Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sprašujrm se, če sem k…..?

Sprašujrm se, če sem k…..?

Ja, takih brezhrbteničarjev je dost. Večinoma sami sebi pravijo srečno vezani moški.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja in zakaj se naenkrat odločijo za pridnega, potem ko so celo mladost prežurale s frajerji?

Zato, ker niso več ravno mlade, za disko so prestare, frajerji v disku porivajo mlajše, kolegice so poparčkane, nimajo več partnerice za norčevanje iz večernih fukfehtarjev.. Pa naenkrat “čez noč” ugotovijo, da bi se bilo fajn “zresnit”, ne?

Potem pa začnejo s tistimi klasičnimi:…jaz sem zdaj resna…se je treba zresnit…bla bla bla..

Ena sama preračunljivost.[/quote]

Zato ker, dragi moj Pajkec, potrebe in želje v življenju se spreminjajo. Ko si najstnik, so ti mogoče pomembne druge stvari kot kasneje. Pa ne zaradi “strahu” da bi ostala sama ali ker so vsi poparčkani. Ampak morda zato, ker imaš nečesa dovolj. Večina ljudi, ki so študenti, eno obdobje svojega življenja prežurajo – npr. eno leto, dve leti žurajo nekajkrat na teden. Potem SE JIM NE DA VEČ. In tako je tudi z radoživimi dekleti, ki si potem izberejo “pridnega fanta”. Enostavno so se jim prioritete spremenile, so pripravljene za drugačno življenje in – kar se ob tem vedno pozabi – tudi ta dekleta so zdaj postala “pridna”, le da preteklosti ne moreš izbrisati.

Meni izraz “priden” ni všeč, tako da raje uporabljam “resen”. Ko razmišljaš o resni vezi, iščeš resnega moškega. Alternativa je namreč to, da ga boš lovila, ko bo skakal po drugih posteljah, ali se ločevala ali bila pripravljena zapreti obe očesi – kar se mi ne zdi posebno dober scenarij, ki bi si ga vsaka ženska ravno želela za svoje življenje. Ta scenarij se ti lahko itak zgodi, ampak da prav siliš vanj…

Seveda nisi k., tatjana. Razen, če si za seks dobila plačilo, potem pa si.
Torej cipe so tiste, ki dobijo za seks plačano. Sem spadajo tudi tiste, ki seksajo z nekom zato, da jim ta da streho nad glavo, ki jim vse plačuje, da one igrajo dame.

Ja, takih brezhrbteničarjev je dost. Večinoma sami sebi pravijo srečno vezani moški.[/quote]

Kaj tebi se še pri nobeni niso kolena tako zašibila, da si pozabil na vsa “pravila” in prepričanja:)? Mogoče ne v tako hudi obliki kot je zgoraj navedeno, ampak tisto ko te ena tako zdrma, da si težko pomagaš, da ji ne bi “podlegel”.

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Ampak tip ima možnost izbire. Ima jo vso pravico zavrniti. Lahko ji reče: “Imaš zelo pestro preteklost, sedaj sem pa dober zate? Ne bo šlo.” Potem pa beremo teme z naslovom Ne najdem pravega zase.

Po tej definiciji je moja bivša k***a. Hmmm…

[/quote]
Ampak tip ima možnost izbire. Ima jo vso pravico zavrniti. Lahko ji reče: “Imaš zelo pestro preteklost, sedaj sem pa dober zate? Ne bo šlo.” Potem pa beremo teme z naslovom Ne najdem pravega zase.

Na to pa res nisem pomislila. Moramo ženskam v temah “Ne najdem pravega zase” nemudoma opozoriti naj lažejo o številu spolnih partnerjev ali naj se preselijo v kraj, ko nihče ne pozna njihove razuzdane preteklosti.

Koliko si star? 75? :DDDDDD

In zakaj bi se resen tip brez pestre preteklosti spluh ukvarjal s tako?

katenjka,

nimaš pri 16 ali 17 letih tovrstno razmišljanje. Vsaj dosti deklet jih nima. Ali celo mlajših. Glej, jaz gledam sošolke svoje najstarejše hčere, niti blizu 16-ih let še niso, pa jih vidiš, kako v družbi fantov kadijo okoli šole, ne hodijo po OŠ pouku domov ampak se stepajo po mestu naokrog… In niso same oz. so v družbi fantov. Ali res misliš, da dekleta tudi pred 16-imi leti ne doživijo svojega prvega spolnega odnosa. Ali res misliš, da je ta deklica samozavestna, odločena in trdna v svojem razmišljanju. Da na njo razni mladci z lepimi besedami, mogoče celo moledovanjem oz. prigovarjanjem, ne morejo vplivati do te mere, da bo podlegla njihovim “pravljicam”. Lahko. Seveda lahko. Ali lahko takšno dekle, ko bo prvič bila intimna, kar ožigosaš za k*rbo oz. tisto, ki rada da, samo zato ker je še tako zelo mlada in nevedna, saj niti sebe ne pozna. Ali jo lahko obsojamo. Se mora sama?

In kaj je za takšno dekle bolje. Imeti občutek krivde ali občutek, da to še ne pomeni, da je naredila kaj obsojanja vrednega ampak da je to pač odziv na neke življenjske preizkušnje. Karkoli pač že.

Sicer pa, veš kam vodi tovrstno razmišljanje. Pri marsikomu… tovrstnemu razmišljanju dodaš še alkohol, in že lahko dobiš nasilje. Sem se ravno včeraj zaletela v primer nasilništva – pretepanje, žaljenje z besedami lajdra, k*rba ipd.. Udarci po glavi. Poškodbe. Zlomi.
Ali pa pred leti, mogoče še bolj boleče… ker je dekle imelo nekoliko več spolnih partnerjev pri 16-ih letih (pa to ni bilo niti polovico št. 15, mislim da 4) so jo fantje označili za k*rbo, se ji posmehovali, jo zbadali, z njo ravnali slabše kot s pritepenim psom, jo brcali, po njej udarjali in na koncu, v stilu saj je itak k*rba in tako ne delajo nič kaj takega, celo posilili.

Ja, katenjka, iz mojih ust ne boš slišala, da je št. 15 visoka – moralno/etično oporečna. Iz mojih ust ne.

Punce, ne povedat koliko ste imele predhodno ljubčkov. Če boste rekle, da nobenega, bo rekel, da ste čudne, če bo ste rekle, da več kot 3, 4 moške, bo pa seveda povsem zgrožen. Tako, da nikoli govorit tega moškemu. Saj vidite kaki komentarji so.

In zakaj bi se resen tip brez pestre preteklosti spluh ukvarjal s tako?[/quote]

Zakaj se pa ne bi?

A misliš, da vsi resni tipi dajo rep med noge, ko ugotovijo, da njihova izbranka pa ni ravno devica?

In da se od tega počutijo ogroženi? A ne poznaš nobenega tipa, ki ni ravno navdušen nad tem, da bo seksal z devico? Ali ne doživlja polovica najstnic pritiske družbe, da mora čimprej seksat, ker je to pač “modno”?

Ja ljuba duša, to temo imamo odprto zato, ker se očitno manj izkušeni tipi niso pripravljeni ukvarjati z bolj izkušeno žensko v smislu resne zveze.

Kaj zdaj mene tu driblaš z nekimi nesmiselnimi vprašanji, poglej si naslovni post.

In zakaj bi se resen tip brez pestre preteklosti spluh ukvarjal s tako?[/quote]
Ker je morda prav prijetna in polna koristnih spoznanj. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

katenjka,

nimaš pri 16 ali 17 letih tovrstno razmišljanje. Vsaj dosti deklet jih nima. Ali celo mlajših. Glej, jaz gledam sošolke svoje najstarejše hčere, niti blizu 16-ih let še niso, pa jih vidiš, kako v družbi fantov kadijo okoli šole, ne hodijo po OŠ pouku domov ampak se stepajo po mestu naokrog… In niso same oz. so v družbi fantov. Ali res misliš, da dekleta tudi pred 16-imi leti ne doživijo svojega prvega spolnega odnosa. Ali res misliš, da je ta deklica samozavestna, odločena in trdna v svojem razmišljanju. Da na njo razni mladci z lepimi besedami, mogoče celo moledovanjem oz. prigovarjanjem, ne morejo vplivati do te mere, da bo podlegla njihovim “pravljicam”. Lahko. Seveda lahko. Ali lahko takšno dekle, ko bo prvič bila intimna, kar ožigosaš za k*rbo oz. tisto, ki rada da, samo zato ker je še tako zelo mlada in nevedna, saj niti sebe ne pozna. Ali jo lahko obsojamo. Se mora sama?

In kaj je za takšno dekle bolje. Imeti občutek krivde ali občutek, da to še ne pomeni, da je naredila kaj obsojanja vrednega ampak da je to pač odziv na neke življenjske preizkušnje. Karkoli pač že.

Sicer pa, veš kam vodi tovrstno razmišljanje. Pri marsikomu… tovrstnemu razmišljanju dodaš še alkohol, in že lahko dobiš nasilje. Sem se ravno včeraj zaletela v primer nasilništva – pretepanje, žaljenje z besedami lajdra, k*rba ipd.. Udarci po glavi. Poškodbe. Zlomi.
Ali pa pred leti, mogoče še bolj boleče… ker je dekle imelo nekoliko več spolnih partnerjev pri 16-ih letih (pa to ni bilo niti polovico št. 15, mislim da 4) so jo fantje označili za k*rbo, se ji posmehovali, jo zbadali, z njo ravnali slabše kot s pritepenim psom, jo brcali, po njej udarjali in na koncu, v stilu saj je itak k*rba in tako ne delajo nič kaj takega, celo posilili.

Ja, katenjka, iz mojih ust ne boš slišala, da je št. 15 visoka – moralno/etično oporečna. Iz mojih ust ne.[/quote]Saj nisem nikogar obsojala, napisala sem samo, da gre za dvoje različnih stvari, gre za dve vrsti ljudi v samem bistvu. Tvoja najstarejša hčerka sigurno nima vseh takih sošolk in sošolcev. Mogoče jih ima pol ali četrt ali kaj jaz vem koliko, sploh ni pomembno. In nisem rekla, da ej taka punca ženksa k***. To je tista, ki dobi to plačano, (ki je, če mene vprašaš, vsaj toliko pametna, da dobi to plačano) Glej, jaz bom, če bom kdaj imela otroke ne glede na spol, vzgajala pač po svojem zgledu. In tudi za očeta svojih otrok si ne znam predstavljati koga, ki mi v tem ne bi bil podoben.
V tem smislu razumem tudi avtorico in njenega (not?)-going-to-be-fanta…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Če je nekaj naslovni post, še ne pomeni, da je sveta resnica … Kaj je očitno in kaj ne … je pa tudi stvar debate. Meni je očitno, da če leta 2013 nekdo zavrne potencialno partnerko iz navedenga razloga … to ni ravno “normalno”.

Berem te teme in imam občutek,da je kar nekaj piscev takih, ki jim je seks nekaj slabega, nekaj grdega, nekaj s čimer se uničiš.
Pa ni tako.
Sploh pa izjave v stilu, da je vsaj toliko pametna, da zaračuna seks, veliko povedo o avtorju. To pove, da avtor smatra, da ženska ne uživa pri seksu, zato naj bo vsaj plačana zanj.
Samo ne boste verjeli, tudi one-night standi so ženski v užitek, zato pa to počne.

Ah saj sem vedela da se bo kdo v to vpičil, poglej, zakaj pa ne bi dobila plačano če lahko? Če lahko dobi že vedno in povsod seks, zakaj pa ne bi še česa? Res ne razumem… pač probamo čim več a ne… navsezadnje z vsakim trenutkom, ki ga nekomu podariš v takem ali drugačnem smislu, nekaj sebe daš in nekaj sebe in drugega dobiš–

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ni to, da bi seks bil kaj slabega. Gre samo za strah, da nekdo, ki je do sedaj živel večinoma v neresenih zvezah, ne bo sposoben resne zveze in se bo osebe naveličal, kot nekega predmeta, ki ga je izkoristil za svoj užitek (kot to gre pri one night standu). Strah je upravičen, vprašanje pa je, kdo je pripravljen tvegati in se soočiti z njim.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ni to, da bi seks bil kaj slabega. Gre samo za strah, da nekdo, ki je do sedaj živel večinoma v neresenih zvezah, ne bo sposoben resne zveze in se bo osebe naveličal, kot nekega predmeta, ki ga je izkoristil za svoj užitek (kot to gre pri one night standu).[/quote]

Vedno bolj se mi zdi, da na tem forumu vsi krvavo potrebujete malo bolj živahnega in razburljivega seksa :DDDD

A ni tudi one night stand lahko avantura, kjer se z nekom imaš fajn, z njim uživaš? Zakaj spet govorimo o izkoriščanju?

A če greš s sosedom v nedeljo na Veliko planino – pa potem nikoli več v življenju, boš razmišljal, kako se je sosed “okolistil” s tabo ali da “sta šla na prav lušten izlet”….

Jaz pa pravim tako, da je pač odvisno, kako in kje si bil vzgojen, ter v kakšnem okolju si odraščal.
Zato pa je za nekatere taka številka nekaj normalnega, za druge pa spet nekaj nenormalnega.

Če je nekaj naslovni post, še ne pomeni, da je sveta resnica … Kaj je očitno in kaj ne … je pa tudi stvar debate. Meni je očitno, da če leta 2013 nekdo zavrne potencialno partnerko iz navedenga razloga … to ni ravno “normalno”.[/quote]

Kaj ima leto 2013 veze z etični normami posameznika? Se pravi, ti si “moderna ženska” 21. stoletja, ker si seksala z veliko moški in si tako zadostila potrebam in pričakovanjem (se dokazala, kako svobodomiseln duh si), ki jih ima naša “moderna družba” do “osvobojene” in “spolne nezavrte” ženske. Ta naša družba je, če se vsa malo poglobiš in izstopiš iz povprečja ter prisluhneš , kaj pravijo filozofi, sociologi in psihologi – in ne rumeni tisk ter množična občila, je izjemno narcisistična in k potrošništvu usmerjena . In kaj drugega je to kot konzum, če se seksa X partnerjii? Za moje pojme, komur povprečna potrošniška miselnost služi kot neko splošno merilo za etiko, je njegovo stanje duha precej ubožno.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ja, če obstaneš na istem mestu,,,

Bedasto je sploh razmišljanje v stilu, da ženska moškemu da seksat. Saj vendar seksa zato, ker ona uživa v tem? Eni pišete v stilu kot, da je seks le užitek za moškega, zato ni slabo če ženski plača za seks.
Čudno razmišljanje. Normalno razmišljanje je v stilu, da ona seksa, ker si to ona želi, torej je na istem kot moški. MOški si želi, ona si želi, drug drugemu se predajata. Nikakor pa ne, da ona njemu da.
Uživata oba, predajata se oba, zakaj bi torej ženska pričakovala neko plačilo? Saj je dobila užitek.
Pod plačilo razumem tudi tiste, ki ne prejemajo direkt denarja, ampak tudi recimo nakit, počitnice, druge ugodnosti. Tudi službo se menda da dobit na tak način.

Je vam jasno da je srž problema (če je to sploh problem in predvsem čigav problem), ki ga ima Tatjana s tem tipom, v tem kar je Marko napisal?

[/quote]
Se strinjam s tem, kar je Marko napisal.
Čigav problem ? Problem ima tisti tip od avtorice…Če pa bo spoznavala še več takšnih, pa bo to postal tudi avtoričin problem.

Sem imela doma še na štiri oči debato o tem. Dva različna pogleda tudi pri nas doma.

Gre za to, da se mi zdi nekako “ne čist tisto” če za št. 15 govorimo, da je preveč, za št. 7 (se sklicujem na izjavo m111-ja) pa še sprejemljivo. Kdo določa ta cenzus?

Meni številka pač ni tako pomembna, mi je pomembneje, da imaš spolni odnos s tistim, ki ga “začutiš”. Zdaj če se iz tega razvije nekajletna veza ali pa se vse konča pri enem odnosu, ali je res tako pomembno.

Je pa res neko splošno pravilo, da se žensko zelo hitro ožigosa za “lahko” in še kaj drugega, ne glede na karkoli. In večinoma krivično.

Še vseeno se mi zdi pri tovrstnih odločitvah (ali bi lahko živel s tako in tako osebo) pomembneje , kaj je nekdo odnesel – se naučil – iz svoje preteklosti, kot pa preteklost sama .

Takšnih deklet (sošolk moje hčere) je nekje 1/3. Toliko, da veš za približen trend.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close