Samske ženske
Varanje in to se dogaja zaradi denarja? Zaradi denarja se sklepajo čustvene vezi? Denar pomaga pri tem?
Zaradi (premalo) denarja še nobena ni odšla od hiše kolikor jaz vem…… nekaj druga je manjkalo 😉
@On_: Zgrešil si poanto prispevka. Saj veš, kako nekateri pravijo: denar ni pomemben, ko se imamo pa radi :). V tej smeri.
I don’t speak with pathetic people – understand?
Ich kommuniziert nicht wie die erbärmlichen Menschen – verstehen?
Ne komuniciram poput patetičnih ljudi – razumješ?
No se comunica como la gente pateticas – comprender?
….
@krivokljun: že morda, že morda. Saj veš kaj pravijo: pesimist je optimist z izkušnjami :).
Zato pa pravim, da ljudem “iz višjih sfer”, ki jim nikoli ni bilo treba vsaj za trenutek pristati na trdni zemlji je lahko srat.
Problem vidim v tem, da ti od ženske pričakuješ marsikaj… sam pa ne ponudiš ničesar.
Ona naj te financira, naj ti kuha, pospravlja, gospodinji, hodi v službo, vzdržuje stanovanje, pa nikamor naj ne gre…
Ti pa:
-nimaš stanovanja,
-slabo plačano službo in še to kratek čas, torej verjetno tudi prihrankov ne,
-nisi samostojen (živiš pri starših)
-nočeš potovati (morda nimaš denarja)
-nisi izobražen (morda nisi imel možnosti, morda ne interesa, morda ne sposobnosti)
-o lepoti nisi govoril
-o seksu tudi ne
Torej? kaj bi ti ponudil mladi izobraženi ženski, da bi želela biti s teboj (če si v zadnjih dveh stvareh dober, potem imaš vseeno precej možnosti)
Pa ne mislim, da je treba nekaj dati da dobiš – direktno to ne gre… ampak vendar mora samska ženska videti da ji bo lepše in boljše, če bo v paru, kot če bo sama.
Jaz sem že nekaj časa samska in dejansko se okrog mene vrtijo mnogi “luzerji”, nesamozavestni, fizično neprivlačni in neurejeni, brez denarja, brez načrtov, brez idej, brez volje za spremembe…
Pri osvajanju takšnih se lahko hitro odločim.
krivokljun: zaradi mene naj imajo drugačno izkušnjo. In tudi izražajo jo lahko svobodno na forumu. Ravno tako jo lahko izražam jaz.
Torej, kdo je sedaj tukaj bolj upravičen do tega da ima prav? (pravilen odgovor je nihče, BTW)
zmedena_samica pa res ni podala nobenega odličnega argumentiranega odgovora.
Ti mnenje in izkušnje drugih postavljaš na laž, pišeš, da nimajo izkušnje ko so pristali na trdih tleh.In na tak način, da se bo moral vsak zagovarjat za svojo izkušnjo, ne bo nihče debatiral s tabo, tudi jaz ne, ker je očitno da si prišel samo prcat.
In v čem je sploh keč samskih punc oz. te debate? Da obstajajo? Al da jamrajo ker so samske? Zakaj bi to dvoje sploh moral biti čigav problem? Vsak naj živi tako kot mu paše. Naj jamra, če mu paše. Gotovo ni osamljen v tem.
Mogoče bi pa morali v namene te debate malo natančneje definirati polno in prazno denarnico.
No, ali pa se nehati sprenevedati.[/quote]
Prazna denarnica je mišljena s tem, ko si odvisen od socialne pomoči in se sprašuješ, kako boš preživel mesec.
Tako, kot piše “moja izkušnja”.[/quote]
Okej, podsaharska Afrika it is.
Res je stereotipno, ampak je v tem tudi nekaj resnice. Če ne drugače ljudje namenijo 8+ ur/dan služenju denarja. Če se nekdo po vsem tem času in trudu, ki ga je namenil napredovanju v službi, služenju denarju ipd. pretvarja, da je denar skoraj nepomemben je to precej neiskreno. In takih ljudi je veliko.
Sreča ni “ustvarjevna” zato, da bi jo dosegel. Je samo mehanizem, ki usmerja človekova dejanja. Nič več in nič manj.
[/quote]
Kdo v ospredje postavlja tako opevano srečo? Potrošniška kultura, ker rabi ljudi, ki imajo vedno občutek, da jim nekaj manjka, ravno tisti majhen košček, da bi bili srečni – kar je past. Namreč občutek neizpolnjenosti in da nekaj rabijo, ravno to vzpodbuja zavist in tekmovalnost, zato se pehajo raznimi materialnimi dobrinami, misleč, da pa potem bodo “srečni”. Jaz bi srečo zamenjal z zadovoljstvom, ker življenje sestavlja širok spekter čustev, nihanja, nikjer ni nekih stalnic. Če je npr. žalost stalnica, je bolezen (depresija), marsikdo, ki okusi droge, bi za vedno hotel ostati v tem blaženem “stanju sreče”.
krivokljun: ne jemlji tole kot izzivanje ampak kot drugi pol. Namreč poln kufr mam samičk, ki živijo od “zraka” in “brez denarja”. Seveda porabijo ga pa več kot ga vidijo.
Verjetno je marsikatera samska, ker tudi fantje v teh časih nočejo več imeti takih sanjačk ob sebi. Morda, morda, nimam podatkov 🙂
Točno tako. Takrat spoznaš kako nepomembno postane vse okoli tebe, kako vse materialno nima prav nobene vrednosti več, ne denar, ne hiša, ne avto, ne obleka…. NIČ.
Le želiš si da bi bližnji ostal s tabo – živ……..[/quote]
Me veseli, da še so ljudje, ki imajo glavo in srce na pravem mestu :)[/quote]
Ampak to je le tisti trenutek.
Takrat, ko spimo, nam tudi ni pomembna denarnica…..Ampak prej ali slej se zbudimo, je treba v trgovino in debelina denarnice postane spet glavni faktor naših misli.
Prazna denarnica je mišljena s tem, ko si odvisen od socialne pomoči in se sprašuješ, kako boš preživel mesec.
Tako, kot piše “moja izkušnja”.[/quote]
Okej, podsaharska Afrika it is.[/quote]
Ne razumem primerjave z Afriko.
Ferbčna, pa razloži kaj si mislila s tem, da se naj nehamo sprenevedati ?
Kje vidiš sprenevedanje ?
Me veseli, da še so ljudje, ki imajo glavo in srce na pravem mestu :)[/quote]
Takrat, ko spimo, nam tudi ni pomembna denarnica…..Ampak prej ali slej se zbudimo, je treba v trgovino in debelina denarnice postane spet glavni faktor naših misli.[/quote]
Res? Kako enoličen life to mora biti, ko si tako konstano obremenjen s “faktorjem” 😉
Ma dejte nehat s to polno/prazno denarnico! Zakaj je takšna potreba po absolutiranju?
Kako lahko iz posta Kar enega preidete na prazno denarnico v smislu denarnega nadomestila? A samo to dvoje obstaja? Bit nesramno bogat al pa na denarni podpori? Dajte nehat bit tako prekleto enostranski.
Folk jamra, če ma 500, 600, 700 eur plače, nonstop fucking jamra, kako nima za položnice pa za žvet… ja materduš, mal se obrni pa poglej, zakaj hudiča maš take dolgove? Je blo treba avto kupit? A je treba met doma ultra trio trojčke s tisoč tv programi pa ultra hitro internetno povezavo in vsako leto novi telefon? Je treba vsako sezono po nove cunje?
Moja prijateljica je preživela samo s 700 evri plače, živeli so pa ona, njen mož in otrok, star 4 leta. Sicer res krajši čas (1 leto) pa vendar. Da se. Samo folk je naučen vedno in povsod samo jamrat, nikolu mu ni dovolj, vedno bi samo več in več… v končni fazi, kaj je to jurja plače? Jurja al pa 700 evrov je isto. Tistih 300 eur viška zapraviš tak al drugače. Al za nove avtopreobleke al za fensi futer al ga vrže stran ob prometnem prekršku. Suma sumarum zadovoljen v lajfu pa vseeno nisi.
Ne, denar ti ne prinese sreče. Ne prinese ti je niti 2 jurja plače, če ne zmoreš poskrbet da ti bo udobno in fajn in lepo v svoji koži. In še vsak si je moral svoje finance sam ustvarit, tudi če si vzet not prek vez, se moraš prej ko slej izkazat, morda še bolj.
Razbijte si že ta pol prazen kozarec, ker vam nič ne nuca. Spravite se povsem na kant, plačo dejte brezdomcu al pa zapravte na igrah na srečo pa ne kukajte. Pejte žvet na osamelo goro, med Aborigine, pište knjige, zasanjarite si življenje. Umrli boste itak sami.
Tako kot ste se rodili sami. V naslednjem življenju pa upajte, da se rodite kot insekt, da vam ne bo treba predolgo živet, ker vam je to muka. No, mogoče vas pa pokoplje hitro rastoča bolezen. Prekleti negativci!
Amen.
@Krivokljun, čestitke za post!
Točno tako. Takrat spoznaš kako nepomembno postane vse okoli tebe, kako vse materialno nima prav nobene vrednosti več, ne denar, ne hiša, ne avto, ne obleka…. NIČ.
Le želiš si da bi bližnji ostal s tabo – živ……..[/quote]
Morda se boš nekoč znašel v kletki z levom, ki te bo pojedel, če mu ne boš ponudil starega sendviča s pršutom in olivami. V tem primeru bo zelo zelo pomembno, da imaš pri sebi star sendvič s pršutom in olivami….ampak to NE pomeni, da je v življenju zelo pomembno, da s seboj ves čas nosiš sendvič s pršutom in olivami. Enako je s tem tvojim primerom. Govorimo o tem kaj je pomembno v vsakdanjih situacijah in ne v nekih čudnih primerih, ki se 99% ljudem ne bodo nikoli zgodili.
Forum je zaprt za komentiranje.