Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj je vedno več starejših žensk samskih?

Zakaj je vedno več starejših žensk samskih?

Ko bodo moški dojeli, da so ženske enakopravne (se rade dokažejo tudi v službi in ne mislijo biti služkinje doma, ampak bi si z veseljem z možem porazdelile gospodinjstvo, skrb za otroke, čas za kariero, čas za rekreacijo oz. hobije, skupaj pa uživale v družinskih trenutkih in momentih v dvoje), bo parov spet več. Pač moški mal zaostajajo za časom (prav hitri v dojemanju pač že po naravi niso 😉 – mal šale, seveda, kakor kdo. A ravno prej sem brala temo, kako mož noče, da gre žena v službo….)

Lepo je biti z nekom, ja. A le, če te ta nekdo tudi ceni, podpira, ti je v oporo… Če pa je vse to le enostransko, pa pač ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 7104, 03.11.2021 ob 09:37

Opažam, da je vedno več samskih žensk, starejših od trideset let. Kot da gre za neke vrste epidemijo, tega včasih ni bilo toliko. Tudi med mojimi prijateljicami je precej takih, sploh med bivšimi kolegicami s fakultete. Kakšni so razlogi? Meni je to nepredstavljivo, brez svojega dragega si življenje težko predstavljam. Mogoče bi se morala brigati zase, ampak me vseeno zanima.

Vsak živi, kot njemu ustreza. Nisi merilo tega, kar naj bi bilo vsesplošno pravilno. Vedno se bo našlo kaj, česar ne boš razumela.

Zakaj bi si potemtakem grenila to, kar praviš, da imaš?

Milan184, 03.11.2021 ob 20:30

Zato, 03.11.2021 ob 20:03

Ker smo ugotovile,  da je življenje lepo. In še lepše je, če ti ni treba kuhat, prat, likat, pospravljat, itd. še za odraslega moškega poleg sebe, v zameno pa ne dobiš niti opranega avtomobila,  kaj šele pokošene trave.

Današnji moški v ženski iščejo nadomestek mamice,  sami niso sposobni poskrbeti za osnovne življenjske potrebe. Poleg tega pa so tudi navadni lenuhi,  ki bi hodili samo v službo, pa na pir s kolegi,  pol pa domov na kavč in skrolat po instagramu in si dopisovat z drugimi bejbikami, ki imajo podaljške las do popka, triletne nohte, našobljene ustnice in so pod filtri čist brez celulita :). Zakaj bi si ena normalna ženska nakopala nekaj takega?

Preden me napadete,  ne niso vsi taki,  večina pa je!

Tudi moški ne maramo več starih bab, sploh ne tistih 40+, ki mislijo da so vsak dan mlajše in lepše, se oblačijo kot najstnice in ne znajo skuhati niti jajca…Naj visijo na kofetkih cele popoldneve in se hvalijo po družabnih omrežjih; ker le tam najdejo edini lajk v svojem zavoženem lajfu….

Preden me napadete,  ne niso vse take,  velika večina pa je!

Noben probloblem, tio samo uživaj – naj vam povešeni testisi veselo nabijajo na presredek mladih naivnic 🙂  Cheeeerz!  Oh ne, nisem fouš mladim naivnicam – ker morajo še dozoreti vsvojem življenju.

Blabla329, 03.11.2021 ob 21:03

donporleone, 03.11.2021 ob 20:58

Ženska je kot vino, se ne stara temveč zori!

Ok… Zdej si pa predstavljaj da to fino zoreno starano rujno kapljico pije 10 pijancev iz iste flase. Ob vsakem žluku malo steče iz ust nazaj… A so sjebali in znižali vrednost al povečali?

A taksno “stvar” sploh das za poiskusit nekim hihihi huhuhu….

Eeeee moj ti…

Poba!

Zopet mešaš hruške in jabolka iz katerih bi več kot očitno rad pripravil sebi všečen kompot.

Sicer pa je vino že v splošnem stvar okusa, podobno kot ženske. Nekateri preferirajo mlajša vina, medtem ko imamo na drugi strani ljubitelje zrelih vin z daljšimi potenciali staranja.

Glede napisanega mi je sicer jasno, da si hotel navezati diskusijo na seksualno zgodovino dam, kar pa kot običajno ni ravno najboljša primerjava. “Fino zoreni starani rujni kapljici”, kot jo imenuješ to, da jo pijejo znižuje vrednost, obratno pa jo ženski to, da je strateško izkoristila atribute, ki so jo poslovno daleč prinesli, zvišuje.

donporleone, 03.11.2021 ob 21:38

Poba!

Zopet mešaš hruške in jabolka iz katerih bi več kot očitno rad pripravil sebi všečen kompot.

Sicer pa je vino že v splošnem stvar okusa, podobno kot ženske. Nekateri preferirajo mlajša vina, medtem ko imamo na drugi strani ljubitelje zrelih vin z daljšimi potenciali staranja.

Glede napisanega mi je sicer jasno, da si hotel navezati diskusijo na seksualno zgodovino dam, kar pa kot običajno ni ravno najboljša primerjava. “Fino zoreni starani rujni kapljici”, kot jo imenuješ to, da jo pijejo znižuje vrednost, obratno pa jo ženski to, da je strateško izkoristila atribute, ki so jo poslovno daleč prinesli, zvišuje.

Ah ja…

Eto pa sno spet na merlaku…

Vidis… Po tvoje je “iskorustila” atribute in si “zvisala” vrednost…

Dejmien je reko da je veliko ljudi naredilo v zivlj… prevec napacnih potez zato biti s tako osebo ki da nekaj na ugled prakticno ne pride v postev.

Eee moj ti porleoncek…

Kolk racunas da se poscijem nate? Resno. Placam. Mam zeljo to narest.

Blabla329, 03.11.2021 ob 21:45

Ah ja…

Eto pa sno spet na merlaku…

Vidis… Po tvoje je “iskorustila” atribute in si “zvisala” vrednost…

Dejmien je reko da je veliko ljudi naredilo v zivlj… prevec napacnih potez zato biti s tako osebo ki da nekaj na ugled prakticno ne pride v postev.

Eee moj ti porleoncek…

Kolk racunas da se poscijem nate? Resno. Placam. Mam zeljo to narest.

Kot pravi komad:

“Folk si življenje zlo čudn’ razlaga,

kdor ima največ, ko umre, ta zmaga.

Bitka se bije vse dneve in noči,

so druga pravila, a igra živi.”

A za to temo imamo kaksno statisticno studijo zadaj? Stevilke zih ne lazejo?A sam une 40+ al tud une 39,5?

Salo na stran

V tej temi se lepo vidi kako ranjena srca govorijo iz strahu jeze ali bojazni. Zivljenje je lahko lepo ali ce si sam ali v dvoje,kar pac komorkoli pase ali pa kakor so karte zivljenja premesane.

Jaz imam rad zenske in se jih ne bojim,lepo delam na splosno z vsemi ne glede na spol se posebaj pa s  svojo in se trudim vsak dan naresti cim lepsi.Pa pazit moram da se ne prevzamem, glede na opise gor skoraj idealen…hahaha

Malenkosti stejejo trenutki so vse kar imamo. Vse kar lahko damo in kaj dobimo.Radi se imejte najprej sami sebe potem druge.Svet bi bil lepsi ce bi bili prijazni en do drugega.

Res pa je,da je drugacna povezanost v vezah ce si star 20 in poln zivljenja al naiven al kej drugega ali pa 40+ in si sam ali pa partner ze veckrat ranjen na parketu ljubezni.

Ker normalnih tipov stare babe ne zanimajo.

Kokodakanje starih bab v tej temi je samo metanje peska v oči. Same sebi lažejo, zakaj ne bi tudi drugim?

Otis, 03.11.2021 ob 10:38

Starejse zenske so 70 letnice.  Verjetno so vdove.

Jap, tudi meni je prišlo na misel podobno. Samske so starejše ženske zato, ker pač v povprečju ženske živijo dlje od moških. Mati narava je nam (ženskam) dala nekolikanj večjo trdoživost kot moškim.

Jaz sem bila poročena 30 let. Sva se ločila lani. Stara sem blizu 50 let. Niti v sanjah mi ne pride na pamet, da bi si omislila novega partnerja. Trenutno mi ničesar ne manjka, sem sama svoj gospodar, nikomur se mi ni treba prilagajati. Imam svojo družbo, če se mi ljubi, se družimo, če se mi ne, pač berem knjigo, gledam serije…. Dolgčas mi ni nikoli. Osamljeno se ne počutim. Mislim, da (če bom pri zdravi pameti) nikoli več ne bom v zvezi.

No, tako. To je moje stališče in moja situacija.

Ja nič fantje, bo treba mal marketinga, mal upgrejdat ponudbo, očitno je ženskam bolje samim ,kot z vami.

Ker jamrajo tule samo samski moški, ženskam očitno paše in ne jamrajo.?

Replika54g1, 04.11.2021 ob 14:40

Ja nič fantje, bo treba mal marketinga, mal upgrejdat ponudbo, očitno je ženskam bolje samim ,kot z vami.

Ker jamrajo tule samo samski moški, ženskam očitno paše in ne jamrajo.?

Ga ni na tem svetu, da bi mi bilo bolje z njim, kot sami. Spolnosti pa ne potrebujem. Če bi jo pa, mi pa roke pa oči še vedno delajo:-)

Zenske po 30 letu starosti zacne razganjat. Zato rabijo svobodo, da se lahko na polno k….jo.

ločena, 04.11.2021 ob 14:42

Ga ni na tem svetu, da bi mi bilo bolje z njim, kot sami. Spolnosti pa ne potrebujem. Če bi jo pa, mi pa roke pa oči še vedno delajo:-)

No, saj za spolnost pa res ni težko koga najti, če bi bila res sila ?

Pa še pozabila si dodati, da te res nihče več ne povoha ?.

Kaj češ, tudi moški imamo oči….

Dare, 04.11.2021 ob 15:04

Pa še pozabila si dodati, da te res nihče več ne povoha ?.

Kaj češ, tudi moški imamo oči….

ZA LOČENO ?

Ker imajo možnost izbire. Vsaj v večini. Nekatere nočejo partnerja in otrok, nekatere ga želijo pa niso realne v tej nameri, nekatere ga želijo pa nikakor nikogar ne najdejo. Ne vem zakaj se to koga tiče. Mislim kaj imate vi manj če nekdo nima partnerja? Oz. a kaj pridobite če ga ima?

Evo ti en “tip”

Glej… S taksnim odnosom ves da bo vsak zategnil, te ponizal, spustil itd…

Ti moras z svojo milostjo, neznostjo, zenstvenostjo itd… si pri moškemu narest tak status da rece…

“glej kak me pedena pa lepo skrbi zame.. NEBOM je razžalostil, zaniceval, ji izkazal nespostovanja. Tako je vredna da si tega ne zasluzi”

Na tole tvoje pa ves da bo rekel… “Pridi… Se pa gremo”

“Tip” za replo.

Ne oznacuje. Tebe sem repliciral replika.

Blabla329, 04.11.2021 ob 15:09

Evo ti en “tip”

Glej… S taksnim odnosom ves da bo vsak zategnil, te ponizal, spustil itd…

Ti moras z svojo milostjo, neznostjo, zenstvenostjo itd… si pri moškemu narest tak status da rece…

“glej kak me pedena pa lepo skrbi zame.. NEBOM je razžalostil, zaniceval, ji izkazal nespostovanja. Tako je vredna da si tega ne zasluzi”

Na tole tvoje pa ves da bo rekel… “Pridi… Se pa gremo”

Ne ti men nasvetov talat ???

Jaz sem si svoje spedenala, ti si dej pa svoje, vsak na svoj način.

Aja , če spet ne citira, je to za blabla.

Hahahah, polno haterjev žensk, “trg bo povedal svoje”, “te ženske bodo same na stara leta”. Ja in kaj potem? Za starega desca se tudi nihče ne grebe, razen če je bogat. In enako bo pri teh starih samskih babah, če bodo imele denar in hotele družbo, jih bo kdo povohal. Na koncu v grobu pristanemo vsi, moški ponavadi še prej, to je edino dejstvo.

Ja kua pa je?? Ab mal benza dolio?

A vi veste da je hadis, ki lravi da je vecina prebivalcev pekla žensk? Ne veste, ne?

Stari… Kaka rabljena? Rabljeno da vzamem? Pa kdo se tako nizko spusti?

Vidi… Taka i taka stvar je… Vecina vas drugega kot rabljene mindze nima za ponudit.

Blabla329, 04.11.2021 ob 18:30

Ja kua pa je?? Ab mal benza dolio?

A vi veste da je hadis, ki lravi da je vecina prebivalcev pekla žensk? Ne veste, ne?

Stari… Kaka rabljena? Rabljeno da vzamem? Pa kdo se tako nizko spusti?

Vidi… Taka i taka stvar je… Vecina vas drugega kot rabljene mindze nima za ponudit.

Mohamed je vzel rabljeno. Jokal za njo, ko je umrla. Mohamed je bil res pravi ded. ?

Glej no glej, nekoga pa očitno matra pekel in grešnice⁉️ ????

Pa saj tam verjetno sploh ni tako slabo, vsaj ne v tistem, opisanem v Sartrejevi (anti)drami z naslovom Zaprta vrata. No, slednja različica nosi že skoraj nebeško podobo, če se lahko tako izrazim. Moški zaprt v sobi z dvema ženskama od katerih ena velja za zapeljivko, druga pa je nimfomanka… skratka, frekventno doživljanje orgazmov in izpopolnjevanje posteljnih tehnik… le še neskončne zaloge viskija in cigar bi bilo potrebno urediti pa smo zmagali❗

Blabla329, 03.11.2021 ob 09:41

Ja unicuje se druzina, unicuje se zakon kot institucija in svetost… Sve bjeze od kuhanja, treba mozu prat… Patriarhat je stigmatiziran… Itd itd…

Siroka je to tema…

Kolk 20 letnic se uci oz razmislja v tej smeri da se poroci rodi itd… Kolk?

Sploh se v vzgoji ne pripravlja za zakon. In potem se taksna dva najdeta… In… Tuuuga…

Itd itd itd…

Ode sve u pizduu maternu.

Navajaš tradicionalne vrednote iz patriarhata, ampak s tem zakriješ problem osebne rasti oziroma ne-rasti. Ne gre se samo za to, da nočejo kuhati, imeti družine, itd. Ljudem se ne da več prilagajati, ker je težko. Od težkega bežijo k lažjemu in raje živijo bolj lahkotno in “na kumot”. Do tega spoznanja lahko pridejo tudi tisti, ki jih moti patriarhat. Celo feministke, če imajo kaj soli v glavi. Ne mešajte jabolk in hrušk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close