Zakaj je vedno več starejših žensk samskih?
Aja, pa tudi moški so se spremenili. Če so včasih bili “lovci”, danes sicer so še, ampak imaš ogromno čustveno mrtvih moških in takih, ko so nesamozavestni, sramežljivi, tihi. Čakajo, da jim sanjska ženska potrka na vrata, lol. Mamini sinčki, nesamostojni. Ko spoznajo nekoga, se ne odprejo, izkoristijo ali pa cincajo na mestu, ker mislijo, da lahko pride kdo boljši mimo. Žal, ne moremo tega pripisat samo enemu razlogu. IN razlogi so tako na strani moških, ter žensk.
Poskusiš enkrat, dvakrat, če nisi ravno najbolj vztrajen, hitro obupaš in se prepustiš toku. Tako se navadiš na samskost in ugotoviš, da pravzaprav nikogar ne želiš več ob sebi. Večina jih konča tako. Naključja prepričajo druge, da se ponovno predajo nekomu, a teh je manj, saj smo ljudje z leti bolj nezaupljivi in previdni. Vsekakor ti ne uide, kar ti je namenjeno, če je to samskost, pa je.
Sam spremljam vsa ta dogajanja bolj “z balkona” in priznam, da mi je zanimivo v katero smer se to odvija. Na nek način mi je fascinantno, da lahko že v času enega življenja vidimo vpliv tehnologije za socialno manipuliranje na spreminjanje medčloveških odnosov. Pri tem se mi zdi, da ima največ težav kdor si želi čimbolj pasati v nek konformistični okvir, saj se ta okvir, pričakovanje družbe, nenehno spreminja.
Forum je zaprt za komentiranje.