Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj je vedno več starejših žensk samskih?

Zakaj je vedno več starejših žensk samskih?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7104, 03.11.2021 ob 09:37

Opažam, da je vedno več samskih žensk, starejših od trideset let. Kot da gre za neke vrste epidemijo, tega včasih ni bilo toliko. Tudi med mojimi prijateljicami je precej takih, sploh med bivšimi kolegicami s fakultete. Kakšni so razlogi? Meni je to nepredstavljivo, brez svojega dragega si življenje težko predstavljam. Mogoče bi se morala brigati zase, ampak me vseeno zanima.

Ker so sitne?

pa vedno vec se jih poda v alkohol in prostitucijo.

Kot sem rekel, tudi vse srečno vezane babe boste na stara leta samske. samska mlajše trenirajo že zdaj.

Blabla329, 05.11.2021 ob 11:15

Ja, povešen jošk.

Nenormalno postaje normalno.

Ce je neka druzba nekaj implementirala in si prisvojila neko miselnost se vedno ne pomeni da je to ok.

S credo… na poti v prepad je se vedno pot v prepad.

Spet smo pri tisti oddaji iz izraela.

Locena 25 letnica brez otrok…

Noben ni hotel slisat.

Sej bo no povesen jošk. Pride wede na belem konju z mečem… Te bo rešil iz stolpa pred zmajevimi kremplji ter ognjenim bruhom in te odpeljal v svoje kraljestvo za sedmimi gorami in devetimi vodami kjer bosta zivela srecno do konca svojih dni.

Taadaaaaa.

Izza zidov moralizma se take običajno rešijo kar same…

Vidim pa, da nisi naredil domače naloge in preveril pomena v literaturi slovenske verzije stavka: “Omnia in numero et mensura”

Samo ena pripomba, (pa nisem 30+, sem kar veliko več, poročena in imam tudi otroke), a vas mogoče te samske ženske,ki o njih razpredate do nezavesti, prosijo za kakršnokoli mnenje, hočejo kaj od vas ali kaj podobnega. Jim že ni hudega, zato predlagam  da naj se tozadevno briga vsak zase, pa nam bo vsem lepo in prav.

Hehe… zenske se socialno osamosvajajo. ZDA v vsako slovensko vas? Ali pa so pogruntale…koncno…da clovek ni monogamno bitje. YES!!!

pir pa popkorn pa globok naslonjac

magdalenab, 05.11.2021 ob 12:14

Samo ena pripomba, (pa nisem 30+, sem kar veliko več, poročena in imam tudi otroke), a vas mogoče te samske ženske,ki o njih razpredate do nezavesti, prosijo za kakršnokoli mnenje, hočejo kaj od vas ali kaj podobnega. Jim že ni hudega, zato predlagam  da naj se tozadevno briga vsak zase, pa nam bo vsem lepo in prav.

Na tem forumu nemogoče. Tu je ena taka lepa stalna zbirka incelov, ki se znašajo nad ženskami, ki jih seveda ne marajo in je nujna stalna grožnja “bodite zadovoljne z nami, ker če ne, boste na stara leta same ostale” :)))

Nuca sicer nič, ker ni nobena tolk neumna, ampak fantje si vsaj duška dajo 🙂

Budale!

1. Ljudje gredo narazen,

2. so nekaj časa samski in

3. nato gredo spet v vezo.

Ženske so dandanes finančno neodvisne in jim ni treba prenašat narcisov, egoistov, varalic, pijancev, maminih sinetov in podoben krš. Počakajo na ustreznejsega in grejo dalje.

Ljudje se ločujejo in zamenjajo partnerje z drugimi s katerimi se bolje ujamejo.

In nič drugega!

Milena617, 03.11.2021 ob 10:06

Zadeva je popolnoma logična.. Celo v naši ulici sta dve 40+, ki sta se ločili in pustili svoje otroke pri bivšemu partnerju! Pa s svojim naraščajem nimata nobenega stika več, razen tega da plačujeta preživnino. Da, res je neverjetno da gre v obeh primerih za ženski in ne za moškega, kot vedno trobezljajo feministke tu na MONu..

Tako pa sta obe gospe samostojni, z dobro plačo, visita na družabnih omrežjih in imata kar pestro življenje. A na stara leta bosta pa spet iskali stik s svojimi otroki? No, pa saj je današnja mladina dovolj pametna, da bo znala ustrezno odreagirati tudi v takem primeru…

današnja mladina je dovolj pametna, da bo starše izkoristila dokler jim bodo rit odnašali, ko tega ne bo več, bo šla po svoje in se za starše ne bo brigala. Zdajšnja mladina je taka, potomci teh 40 letnikov bodo še hujši, ampak kdo bi jim zameril. Starši se ne smejo zanašati na pomoč otrok v starosti, ker potem bo večina razočarana, kakšna je današnja situacija, si lahko ogledate v dso jih.

Dej no povešen zizek…

Kaj se sekiraš?

Sej bo vede dal za nova pluča…

Odgovor na to da se znasamo… Ja pac mora neki dogajat…

Jst nimam nic proti vam. Niti mi ni krivo. Ce gledas ste 10-15 let starejse. Minimum… Kaj bom js s takimi. Al pa vi zmano… Cisto druga generacija.

Dejstvo882, 05.11.2021 ob 12:23

Budale!

1. Ljudje gredo narazen,

2. so nekaj časa samski in

3. nato gredo spet v vezo.

Ženske so dandanes finančno neodvisne in jim ni treba prenašat narcisov, egoistov, varalic, pijancev, maminih sinetov in podoben krš. Počakajo na ustreznejsega in grejo dalje.

Ljudje se ločujejo in zamenjajo partnerje z drugimi s katerimi se bolje ujamejo.

In nič drugega!

Žal je dejstvo, da je vse to kar si napisala v veliki domeni žensk: ste narcistke, ste egoistke, ste pijanke in varate veliko bolj kot moški… Da o vašem visenju po kafičih in družabnih omrežjih niti ne razpravljam!

Tako da je vsak moški ki vas zgreši lahko srečen, da se je izognil katastrofi, ki mu je visela nad glavo!

en ki pozna, 05.11.2021 ob 13:12

Žal je dejstvo, da je vse to kar si napisala v veliki domeni žensk: ste narcistke, ste egoistke, ste pijanke in varate veliko bolj kot moški… Da o vašem visenju po kafičih in družabnih omrežjih niti ne razpravljam!

Tako da je vsak moški ki vas zgreši lahko srečen, da se je izognil katastrofi, ki mu je visela nad glavo!

Razliko med tabo in mano je, da sem jaz v vezi, ti pa ne.

Če srečuješ same take kot so v tvojem opisu, je pač problem v tebi. Iste sorte tičev skupaj leta. Ali še bolje. Podobno privlači podobno.

Dejstvo186, 05.11.2021 ob 13:19

Razliko med tabo in mano je, da sem jaz v vezi, ti pa ne.

Če srečuješ same take kot so v tvojem opisu, je pač problem v tebi. Iste sorte tičev skupaj leta. Ali še bolje. Podobno privlači podobno.

Nasprotja se privlačijo, zato je lahko en priden, pošten možak v vezi z eno lajdro, kot v tvojem primeru…

en ki pozna, 05.11.2021 ob 13:22

Nasprotja se privlačijo, zato je lahko en priden, pošten možak v vezi z eno lajdro, kot v tvojem primeru…

Zagrenjenost in zavist te ne bosta nikamor pripeljala.

Sploh pa tvoja zloba ne odganja samo ženske, ampak tudi vse ostale normalne ljudi.

Klasika. Z luzerji ni nikoli nič narobe. Napačen je svet okoli njih. Kenede?

Konec debate s tabo, da se ne nalezem slabe energije in volje, ki ju trosiš okoli.

Vsakokrat, ko sem prekinila vezo, sem jo zato, ker sem začela gruntat, kaj imam od dedca. Da mu perem, kuham, pospravljam za njim in mu še špilam osebnega asistenta pri vsakem delu, ki se ga loti? Sori, sem raje sama in enega otroka imam čisto dovolj.

Ali pa da sem s pijancem, lenuhom, ki mu ni težko živeti na moj račun, zraven pa si veselo dopisuje z raznimi ženščinami? Aja, seksa ne, ker običajno ni sposoben (zaradi pijače, mislim). Seveda je bivši.

Raje sem sama, na svojem, furam svoj posel in mi ni treba nikomur biti gospodinjska pomočnica, ki poleg tega, da opravlja gospodinjska dela, tudi kupuje vso hrano in plačuje svoj del stroškov.

In tudi nimam namena iskati novega prisklednika. In brez skrbi, čisto lepo živim brez seksa 🙂

zase govorim, 05.11.2021 ob 15:23

Vsakokrat, ko sem prekinila vezo, sem jo zato, ker sem začela gruntat, kaj imam od dedca. Da mu perem, kuham, pospravljam za njim in mu še špilam osebnega asistenta pri vsakem delu, ki se ga loti? Sori, sem raje sama in enega otroka imam čisto dovolj.

Ali pa da sem s pijancem, lenuhom, ki mu ni težko živeti na moj račun, zraven pa si veselo dopisuje z raznimi ženščinami? Aja, seksa ne, ker običajno ni sposoben (zaradi pijače, mislim). Seveda je bivši.

Raje sem sama, na svojem, furam svoj posel in mi ni treba nikomur biti gospodinjska pomočnica, ki poleg tega, da opravlja gospodinjska dela, tudi kupuje vso hrano in plačuje svoj del stroškov.

In tudi nimam namena iskati novega prisklednika. In brez skrbi, čisto lepo živim brez seksa 🙂

Seveda lepo živiš sama brez seksa in ko je bilo možu dovolj, jo je ucvrl z mlajšo v nov lajf…

Ti pa lepo na stara leta kakšnega psa ali pa polno kuhinjo mačk, pa bo

Dejstvo186, 05.11.2021 ob 13:38

Zagrenjenost in zavist te ne bosta nikamor pripeljala.

Sploh pa tvoja zloba ne odganja samo ženske, ampak tudi vse ostale normalne ljudi.

Klasika. Z luzerji ni nikoli nič narobe. Napačen je svet okoli njih. Kenede?

Konec debate s tabo, da se ne nalezem slabe energije in volje, ki ju trosiš okoli.

A si cepljena kokoš tumpasta?

Meni je umrl. Pol ste pač mamini, ki aczgolk frend, mama naj pere ?????

Tri pikice, 05.11.2021 ob 17:39

Meni je umrl. Pol ste pač mamini, ki aczgolk frend, mama naj pere ?????

Škoda ker nisi preverila, kaj si napisala. Žal popolnoma nerazumljivo.

123456, 05.11.2021 ob 15:29

Seveda lepo živiš sama brez seksa in ko je bilo možu dovolj, jo je ucvrl z mlajšo v nov lajf…

Ti pa lepo na stara leta kakšnega psa ali pa polno kuhinjo mačk, pa bo

Ah, spet en, ki bere tako na približno 🙂 Samska sem po svoji volji (torej sem jo jaz ucvrla, da bo razumljivo), mlade pa zapitih lenuhov brez orenk denarnice še povohajo ne … ali pa … kaj pa vem … mi dol visi 🙂 njemu pa tud 🙂

Itak… Noben dost lep, izobražen, bogat… se ne posveča, ni pozorn, preveč dela… Tik tak pa je gospodična stara 30+  in pol so uni k sm jih zgoraj naštel oddani, princeske pa še kar čakajo.

To je v veliki meri ženskam omogočila emancipacija ter feminizem. ??

Anonimno 4811, 03.11.2021 ob 11:04

Razlog je, da nam ni več potrebno tolerirati grdega ravnanja partnerja za preživetje sebe in otrok.

Ker govorimo o samskih ženskah: jaz sem nad 30 samska in brez otrok, raje sama kot z nasilnim partnerjem, ni se mi treba prodajati na tržnici kot v državah tretjega sveta, in nisem v dilemi ali mu pustim nasilje nad menoj, ker bi z otroci crknila od mraza čez zimo, tako kot v dobrih starih časih, ko si moral v gozd na roke drevo za kurjavo posekati.

Včasih so moški imeli moške zadolžitve in temu primerno “vrednost” v družini – danes ni vprašanje preživetja, kdo bo kamenje v rudniku na roke kopal, da se našpara za en otroški zimski plašč; danes oba gresta na 8h pisarniško delo za isto plačo – moški so tisti, ki so dobili lažje delo! Oni so razbremenjeni, ne me. Še vedno si pa dovolj gnilih ? domišlja, da je celoten dom in družina fizični, psihični in finančni problem za žensko, medtem ko so oni revčki tako utrujeni, da gredo po šihtu za 3h na pir potem pa tulijo in iščejo “ljubice”, ker je baba preveč utrujena za skakati po njih!

Če moški ne doprinese v najin dom več kot potepuški maček, pes in kos zelenjave v hladilniku – čemu bi ga želela? Čemu ga ne bi napodila, če ne zna zamjavkat hvala, ko mu krožnik k riti prinesem, se mi malo podobrikat ko bi naskakoval pa gre varat, če mu nisem 24/7 na voljo za vtikati ali pa okuži s SPB med nosečnostjo!

Avtorica, ti si ne znaš predstavljati življenja brez svojega dragega, ker lepo dela s teboj. Niso vsi moški takšni – če bi imela nesrečo izkusiti kako grdo marsikateri dela s partnerko, bi tako kot veliko žensk, vedela, da je bolje biti sam kot v nasilju.

Čestitke, da si našla svojo drugo polovico.

Sem samska, stara nad 40 z otrokom. Od nikogar nisem nič dobila. Moji starši prihajajo iz delavskega razreda in hvaležna sem jima da sta mi dala največ kar lahko. Naučila sta me spoštovanja in vzgojila sta me v delovnega človeka.  Žal, nisem imela sreče v zakonu. Nasilje in poniževanje res ni nekaj kar bi si želela  v življenju. In zato ne menjam svoje svobode za nič na svetu. Res je, imam vse kar rabim. Službo, stanovanje in otroka. Vse sem si sama prigarala in sama skrbela za vse. In nikoli več ne bom dovolila da še kakšen moški položi roko name.

Zato ne sodite prehitro. Nismo vsi enaki. Verjetno ima vsak svojo zgodbo…. Nekatere so prav bolece

pol pa razložite tole, 03.11.2021 ob 10:38

Midva z mojo sva skupaj že od 20ega leta.

Tam okoli 25 sva se preselila v mansardo k mojim staršem.

Pri 30 sva dobila dva otroka.

Ženska je vmes imela službo pa ne pa spet ja pa spet ne delala za minimalca ipd.

Vmes je bila 4 leta doma na bolniških in porodniških in potem odpoved po rojstvu drugega otroka in iskanje nove službe.

Sedaj je stara 40.

Otroka 10 in 8.

5 let nazaj je dobila službo v kateri dela sedaj ona “kariero”. Plačo ima nad 1500 eur.

In od tedaj naprej je ostalo šlo strmo navzdol. Naenkrat ona več ne bo “sužnja” možu in otrokom.

A do sedaj je bilo pa ok?

a bi morala biti večno sužnja domačih opravil, ali kaj?

Kaj pa ti delaš doma?

Tega bo čedalje več, ker za take pač noben ni dober, zato so samske

Jah luzerje ego boli, ker se babe raje odločijo same ostat, kot pa iz obupa njih vzet. Pa kdo bo gledal in prenašal zakompleksane in sitne desce. Koji kura.c mislite, da vam kaj pripada. Pa da bi jih še pedenal??? Mrš! Raje zalaufam dildota.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close