Zakaj je vedno več starejših žensk samskih?
Opažam, da je vedno več samskih žensk, starejših od trideset let. Kot da gre za neke vrste epidemijo, tega včasih ni bilo toliko. Tudi med mojimi prijateljicami je precej takih, sploh med bivšimi kolegicami s fakultete. Kakšni so razlogi? Meni je to nepredstavljivo, brez svojega dragega si življenje težko predstavljam. Mogoče bi se morala brigati zase, ampak me vseeno zanima.
Ja unicuje se druzina, unicuje se zakon kot institucija in svetost… Sve bjeze od kuhanja, treba mozu prat… Patriarhat je stigmatiziran… Itd itd…
Siroka je to tema…
Kolk 20 letnic se uci oz razmislja v tej smeri da se poroci rodi itd… Kolk?
Sploh se v vzgoji ne pripravlja za zakon. In potem se taksna dva najdeta… In… Tuuuga…
Itd itd itd…
Ode sve u pizduu maternu.
Opažam enako. Zanimivo pri tem je, da so vse res lepe.
Iz mojih opažanj so razlogi predvsem povezani z sporočili, ki jih te ženske dobivajo v času, ko bi si morale poiskati partnerja in ustvarit družino:
Vsi se mečejo za mano, se mi ne mudi
Treba se je cenit, za mene je le najboljše dovolj dobro. Bo že prišel popolni samo za mene.
Življenje je treba uživat, družina pride kasneje
Prvo je jaz jaz jaz, potem šele pride vse ostalo
Potem pridejo 30ta in naenkrat šok. Vsi primerni so že oddani. Naenkrat ni več izbire. Te princese potem kar naenkrat nimajo več izbire, oz izbirajo med ostanki. Katerih seveda nočejo.
Leta potem tečejo, kriteriji pa iz leta v leto rastejo. Koliko je potem realnih možnosti, da pri 35 ali 40 najde tipa, popolnega, brez bivše žene in otrok? 0
Zadeva je popolnoma logična.. Celo v naši ulici sta dve 40+, ki sta se ločili in pustili svoje otroke pri bivšemu partnerju! Pa s svojim naraščajem nimata nobenega stika več, razen tega da plačujeta preživnino. Da, res je neverjetno da gre v obeh primerih za ženski in ne za moškega, kot vedno trobezljajo feministke tu na MONu..
Tako pa sta obe gospe samostojni, z dobro plačo, visita na družabnih omrežjih in imata kar pestro življenje. A na stara leta bosta pa spet iskali stik s svojimi otroki? No, pa saj je današnja mladina dovolj pametna, da bo znala ustrezno odreagirati tudi v takem primeru…
Jaz sem pa ravno brala študijo, da je v današnjem času poparčkanih največ ljudi v zgodovini.
Samskih, oziroma takih, ki si poroke niso mogli privoščiti, je bilo včasih zelo veliko, ali so se pa poročali zelo pozno (par , kjer sta oba delala in besno varčevala denar, da bi se lahko poročila, tudi po deset ali dvajset let). Na kupe je bilo “starih stricev in tet” po hišah, ki so delali za hrano in “kot”, ali pa šli po svetu služit , v vojsko, v samostane.
Reprodukcija ni bila zagotovljena vsem tako kot danes, za to si moral najprej nekaj imeti.
Tako da ljubčki moji, stara zlajnana grožnja : “ali patriarhat, ali boš pa sama ostala” je debilna.
Sploh odkar imajo ženske svoj denar za preživetje, jih to kaj dosti ne skrbi.
Samo desetletjem feminizma in borbe za emancipacijo se lahko zahvalimo, da ženske danes zaslužimo precej več od moških, kar nam ponuja finančno neodvisnost, medtem ko so sinčki finančno podhranjeni in odvisni od mama hotela še v srednjih letih. Zato je tudi edina pravilna pot za moderno žensko samskost brez otrok, sicer se hitro ujame v past in mora deliti svoj finančni potencial z nesposobnim moškim potomcem, ki ga ima na grbi do konca življenja, kot so nekoč ženske imele moške parazite, s katerimi so se poročile.
Ker nihče ni dovolj dober zanje
Ker so naučene da one pa ne bodo prale in kuhale drugim
Ker imajo rajši svoje pse
Ker se niso vajene prilagajat, za življenje v dvoje se je včasih treba
.
.
.
Ker so razvajeno babovje. .
Godi jim, da vsi letajo za njimi, enkrat se pa to konča in se zbudijo stare 35 let.
Uspešni, prijazni, delovni moški, ki so tudi fajn očetje svojim otrokom so pa že vsi lepo oddani ženskam ki so jim pustile blizu in so jim z veseljem kaj skuhale in oprale, ne da bi se zraven počutile kot sužnje nekomu. Poznam ali srečne mlade družine ali pa zagrenjene samske punce in nekaj malo moških. Slednji so iskali popolnost, prvi so se znali prilagaoditi in razumeti napake drugega. So seveda tudi primeri ko je bil par toksičen en drugemu, ampak teh je v moiih krogih malo.
Aja pa pri teh parčkih ki imajo danes majhne otroke in lepo pelljejo, sem opazil da niso egoisticni in ne postavljajo samo svoje potrebe na prvomesto, medem ko samski moški in ženske ja. To drži kot pribito
Ženske imajo možnost živeti tako, kot do sedaj niso nikoli. Svobodne, uspešne, samozadostne in preskrbljene z lastnim znanjem, trudom in neodvisne od staršev ali moža. V kolikor med dvema ni več ne ljubezni ne spoštovanja, je edino pravilno, da gredo proč. Včasih že zaradi predsodkov niso upale, so pa zato trpele do konca življenja in vsaka taka to pred smrtjo obžaluje. Zakaj ni šla.
Če ni za bit, je za it. Ceni se in spoštuj toliko, da ne dovoliš nikomur, da bi te cenil in spoštoval manj kot ti njega. Ljubezen ne sme boleti.
Ker so si moški in ženske v sodobnem času preveč nekompatibilni.
Sodobni moški bi furali fukfrendovstvo, onse ali varali v ekonomskih vezah(ker ga taka ženska spolno ne privlači, ločuje žensko za sex in žensko za doma)
Določene ženske so v poskusih da so enakovredne moškim preveč zanikale svojo naravo (karieristke), določene pa se v upanju da dobijo moškega (ga bodo one že prepričale) pristanejo na fukveze, odprte veze (un par po tvju ni prav nič prepričal, da ona tudi živi svojo resnico-v tem primeru jo namreč ne bi bolelo, da se on fukari naokoli, ampak bi z zadovoljstvom vsako sprejela! Kar boli pomeni da je proti tebi, kar ti daje zadovoljstvo pa je s tabo!)
No imaš pa še nekaj ljudi, ki jim je zvestoba predanost itd zelo pomembno pa se ne najdejo med sabo, da bi se poparčkali.
Prostitucija in zlagana cerkev so pač popolnoma sprevržili bistvo partnerstva. partner pomeni biti prijatelj, sodelavec v življenju, zaupnik in ljubimec v enem!
Midva z mojo sva skupaj že od 20ega leta.
Tam okoli 25 sva se preselila v mansardo k mojim staršem.
Pri 30 sva dobila dva otroka.
Ženska je vmes imela službo pa ne pa spet ja pa spet ne delala za minimalca ipd.
Vmes je bila 4 leta doma na bolniških in porodniških in potem odpoved po rojstvu drugega otroka in iskanje nove službe.
Sedaj je stara 40.
Otroka 10 in 8.
5 let nazaj je dobila službo v kateri dela sedaj ona “kariero”. Plačo ima nad 1500 eur.
In od tedaj naprej je ostalo šlo strmo navzdol. Naenkrat ona več ne bo “sužnja” možu in otrokom.
A do sedaj je bilo pa ok?
Ogromno ljudi je samskih, starih nad 30 let, fantov in deklet. Najbrž ne dobijo ustreznega partnerja ali partnerke.
Nič ne obsojam, nimam nobene pravice. To je njihova stvar.
Najbrž pa ni nobenemu lepo biti sam. Smo družabna bitja in mislim, da si vsak normalen človek na tem svetu želi, da bi dobil svojo polovico, svojo dušo dvojčico.
Ni lepo biti sam. Svojo družbo zgubiš, nimaš več kam iti. Prideš domov v prazno stanovanje, nobenemu ne moreš reči niti dober dan.
pol pa razložite tole, 03.11.2021 ob 10:38
Midva z mojo sva skupaj že od 20ega leta.
Tam okoli 25 sva se preselila v mansardo k mojim staršem.
Pri 30 sva dobila dva otroka.
Ženska je vmes imela službo pa ne pa spet ja pa spet ne delala za minimalca ipd.
Vmes je bila 4 leta doma na bolniških in porodniških in potem odpoved po rojstvu drugega otroka in iskanje nove službe.
Sedaj je stara 40.
Otroka 10 in 8.
5 let nazaj je dobila službo v kateri dela sedaj ona “kariero”. Plačo ima nad 1500 eur.
In od tedaj naprej je ostalo šlo strmo navzdol. Naenkrat ona več ne bo “sužnja” možu in otrokom.
A do sedaj je bilo pa ok?
Hehe, očitno ni bilo ok, drugače se ne bi uprla :))
Hmm252, 03.11.2021 ob 10:27
Ker nihče ni dovolj dober zanje
Ker so naučene da one pa ne bodo prale in kuhale drugim
Ker imajo rajši svoje pse
Ker se niso vajene prilagajat, za življenje v dvoje se je včasih treba
.
.
.
Ker so razvajeno babovje. .
Godi jim, da vsi letajo za njimi, enkrat se pa to konča in se zbudijo stare 35 let.
Uspešni, prijazni, delovni moški, ki so tudi fajn očetje svojim otrokom so pa že vsi lepo oddani ženskam ki so jim pustile blizu in so jim z veseljem kaj skuhale in oprale, ne da bi se zraven počutile kot sužnje nekomu. Poznam ali srečne mlade družine ali pa zagrenjene samske punce in nekaj malo moških. Slednji so iskali popolnost, prvi so se znali prilagaoditi in razumeti napake drugega. So seveda tudi primeri ko je bil par toksičen en drugemu, ampak teh je v moiih krogih malo.
Aja pa pri teh parčkih ki imajo danes majhne otroke in lepo pelljejo, sem opazil da niso egoisticni in ne postavljajo samo svoje potrebe na prvomesto, medem ko samski moški in ženske ja. To drži kot pribito
Hahaha zelo malo parov je zadovoljnih, ko malo bolj spoznaš te srečne pare vidiš, da je 3/4 igra.
Desperadodajka, 03.11.2021 ob 10:17
Samo desetletjem feminizma in borbe za emancipacijo se lahko zahvalimo, da ženske danes zaslužimo precej več od moških, kar nam ponuja finančno neodvisnost, medtem ko so sinčki finančno podhranjeni in odvisni od mama hotela še v srednjih letih. Zato je tudi edina pravilna pot za moderno žensko samskost brez otrok, sicer se hitro ujame v past in mora deliti svoj finančni potencial z nesposobnim moškim potomcem, ki ga ima na grbi do konca življenja, kot so nekoč ženske imele moške parazite, s katerimi so se poročile.
Na katerem planetu ženske zaslužijo več od moškega? Na zemlji ne.
Anonimno 7104, 03.11.2021 ob 09:37
Opažam, da je vedno več samskih žensk, starejših od trideset let. Kot da gre za neke vrste epidemijo, tega včasih ni bilo toliko. Tudi med mojimi prijateljicami je precej takih, sploh med bivšimi kolegicami s fakultete. Kakšni so razlogi? Meni je to nepredstavljivo, brez svojega dragega si življenje težko predstavljam. Mogoče bi se morala brigati zase, ampak me vseeno zanima.
Razlog je, da nam ni več potrebno tolerirati grdega ravnanja partnerja za preživetje sebe in otrok.
Ker govorimo o samskih ženskah: jaz sem nad 30 samska in brez otrok, raje sama kot z nasilnim partnerjem, ni se mi treba prodajati na tržnici kot v državah tretjega sveta, in nisem v dilemi ali mu pustim nasilje nad menoj, ker bi z otroci crknila od mraza čez zimo, tako kot v dobrih starih časih, ko si moral v gozd na roke drevo za kurjavo posekati.
Včasih so moški imeli moške zadolžitve in temu primerno “vrednost” v družini – danes ni vprašanje preživetja, kdo bo kamenje v rudniku na roke kopal, da se našpara za en otroški zimski plašč; danes oba gresta na 8h pisarniško delo za isto plačo – moški so tisti, ki so dobili lažje delo! Oni so razbremenjeni, ne me. Še vedno si pa dovolj gnilih ? domišlja, da je celoten dom in družina fizični, psihični in finančni problem za žensko, medtem ko so oni revčki tako utrujeni, da gredo po šihtu za 3h na pir potem pa tulijo in iščejo “ljubice”, ker je baba preveč utrujena za skakati po njih!
Če moški ne doprinese v najin dom več kot potepuški maček, pes in kos zelenjave v hladilniku – čemu bi ga želela? Čemu ga ne bi napodila, če ne zna zamjavkat hvala, ko mu krožnik k riti prinesem, se mi malo podobrikat ko bi naskakoval pa gre varat, če mu nisem 24/7 na voljo za vtikati ali pa okuži s SPB med nosečnostjo!
Avtorica, ti si ne znaš predstavljati življenja brez svojega dragega, ker lepo dela s teboj. Niso vsi moški takšni – če bi imela nesrečo izkusiti kako grdo marsikateri dela s partnerko, bi tako kot veliko žensk, vedela, da je bolje biti sam kot v nasilju.
Čestitke, da si našla svojo drugo polovico.
Forum je zaprt za komentiranje.