesa….
Kdo za vraga se bo pa “sistemsko ukvarjal” s tem, da je nekdo nezrel egoističen prasec?[/quote]No s tem res ne, lahko bi se pa kdo ukvarjal z medsebojnimi odnosi in bi ljudi izobrazil še kaj v tej smeri.
Sedaj se “rešujejo” zgolj posledice, vzroki ostajajo.
Ni (kratkoročnega) ekonomskega interesa….[/quote]
Na sebi dela vsak sam.
Zase, za svoja dejanja odgovarjaš sam.
Ni izgovorov, ne v ekonomskih interesih, ne v družbi, ne v izobrazbi….si, kar si.
Ok se strinjam. Samo kdo te naj prisili, da se boš sam s sabo ukvarjal?
Jokajoča žena in otroci?
Komu mar, če si egoist iz otroštva…[/quote]
Spremeniš lahko samo eno osebo na svetu in to si ti sam.
Sam odločaš o tem, kakšen boš postal…otroštvo (razen v zelo skrajnih primerih) ni izgovor.[/quote]
O kakšnih izgovorih ti to? :/
Govorim o tem kako presekat začaran krog, ker otroci so že tu čeprav starši še niso odrasli (neglede na leta).
In takih je ogromno.
Kdo ali kaj jih naj primora v prevzgojo?
Naj čakamo, da se sami odločijo? Do takrat bo zrasel že novi rod in zgodba se bo ponovila….
Spremeniš lahko samo eno osebo na svetu in to si ti sam.
Sam odločaš o tem, kakšen boš postal…otroštvo (razen v zelo skrajnih primerih) ni izgovor.[/quote]
O kakšnih izgovorih ti to? :/
Govorim o tem kako presekat začaran krog, ker otroci so že tu čeprav starši še niso odrasli (neglede na leta).
In takih je ogromno.
Kdo ali kaj jih naj primora v prevzgojo?
Naj čakamo, da se sami odločijo? Do takrat bo zrasel že novi rod in zgodba se bo ponovila….[/quote]
Tako je – otrok je produkt staršev in družinske zapuščine, ki lahko sega več rodov nazaj. Malo se jih sploh zave, razen če niso v srži biti drugačni, da nezavedno izpolnjujejo direktive družinskega programa, kaj šele, da bi imeli potrebo po spreminjanju nečesa.
Ti teroristični napadi, ki smo ji bili priča pred dnevi, razni (verski) skrajneži, zraven njih, če jih ulovijo in gredo sedet v zapor, bi še zaprl njihove starše, ker vzgoja je tista, ki te naredi človeka.
No pa bodimo realni…
Danes se propagira svoboda.
Svoboda povsod in na vsakem koraku, tudi v medsebojnih odnosih pa makar za ceno zapuščenih otrok – v tem primeru.
Zakaj se naprimer zahteva vozniški izpit za vožnjo z avtom, zahteva se neko znanje, v medsebojnih odnosih je pa to prepuščeno “raznim kretenom” brez, da bi se kdo sistemsko ukvarjal z vzgojo/pridobivanjem znanja.
Zakaj se ne pusti še pri upravljanju z motornimi vozili vsakemu posamezniku, da se sam uči na lastnih napakah in se ljudi šola “po našem okusu”?
No pa bodimo realni…
Svoboda povsod in na vsakem koraku, tudi v medsebojnih odnosih pa makar za ceno zapuščenih otrok – v tem primeru.
Zakaj se naprimer zahteva vozniški izpit za vožnjo z avtom, zahteva se neko znanje, v medsebojnih odnosih je pa to prepuščeno “raznim kretenom” brez, da bi se kdo sistemsko ukvarjal z vzgojo/pridobivanjem znanja.
Zakaj se ne pusti še pri upravljanju z motornimi vozili vsakemu posamezniku, da se sam uči na lastnih napakah in se ljudi šola “po našem okusu”?[/quote]
Simpl. Ker za razumevanje preprostega dejstva, da je otroček nebogljen
in potrebuje skrb, pač ne rabiš nekega posebnih tečajev in predpriprav.
To razume vsaka mačka.
No pa bodimo realni…
Zakaj se ne pusti še pri upravljanju z motornimi vozili vsakemu posamezniku, da se sam uči na lastnih napakah in se ljudi šola “po našem okusu”?[/quote]
Simpl. Ker za razumevanje preprostega dejstva, da je otroček nebogljen
in potrebuje skrb, pač ne rabiš nekega posebnih tečajev in predpriprav.
To razume vsaka mačka.[/quote]
Pa saj ne bi bil tečaj za mačke….. ti si pa tut ena…. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.