Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prijateljstvo M/Ž

Prijateljstvo M/Ž

Po sedmih straneh zanimivega Ženskega in Moškega čveka v tej temi med omejenim številom oseb, podaja marinec svoj odgovor na anketno vprašanje, zastavljeno na začetku teme, ki se glasi;
ali je možno prijateljstvo med moškim in žensko?

Da.

Pri tem je potrebno obvezno dodati, da je prijateljstvo med moškim in žensko možno le ob popolni odsotnosti vsakršnega spolnega privlaka in to pri obeh. To je predpogoj, da smemo govoriti o prijateljstvu. Odnos, ki vključuje spolni privlak, četudi je ta samo pri eni osebi, ni več zgolj prijateljstvo, tedaj je beseda prijateljstvo kamuflaža za nekaj povsem drugega. Odnos, ki vključuje spolni privlak in naklonjenost, ki izvira iz tega, ni prijateljstvo.

Večinoma se zgodi to, da prej ali slej pride do določene erotične napetosti med dvema, govorim o normalno spolno usmerjenima, moškim in žensko, ki se veliko družita in sta si nasploh blizu drug drugemu. Če pa se to vendarle nikoli ne zgodi in če sta si osebi res samo prijateljsko naklonjeni, je izpolnjen predpogoj za morebitno uspešno dolgotrajno prijateljstvo. Karkoli drugega postavi prijateljski odnos pod velik vprašaj.

Temelj prijateljstva je vedno medsebojno spoštovanje in občutek, da si z nekom lahko popolnoma vse zaupaš, da se v njegovi družbi dobro počutiš in se nanj kot na prijatelja v vsakem smislu lahko vedno zaneseš. To seveda velja v vseh primerih, ne le v primerih prijateljstva med moškim in žensko.

Prijateljstva imajo lahko le zreli ljudje, ne glede na spol in kombinacijo. Zrel človek zna ločiti osebno, intimno in prijateljsko razdaljo, oziroma bližino. Seveda mora biti izpolnjen predpogoj za popolno odsotnost erotične privlačnosti.

Tudi bivši ljubimci, celo bivši (ločeni) partnerji, ipd., so lahko prijatelji v pravem pomenu te besede, če pri nobenem od obeh ni več spolnega privlaka do drugega in če so izpolnjeni tudi ostali temeljni pogoji za prijateljstvo, čeprav je to le redko mogoče, saj v teh primerih običajno velja rek; ne obremenjuj se z ljudmi, ki so tvoja preteklost, saj obstaja dober razlog, zakaj ne bodo tvoja prihodnost.

In po sedmih straneh debatiranja in zagovarjanja svojega prav, v enem odstavku povedano bistvo, s katerim se popolnoma strinjam.

Bi še dodala, sklicujoč se na:

…če imaš srečo, da lahko (p)ostaneš prijatelj s svojim bivšim na tak način, je to po moji oceni eno izmed zelo redkih prijateljstev med moškim in žensko nasploh.

Je možno, ker ga imam. Pa ni nobena pravjica. Je čisto realno življenje in pride do izraza tudi (predvsem) takrat, ko je težko in ne samo, ko je smeh pri hiši.

Opažam pa, da je nemogoče pridobivati takšna nova prijateljstva, zato je potrebno negovanje starih, preverjenih. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Japkica rad bi bil tvoj prijatelj 🙂

In potem marinec citira nekaj iz neke knjige.

Prijateljstvo je seveda možno. Samo ženske vedno izhajajo iz seksa. Zato spoštujejo gaye recimo in jih imajo za prijatelje. Te niso nikoli prijateljice. Tem samo mar ni zate. To je pa daleč od prijateljstva.

Odvisno od starosti moškega in zrelostne stopnje, ki jo je dosegel, npr. pri nekem 18-letniku je pogosto seksualnost v ospredju, kasneje se to lahko bistveno spremeni. Odvisno od moškega, kakšen je, ker veliko jim je dovolj pogovor o avomobilih, športu in seksu, tako da za takšnega moškega prijateljstvo z žensko, ki načeloma seže globlje od njihovih vsakdanjih hobijev in neke površinskosti, sploh ne pride v poštev,

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Moj najboljši prijatelj, s katerim nikoli nisva nič imela, ni gay. So pa gayi dobri prijatelji ženskam, tako na hitro bi rekla, ker razumejo šibkost položaja, v katerem smo vsi skupaj, družbeno, biološko… ja točno to, tudi gayi si želijo imeti otroke… pa ne delam tu reklame za…
Aja še to, prijateljsto je po moje možno tudi če sta si dva seksualno privlačna. Saj pa ne spiš kar z vsako, ki ti je vsaj malo všeč, ali pač? Po moje si prijatelja sploh morata biti malo všeč.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ti bi nekaj v kar ne verjameš? 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa to je poanta-ti verjames.

Pajade. Za prijateljstvo sta vedno potrebna dva. Pa kaj ti misliš, da sem blond?! :)))

Moj najboljši prijatelj, s katerim nikoli nisva nič imela, ni gay. So pa gayi dobri prijatelji ženskam, tako na hitro bi rekla, ker razumejo šibkost položaja, v katerem smo vsi skupaj, družbeno, biološko… ja točno to, tudi gayi si želijo imeti otroke… pa ne delam tu reklame za…
Aja še to, prijateljsto je po moje možno tudi če sta si dva seksualno privlačna. Saj pa ne spiš kar z vsako, ki ti je vsaj malo všeč, ali pač? Po moje si prijatelja sploh morata biti malo všeč.[/quote]
Katenjka…Pa s tvojim bivšim sta prav tako prijatelja.
Tako, da je možno.
Pa vedno več je takšnih, ki imajo z bivšim otroke in če nista skregana, sta prav tako lahko prijatelja.

Ok, si ze slisala za besedice laz, hinavscina. Moski servirajo marsikaj kar zelijo zenske slisati.
In seveda oprosti ce sem (prevec) iskren.

Še prevečkrat. Pa kljub temu niste vsi moški hinavci in lažnivci. Tale moj dolgoletni prijatelj ima celo čudovito gospo, s katero sva si postali tudi dobri prijateljici.

Pa nikar skrbet zame, jaz vem česa nočem. 😉

http://www.youtube.com/watch?v=bAmTxVsv0hs&feature=list_related&playnext=1&list=AVZHG8B47rurpkJPD9RbPs3xL4k7Lj-dgaocxIEr0J5zWdcfxGiKG9fQHcY07aAuUP

Želim ti, da bi spet verjel v ljudi.

MOSKI IN ZENSKI SO PRIJATELJI. Prevar, ni. Lazi ni. Locitve so samo fikcija. Zivimo v sreci in harmoniji. SVET JE LEP.
http://www.youtube.com/watch?v=wsWBTtoXbzM&feature=related

MOSKI IN ZENSKI SO PRIJATELJI. Prevar, ni. Lazi ni. Locitve so samo fikcija. Zivimo v sreci in harmoniji. SVET JE LEP.
http://www.youtube.com/watch?v=wsWBTtoXbzM&feature=related%5B/quote%5D

Nisem te imela namena razjeziti. Bi morala napisati namesto v ljudi, v kakšnega človeka… ali celo kakšno žensko.

Nisi me razjezila, no prevec verjames v ideale, kar je sicer super, no …. ko mehurcki pocijo je hudo.

Ti zame misliš, da verjamem v ideale, a ne poznaš mojih izkušenj… Jaz zate mislim, da si preveč jezen na ženske in še cel svet zraven… a ne poznam tvojih izkušenj…

Ponavljam: NA NIKOGAR NISEM JEZEN. Ce se nekdo s tabo ne strinja to se ne pomeni vojne napovedi 🙂

Pa saj nisem rekla, da si jezen name, teveč na ženske ali pa še cel svet zraven. Tako mi deluješ, kar pa še ne pomeni, da je res. 🙂

moski 111, kaj je tvoj problem, da te nobena nima rada ali da ti nobene nimaš rad?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

vse povem po resnici 🙂

Ne. Kaj je tvoj problem od tistega dvojega, kar sem zgoraj napisala?

Volim, volim, volim, volim zene
Ali one malo manje vole mene
Zaljubim se pet-sest puta
U roku od tri minuta
Volim, volim, volim, volim zene 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close