Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prijateljstvo M/Ž

Prijateljstvo M/Ž

Ronkica, tudi prehitro užaljene ženske niso najbolj iskana roba 🙂 Dobro je imeti tudi smisel za humor pa malo bolj trdo kožo, če se nekdo namerno nerodno izrazi 🙂

Glejga zlomka, se že vsi trije strinjamo zakaj se teta in nečak družita :).
He, he, robi, zato sem pa napisala, da je potrebno že v štartu najti takega partnerja/ico, da ga/jo potem ni treba spreminjat, da se ne dogaja le da draga in pisanje po netu :).
Ni fajn, da je moški tiran, amapk prav tako ni fajn, da je moški copata, ker potem se nimam z nikomer za skregat. Če pa dva trdita, da se še nikoli nista skregala pa je sigurno en od njiju copata. Lahko smo še tako fajni in on/ona tako fajn pa bo vseeno kdaj prišli do konflikta in če sta res oba fajna (drug drugemu seveda) bo po razčiščenem konfliktu še lepše :).
Če ženska želi svobodo, jo mora pustiti tudi moškemu in obratno (pa ne mislim svobodo v smislu seksanja z drugimi, da ne bo pomote).

Ni odvisno samo od moškega…Če je ženska vredna zaupanja in če se je možno z njo pogovarjati, potem ni potrebe po pisarjenju po forumih…:)
Če pa ženska samo komandira in ima moški na razpolago samo dve besedi ( Da, draga), potem pa je treba praznino nadomestiti nekje drugje.[/quote]

Menda ne misliš, da sem zaradi nekega neznanca užaljena? Jaz sem rekla, da ti sicer žališ, nisem pa rekla, da ti je uspelo mene užalit. Z žaljenjem seveda kažeš samo svoj značaj, ni pa rečeno, da ti žalitve uspejo.

Ronka, zakaj na nekoga, s katerim bi imela otroka, gledaš kot na osemenjevalca ? Malo žaljivo…….Verjamem, da to vzbudi v tebi negativne izkušnje in je tvoje mnenje o moških na splošno slabo.
Težko boš z nekom srečna, če bo v ozadju neko obsojanje.
Jaz nisem imel v mislih le nekoga, ki te oplodi, potem pa svojo vlogo odigrava po gostilnah. Ampak ti si pomislila na takšnega. Takoj pomisliš na nekaj najslabšega in si onemogočiš, da bi spoznala resnico.

Zdaj štekam…:)
A v reali je to seveda malo drugače.
Saj idealnega ne najdeš, kar pomeni, da je treba neke zadeve spremeniti pri sebi, da jih lahko sprejmemo ali pa spremembo pričakujemo od partnerja.
Enostavno zato, ker so stvari, ki jih pri sebi ne moremo spremeniti.
Če pa jih partner ne sprejme, pa že mislimo, da nas ne mara…..

Saj sem še vedno…:)
Moškim nikoli nisem bil.

Ronka…Ampak takšnega enostavno ni.
Ni takšnega v katerega bi bila večno zaljubljena in ga videla kot idealnega.

Znano je, da osebe, ki so v sebi nezadovoljne, težijo k perfekcionizmu in ta način jih le drži v začaranem krogu nezadovoljstva. Saj iščejo nekaj nerealnega.

Prej ali slej boš našla nekaj, kar te bo pri njem motilo. In obratno seveda. Je pa potem pomembno, kako reagirata na to dejstvo in če sta pripravljena rešiti problem.
Ali gre vsak po svoje in se zdistancirata ali pa sproti rešujeta težave.
Šele potem vidiš ali je partner tisti s katerim se splača vztrajati ali pa ne.

Zakaj osemenjevalec? Ker si ti napisal, da naj si dobim moškega, da mi bo naredil otroka in da potem ne bom imela časa razmišljat o športu. V takem primeru je bilo to razumeti točno tako kot sem napisala: dobi tipa, da te osemeni pa bo ti ne bodo več hodile po glavi stvari kot je šport.
Ne moje mnenje o moških na splošno ni slabo. Jaz imam samo slabo mnenje o moških, ki popivajo, ne spoštujejo žensk… in seveda o moških, ki mislijo, da ženske rabimo le moškega, da nam naredi otroka in da se ženske ne smemo ukvarjat s športom in drugimi hobiji, ker moramo skrbet za otroke in če katera nima otroka naj si le hitro najde moškega, da ji bo naredil otroka in da ne bo več imela časa uživat.
Tako si napisal, da nisem mogla drugega kot na to pomslit, da smo ženske le zato na svetu, da pedanamo otrokom in možu.
Spreminjamo lahko sebe, partnerja pa ne.
Utopično je recimo, če recimo srečaš moškega, ki je lep, bogat in podobno, samo značajsko pa ni tak kot si želiš, ampak utopično si rečeš: saj super, saj ga bom spremenila, da bo tak kot si želim.
Seveda so kompromisi nujni, ampak pričakovat, da se bo partner spremenil na celi črti je pa utopično oz. nepošteno do njega. Seveda pa tudi ni pošteno, da ko ujamemo partnerja, da se spremenimo (menda naj bi ženske se spremenile, ko pojedo poročno torto :)).

Saj sem še vedno…:)
Moškim nikoli nisem bil.[/quote]

Jaz pa ti hočem povedat, da nekatere določene besede ali stvari jemljejo za žalitev in so tudi prej užaljenje, druge pa jemljejo isto stvar kot šalo in niso niti najmanj užaljene.
No malo čudno bi bilo, če bi te uspel užalit nesamozavesten ženskomrznež, ki se istočasno boji žensk. 🙂

[/quote]

Zato sem ti pa rekla, da me ne moreš užalit :).

[/quote][/quote]

Robi

Meni je to ravno čar, da ni partner izdelan po nekakšnem kopitu, da bi moralo vse biti tip-top, da bi moral ustrezati točno mojim (idealiziranim) predstavam, da bi pričakoval, da bo vse kot iz pravljice, kjer se dva zaljubita in srečno živita do konca svojih dni itd. Ne, to ni realnost, to so bolj najstniška sanjarjenja nekaterih deklet, njihove romantične predstave in hrepenenja, ko gledajo razne limonade in čitajo žajfnice. :))) Take “perfektne” zveze, v katerih sodelujejo “perfektni” partnerji, so sila dolgočasne, saj se vse odvija po začrtanem vzorcu brez vsakršnih odstopanj, ko bognedaj da pride do kakšnega prepirčka ali da ne bi bila povsod sklepčna, da bi bila razhajanja v mišljenju.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

A zato si potem namesto s partnerko raje na MONu :)?

Meni je to ravno čar, da ni partner izdelan po nekakšnem kopitu, da bi moralo vse biti tip-top, da bi moral ustrezati točno mojim (idealiziranim) predstavam, da bi pričakoval, da bo vse kot iz pravljice, kjer se dva zaljubita in srečno živita do konca svojih dni itd. Ne, to ni realnost, to so bolj najstniška sanjarjenja nekaterih deklet, njihove romantične predstave in hrepenenja, ko gledajo razne limonade in čitajo žajfnice. :))) Take “perfektne” zveze, v katerih sodelujejo “perfektni” partnerji, so sila dolgočasne, saj se vse odvija po začrtanem vzorcu brez vsakršnih odstopanj, ko bognedaj da pride do kakšnega prepirčka ali da ne bi bila povsod sklepčna, da bi bila razhajanja v mišljenju.[/quote]

Saj sem nekje napisal, kje je moja partnerka. Ko bom zmanjkal na forumu, potem si lahko prepričana, da bo v Sloveniji ali pa jaz izven Slovenije. :)) Zdaj pa bi se lahko kratkočasil tudi s kako Slovenko, recimo da bi igrala človek ne jezi se ob večerih. Ali katere igrice so vam ženskam bolj pri srcu, šaha tudi ne igraš, si rekla…. :)))

Ja, ne vem, sem mislila,da ste moški bolj za šport kot za tipkanje :).

Saj sem nekje napisal, kje je moja partnerka. Ko bom zmanjkal na forumu, potem si lahko prepričana, da bo v Sloveniji ali pa jaz izven Slovenije. :)) Zdaj pa bi se lahko kratkočasil tudi s kako Slovenko, recimo da bi igrala človek ne jezi se ob večerih. Ali katere igrice so vam ženskam bolj pri srcu, šaha tudi ne igraš, si rekla…. :)))[/quote]

[/quote][/quote]

Priznam, šport ni moj element, tako kot bratov, ampak se trudim :), samo zdaj ob tem vremenu niti za sprehod ni, vsaj v tem okolišu ne, kjer jaz živim, ker me obdajajo polja in njive, si v blatu do vratu, do gozda pa je kakšen kilometer in pol v smeri Drave. Zdaj ko boš v maškorih na Ptuju, teci na jug ob levem bregu Drave, mogoče se srečava kje. 😀

Saj sem nekje napisal, kje je moja partnerka. Ko bom zmanjkal na forumu, potem si lahko prepričana, da bo v Sloveniji ali pa jaz izven Slovenije. :)) Zdaj pa bi se lahko kratkočasil tudi s kako Slovenko, recimo da bi igrala človek ne jezi se ob večerih. Ali katere igrice so vam ženskam bolj pri srcu, šaha tudi ne igraš, si rekla…. :)))[/quote][/quote]

Sicer pa smo moški dobri tudi za pipkanje, jap. 🙂

matjazko, pa zdaj je ravno krasno vreme za ven it :). Sama belina okrog in okrog pa sonce. 1,5 km? Pa to je super, se ravno segreješ. Jaz uživam v vseh letnih časih pa naj bo sneg ali poletje, blato je tudi ok. Samo megla pa mi res ni všeč.
Svet se obrača, včasih so se moški pritoževali, da ženske nočemo športat, zdaj pa ženske ugotavljamo, da se samskim moškim ne da niti na sprehod v gozd :).

Ptidi, te se s traktorjem kam zapeljema, ali pa te lahko na rokah nesem, če si športnica, predvidevam ,da si potem lažje kategorije, da ne bom preveč zašvical, nekaj pdoobnega, kot če dam na ramo cementni žakelj? Ali pa ti mene dvigneš, če imaš vse mišice natrenirane, da ne bom blaten?

Nisem športnica :). S traktorjem? Kaj vem, meni so hribovske kmetije bolj všeč, tam se je bolje peljat s traktorjem :). Razen, če bova skočila na Pohorje ali pa v Haloze? Mogoče pa na ptujsko morje, zdaj je ziher zamrznjeno :), se da peljat čez :).

Ptidi, te se s traktorjem kam zapeljema, ali pa te lahko na rokah nesem, če si športnica, predvidevam ,da si potem lažje kategorije, da ne bom preveč zašvical, nekaj pdoobnega, kot če dam na ramo cementni žakelj? Ali pa ti mene dvigneš, če imaš vse mišice natrenirane, da ne bom blaten?[/quote]

Lol. Torej ti rabiš dramo, moraš se kregat, da ti je odnos v redu? Ker, ko se kregaš to za tebe pomeni, da ob sebi nimaš copate. Ko pa ne dobiš tudi klofute, pa veš da ob sebi nimaš niti tirana? Ampak srečna pa nisi. Še vedno nekaj manjka a ne. Če sta res oba fajn, konfliktov sploh ne bo Ronka. Ja, vem to je za tebe nekaj novega, ker tega še nisi doživela, to pa zato, ker vedno ti delaš dramo v odnosu, mogoče ti tud partner pomaga. Ampak, če se najdeta dva zrela, kjer nihče ne dela drame, ta drame pač ni. In noben ni copata. Oba se samo spoštujeta. Ja, to je tud nekaj novega za tebe. Nisi bila vajena, da te partner spoštuje. Morda zato, ker si se pretvarjala za nekaj kar nisi in nisi upala pokazat sebe točno takšne kot si, ranljive in krhke. Nisi se upala izpostavit in ustvarit z nekom globokega in povezanega odnosa, ki so ga sposobni le ljudje, ki znajo bit točno to, kar so v resnici. Ja, vem, da misliš, da ti si točno to kar si. Ampak to je samo maska, ki si si jo davno nadela in ne vidiš več pod njo. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Še en psiholog :), ki pa tudi ne bere najbolje :).
Nikjer nisem napisala, da rabim dramo :). Jaz sem hotela povedat, da ni nič narobe, če pride kdaj pa kdaj do konflikta med dvema osebama. Ne poznam para, ki bi lahko rekel, da se nista še nikoli sprla. Pa pustimo take, ki so kratke čas skupaj. Govorim o parih, ki so že dolgo skupaj. Pa pod besedo prepir ne mislim žaljenja, nesramnosti in podobnih zadev.
Marko, ne moreš se it psihologa, če ne poznaš osebe :), lahko preveč brcaš v temo. Matjazko se je o meni že nekje razpisal in brcnil v temo, isto pa ti delaš sklepe na osnovi česa?

Lol. Torej ti rabiš dramo, moraš se kregat, da ti je odnos v redu? Ker, ko se kregaš to za tebe pomeni, da ob sebi nimaš copate. Ko pa ne dobiš tudi klofute, pa veš da ob sebi nimaš niti tirana? Ampak srečna pa nisi. Še vedno nekaj manjka a ne. Če sta res oba fajn, konfliktov sploh ne bo Ronka. Ja, vem to je za tebe nekaj novega, ker tega še nisi doživela, to pa zato, ker vedno ti delaš dramo v odnosu, mogoče ti tud partner pomaga. Ampak, če se najdeta dva zrela, kjer nihče ne dela drame, ta drame pač ni. In noben ni copata. Oba se samo spoštujeta. Ja, to je tud nekaj novega za tebe. Nisi bila vajena, da te partner spoštuje. Morda zato, ker si se pretvarjala za nekaj kar nisi in nisi upala pokazat sebe točno takšne kot si, ranljive in krhke. Nisi se upala izpostavit in ustvarit z nekom globokega in povezanega odnosa, ki so ga sposobni le ljudje, ki znajo bit točno to, kar so v resnici. Ja, vem, da misliš, da ti si točno to kar si. Ampak to je samo maska, ki si si jo davno nadela in ne vidiš več pod njo. ;)[/quote]

Marko

Da ne pride niti do najmanjših konfliktov ali trenj, nesoglasij, ko z eno in isto osebo živiš vsak dan – to je nekaj “nenormalnega”. Prepričanje, da konflikti rušijo partnersko harmonijo, je napačna, nerealna, ker stremi ravo k “popolnosti”. Pri tistih parih, ko bi se dejansko dva morala “spričkati”, pa raje žena molči, ko jo mož vara, se ne pogovarjata o tem, ker ohranjata neko navidezno sliko “perfektne zveze”.

Ronka, ti kar pridi, bova šla v Haloze nabirat zvončke in trobentice ob prvi odjugu. 🙂

Jaz pa ti pravim, da te nisem nameraval in te tudi ne nameravam užalit 🙂

[/quote][/quote]

Matjazko, pa ne morem verjet, zdaj si pa tako lepo napisal glede konfliktov, da se moram čisto strinjat s tabo :). Rožice pa še naj malce počakajo, jaz bi rada še smučala :). Moram pa reči, da je to plus zate, da bi peljal žensko po rožice v naravo :). To je dosti več vredno kot pa, če bi kupil en pušlc v cvetličarni.

Evo, sem ravnokar mislila pohvalit matjazeka, pa vidim, da si me prehitela.:)

Ni kar tako ta ptujski pubec… bi bil še za ožent 🙂

Prepozno, zdaj sem si že jaz pridobil njeno naklonjenost, samo še ekstremnega smučanja se naučim :)))
Lahko pa greš z mano zvončkov nabirat, da ne boš žalosten?

Moraš pazit, ker prehudo zagreti športniki oz. rekreativci znajo tudi biti prava mora za ženske :). Če ti moški ves čas teži, da moraš to pa ono trenirat pa hodit na tekme… ali pa da ne smeš te in one tortice, ker … meni rekreacija pomeni zabavo, uživanje na svežem zraku, ne pa tekmovanja.

A bomo šli vsi trije zvončke nabirat ali jih bosta šla sama :)?

Prepozno, zdaj sem si že jaz pridobil njeno naklonjenost, samo še ekstremnega smučanja se naučim :)))
Lahko pa greš z mano zvončkov nabirat, da ne boš žalosten?[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close