Samske ženske
MON je res izjema:). Zbiramo se točno takšni ljudje kot si “nas” opisal:). Idealno v vseh pogledih, tudi tistih, ki si jih spustil:).[/quote]
Katere pa bi bilo še vredno omeniti? :-)))[/quote]
Tuširanje 2x na dan, zdravo kuhanje vseh obrokov, aktivno spolno življenje, moški pokrivate pokrov wc školjke….:))
Katere pa bi bilo še vredno omeniti? :-)))[/quote]
Tuširanje 2x na dan, zdravo kuhanje vseh obrokov, aktivno spolno življenje, moški pokrivate pokrov wc školjke….:))[/quote]
Ja, saj res. Glede spolnega življenja je treba posebej poudarit, da ne seksamo ampak se ljubimo. Smo tudi večen predmet poželenja drugih, saj smo vedno fit, čeprav se ne rekreiramo popgosto (da ne bi to motilo naših partnerjev), vendar smo na to imuni.
Tuširanje 2x na dan, zdravo kuhanje vseh obrokov, aktivno spolno življenje, moški pokrivate pokrov wc školjke….:))[/quote]
Ja, saj res. Glede spolnega življenja je treba posebej poudarit, da ne seksamo ampak se ljubimo. Smo tudi večen predmet poželenja drugih, saj smo vedno fit, čeprav se ne rekreiramo popgosto (da ne bi to motilo naših partnerjev), vendar smo na to imuni.[/quote]
Seveda ljubljenje:))) No vidim, da razmišljaš v pravo smer…si idealen monovc:).
Bi si dovolil pripomnit, da tudi srečno samska oseba ne. Čeprav je MON pravzaprav neke vrste izjema. Kolikor sem uspel razbrat, se tu zbira(jo)/(mo) sami srečni ljudje, samski ali pa v vezah, z idealnimi partnerji, lepo vzgojenimi otroki (kdor jih ima) in redno opranimi brisačami. :-)))[/quote]
Ammpak Boom, izjeme pa potrjujeo pravila. A ne?! ;))))))))
Bi si dovolil pripomnit, da tudi srečno samska oseba ne. Čeprav je MON pravzaprav neke vrste izjema. Kolikor sem uspel razbrat, se tu zbira(jo)/(mo) sami srečni ljudje, samski ali pa v vezah, z idealnimi partnerji, lepo vzgojenimi otroki (kdor jih ima) in redno opranimi brisačami. :-)))[/quote]
Ammpak Boom, izjeme pa potrjujeo pravila. A ne?! ;))))))))[/quote]
Na MON-u ni izjem :-))
Kako polni ste stereotipov in zabetoniranih pogledov. Pa berem, da imate šele okoli 30 let…
(neobstoječ) ideal išče tisti, ki ga še ni doletela sreča prave ljubezni. Ki povzroči mravljince v želodcu in možgane zaklene v eni sami misli – biti tam, pri tisti osebi, sedaj in vedno. Bolj ko se staramo, manj je možnosti, da bomo to doživeli. Ker z leti pač usiha količina in trajnost hormonov, ki nas preplavijo med ljubeznijo. Zato ne razumem mladih ljudi, ki se krčevito oklepajo nekih vnaprej zabetoniranih meja in zavračajo vse, kar se ne vklapa do popolnosti vanje. Ljubezen na prvi pogled skoraj da ne obstaja. Obstaja pa tista, ki se razvije počasi in ostane globoka. Tej pa je traba dati šanso, da sploh pride do nas. Če jo z vsemi štirimi odbijamo, je ne bomo našli nikoli.
Izjave, da tisti ki je pri 30 ali 40 samski, pa ki je pri starših, pa ki ni športnik – da je z njim nekaj narobe, so pa še posebej hecne. Človek je prilagodljivo bitje in se vedno obnaša tako, da mu je najudobneje. Če pride mimo nova, boljša opcija, se pa oprime nje. Prav na živce mi gre predalčkanje – ta je pa tak in tak. Pojma nimate, kakšen je. Vsaka nova prilika lahko iz človeka izvleče tisto kar je v njem drugačno, morda celo boljše. Ali je nekdo ki ne igra klavirja glasbeno nesposoben? Kdo bi vedel. Morda res. Morda pa samo nikoli ni izkoristil možnosti, da bi se šel učit klavirja. Iz bog ve kakšnih razlogov. Morda pa ima v sebi ogromen talent, le razmere niso omogočile da se izkaže. Neštetokrat sem že v življenju videl ljudi z izbuljenimi očmi, ki naikakor niso mogli verjeti, da se je pa ta in ta takoooooo strašansko spremenil. Saj se ni. Samo v novih razmerah je na plano butnil nek drugi “on”, ki mu do sedaj ni bilo potrebno, da dominira.
Sicer pa sem prepričan, da je postavljanje tako visokih zidov v resnici le obrambni mehanizem, s katerim poskušajo samske ženske pred drugimi “opravičiti” svojo samskost. Realnost pa je drugačna. Pri svojih 50+ lahko ob vsakem trenutku aktiviram kup zabetoniranih 30 letnic, ki veljajo za prezahtevne. Saj v resnici niso. Samo njihovi vrstniki preveč resno jemljejo to njihovo maškarado, pa jih raje gledajo od daleč in cvilijo. Sladkosti življenja so v resnici rezervirane samo za pogumne.
Ma blesavi ste tukaj, da sploh razpravljate o takih butastih vprašanjih. A ne veste da je ljubezen usojena? Če ti je ti je, če ni je pač ni. In tukaj nima veze a je nekdo debel, grd, lep, bolan, športnik, bogat, reven karkoli že…
Najbolj važno je da smo odprti za ljubezen, za dajanje in sprejemanje ljubezni. In JA defenitivno obstaja tudi ljubezen na prvi pogled, sem jo že doživel.
Všeč mi je, da si na tak način izpostavil, kako si pri navezovanju stikov življenje kompliciramo ljudje sami.
A si po drugi plati ne morem kaj, da ne bi povezala (poudarjeni) zgornji in spodnji del pisanja. Res je, da se ne da izogniti delovanju (praviš tudi usihanju) hormonov. A nekje globoko v ljudeh ostajajo prvinski občutki, potreba po medsebojni bližini, ki ji sledijo le tisti, ki imajo pogum, da ne zanikajo sebe. V različnih življenjskih obdobjih.
hehehehe, če malo na hec obrnem tole, da bodo letele nanj 10 let mlajše. Tudi več let mlajše letijo na starce, če imajo ti hišo, jahto, vikend na morju, pa v planinah (pa ne v Sloveniji ampak po možnosti v tujini), pa fulllllll dnarja.
Sicer pa res 40 letniki nimajo kaj več počet pri starših. OK vsak starš pač naredi za svoje otroke vse, vendar obstajajo tudi meje
Jaz sem točno taka, oz. bila sem, pa še tiste 2-3 jurje mesečno sem prinesla domov v proračun, da ne bo pomote..Garala sem kot črna živina 15 let in —preživljala enega priseska, maminega sinka, voluharčka…Sem vesela,d a danešnje izobražene punce nimajo več smisla za igranje mame cankarjeve in da izbirajo s pametjo, saj jaz več kot očitno nisem (sem pač nepoboljšljivo naivna in vzgojena kako je treba bit do drugih lep in prijazne in sočuten in … ) Me je življenje izučilo, da je treba vedno na reciprociteto gledat! Da se vložki vsaj približno pokvitajo, mam pa veliko stikov z zahodno evropskimi moškimi in tistimi iz muslimanskega sveta – vsi so neznosni kavalirji in jim je jasno kot beli dan, da je imet žensko dobitek na loteriji in da jo je potrebno vzdrževat…no to postsocrealističnim slovencelčkom nikakor ne gre v glavo. Pa so ti moji kolegi doma pravi strežniki svojih žena, moj šef ji cel vikend nosi zajtrke v posteljo in jo streže spred in zad, celo meni in sodelavcem postreže kavo kadar ni njegove tajnice v službi! (kaj takega od svoenceljskih socrealističnih direktorčkov nikoli nisme doživela!!!!!). Pa tudi ženske dosti hitreje napredujemo in se uveljavljamo kot pa je bilo to v mojih prejšnjih službah v slovenskih podjetjih, kjer so ženske paviloma drugorazredna bitjja ne glede na izobrazbo.
Fredi, tole tvoje vprašanje je pa približno tako stereotipno, kot tisto naslovno o samskih ženskah. Implicira namreč, da je povprečna samska ženska v resnici plehpička, ki pač še ni našla ustreznega sponzorja. Pa v resnici definitivno ni tako (če seveda odmislimo statistično verjeten procent). Zadovoljstvo ni merljivo samo z denarjem. Ker če bi bilo, potem dve tretjini svetovne populacije nikoli ne bi okusilo sreče in zadovoljstva. Pa jih. Morda tisti z najmanj denarja doživljajo srečo bistveno bolj intenzivno, kot mi, ki si z denarjem kupujemo instant srečo s kratkim rokom trajanja.
Koliko imam jaz denarja, pri vsej zgodbi sploh ni pomembno. Niti ni bil to cilj mojega pisanja. Je bila samo vmesna opazka, da se v življenju da veliko (največ?) doseči ravno v področju navidezno iracionalnega in spontanega.
Je pa res, da obstaja neka vzročna povezava. Ljudem je za občutek sreče res vse kaj drugega pomembnejše, kot denar. Ampak če denarja ni, potem se moraš žal ukvarjati z esencialnimi problemi, ki ti poberejo veliko časa in volje. Torej je do neke točke pomanjkanje denarja lahko huda ovira v doživljanju sreče. Ampak samo do neke točke. Do streznitve, da se da tudi na drugačne načine. Da se da preprosto zavreči dotedanje prioritete in navade. Da ni najbolj nujno, da imam največji avto v ulici, otroci najboljši mobitel, na majici pa prepoznavni znak, recimo. S koliko denarja lahko torej človek fura ugodno življenje? Čisto odvisno od posameznika. Nekdo z 2000€ plače bo nevrotični sekirant, ki bo celo življenje posvetil najedanju okolice in stradanju. Nekdo drugi bo z mnogo manj denarja živel človeku spodobno življenje z mnogimi priboljški. Vse je torej v sposobnosti obvladovanja situacije. Ne sodim med bogataše in ne med reveže. Definitivno pa svoj čas, ki mi je na tem planetu dodeljen, kvalitetno izkoriščam. In to je bil point mojega pisanja. Pri zakompleksanem in zabuknjenem moškem se ne bo nobena ženska dobro počutila, četudi ima 5000€ plače. Pri nekom, ki zna kvalitetno užiti življenje s tistim kar ima, pa se bo. Fredi, kdaj si nazadnje opazil, da ima tvoja soseda novo frizuro, ki ji pristaja? Kdaj si opazil, da je sodelavka shujšala za kilogram? Si kdaj peljal prijateljico na koncert Jana Plestenjaka, čeprav živega ne prenašaš? Si kdaj kolegico za rojstni povabil na kosilo v šestih hodih, čeprav si bil potem cel teden brez denarja. Vmes pa jo POSLUŠAL, ne pa recitiral svojo življenjsko zgodbo in zgodbe vseh tistih, ki ti hočejo “slabo”? Sta se kdaj odpeljala v Portorož na kavo, čeprav to po nobenem logičnem kriteriju nima smisla? A si ji dal v savni vedeti da je poželjiva, četudi je zadnji mesec pridelala 2 nova kilograma? To…. je tisto, ne pa denarnica. Denarnica je samo koristen dodatek, katerega debelina pa ni nikjer definirana. Dober mojster bo zgradil vilo z lopato in kelo, slab bo v istem času z najboljšo mehanizacijo postavil zgolj poljski WC.
Forum je zaprt za komentiranje.